מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חג שמח??שמעון04/10/2007
שלום רציית לדעת עם אתם עונים כאן בנושאא הלבב כי אני הולך ואני לא מרגיש את הגוף שלייייי ויש לי כמה החסרות פעימות ככה אני מרגגיש אני בן 17 ואני גם חחיווור בפנים לבן מדי היתי רוצה לדעת עם זה סימן למחלת לב או משהו כזה אין לי לחצים בלב או משהו רק לא מריגש את הגוף ודפיקות לב לפעמים מה שמציק זה שאני לא מרגיש לא את הידים שלי ולא את אזור הלב מה אתה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג שמח
ד''ר איתן אוריאל07/10/2007המשך הבירור צריך לכלול בדיקת א.ק.ג ובדיקות דם הכוללות ,בין היתר,ס"ד ,אלקטרוליטים ותפקודי בלוטת התריס. בהמשך יש לשקול הולטר אקג במשך 24 או 48 שעות לצורך הדגמת הפרעות קצב חולפות. אני מציע לפנות לרופא המשפחה לצורך השלמת הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת בוטוקס לשורש כף הידטל03/10/2007
תודה על התשובה קודמת שאלה נוספת,כאמור היד לא פונקציונלית לאחר האירוע המוחי, שנה ו-11 חודש, למרות שיש בה סגירת אצבעות רצונית ולא קשורה לטונוס וקצת תנועות בכתף ,שכמה ומרפק , וטונוס מאד מוגבר, האם זריקת בוטוקס לשורש כף היד ולאצבעות יכול לעזור בשילוב עם גבס קל בשינה ועבודה אינטנסיבית על היד ,בעבר , לפני כשנה הזריקו לי בוטוקס עזר ,בצורה מאד מינורית, הוריד טונוס אם לא עזר פעם אחת בהכרח שגם הפעם לא יעזור ,האם כדאי לנסות? ,אני די רציונלית למצבי אבל אם אפשר לעשות משהו שיכול לשפר את המצב אשמח לשמוע,אני שנה ו-11 חודשים לאחר האירוע.יש רופא מומחה להזרקת בוטוקס? תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס
ד''ר איתן אוריאל07/10/2007הסיכויים להטבה במצב כשנתיים לאחר השבץ עם הזרקת בוטוקס אינם גבוהים,אולם מדובר באפשרות שיש להביאה בחשבון. ביחידה להפרעות תנועה במרכז הרפואי תל אביב משתמשים בהזרקות בוטוקס כטיפול לספסטיות.טלפון-6974912
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעתחיה02/10/2007
הייתי רוצה לשמוע יותר על תופעה של חוסר איזון באלקטרוליטים בדם, למה תופעה כזאת מופיעה? למה היא גורמת? ואיך נפתרים ממנה? בתודה חיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלקטרוליטים
ד''ר איתן אוריאל07/10/2007כדי לדעת את הסיבה להפרעה, חשוב קודם כל לדעת באילו אלקטרוליטים מדובר (נתרן,אשלגן,סידן וכדומה) וכן האם מדובר בעודף או בחוסר. בין הסיבות השכיחות לחוסר איזון של אלקטרוליטים ניתן למנות תרופות (משתנים מסוימים למשל עלולים לגרום לירידה בערכי נתרן ואשלגן), הקאות,שלשולים,הפרעה בתפקודי כליה וסיבות רבות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץ -דחוף!אני30/09/2007
שלום.
סבא של חבר הגיע לבי"ח לבדיקה שיגרתית כלשהי כיון שהיו לו בעיות לב בעבר ואף סבל מהתקף לב בעבר. במהלך הבדיקה הודיע הרופא שהוא יבצע משהו שעלול לגרום לו להתעלפות. לאחר שההתעלפות נמשכה התברר שהוא עבר אירוע מוחי... כרגע הוא במחלקה ניורולוגית, אינו מסוגל לדבר אך נראה כי הוא מזהה ומגיב לאנשים סביבו...
