מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יצא לאורספר חדש בעניין אירוע מוחי.גרשון אקשקיין10/08/2007
זה עתה יצא לאור ספר חדש בתחום הבריאות-אירוע מוחי ושמו, "קמתי ונפלתי וקמתי שוב" מאת גרשון אקשטיין .
הספר הינו מדריך מקיף ושימושי לנפגעי אירוע מוחי ולבני משפחותיהם.
הספר מגולל ביריעה רחבת היקף ורב משתתפים מקצועיים את סיפורם המשותף של משוקם מאירוע מוחי ואת סיפורם של המשקמים המקצועיים בלווי הסבר המלצות רבות ערך.
הספר החדש זכה להכרה ולברכת שר הבריאות ומנהל בי"ח לוינשטיין.
מחיר הספר75 שקל, כאשר לנפגעי אירוע מוחי תינתן הנחה ישירות מהמחבר.
יצוין עוד, כי כל ההכנסות ממכירות הספר לאחר קיזוז הוצאות ההפקה, הינן תרומה לבי"ח לוינשטיין.
בברכה,ושמרו על בריאותכם
גרשון אקשטיין, באמצעות סיפורו האישי וחשיפה אישית כנה מתאר את האירוע המוחי בו לקה באביב 2005, כיצד התמודד בנחישות, התגבר והשתקם כמעט לחלוטין תוך שינוי מהפכני של אורחות חייו.
בספר שהוא גם מדריך לאירוע מוחי, שותפו בעלי מקצוע, רובם מבי"ח לוינשטיין, שהטו שכם להביא מידע עדכני בכל הנוגע לאשפוז ולשיקום לאחר אירוע מוחי. הספר הוא מורה נבוכים לנפגעי אירוע מוחי ולבני משפחותיהם ולהגדלת המודעות לנושא בקרב כלל האוכלוסייה.
המחבר, גרשון אקשטיין, שילב בסיפורו האישי, המרגש, החושפני והנוגע ללב, עובדות, סיפורי מטפלים שונים שטיפלו בו, ביניהם רופאי שיקום, מרפאות בעיסוק, פיזיותרפיסטיות וקלינאי תקשורת, והביא בראיונות משותפים עמם מידע רב אודות הטיפול בנפגעי אירוע מוחי. הספר מביא גם את סיפורם האישי הנוגע ללב של נפגעים נוספים שניאותו להיחשף ולהאיר את הנושא מנקודות ראות נוספות.
בספר פרקים הדנים בנושאים הבאים: האירוע המוחי והשלכותיו, האשפוז והטיפול בבתי חולים, האשפוז והשקום בבי"ח לוינשטיין, השיקום במחלקת אשפוז-יום כללי, רפואה משלימה לנפגעי אירוע מוחי, חזרה לנהיגה לאחר אירוע מוחי, שיקום מיני, זכויות הנפגע מאירוע מוחי, סיכום השיקום לאחר שנה וחצי, אחרית דבר וכן נספחים ובהם מידע מועיל רב.
הספר גם זכה להכרה ולברכת שר הבריאות ומנהל בי"ח לוינשטיין.
הזמנת הספר ורכישתו הספר מכיל כ -320 עמודים, בתשעה פרקים וכן איורים, עם נספחים הכוללים מידע רב, בכריכה צבעונית רכה.
כניסה לאתר הספר "קמתי ונפלתי וקמתי שוב" - http://gershone.ios.st/
מחיר הספר 75 ₪ + דמי משלוח של 8 שקל.
לנפגעי אירוע מוחי תינתן הנחה ישירות על ידי המחבר בלבד
כל ההכנסות לאחר קיזוז הוצאות ההפקה, הינן תרומה לבי"ח לוינשטיין.
הזמנת הספר
אפשרי בטלפון הנייד, בדואר וב-אי-מייל.
יש לשלוח שיק בדואר לפקודת גרשון אקשטיין, לכתובת הרשומה מטה, והספר ישלח מיידית בדואר לכתובת הרשומה על גבי השיק. קבלה ואישור עוסק פטור ישלחו לכל דורש.
