מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקלוסלמרי16/05/2015
שלום רב.עקב מצב סטרסוגני הופיעה לי תחושת גוש בגרון כבר לאורך 4 חודשים(כדורים פסיכיאטרים לא עזרו לי).הנוירולוג נתן לי בקלוסל 10 מג בהשערה שזה נובע מכיווץ שרירי הצוואר הלשון והחיך.האם טיפול זה אכן יכול לעזור?קראתי בע לון לצרכן שלכדור זה יש תופעות לוואי קשות כמו הקאות בחילות וכו',האם יש כדור אחר שמשפיע כמו בקלוסל רק עם פחות תופעות לוואי?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקלוסל - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015כדאי לנסות בקלוסל אין לו תופעות לואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימולספיר15/05/2015
יש לי נימול ביד בזרוע שמאל. היום היה לי גם נימול בסנטר בצד שמאל
מספר פעמים. מה יכולה להיות הסיבה? גיל: 57.
האם נימול יכול לנבוע מחרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015יכול לנבוע מבעיות של עמוד שדרה צוארי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעדהילה15/05/2015
רעד חזק באגודל שמאל לפני שבועיים עשיתי בדיקה הולכ חשמלית בשתי היידים שבה התגלתה תסמונת התעלה אבל מימין כבר במדך יומיים רועד לי אגודל שמאל גם ה cpk .תקין האם יש ישש מפרקינסון בכל זאת?!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015כדאי להיבדק ע״י נוירולוג קשה להגיד על מה מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!!!!שאפי12/05/2015
לפני כחמישה ימים החל לי כאב באזור השן ובמגע זה כואב בחניכיים למטה באזור קו הלסת. נבדקתי אצל רופא שיניים ואין כלום שקשור בשן ולא בדלקת חניכיים (עשינו צילום, יש לי שתל באזור הזה). לדבריו יש כנראה איזה דלקת ולקחת מוקסיפן 500 3 פעמים ביום.
האנטיביוטיקה לא עוזרת ומשכך כאבים גם כבר לא עוזר. כואב לי כל הצד של הפנים עם האוזן כאבי תופת.
הערב התחיל לי נימול מתחת לשפה בצד הכואב. הנימול הולך ובא.
יש לציין שאני שבועיים וחצי אחר לידה רגילה ובעבר שלי פעמיים פציאליס שלא התחיל או לווה בכאבים כלל. (אותו צד)
אני יודעת שאני צריכה לראות נוירולוג דחוף. קבעתי תור. אבל מה זה יכול להיות לדעתכם ואיזה טיפול אפשרי???
אני סובלת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף!!!! - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015יתכן ומדובר בדלקת עצב יש להתחיל טיפול בגבפנטין אם את לא מניקה ולבצע מרי מוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שאפי29/05/2015תודה. לאחר מס ימים של אינדוביס הורגשה הקלה. לאחר סיטי ראש אין ממצא פתולגי.
עדיין יש תחושת נימול. מעט מאוד יש לציין. האפ בכל זאת לטפל בתרופה שציינת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר רונית גלעד06/06/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח מאוד לעצה והרגעה אם ניתןי. א07/05/2015
שלום ד"ר, אני בחור צעיר בלי מחלות רקע כלל, בריא לגמרי בדרך כלל, מבצע פעילות גופנית באופן קבוע. סטודנט לרפואה. מזה חודש וחצי אני סובל מנימולים בכפות רגליים, כפות ידיים, לאחר יומיים של לחץ מצידי החלהקפיצת שריר הבוסקינטור ולאחר מכן נימול ובלחי שמאל ולכן פניתי בעצת אחות קופת חולים למיון, במיון בדיקת ניורולוג הייתה תקינה ובוצע CT עם ובלי ח"נ שיצא תקין. הנימולים הראשונים התחילו ברגליים ומעט בידיים אחרי כאב גב תחתון שנמשך כשבוע וחצי בעיקר בקימה משינה שהשתפר במהלך הזמן. לאחר ביקור ובדיקה גופנית אצל שני אורטופדים הם טענו כי אין לי פריצת דיסק אלא במקרה הגרוע דלקת שמפריעה לעצב הסכיאטי. לאחר טיפולים בארקוקסיה הנימולים אכן נחלשו ואף לעיתים נעלמו אך לאחר סיום הטיפול חלקם חזרו. מאז הכאבי גב פחתו אך עדיין כאשר אני דוחף את הגב פנימה לכיוון הבטן יש כאב או כלשהו בגב התחתון מעט מעל המותן. ביקרתי אצל ניורולוג שהורה לי לבצע מספר בדיקות דם ואמר לי לקחת ויטמין b12 וחומצה פולית שאכן שיפרו את המצב וביצע לי בדיקה גופנית מלאה. רפלקסים היו תקינים לחלוטין, כוח גס, התמצאות, זיכרון, ובדיקה תחושה בין חפץ דוקר ללא היו תקינים לחלוטין. הניורולוג הרגיע אותי ואמר שאין חשש לכל מחלה מסוכנת ושיש טעם לחכות כדי לראות האם יהיה שיפור.