דבר ראשון רציתי לשאול מה במהלך בדיקת לב שיגרתית עלול היה לגרום לכך?! (מצטערת מראש שאיני יודעת את סוג הבדיקה, אך רציתי לדעת האם נשמע דבר כזה בעבר).
דבר שני - הבנו ש-48 השעות הראשונות קריטיות. מה ניתן לעשות כדי לשפר את סיכויי ההתאוששות וההחלמה?..
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
ד''ר איתן אוריאל02/10/2007לעיתים בבדיקות לב מזריקים חומרים העלולים לגרם לכיווץ כלי דם. גם בצינטור לבבי עלול להשלח תסחיף מוחי. מכל מקום מדובר בסיבוכים שהינם נדירים ביותר. אינפורמציה לגבי סוג הבדיקה עשויה להיות יעילה. הטיפול העיקרי בשבץ מוח עשוי להינתן רק בשעות הראשונות. בהמשך עיקר הטיפול מתמקד במניעת שבץ חוזר,שיקום מוקדם ובמניעת סיבוכים כגון דלקות ריאה,זיהומים בדרכי השתן ופקקת בורידי הרגליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור אני מודאג?שמעון30/09/2007
שלום הייתי רוצה לדעת מה הסמינים של סרס?אני פוחד שיש לי את זה עינינים שלי משהו מפיערה לי שם אני פוחד שזה סרס היתי רוצה לדעת מה הסימנים של זה תודה אני מאוד מודאג אני בן 17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג
ד''ר איתן אוריאל02/10/2007השאלה איננה ברורה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשהמורן30/09/2007
האם הנטייה לשבץ עוברת בתורשה? איך ניתן לבדוק זאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה
ד''ר איתן אוריאל02/10/2007שבץ מוח הינה מחלה מולטיפקטוריאלית ,כלומר נובעת מגורמים סביבתיים וגנטיים רבים. סיפור משפחתי של שבץ מוח ,בעיקר בגיל צעיר,מעלה את הסיכון במידה מסוימת. קיימות מחלות תורשתיות מסוימות ,כגון מצבים המטולוגיים הגורמים לקרישיות יתר,המעלות באופן מובהק את הסיכון לשבץ מוח ואירועים טרומבוטיים נוספים. גם לגורמי הסיכון לשבץ כגון סוכרת ויתר לחץ דם קיימים מרכיבים תורשתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת בלון מעיק בצד שמאלעמוס מור27/09/2007
אמי בת 73 עברה לפני כחודש שבץ קל שמקורו בלחץ דם גבוה וכיום נמצאת בבית. מתקשה מעט בהליכה ושימוש ביד ורגל שמאל. עיקר התלונה על תחושת בלון אשר מעיק עליה בצד שמאל של החזה ומגביל את תנועותיה. כל הבדיקות תקינות, לב, תפקוד כליות, - לוקחת כדורי הרגעה להפגת הלחץ אולם אין שיפור - מה עושים????????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלון
ד''ר איתן אוריאל02/10/2007תחושת תעוקה בחזה מחייבת בראש ובראשונה התיחסות קרדיולוגית ואיננה נשמעת כנוירולוגית. לאחר שמוצא הבירור ניתן לפנות לנוירולוג לצורך הערכה וטיפול סימפטומטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל את עזרתךטלי26/09/2007
שלום אני סובלת מ n.f1 אני בת 19. התגלה אצלי בצילום mri מח :
צסיטה ארכוניאדלית קדמית לאונה טמפורלית שמאלית,עם דחיקה של קיר הארבה האוחרי לפנים.
רקנה פסית עוברת הארה בכנף הספנואיד הקטנה ובצמודה לה,וכן בצמוד לקילנואיד.
חדירה מעטה לארבה בחלקה העלון/אחורי.
אמפסריה מסוימת על עצב האופטי במעברו בחוד.חשוד למינגיומה. עצבי הראיה והעיאוזמה אינם מעובים ובאותות תקינים.
שירי רקטוס במנה תקין.
חדרי המח והחלליםהתת עככבישיים בתבנית תקינה ללא הרחבה קו אמצא שמור.
