מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתלים דנטליים לאחר אירוע מוחי קלטובה בן ציון08/02/2015
אני בת 56 לאחר שני ארועים מוחיים שהוגדרו כקלים. עברתי שיקום כחודשיים בבית לוינשטיין אך עדיין מושכת את רגל שמאל.
שאלתי: אני עומדת לעבור השתלת שתלים דנטליים בלסת עליונה , ורוצה לדעת כמה זמן צריך לחכות בין הארוע האחרון וביצוע ההשתלה בפועל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים דנטליים לאחר אירוע מוחי קל - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015לאחר 3 חודשים ניתן לעבור השתלות שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלים דנטליים לאחר אירוע מוחי קל - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015לאחר 3 חודשים ניתן לעבור השתלות שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי בגלל נירובכשטחולה03/02/2015
שלום אני בן אדם חולה מגיל 16 מנירוכשט הוא התחיל בעיניים אחרי זה עלה למוח מקבל קומדין כל הזמן כולל REMCID IV כל שש שבועות האירוע שהיה לי אמרו לי פגע לך בזכרונות מקבל LAMCTAL 150 מייג אפטנטיין זה לא עוזר כלום אפילו טיפה אם יש טיפול אחר כמו מכונה תרופה חילופית בבקשה עזרה גם כל חודש וחצי מקרים של פרקוסים אני קם לא יודע מה קרה לי אני מרגיש שאני לא בנאדם אין הרגשות אין כלום אני אבוד תודה לעוזרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי בגלל נירובכשט - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015הטיפול כנראה לאפילפסיה הוא לא הכי אידאלי. כדאי לשנות טיפול אם יש לך פרכוסים נא לפנות לנוירולוג שמתעסק באפילפסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטםגםזו02/02/2015
שלום בן 60 ב2012 עברתי מפרצת ראש עם דימום תת עכוישי סגרו לי אותה ללא סימנים נירולוגים
לחץ דם תקין סוכר תקין ברקע ראומטיד ארטריטיס מעשן עכשיו הפסקתי כל שנה בדיקת MRI-MRA כולל חומר ניגוד הכל תקין לפני שבוע אירע לי שוב כאב ראש שונה מהפעם הקודמת והופנתי למיון עשו לי סיטי ומצאו את זה ביחס לסיטי הקודם שהיה להם "" "אוטם לקונרי בגוף הקאודייט מימין חדש באינטרבל אך במראה ישן " "", מה זה אומר וממה זה נובע נ.ב אושפזתי עשו לי בדיקות דופלקס EEG הכל תקין גם צורך אספרין עקב צינתור לב בעבר יש מעקב הלב תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטם - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015אוטם לקונרי קטן יכול להופיע בלי לתת סמנים קליניים אולי בכל זאת הלחץ דם לא מאוזן כל הזמן או שזה עוד מתקופת העישון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת MRIאנה שוורץ01/02/2015
שלום רב,
אבי בן 79 עשה לאחרונה בדיקת MRI מוח, וקיבל את התוצאה הבאה:
לציין בשוליים של הסריקה בגובה C3 נראה בחלקו העליון תהליך תופס מקום אינטרה דורלי הלוחץ על החוט.התהליך נמצא קצת משמאל מקו האמצע.יתכן ומדובר במנינגיומה.
אשמח לקבל הסבר על משפט זה המופיע בתוצאות הבדיקה.
בברכה,
ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת MRI - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015באזור חוליה 3 בצוואר יש תהליך כתוב כנראה מנינגיומה זה אומר גדול שפיר אבל אם לוחץ על חוט השדרה צריך להוציאו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה01/02/2015
שלום,
אנו צריכים להחליף קפרה 3000 מג בתרופה אחרת. האם ניתן להפסיק מיידית קפרה ולעבור מיד לתרופה אחרת ? איזו תרופה אחרת אפשר ? איזו בדיקה בודקת שיש באמת אפילפסיה ? אם אדם לוקח כדורים לאפילפסיה וייתכן שאין לו אפילפסיה למה זה יכול לגרום ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015אי אפשר להפסיק מידית את הפקרה אלא יש לעבור בהדרגה מספרה לתרופה אחרת ולקחת תקופה שתי התרופות יחד. אפילפסיה נקבעת לפי הספור הקליני וה EEG אם הבדיקה תקינה קשה להגיד בוודאות אבל רופא נוירולוג יכול לחוות דעתו גם אם EEG תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בירךאורית29/01/2015
לאחרונה אובחנתי עם פרקינסון .יש לי רעידות בלסת שאני רואה אותן במראה.