התופעות קיימות אצלי במשך חודש וחצי ומשתפרות לעיתים אך לא נעלמות לגמרי ובזמן האחרון חלק מהסימפטומים קיימים רק בצד שמאל של הגוף והחלו להופיע קפיצות שריר בשריר התלת ראשי ביד שמאל, כאבי צוואא ומעט כאבי ראש לוחצים בעיקר ברכות וטיפה בעפעפיים אך אין בעיות ראייה. כפות הידיים והרגליים שלי היו מאז ומעולם קרות יחסית לשאר הגוף אך אין שינוי צבע ואין תסמונת רנו. חשוב לי לומר כי כאשר אני מבצע פעילות גופנית כמו ריצה או שחייה או אימון כוח, רוב הסיפטומים נעלמים או מוחלשים בצורה משמעותית אך חוזרים לאחר כמה רגעים של מנוחה. רופא המשפחה טוען כי מצבי נובע ממתח ומדאגה, ואכן כאדם צעיר שמאוד רוצה לסיים את לימודיו, אני דואג שמא התסמינים עלולים להעיד על מחלה קשה כמו טרשת נפוצה או ניוון שרירים.
האם יש לי אכן סיבה לדאגה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קצר
י. א07/05/2015בדיקות דם לסוכרת וגלוקוז היו תקינים, כמו גם בדיקות שתן. אין הפרעה שתן ואין דכיפות במתן שתן.
שוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהחסוי06/05/2015
שלום
לפני כשנה נצפה אירוע פוסט היסכמי במהיספרה הימנית של המוחון.חצי שנה לאחר הmri בוצע ct של כלי הדם.היה רשום שהקריש לא נצפה בבירור.יש לי לאחרונה כאב עמום
באחורי הראש בצד ימין כשאני נושם עמוק/מרים משהו כבד.
האם יש לכך משמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
חסוי25/05/2015אשמח לתגובה.זה בזמן האחרון מלווה בהרבה בחילות.בלבלול צפצופים ורעידות באוזניים.אני לא רוצה לרוץ לרופא אם אין לכך סיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015יש לבצע ברור נוירולוגי כדאי לפנות לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בראשהילה05/05/2015
לפני חמישה חודשים התלוננתי על לחץ בראש ותחושה של זרמים בצד שמאל וכבדות בעיינים בוצע אמ אר איי התשובה הייתה מפחידה וארוכה הרופא הסביר שיש לי ציסטה בצד שמאל של הראש שקיימת כבר הרבה זמן( השווה לבדיקות בעבר) הניוולוג אמר שהכל בסדר ושזה לא נובע מהציסטה המצב מחמיר מבחינת הזרמים הדקירות והלחץ בראש האם מציע לעשות שוב אמאר איי למרות שבוצע לפני פחות מחמישה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד05/05/2015אין צורכ בעוד מרי לאחר 5 חודשים להמשיך אצל נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות תוצאת בדיקת EEGבוקי05/05/2015
רציתי לדעת מה משמעות תוצאת בדיקה
תרשים ערנות ונמנום
פעילות בסיס אחורית 10 לשניה.
באזור פרונטו טמפורלי ימני נרשמה פעילות תטא בינונית תנודה לא חדה 5-6 לשניה.