בהזמנות קבוצתיות מרוכזות ולוועדי עובדים, תינתן הנחה על פי הכמות שתירכש.
נא לפנות למחבר, גרשון אקשטיין, רח' בר אילן 17 רעננה 47300.
טלפון/פקס 09-7430854, עדיף לנייד: 054-4237338 אי-מייל [email protected]
קר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי בגיל 50
אבי14/08/2007אני גבר בן 51 ואובחנתי לפני כ-18 שנים כחולה APLA, לוקח באופן כרוני כדורים לדילול הדם (אספירין וקומדין), אני לא מעשן ולא שותה.
לפני כשנה וחצי עברתי אירוע מוחי קל שלא אובחן בבדיקת CT.
הגעתי לבית החולים עם כאבים בצד ימין של הגוף ונימלול קל בצד ימין של הפנים.
לא אובחנו בעיות של חוסר קורדינציה, חוסר התמצאות או תופעות אחרות הקשורות לאירוע מוחי ומעצם עובדה זו גם לא קיבלתי טיפול בבית החולים, רק אושפזתי למשך 3 ימים.
בבדיקות נוירולוגיות שעברתי לא נמצאו ממצאים מיוחדים.
מאז אותו אירוע ועד היום אני סובל מכאבים חזקים של נימול והתכווצויות בחלק הימיני של הגוף במשך כל שעות היממה, כלה ביד ימין, הכתף הימנית ועד המותניים.
אני מתקשה מאוד בישיבה, הליכה, עמידה ושינה בשל הכאבים.
האם יש אפשרות לטפל בבעיה?
התוכלו להפנות אותי לגורם מטפל שעשוי לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטושטל09/08/2007
לאחרונה חשתי טשטוש בראיה בלבול בדיבור הירדמות של גפיים ללא כאבי ראש חדים
כיצד ניתן לאבחן מיגרנה או ארוע מוחי
בדיקת סיטי לא מראה כלום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש
ד''ר איתן אוריאל09/08/2007קבלת היסטוריה רפואית מדוקדקת, תיאור מדויק של האירוע והערכה על ידי נוירולוג מנוסה יכולים מאוד לקדם את האבחנה גם ללא שימוש בבדיקות עזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ארוע קשהעמיר09/08/2007
אבי (בן 57) עבר אירוע מוחי קשה. נראית גם פגיעה בגזע המוח. כיום, חודש ושבוע אחרי האירוע הוא מונשם כבר כשבוע וחצי.
האם רצוי לעבור ניתוח לפתיחת פתח בצוואר לטריכוסטום או שניתן לחכות על מנת לראות האם ניתן להגמל ממכונת ההנשמה? אם ניתן לחכות, לכמה זמן?
הסיבה שאנחנו מעונינים לחכות היא על מנת שבי"הח לא ימנע מניסיון הגמילה וישלח אותו למוסד סיעודי מורכב מהר מידי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר
ד''ר איתן אוריאל09/08/2007סיכוי הגמילה בחולה עם טרכאוסטומיה גבוהים יותר. יתרה מזאת,חולה המונשם דרך טובוס תקופה ממושכת מדי עלול לפתח סיבוכים כולל בצקות וזיהומים באיזור הקנה העלולים לסכן את ההצלחה של ניתוח הטרכואוסטומיה. במידה ואכן מדובר בנזק נוירולוגי קשה ,החולה איננו מוסיף נשימות באופן ספונטני והרופאים המטפלים מתרשמים כי אין סיכוי סביר לגמילה בקרוב, לא נראה לי כי יש מקום לעכב את הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה - עזרהאילנה07/08/2007
אבי בן 73 עבר "סטרוק" של פיצוץ כלי הדם בראש, שבץ מוחי ובבית החולים קיבל גם התקף לב. הוא
מאושפז בנורולוגית ולא מקבל שום טיפול, רק תרופות לחיזוק הלב.