מעבר קרינוצרביקלי תקין.
אסטריה של בלוטת הפרותיס,בלוטות יותר משמאל.
אשמח לדעת יותר על התוצאות הללו.
בזמן האחרון הם אני יותר מידיי חושבת עליהם ומעסיקים אותי בדאגות
בתודה:
טלי
ויש לי שאלה נוספת: האם יש קשר בין הגידול בעצב הראייה לאכילת אוכל ,כלומר ככל שאוכלים/משמינים זה יכול להגדיל את הגידול? אם כן מה עושים.אי אפשר שלא לאכול כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרתך
ד''ר איתן אוריאל02/10/2007לא ניתן להתייחס לתוצאות ההדמיה בלבד מבלי להתרשם מהסיפור הקליני ולבדוק אותך. מכל מקום הציסטה הארכנואידלית הינה הצטברות של נוזל והמנינגיומה הינו גידול שפיר ממקור קרומי המוח. לעיתים קרובות מדובר בממצאים אקראיים שאינם בעלי חשיבות ואינם דורשים טיפול,אולם יש לפנות לנוירולוג או נוירוכירורג שיעבור על ההדמיה. הקרבה של המנינגיומה לעצב הראיה והנטיה של המנינגיומות לגדול לעיתים מחייבים התיחסות ומעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות עובד לאחר אירוע מוחידבורה26/09/2007
שלום רב
לפני כחודש וחצי עברתי אירוע מוחי "קל" כהגדרתם.היתי באישפוז 5 ימים ,ממתינה לבדיקת MRI .[ההמתנה ארוכה].אתמול ניבדקי אצל הנוירולוג שמסר שאני יכולה לשוב לעבודה בהדרגה.היום היתי אצל רופא תעסוקה שקבע שאני כשירה לעבודה מלאה.
עלי לציין שבינתיים יש לי עדיין בעיה בנהיגה ממושכת שמתבטא בכאבי ראש,חוסר ריכוז,איבוד רגעי של השליטה על הרכב והרדמות רגל ימין-הפגיעה אצלי בשמאל עם חולשת צד ימין.כמו כן יש לי תופעות של עייפות לאחר פעולות פשוטות ביותר וכאבי ראש כאשר יש רעש וקהל רב שמדבר מסביבי.
אני עובדת כאחות בקהילה 5 ימי עבודה בין השעות 07.00-13.00 ופעמיים בשבוע חוזרת בשעות 16.00-19.30.אני גרה מרחק נסיעה של 45 דקות ברכב למקום עבודתי ובתחבורה ציבורית 90 דקות לפחות עם החלפת 3 אוטובוסים-לכל כיוון.
ביקשתי לעבוד בסניף קרוב לבית אך סרבו לבקשתי בטענה "שזה מה יש-אלה הם צורכי המערכת".
שאלותי הם:
1.האם אני אכן כשירה רפואית לחזור לעבודה במתכונת מלאה כולל יומיים מפולצים.?
2.האם אינני לוקחת סיכון בריאותי בנהיגות הרבות שאני אמורה לבצע?
3.איך אוכל לחזור בהדרגה -ומהן זכויותי בנדון?
עלי לציין שאני בת 50 והיתי פעילה מאד לפני האירוע.
אשמח לקבל תשובה עוד לפני תום החג-לפני 30.09.07 בכדי שאדע מה להחליט.
הרבה תודה מראש וחג שמח,דבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות
ד''ר איתן אוריאל02/10/2007בהחלט יתכן ויש באפשרותך למצות זכויות נוספות בעבודה ובביטוח לאומי. כמובן שאינני יכול להעריך את מידת האי כשירות על סמך התיאור שמסרת ויש מקום לקבל היסטוריה רפואית מלאה,לעבור על מסמכי האשפוז ותוצאות ההדמיה וכמובן לבצע בדיקה נויורולוגית. הינך מוזמנת לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למידע
דבורה09/10/2007דר' שלום
אשמח לבקר במרפאה באיכילוב.