בימים האחרונים מרגישה רעידות מהירות בירך האחורי בישיבה. קשה לי לראות את זה. האם יכול להיות שזה קשור לפרקינסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון: התחושה היא רטט יותר מאשר רעד
אורית29/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד בירך - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015יכול להיות קשור לטיפול של הפרקינסון תפני לנוירולוג שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפעילות ספורטיביתמיקי28/01/2015
שלום רב , לפני כחודש עברתי אירוע מוחי קל ובעקבותיו צינתור בקרותיס.ישלציין שאני בת 45, ועד לאותו ארוע עסקתי בהליכות כ3פעמים בשבוע ,עשרה קמ בערך, לצערי שום רופא לא אמר לי איך לחזור לכושר ספורטיבי אלא בהדרגה...מישהו יכול לומר לי מה זה בהדרגה... אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לפעילות ספורטיבית - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015להתחיל עם הליכה 2 קמ וכל שבוע לעלות בהדרגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיות?מירי26/01/2015
שלום,
אני בת 48, מזה כמה ימים אני מרגישה בראש סוג של שריפות קטנות נקודתיות פעם בצד ימין פעם בשמאל, בקודקוד זה הולך ובא.
האם זה יכול להיות בגלל לחץ וחרדה?
מה צריך לעשות ומה לבדוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה יכול להיות? - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015בהחלט יכול להיות מלחץ וחרדה אם לא עובר תוכ שבועים נא לפנות לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש ממינוקסידיל 5 אחוזנאור20/01/2015
אני משתמש בקצף מינוקסידיל 5 אחוז. עקב כאב ראש החלטתי לעבור לשימוש פעם ביום לפני השינה. בהנחה וכאב הראש נסבל במהלך הלילה האם עליי לדאוג מנזק בריאותי או שניתן להמשיך ברוטינה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש ממינוקסידיל 5 אחוז - תגובה
ד``ר רונית גלעד24/01/2015יש להיבדק אם. הכאב ראש שייך לשפמו או שבא מסיבה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי מוח...גלי20/01/2015
שלום אני בחורה בת 49,לאחר חבלת ראש,
לפני מספר שנים אירוע של חולשת פלג גוף שמאל.
מאז אני מטופלת הקרויה 100 מ׳ג.
ובמעקבים במכון לתרשת-נפוצה,ללא טיפול ,
בגלל החבלה שקבלתי בראש נאמר לי לפנות למיון.
לבדיקה לאחר בדיקת רופא הכירורג.הוא אמר לי שלא נראה לו משהו חריג
אבל בגלל שאני נוטלת אספירין,וגם לאור המקרה שלפני שנים.הוא רוצה שאני יעשה
סיטי מוח.עשו לי סיטי במיון ללא חומר ניגיד,
בתשובה של הסיטי נראה שהוא תקין.רק שהיה
רשום בתשובה:ללא עדות לדמם תוך-גולגולתי.
חדרי המוח מעט רחבים,במיקום אנטומי תקין.
חריצי המוח לא מחוקים,בקוטר תקין. קו אמצע שמור ואין עדות לאפקט מסה.
ללא שינוי משמעותי לעומת בדיקה קודמת
רציתי בבקשה לדעת מזה אומר חדרי המוח מעט מורחבים?
ואיזה סימפטומים יש לזה?
והאם מקבלים טיפול לזה?
מה ההשלכות של תופעה זו בעתיד?
והאם זה מצריך מעקב?
עלי לציין שאני שמדי שנה אני עושהMIR, מוח.
האם הסיטי מראה בבירור אם יש בעיה כמו דימום.או הבעיה של הרחבה בחדרי
המוח כפי שצויין בבדיקה שלי ?