אני מבינה שאין אפשרות להקריש את הדם בגלל הלב, ואין אפשרות להמריץ או לדדל את הדם בגלל הראש - מה עושים במקרה כזה??
כשהגענו למיון בוולפסון אבי חיכה כ3 שעות לנולולוג שיבדוק אותו ועוד כ 1 לבדיקת סיטי
האם אלמנט הזמן לא קריטי במצב של ארוע מוחי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד''ר איתן אוריאל08/08/2007לא ברור מדבריך האם מדובר בשבץ מוח על רקע חסימה בכלי דם או דמם. מכל מקום עיקר הטיפול בשבץ עצמו צריך להתבצע בשלב החריף ובשעות הראשונות. בשבץ מוח חסימתי ניתן לתת טיפול בתרופות בעלות פוטנציאל להמיס קריש דם בחלון זמנים של שלוש שעות מהופעת הסמנים. הטיפול לא יכול להניתן בחולים עם דמם תוך מוחי,בחולים עם התוית נגד לטיפול או בחולים שהגיעו מאוחר מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוןשאדי05/08/2007
שלום רב,
קראתי מעט על גורמי הסיכון. אני בן 36, לא מעשן (כמעט...), אוכל בריא, עושה ספורט ושומר על משקל נאות. עד כמה העובדה שיש לי קרובים רבים שעברו שבץ יכולה להשפיע? האם, עקרונית, ניתן בעזרת כל הגורמים שהזכרתי להתגבר על נושא הגנטיקה "הדפוקה" שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון
ד''ר איתן אוריאל05/08/2007את גורמי הסיכון לשבץ מוח ניתן לחלק לכאלה הניתנים לאיזון כגון משקל, עישון, יתר לחץ דם וסוכרת וגורמי סיכון שאינם ניתנים לאיזון כגון גיל,מין ,גזע וסיפור משפחתי. במידה ושבץ המוח הופיע בקרובי משפחה בגיל צעיר וללא גורמי סיכון ברורים חשוב גם לברר מצב של קרישיות יתר במשפחה ולטפל בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת המספרליתשרי03/08/2007
שלום רב
אני מוטרדת ולחוצה ואשמח בתשובתך
הנני בת 45 סובלת מזה כעשרים שנה מלחץ דם גבוה ומאוזנת תרופתית
כמו כן אני נוטלת בקביעות גם אספרין 100 מ"ג מידי יום כ15 שנים
פרופיל השומנים גבוה אך גם בכך- מאוזנת תרופתית
וכמו כן יש עודף משקל (למרות שהשלתי 30 ק"ג) עדיין צריכה עוד כ-20 ק"ג.
לפני כשבוע חשתי בחולשה , בסיבובי ראש ובקושי בהנעת יד שמאל.
כאשר התפנתי לבית החולים נאמר לי כי עברתי ארוע מוחי קל.
במכתב השחרור נרשם כי לקיתי בתסמונת המספרלית ימנית-קלה אך ברורה
ואני שואלת האם זה שם נרדף לארוע מוחי?
מה הסיכויים שלי לחטוף ארוע נוסף?
ומדוע הטיפול באספרין לא הועיל לי ?
שוחררתי עם המלצות לפעילות ספורטיבית, לבדיקות מקיפות ונטילת פלויקס.
אני חוששת נורא מארוע נוסף ומספר ימים חיי אינם חיים.
