מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנועות לא רצוניות במצחאביק14/03/2015
ד"ר שלום,
בשבועות האחרונים החלו אצלי תנועות לא רצוניות במרכז המצח. (למעשה במרכז המצח מעל עין שמאל) באופן אקראי. האזור הפך מעט שקוע. האם כדאי לפנות לנוירולוג בעניין.
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות לא רצוניות במצח - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/03/2015כן בהחלט שיראה באלו תנועות מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אם אר אי ראש לאישה בהריוןדורית14/03/2015
קבלה לעשות אם אר אי "ראש" עם חומר ניגוד ובהמתנה לתור נתחוורה שהיא בהריון. בבמכון אם אר אי אמרו שלא עושים אם אר אי עם חומר ניגוד לאישה הרה. השאלה - אם עושים אם אר אי "ראש" בלי חומר ניגוד יש לזה טעם בכלל? והאם ישנה בדיקת אולטרה סאנד לראש? שתוכל לתת בינתיים אינדקציה מסויימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אם אר אי ראש לאישה בהריון - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/03/2015תלוי מהה מחפשים אבל בהריון לא מזריקים חומר ניגוד ולכן לעיתים מספיק מרי ללא חנ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמיכל12/03/2015
ד"ר שלום,
אבי כבן 75 עבר לפני כשנה וחצי אירוע מוחי קל, עבר שיקום מהיר וחזר לתפקד כמו בעבר. הוא מאוזן בתרופות .
האם מותר לו לטוס ? ( שנה וחצי לאחר האירוע)
אשמח לתגובה,
תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר רונית גלעד14/03/2015כן אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרייה מגנטיתרעות11/03/2015
שלום,
אני משתתפת בניסוי של גרייה מגנטית עמוקה לטיפול בחולי פיברומיאלגיה.
בהתחלה על מנת לקבוע את הסף ועוצמת הטיפול עשו לנו את המבדק
שבו רואים מתי היד קופצת. לאישה שהיתה לפני יצא שהסף גבוה וצריך לעבוד בעוצמה גבוהה. כשהגיע תורי להבדק הרופא אמר שלפי דעתו האינטואיציה אומרת שיצא אצלי סף נמוך. בכל אופן, הוא טעה ויצא סף גם כן גבוה.
רציתי בבקשה לשאול: מה זה בדיוק אומר? ככל שהסף יותר נמוך זה אומר שמתרשמים מהאדם כפחות בעל הפרעות שקשורות לדיכאון וחרדה?(אדם יותר שמח ורגוע) או שזה להפך?
או שדווקא אדם שנראה יותר עדין ורגיש אז חושבים שאולי יהיה לו סף יותר נמוך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרייה מגנטית - תגובה
ד``ר רונית גלעד14/03/2015כדאי לשאול את מי שעושה את הניסוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מדאיג שעובר עליי מאז עישוןדני11/03/2015
היי, האמת זה קצת מדאיג...
אני בן 25
לפני שלושה ימים הייתי במסיבה עם חברים ועשנתי כמות די רצינית של קנאביס. כשחזרתי הביתה עשנתי אפילו עוד.
פתאום התחלתי להרגיש זרמים בכל הגוף וכפות הידיים שלי החלו לרעוד.
נהיה לי קר וממצב שאני רק עם תחתונים אני שם עליי קאפוצ'ון ומכנס ארוך ואני נכנס למיטה וממש רועד מקור עד שנרדמתי.
לא פחדתי או משהו אני כבר עברתי המון "סטלות" בחיי. אבל בהחלט מעולם לא עברתי דבר כזה.
מאז שהתעוררתי (לפני שלושה ימים) אני מרגיש הרגשת נימול בכפות הרגליים ובעיקר היידים. מגע מרגיש לי מוזר. מים זה בכלל סיוט... קשה לי להבדיל אם זה קר או חם. ומשהו פאקינג מוזר קורה בגוף שלי.
אני מרגיש כאילו שכל תחושת המגע שלי בגוף השתנתה. אני עדיין מרגיש. אבל מוזר. נימול. ולא רגיל.
האם זה יעבור לבד? לתת לזה זמן? אני אמור לעשות משהו?
מנוחה תעזור? לאכול/לשתות משהו?
יש רגעים שהתחושה "מסתדרת" והכל בסדר. ואז זה חוזר חזרה.
כאילו משהו לא יציב והגוף מנסה לתקן את עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מדאיג שעובר עליי מאז עישון - תגובה
ד``ר רונית גלעד14/03/2015תוך יום יומיים אם זה לא עובר יש להיבדק ע״י רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשא לקיים יחסי אישות לאחרלי11/03/2015
אירוע מוחי קל ?בן זוגי עבר ארוע מוחי קל הוא נח הרבה ומטופל השאלה היא בקשר ל סקס מותר אסור ?תודה ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשא לקיים יחסי אישות לאחר - תגובה
ד``ר רונית גלעד14/03/2015מותר לאחר כחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באצבעות הרגלייםרונית11/03/2015
אבי בן 87 חולה פרקינסון במצב קשה.
אצבעות כף הרגל דבוקות אחת לשנייה ולא ניתנות להפרדה.
הן גם מאד כואבות לו.