נישום יתר והיבהובים ללא שינוי.
לסיכום:תרשים חולני לגיל במידה קלה עקב הכילו אי סדירות איטית פרונטו טמפורלית ימנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות תוצאת בדיקת EEG - תגובה
ד``ר רונית גלעד05/05/2015תשרים מראה האריה באוזר מסוים ימני יש לבצע מרי אם תקין יכול להיות בטוי להפרעה אפילפטית כדאי גם לעשות בדיקה לאחר חסך שינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך למתוח ידיים ורגלייםמירי04/05/2015
בתי בת 10.5 מרגישה צורך לבצע מתיחות בידיים וברגליים (נמצאת כאילו באי שקט)
הדבר מאוד מציק לה בעיקר בשעות הלימודים שלא מתאפשר לה לקום ולבצע מתיחות בצורה חופשית.
בצענו בדיקת EEG שהתוצאות היו תקינות.
אנו ממתינים לבדיקת נוירולוג (התורים מאוד ארוכים, לקראת 7/2015)
שאלותי הן:
1. ממה הדבר נובע?
2. אילו בדיקות ניתן לבצע?
3. המלצה לנוירולוג ילדים באזור המרכז
4. כיצד נתן לסייע לבתי עד שנפגש עם הנוירולוג ?
5. האם ניתן להקל באמצעות פיזוטרפיה/ריפוי בעיסוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך למתוח ידיים ורגליים - תגובה
ד``ר רונית גלעד05/05/2015זה יכול להיות סוג של טריקים לעיתים יש צורכ להרגעה או רפואה משלימה ממומלץ להתייעץ עם נוירולוג ילדים אכן לוקח זמן לקבוע תור לנוירולוג ילדים או ללכת פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איטיות במוטוריקהברכה04/05/2015
שלום וברכה
אני בת 38 +3 כרגע עקרת בית אני מתפקדת די לאט באיטיות כל דבר שאני עושה כרוך בהמום זמן למשל ניקיון הבית אני גרה בדירה די קטנה 2 חדרים אמנם יש מקומות עמוסים שאני שוטפת כל הבית יסודי לוקח לי כמה שעות טןבות עם מנוחה קצרה בין לבין (מתעייפת מהר)
בבישולים בישול שיחסית קצר אצלי זה לא פחות משעתיים
בכלל כל דבר התארגנות מיון וכו....לוקח זמן רב. יש לציין שלמדתי בכיתה קטנה עם בעיית קשב וריכוז בילדותי לא גילו זאת אני שמה לב אישה שעושה משהו בשעה לי יכול לקחת כמה שעות
קיפול כביסה גם כל פעולה לוקח לי זמן ואני מוצאת את עצמי נידפקת עם התיפקוד עד מאוחר
עוד מעט אצטרך לעבוד ובכלל יקשה עליי איך יהיה לי זמן גם לבית בישולים
שנה שעברה הייתי אצל נויירולוג בדק ביקטנה ואמר בסדר לא אמרתי לו על הבעיה הוא אמר יש בדיקות אבל עולה המון כסף כי זה לא בסל הבריאות ולא היה לי אפשרות להמשיך
מה במיקרה שלי אני אמורה לעשות? להמשיך ליסבול אולי יש פיתרון? למי יש לי ליפנולי לי ליפנות אם יש אפשרות לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איטיות במוטוריקה - תגובה
ד``ר רונית גלעד05/05/2015יש לפנות לנוירולוג שמתעסק בהפרעות קשב וריכוז ולעשות אבחון לזה ואז ניתן לקחת ריטלין אם יש צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המשך....
ברכה05/05/2015שנה שעברה הייתי אצל נויירולוג בדק אותי בדיקה שיטחית של מספר דקות ושלל על בעיית קשב אך נתן לי דף למלות שאלון וכבר לא באתי מאז.
הוא אמר שיש בדיקה מקיפה שזה המון כסף לא בסל הבריאות ואין ביכולתי לממן. מעולם לא שתיתי ריטלין איך זה קשור? זה יתן לי מרץ ותיפקוד יותר טוב? אם בכל זאת שוב אצטרך ללכת לנוירולוג ואציין את מה שאני עוברת יש מצב שיתן לי ריטלין?