כיצד אוכל למונעו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת המיספרלית
ד''ר איתן אוריאל05/08/2007ההמיספרה הימנית מהווה את הטריטוריה המוחית שנפגעה באירוע . אספירין יעיל במניעה שניונית של שבץ מוח רק בכ17-20% מהמקרים ולכן צדקו הרופאים שהמליצו לעבור לטיפול בפלויקס שכן, לאחר האירוע הנוכחי, את מוגדרת כחולה עמידה לאספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן תגובהיונה פעמונה02/08/2007
כמה זמן אחרי ארוע מוחי ניתן להגיע לבית החולים ועדיין לצאת ממנו בשלום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן
ד''ר איתן אוריאל03/08/2007ככל שההגעה לבית החולים תהיה מוקדמת יותר, כך עולים סיכויי ההחלמה. הטיפול המקובל כיום הינו מתן תרופה הגורמת להמסת קרישי דם לתוך הוריד. התרופה יכולה להינתן רק בשלוש שעות הראשונות לאחר הופעת הסימפטומים. גם בתוך אותו חלון הזדמנויות של שלוש שעות ,ככל שמתן התרופה יהיה מוקדם יותר כך סיכויי ההחלמה עולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיעות חלוקות בנושא אירוע שבץ מוחיגל31/07/2007
אני בת 43 , אם לשניים. לפני חדשיים חשתי כבדות וחוסר תחושה בפלג גופי השמאלי ובמיוחד בפנים ובזווית הפה. אושפזתי למספר ימים להשגחה ושוחררתי.
בעבר היו לי של שתי הפלות בחודש חמישי. אבי קיבל אירוע מוחי בגיל 60.
בדיקות הקרישה היו תקינות וכן הבדיקות הנוירולוגיות. בדיקת MRI - תקינה
גם היום, חודשיים אחרי , אני ממשיכה להרגיש כבדות ותחושה עמומה בפלג גוף שמאל , תחושה שמתגברת במיוחד כשאני מתאמצת או שאני במתח.
רופא מומחה א' טוען שעברתי אירוע מוחי קל והמליץ לי לקחת מיקרופירין 100 כל יום לכל החיים.
רופא מומחה ב' טוען כי זה לא היה אירוע מוחי ואין טעם לקחת מדללים כרגע.
אני מבולבלת ...
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיעות חלוקות
ד''ר איתן אוריאל01/08/2007לאור הסיפור של ההפלות בעבר חשוב לוודא שעברת את הבטריה המלאה של בדיקות לקרישיות יתר וקולגנוגרם. כמו כן חשוב לבצע בדיקה נוירולוגית על מנת להתרשם מחוסרין נוירולוגים אובייקטיבים. יתכן וגם בדיקת MRI בפרוטוקול DIFFUSSIONי כול לסייע להחלטה. מאחר ואין באפשרותי ליעץ לך במסגרת זו הינך מוזמנת לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי תוצאת בדיקהנועם31/07/2007
שלום ד"ר
עקב כאבי ראש , וחולשה כללית (לעיתים רחוקות חולשה ביד שמאל) נשלחתי לבדיקות ע"י נוירולוגית .
סיטי ראש (עם חומר ניגוד) יצא תקין , ובדיקות דם כלליות היו תקינות מלבד ערך בודד של אנזים כבד שהיה מעט גבוה , נשלחתי על ידה שוב לבדיקות דם מיוחדות , להלן התוצאות :
INR 1.06 RATIO ( 0.80- 1.20) (.....*...)
PT(%) 91.00 % ( 75.00- 140.00) (.*.......)
PT(SECONDS) 14.60 SEC
HBS ANTIGEN 0.02
ANA 0.49 NEGATIVE
CARDIOLIP. IGG 15.93 ( 0.00- 10.00) (.........)*VE
(CARDIOLIPINE IGG > 10 GPL/ML ELEVATED)
(CARDIOLIPINE IGG < 10 GPL/ML NORMAL )
CARDIOLIP. IGM 3.16 ( 0.00- 7.00) (...*.....) VE
(CARDIOLIPINE IGM > 7 MPL/ML ELEVATED)
(CARDIOLIPINE IGM < 7 MPL/ML NORMAL )
בשיחת הטלפון שלי איתה לאחר מכן (אני אמור להגיע גם לביקור מסודר), ייעצה לי להתחיל לקחת אספירין 100 מ"ג באופן קבוע .