האם התופעה ניתנת לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באצבעות הרגליים - תגובה
ד``ר רונית גלעד14/03/2015לא כל כך אפשר רק לתת תרופות לכאב כמו ליריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרה בפניםמירב11/03/2015
היי , התעוררתי אתמול עם תחושה מאוד מוזרה בפנים , כמו נימולים מעצבנים אני ממש בלחץ , האם זה משהו שהוא מסוכן ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה מוזרה בפנים - תגובה
ד``ר רונית גלעד14/03/2015יש לפנות לרופא בהקדם לעיתים זה יכול גם להיות מלחץ אבל יש להיבדק ע״י רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mriדיקלה10/03/2015
מה זה אומר שהודגמה הרחבה דו צדדית של עצבי הראיה ?
א. האם יכול להיות שקרה בעקבות ניתוח להסרת משקפיים אותו ביצעתי לפני כשנתיים ?
ב. האם יכוך להסביר את כאבי הראש והעורף הבלתי פוסקים ?
ג. יש לציין שידוע בעברי לחץ תוך גולגןלתי עצמוני
בת 34 .
התור הכי קרוב הוא רק בסוף מאי , האם להמתין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri - תגובה
ד``ר רונית גלעד14/03/2015יש לעבור בדחיפות בדיקת עיניים זה יכול להתים ליתר לחץ תוכ גולגולתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אני חולה אפילפסיהיוסי10/03/2015
היה לי התקף חולף לפני 3 שנים ועכשיו דורשים ממני בעבודה אישור מרופא תעסוקתי שמותר לי לעבוד בעבודה מאומצת יש לי בעיה אם זה ? מה הפוצידורה רופא תעסוקתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אני חולה אפילפסיה - תגובה
ד``ר רונית גלעד14/03/2015אתה יכול להוציא אישור רפואי מנרופא המטפל שלך זה מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש פענוח mri ראשאליס09/03/2015
שלום וברכה! אני מאוד מוטרדת!!!
יש בידי פענוח אך לצערי איני מבינה את משמעותו,ועליי להמתין עוד חודש עד לבדיקה נוירולוגית ,ולבוא עם תוצאות הבדיקה,עליי לציין שבדיקת eeg יצא תקין, מהו? "מוקד שינוי סיגנל בחומר הלבן .... יכול להתאים לשינויים מיקרו וסקולרים"!!!
להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של המוח:
במישורים ,T1, T2 בשקלולים TFE, DWI, SWI, FLAIR, TSE הבדיקה בוצעה בטכניקות
אקסיאלי, קורונלי וסגיטלי, כולל הזרקת גדוליניום לוריד.
התוויה: פרכוסים ביד ורגל ימין. אפילפסיה.
מעבר קרניו-צרביקלי תקין.
מבנים של קו האמצע שמורים.
החדרים, החריצים, הציסטרנות ללא סטיה.
ללא תהליך תופס מקום או האדרה פתולוגית לאחר הזרקת גדוליניום לוריד.
מוקד של שינוי סיגנל בחומר הלבן תת-קורטיקלי פרונטו-טמפורלי משמאל, לא ספציפי, יכול
להתאים לשינויים מיקרו-וסקולרים.
מבנים של ההיפוקמפוס סימטריים וללא שינוי סיגנל דו צדדי .
בסיכום:
מוקד בודד לא ספציפי של שינוי סיגנל בחומר הלבן תת-קורטיקלי, ללא תהליך תופס מקום,
ללא ממצא פתולוגי תוך גולגולתי. ממתינה לתשובתכם המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש פענוח mri ראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד14/03/2015ללא משמעות חולנית אמיתית יתכן איזה סתימה קטנה ישנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה09/03/2015
שלום,
עקב טעות באבחנה של בית חולים קיבלתי קפר 3000 מג במשך 4 חודשים ולאחר מכם אפנוטין 300 מג במשך חודש וחצי.
האם נגרם נזק מהכדורים האלה כי אין לי אפילפסיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רונית גלעד14/03/2015תעשי בדיקות דם כולל תפקודי כבד וספירת דם אם הכל בסדר אז לא גרם לנזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלחוש ברגל ויד צד ימיןמאיה06/03/2015
שלום,
אני בת 32 ומאתמול יש לי תחושת אלחוש ברגל ימין ויד ימין.
אני מרגישה את הרגל והיד אך ישנה תחושת אלחוש קלה
כאילו הרגל ״נרדמה״ קצת.. תחושה קצת מוזרה.
חשוב לציין שילדתי לפני 5 חודשים.
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלחוש ברגל ויד צד ימין - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/03/2015לא ברור מה קורה כדאי לפנות בדחיפות ליעוץ רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסון התחלתיאורית06/03/2015
האם חולה פרקינסון שאובחן לאחרונה וחוווה את הסימנים הבאים:
רעידות בעפעפיים ממושכות; רעידות בסנטר, וצמרמורת בראש.
האם זה קשור חפרקינסון?
אין עדיין רעידות בגפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון התחלתי - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/03/2015רעידות בעפעפים בדכ מלחץ נפשי רעד בסנטר יכול להיות קשור לרעד מסיבה אחרת אך גם יכול להיות קשור לפרקינסון אין קשר לצמרמורת בראש ופרקחנסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקצוצים בידיםמשה05/03/2015
שלום,
שמי משה, בן 35 ללא היסטוריה רפואית בכלל.
לפני כמה ימים התחילו לי עיקצוצים בכפות הידים והרגלים. לפעמים יותר ו לפעמים פחות. ומידיי פעם ללא עיקצוצים בכלל. עשיתי בדיקות דם, והכל יצא תקין כולל b12. לא מרגיש חולשה או הרדמות או כאב. ממה זה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיקצוצים בידים - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/03/2015יש לבצע אמג ורמת ויטמין בי 12 צריכה להיות מעל 250 אם אמג תקין אחכ יהיה צורך בהמשך ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)