הרופא שהייתי אצלו שלל שאקח ריטלין
אם אלך אחליף רופא אשמח לתשובה תודה רבה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולדוד03/05/2015
שלום,
רציתי לברר סוגייה מסויימת לגבי התרופה אלטרול 25 מ''ג
כתוב בעלון לצרכן שלה ב"תופעות המחייבות התייחסות מיוחדת" בין היתר קושי בדיבור, קשיים בתנועה וכדומה.
האם זוהי תופעת לוואי שמעידה על אירוע מוחי והם פשוט לא מפרטים את זה בעלון? זאת אומרת, הם לא אומרים במפורש "אירוע מוחי" אלא מסתתרים מאחורי סימפטומים של אירוע מוחי?
או שמא אין קשר לאירוע מוחי ולתרופה הנ''ל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרול - תגובה
ד``ר רונית גלעד05/05/2015אין קשר בין התרופה לארוע מוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לו תחושה בצד שמאל של הפנים ויש לו תחושת עקצוציםד``ר מרינה בוקסר02/05/2015
שלום רב! לבעלי הייתה תאונה לפני כשבוע, הוא קיבל מכה חזקה בצד שמאל בראש, צילום בבית חולים הראה שהכל בסדר, מאז אין לו תחושה בצד שמאל של הפנים ויש לו תחושת עקצוצים, היום זה קצת החמיר, מה זה אומר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה בפנים - תגובה
ד``ר רונית גלעד05/05/2015כדאי להיבדק בהקדם ע״י נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפולינוירופאתיהנינה02/05/2015
שלום,
הדוד שלי לוקה בפולינוירופאתיה. הסימפטום שלו הוא שהוא מרגיש קור כל הזמן (מה שגורם לו להזיע וכתוצאה מכך- להצטנן כל הזמן). הרופאים לא גילו גורם לתופעה, והם אומרים שלא מדובר בתוצאה של סוכרת. הוא ניסה טיפול בתרופה המכילה סולודקסיד ובתרופה המכילה חומצה תיאוקטית, אבל האחת לא עזרה לו והשניה גרמה לו לפריחה, אז הוא הפסיק את שתיהן. הוא ניסה גם דיקור סיני- שום דבר לא עוזר. האם יש טיפול נוסף שהוא יכול לנסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפולינוירופאתיה - תגובה
ד``ר רונית גלעד05/05/2015כדורי ליריקה או גבפנטין או סימבלתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירופאתיה מלווה בתחושת קור תמידית
נינה06/05/2015אני רואה שליריקה וסימבלתה מטפלות בנוירופאתיה סוכרתית, אבל הנוירופאתיה שלו אינה על רקע סוכרתי- האם התרופות האלה צפויות לעזור גם כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא ממצאי MRIאלגרו01/05/2015
לד"ר שלום רב,
אני בן 60, סובל מלחץ דם אך מטופל בכדורים והערכים מאוזנים. בעבר היו לי 7 ניתוחים בעין ימין עקב היפרדות רישתית. לצערי, הראיה בעין נעלמה והניתוחים כשלו. בעין שמאל גם היה לי ניתוח בגלל קרע והניתוח הזה הצליח. כל זה לפני 3 שנים.
לפני כחצי שנה איבדתי כמעט לחלוטין את חוש הריח ובעקבותיו גם את חוש הטעם- אך עליי לציין שישנם ריחות שאני מסוגל לזהות וכך גם לגבי טעמים שונים.
בדיקה של רופא אף-אוזן גרון- גילתה שבאף הייתה בצקת ולכן הוא רשם לי תרסיס AVEMYS למשך שלושה חודשים. הוא הוסיף שאם חוש הריח לא יחזור זה סימן לאלצהיימר. ואכן, עד כה חוש הריח לא השתפר.
בדיקה של נוירולוג גילתה רעד קל ביד ימין -ESSENTIAL TREMOR.
על מנת לשלול גידול במוח ובמיוחד בעצב הריח- נשלחתי על ידי הנוירולוג לעשות בדיקת MRI .לדעתו, המצב הנוכחי לא מצביע על אלצהיימר בכלל.