ראוי לציין שאני בחור צעיר (33) ובריא , מעולם לא לקחתי תרופות קבועות , ולא היתה לי כל מחלה כרונית .
עצם הרעיון של להיות תלוי באספירין מאוד מרתיע אותי .
ורציתי לשאול מה המשמעות של החריגה של הקרדיוליפ ? והאם זה ניתן לשינוי ? והאם ההמלצה ליטול בקביעות אספירין היא חד משמעית ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה
ד''ר איתן אוריאל01/08/2007תוצאות הבדיקות עלולות לכוון למצב של קרישות בדם ונטיה לאירועים טרומבוטיים. יש צורך בבדיקות נוספות כדי להגיע לאבחנה המלאה. חשוב לציין כי תוצאות הבדיקות הינן פחות חשובות מאשר הסיפור הקליני . ההחלטה לגבי הצורך בטיפול, וכן האם אספירין הינו הטיפול המתאים, צריכה להינתן על ידי הנוירולוג המטפל לאחר שהתרשם מהסיפור וביצע בדיקה נוירולוגית ,יתכן ובשיתוף עם המטולוג. מאחר ואין בידי מידע נוסף אני ממליץ,בשלב זה, לנהוג לפי המלצות הרופאה המטפלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירועי שבץ מוחיברנשטיין גבי30/07/2007
אימי בת 80 עברה במהלך העשר השנים האחרונות מספר אירועים מוחיים כשהפגיעות העיקריות היו
בבליעה ובצד ימין פגיעה מוטורית שהוטבה עם הזמן.
בשנה האחרונה ירידה חדה בדיב
ור וכיום למעט מילה אחת או שניים אינה מדברת.אובחנה כפרקזוניזם והוחלט על תרופה בשם אביקסה.האם מתאימה לאופי בעיתה? היה ניסיון לתת לה רמינל שגרמה לה בחילות וכאבי בטן והוחלט על אביקסה.
כמו כן ברצוני לשאול האם סימפטומים נילווים לאירוע מוחי כמפורט לעיל יוצרים התפתחות פרקינסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
ד''ר איתן אוריאל01/08/2007אוטמים מוחיים רבים עלולים לגרום ,באופן לא שכיח, לתסמונת פרקינסונית שביטויה העיקרי הינו הפרעות הליכה. בנוסף חשוב לזכור כי גם חולה לאחר אירועים מוחיים עלול לפתח, ללא קשר, גם פרקינסון . אביקסה הינה תרופה המיועדת לטיפול בדמנציה בעיקר בחולי אלצהיימר. יש צורך בהערכה נוירולוגית על מנת לקבוע את האבחנה המדויקת ואת הטיפול המיטבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקומדין לא משפיענטלי30/07/2007
אני בת 26 ולפני כחודשיים היה לי שבץ מוחי כתוצאה משימוש בגלולות למניעת הריון.
מזה חודש אני לוקחת קומדין לדילול הדם ובשבוע וחצי האחרון נראה כי מדדי ה אי אן אר שלי לא יציבים - עולים ויורדים - ואינם מגיעים למדדים הרצויים. (נכון לאתמול 1.4)
רציתי לשאול האם אתם מכירים עוד מקרים דומים בהם הקומדין לא עושה את עבודתו...... אולי אני עושה משהו לא בסדר?!