האם יש צורך לטופס 17?
מה הטלפון שם?
אם אינך יכול לרשום הטל'-אני מבינה.
תודה,דבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר איתן אוריאל11/10/2007יש צורך בטופס 17. מספר הטלפון לצורך קביעת תורים הינו-6974000.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוע מוחי קל לפני חודש וחצי
ישראל13/10/2007שאלתי האם אני יכול להשתמש בכדור סיליאס לאחר אירוע מוחי ....?
ישנה פגיעה בתיפקוד גם בגלל האירוע והתרופות של לחץ הדם
בתודה ישראל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהרן24/09/2007
שלום רב.
אני בן 28 סובל מזה כשנתיים מלחץ אדיר בצד שמאל בראש. MRI שבוצע היה תקין. נשלחתי לאחרונה למיפוי מוח שהדגים "פרפוזיה קורטיקלית בלתי הומוגנית מופחתת באזורים פרונטופריטלים וטמפורלים דו צדדית. מוקדים חמים באזור פרונטלי קדמי מרכזי ובאזור צרבלום".
מה זה אומר?
תודה מראש.
רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר איתן אוריאל24/09/2007צר לי אך לא ניתן להתייחס לתוצאות בדיקה,במיוחד לבדיקת מיפוי מח, מבלי לבדוק את החולה ,לקבל היסטוריה רפואיתו לעבור באופן ישיר על כל בדיקות ההדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור בורנשטיין - שאלהדנית19/09/2007
שלום, ראיתי באתר הזה את כתבת הוידאו שלך על נושא השבץ. בסף הכתבה אמרת שיש כל הזמן פיתוחים, היכן אני יכולה להתעדכן עליהם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתוחים
ד''ר איתן אוריאל24/09/2007חשוב להבין כי בשטח שבץ המוח נעשים מאות מחקרים מדי שנה אולם רק חלק מזערי מהם יוכיח בסופו של דבר את עצמו כטיפול יעיל ובטוח במחקר רפואי מבוקר וכפול סמיות. מבין הטיפולים שהיו בעלי פוטנציאל ולא הבשילו ניתן לכלול את הטיפול בנובו-7 לדמם תוך מוחי וטיפולים נוירופרוטקטיבים לשבץ מוח איסכמי. מחקרים חדשים מתפרסמים חדשות לבקרים בספרות הרפואית ואתרים רפואיים ברשת יכולים להוות לך מקור מקור מעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר אירוע מוחיחגית17/09/2007
שלום,
לאבי יש היסטוריה של סוכרת והתקף לב. הוא עבר אירוע מוחי לפני כחודשיים, כאשר רק כשבועיים לאחר מכן, עקב איבוד שווי משקל ואישפוז של יומיים הבנו אנו והרופאים שהוא עבר את האירוע. הרופאים הגדירו את האירוע כקל ולא הנחו אותנו לטיפול או שיקום מיוחדים. רק לאחר כשבועיים נוספים הבנו שמצבו לא טוב והוא אושפז לשיקום למשך חודש ימים בו עבר טיפולי פיזיוטרפיה בעיקר. מיום שחזר הביתה לאחר השיקום, ואף קודם לכן צד ימין שלא עדיין מתפקד רק באופן חלקי, אך נראה שעיקר הבעיה היא איבוד הזיכרון לטווח הקצר, חוסר התמצאות בזמן ובמרחב, חוסר ריכוז ויכולת שיפוט נמוכה מאוד. כמו כן הוא סובל מדיכאון עמוק המתבטא בהתפרצויות זעם ואיננו מוכן לשתף איתנו פעולה, כך שקשה מאוד לשמור הן על מצבו הפיזי והן לנסות להטיב את מצבו הקוגנטיבי. מה עוד ניתן לעשות? האם הדיכאון יעבור עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום
ד''ר איתן אוריאל19/09/2007דכאון לאחר שבץ מוח הינה תופעה שכיחה. ככל הנראה הבסיס לדכאון הינו שילוב של התגובה הראיקטבית למצב החדש ושל הפגיעה האורגנית במוח. ניתן לטפל בדכאון שלאחר שבץ מוח בהצלחה ניכרת בתרופות נוגדות דכאון בעיקר ממשפחת הSSRI. אני מציע לפנות לנוירולוג או לפסיכיאטר בנושא. הינכם מוזמנים לפנות גם למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב לצורך הערכה כוללת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תרופת פלויקס מסוכנת?סקרן16/09/2007
קראתי את תשובתך לשאלה בנושא ארוע מוחי קל שבו המלצת לקחת פלויקס לאדם שנחשד במחלת כלי דם במוח. הבנתי מפורומים אחרים שמתן התרופה יכול להיות מסוכן בגלל שבעת שהוא מונע קרישת דם הוא יכול לגרום לדימום מוחי. האם נכון הדבר? אם כן מדוע המלצתך? - סקרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס
ד''ר איתן אוריאל19/09/2007כל תרופה שמטרתה למנוע יצירה של קרישי דם עלולה לגרום לדמם .לפיכך,התרופות מונעות צימות הטסיות ונוגדות הקרישה ניתנות רק בהתויות מסוימות ורק בהמלצת רופא. אחת ההתויות למתן אספירין או פלויקס הינה מניעה שניונית של שבץ מוחי איסכמי (חסימתי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי קל?איילה15/09/2007
שלום,
אבי בן ה- 70 חווה לפני כשבועיים מקרה שבו חלה פגיעה זמנית בראייה, בלבול ושכחה בעקבות עבודה מאומצת. בדיקת MRI הראתה: "שאין האדרה חריגה, יש אטרופיה ושינויים איסכמיים, הסתיידויות גסות בגרעיני הבסיס, אזור צפיפות נמוכה בחומר הלבן הבפריווטריקולרי פריטאלי משמאל. מתאים לשינויים, הרחבה דיפוזית וצרבלום". - מה משמעות הבדיקה?
אציין שאבי מקפיד על תזונה נכונה, פעילות גופנית, משקל תקין, בעל היסטוריה של לחץ דם גבוה מטופל בתרופות. מקבל מיקרופירין ובזפיברייט.
האם עבר אירוע מוחי קל?
מה הסיכוי שלו לעבור שבץ מוחי? מה ניתן לעשות ע"מ למנוע ?
תודה, איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע קל
ד''ר איתן אוריאל16/09/2007אינני יכול להתייחס להדמיה שאיננה מונחת לפני ולכן עליך לפנות עם התוצאות לנוירולוג המטפל. מכל מקום,נראה כי קיימים שינויים ,חלקם ישנים העלולים להתאים למחלה של כלי דם במוח. מאחר ואביך עבר את האירוע הנוכחי על טיפול באספירין יש לשקול מעבר לפלויקס לאחר חפיפה בת מספר ימים. בנוסף,איזון לחצי הדם צריך להיות אגרסיבי במיוחד לערכים שאנם עולים על 120/80 ואף למטה מכך במידה והדבר נסבל על ידי החולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי לשבץ חוזר חמור?
איילה16/09/2007תודה על התשובה.
מה הסיכוי לשבץ חוזר חמור ותןך כמה זמן עלול להתרחש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולרונה11/09/2007
אדם כבן שבעים, בעיות בראייה, נאמר לו שזה נובע מחסימת עורקים, קיבל אספירין לדילול הדם, יחד עם גסטרו להגנה על מערכת העיכול, אבל מאז לקיחת הכדורים יורק ומשלשל דם. נאמר לו שאין מה לעשות ועליו להמשיך עם האספירין, אחרת יחטוף שבץ מוחי.
נשמע לי פתרון מאוד לא הגיוני. מה עושים? תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר איתן אוריאל16/09/2007יש צורך לברר בהקדם מהו מקור הדימום.בנוסף להערכתי יש להתיעץ עם רופא המשפחה בנוגע להחלפת הטיפול מאספירין לפויקס לאחר חמישה ימי חפיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)