הבדיקה גילתה שאין ממצאים פתולוגיים בסינוסים הפארא נזליים או OLFACTORY BULBS.
בגלל היפרדות הרישתית הממצאים אומרים כך:
"הפחתת עובי של עצבי הראיה דו צדדים בעיקר בימין עקב העין החולה -מתאים לאטרופיה ואילו בעין שמאל- שמתפקדת -נמצא גם הפחתת עובי של עצב הראיה ל--2.6 מ"מ. כמו כן נמצאה הרחבה של חללי ה-csf האקסטרה ונטריקולרים.
אין לראות האדרה חריגה בעצבים האופטיים לאחר הזרקת גדוליניום. מבנה תקין של הסינוסים, בסיס הגולגולת והפירמידות. איוורור תקין של מערות הפנים.OMC פתוח משני הצדדים. מעבר קרניו-צרביקלי תקין. מערכת חדרי המוח בהתאם לגיל הנבדק.ללא אותות חריגים במרקם המוח. מבנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית.
שאלותיי:
1- מה פירוש הממצא של ההרחבה של חללי הCSF והאם זה מסוכן?
2- אני מודע לכך שאת לא מומחית לעיניים אבל האם במצב שמתואר , של הפחתת עובי עצב הראיה- זה אומר שגם העין הבריאה בסכנה? עליי לציין שאני עובר ביקורת סדירה כל 3 חודשים עם הרחבת אישון. לחץ תוך עיני -16, ורופא העיניים טען שהרישתית צמודה. אין לי הפרעות ראיה או תלונות כלשהן בנדון.
3- האם יש קשר בין הרחבת החללים של CSF ובין מצב עצבי הראיה?
4- האמנם ירידה בחוש הריח והטעם מעידה על התחלה של אלצהיימר, או ,כפי שאמר הנוירולוג ,סימן עתידי לפרקינסון? סבתי מצד אמא סבלה מן המחלה, אך שני הוריי לא סבלו ממנה. אני שואל זאת בעיקר בגלל הרעד הקל ביד ימין , כאשר הרעד מתגבר אם אני במתח ואם אני לא במתח הרעד נעלם. כמו כן שימוש בחצי כדור CLONEX 0.5 מ"ג עוזר מאוד,היות שאני עברתי תקופה קשה בעקבות תקופת אבל על מות אימי,ז"ל.
5- אילו עוד בדיקות ניתן לעשות על מנת לבדוק מדוע איבדתי את חוש הריח- או שלדעתך אין יותר טעם בבדיקות? עליי לציין שלא הייתי עדיין אצל אלרגולוג ורופא אחד אף טען שיכול להיות שמדובר בכלל בוירוס ש"התיישב" על עצב הריח.
בתודה מראש על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא ממצאי MRI - תגובה
ד``ר רונית גלעד05/05/2015אבוד חוש ריח יכול להיות מבעיה של אאג כלומר בצקת עם אלרגיה או נזלת או סינוסיטיס ואם אין לחץ על העצב וגם אין סיבה באג אז לעיתים לא מוצאים את הסיבה לגבי חללי csf אין משמעות קלינית לממצא לגבי עצבי הראיה ממליצה לך ללכת לנוירואופטלמולוג ליועץ לגבי מחלה ניוונית כמו אלצהיימר ופרקי נסיון לעיתים זה נכון זה יכול להתחיל עם בעיה בחוש הריח אבל לא כל בעיה בחוש הריח אחכ מתפתחת למחלה ניוונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הפרעות עצביותרויטל30/04/2015
אלו סיבות יש להפרעות עצביות בגוף מלבד מחלות כרוניות כמו ט"נ וניוון שרירים?
גם הפרעות תחושה וגם חולשת שרירים.
מה הם הגורים היותר שכיחים?
הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הפרעות עצביות - תגובה
ד``ר רונית גלעד05/05/2015לא ברור לי מה זזה הפרעות עצביות יש צורכ בתלונות ספציפיות ובדיקה ע״י נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
גלי05/05/2015הכוונה לחולשה ברגליים ובידיים, נימול, עקצוצים... כאבי עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)