אני מאוד מודאגת ואשמח לתשובה בקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
ד''ר איתן אוריאל01/08/2007ראשית יש צורך לוודא האם אכן קיימת התויה למתן קומדין. במידה ואכן קיימת כזו, צריך לזכור כי לעיתים קיים קושי להגיע לערכי INR מאוזנים,במיוחד בהתחלה. הקושי עלול לנבוע מאינטראקציה עם תרופות אחרות או מטבוליזם אינדבידואלי של כל חולה. לפיכך, צריך להתאים את המינונים באופן פרטני תוך כדי ניטור צמוד של הערכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם שבץדדדדדדדד29/07/2007
אבי בן ה-83 עבר שבץ לאחרונה. הוא נותר משותק בפלג גופו התחתון ומעתה נאלץ לסעוד אותו. הבנתי מהרופא שישנן דרכים להפעיל אותו מבחינה שיקומית, אבל מהו אחוז המשתקמים, פיזית ונפשית, מהשבץ? מהם הסיכויים, סטטיסטית, של אדם בגיל זה לחזור לעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות
ד''ר איתן אוריאל01/08/2007לא ניתן להעריך את סיכויי השיקום מבלי לקבל תמונה מלאה יותר. הפוטציאל השיקומי מורכב מגורמים רבים ,פיסיים ,קוגנטיביים ונפשיים. יש צורך להביא בחשבון את המצב הגופני הבסיסי,מחלות רקע,יכולת ההבנה, חומרת הפגיעה,אלמנטים דיכאוניים ,אינטינסיביות השיקום ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסקציה בעורק הורטברלי ואירוע מוחישלומית24/07/2007
שלום
האם אפשר למצוא קשר בין תאונת דרכים וחבלה של צליפת שוט בצוואר עם אירוע מוחי שנגרם מדיסקציה בעורק הורטברלי - 8 אחרי חודשים אחרי התאונה? האם תוכל בבקשה להפנות אותי למאמר או תאור מקרה בספרות מקצועית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסקציה
ד''ר איתן אוריאל25/07/2007ידוע כי תאונת דרכים במנגנון שתיארת אכן עלולה לגרום לדיסקציה בכלי הדם הורטברלי, אולם פרק הזמן בין התאונה לבין השבץ נראה ממושך. על מנת לבסס קשר כזה יש, ראשית, להדגים את הדיסקציה בבדיקת CTA או MRA, לוודא כי השבץ אכן אירע במערכת הדם האחורית (ורטברו בזילרית) ולהוכיח כי לחולה לא היו גורמי סיכון וסקולרים אחרים העלולים להסביר את השבץ.דיסקציה מהווה גורם נדיר לשבץ מוח, אולם בצעירים ללא גורמי סיכון וסקולרים היא מהווה את הסיבה בכרבע מהמקרים. כדי לקבלת חוות דעת בנידון מומלץ לפנות לנוירולוג המתמחה במחלות כלי דם של המוח.ניתן למצוא חומר רב בנושא בשיטוט ברשת באתרים רפואיים כגון pubmed,Emedicine וכן באתרים פופולאריים בגוגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ושבץ מוחיאבי23/07/2007
האם לאנשים חרדתיים יש יותר נטייה ללקות בשבץ מוחי,
בדומה לקשר בין חרדה והתקף לב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר איתן אוריאל25/07/2007למיטב ידיעתי אין כל עבודה מדעית המבססת את הקשר הישיר בין השניים. מאידך ,חרדה ומתח עלולים לגרום לתחלואה וסקולרית באופן עקיף על ידי גורמי סיכון כגון לחצי דם גבוהים ועישון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץ מוחי- מאיזה גיל?אורנית22/07/2007
שאלתי היא, מאיזה גיל עולה עולה השיעור לקבלת שבץ מוחי?
האם זו תופעה שמאיינת רק מבוגרים או שגם צעירים יכולים ללקות בה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
ד''ר איתן אוריאל22/07/2007שבץ מוח הינה מחלה של האוכלוסיה המובגרת אך באופן לא שכיח עלולה לפגוע גם בצעירים. סיבות שכיחות לשבץ מוח בצעירים כוללות דיסקציה של כלי דם צווארי המספק דם למוח, הפרעות המטולוגיות הגורמות לקרישיות יתר בדם, מחלות רקמת החיבור העלולות לגרום לתהליך דלקתי סביב כלי דם במוח, הפרעות בקצב הלב כגון פרפור עליות,דלקת של מסתמי הלב ועוד. שבץ מוח בצעירים מחייב התייחסות מיוחדת ובירור מקיף במיוחד כדי לאתר את הגורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)