תודה רבה גלי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי מוח... - תגובה
ד``ר רונית גלעד24/01/2015הרחבת חדרים קלה זה רק תשובה סובייקטיבית של נותן התשובה ויתכן כך נולדת אין לזה כל משמעות ואין צורכ בשום טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טיארז19/01/2015
שלום לך שאלתי היא כזאת שמגיע חולה למיון עם בילבול ופירכוס האם צריך לעשות בדיקת סיטי כדאי למנוע אירוע מוחי או שבץ תודה כי סבתא שלי הגיע כך ולא עושה לה סיטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סי טי - תגובה
ד``ר רונית גלעד24/01/2015כן יש צורכ בסיוטי לשלול. דימום חריף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסי טי
ארז25/01/2015תודה לך על הכנות . הספר לך בקצרה סבתי הגיע לתל השומר עם בילבול ואיבוד הכרה ופרכוס בת 72 שהגענו לשם היא הייתה בהתקף נוראי השתוללה וממש לא הייתה מציאותי אמרו לנו שצריך להרדים אותה בכדי לטפל בה וכך זה נמשך חמישה ימים שהרידמו אותה ובסוף נפטרה מבצקת מוחית שאלנו מספר פעמיים לא צריך סיטי אמרו אין צורך היא מזיזה גפיים אז זה לא אירוע מוחי היא תתעורר כך אמרו. עלי לציין שהיא סבלה מסוכרת לחץ דם גבוהה ומורפיום נגד כאבים ברגליים חבל שלא הגענו אליך אולי היא הייתה בחיים היום בזכות בדיקה פשוטה עם הינו מתעקשים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה באצבעות הרגליים-19/01/2015
שלום,
בימים האחרונים (בעיקר בשעות הערב) יש לי חוסר תחושה/תחושת זרם במגע ב2-3 אצבעות הימניות ברגל ימין. אני לא יודעת אם זה קשור לקור (אני סובלת מקור אבל לא זכור לי שחוויתי תופעה כזו לפני כן). האם יש צורך להבדק? האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה באצבעות הרגליים - תגובה
ד``ר רונית גלעד24/01/2015כדאי להיבדק לשלול בעיה של פגיעה בעצבים פריפריים ע״י בצוע אמג זה יכול להיות גם קשור לנעל לוחצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת SEPריטה19/01/2015
שלום רב לדוקטרים היקרים. הבת שלי בת ה15 עברה אתמול בדיקת SEP וVEP.
בפנענוח של SEP כתוב: "בגירוי עצב TIBIAL משמאל נקלטו מקליפת המוח פוטנציאלים עם זמני חביון מאורכים ואמפליטודות תקינות. חוץ מזה שאר הנתונים בבדיקת SEP , תקינים. השאלה שלי מה זה אומר?
2. בבדיקת VEP בפענוח כתוב בגרוי כל עין בנפרד נקלטו מקליפת המו פוטצציאלים עם זמני חביון מעט מאורכים ואמפליטודות תקינות. שאלה היא: מה זה אומר, האם זה תקין? הור שלנו לניירולוג עוד הרבה זמן. ואני רוצה לדעת אם הפענוח תקין. תוה מראש על התשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בדיקת SEP - תגובה
ד``ר רונית גלעד24/01/2015ה vep מעט לא תקין ה sep גם מעט לא תקין יש להתייעץ עם הנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקיםמור18/01/2015
שלום, אני בת 24 בחודש האחרון אני סובלת מכאבים בחלק התחתון של הראש ולאורך הצוואר בצד שמאל. כמו כן לפני שבוע סיימתי לקחת אנטביוטיקה עקב דלקת אוזניים בצד שמאל אך הכאבים עדיין מציקים תחושה של צביטות וטשטוש בעיניים. מרגישה שהאוזן רדומה וגם הלסת התחתונה רדומה וכואבת.בימים האחרונים מופעים גם כאבים בחזה.
מה אני אמורה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים - תגובה
ד``ר רונית גלעד24/01/2015יש להיבדק ע״י נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 85אסתרינה15/01/2015
אימי בת 85 סובלת מהלב בשנים האחרונות מסוכר,אמי בבחינה נפשית חזקה ובריאה,אין לה שיכחה זוכרת עבר הווה עתיד...אבל בחודשים אחרונים מתלוננת שחול ניכנס לה לעיניים לראש לפנים ולכל הגוף,היא מתרחצת מס' פעמים ביום מחליפה בגדים מנגבת את פניה במגבונים סטריליים,יש רופאים שאומרים לה שבזיקנה יש כל מיני תופעות...לוקחת לוריוול להרגעה בת שעתיים,הצענו לה לבקר אצל פסיכיאטר ,אז הרימה את קולה בבטחון כהרגלה שהיא יכולה ללמד פסיכיאטרים ואינה זקוקה לפסיכיאטר,ולא מבינה למה לא נותנים לה כדור שלא תרגיש מה שהיא מרגישה במשך היום,מה לעשות ד"ר ?מה דעתך?האם רופא רגיל יכול לתת לה כדור שנותן פסיכיאטר?אנא תשובתך המהירה,תודה על הסבלנות
אתמול ביקרה אצל הנוירולוג נתן לה בדיקות דם ויטמינם וחשמל,היא שאלה אותו אם היא בסדר בראש ולפי איך שבדק אותה אמר לה בניפנוף יד שהיא לא מקרה פסיכיאטרי,אבל לא נתן לה כדור להרגיע את מה שהיא חשה עד אחרי הבדיקות,אבל תחושתה של אימי הולך ומחמיר עד לבדיקות חשמל יארך כחודש עד אז אין רפואה דחופה שיכול לתת לה מענה מיידית,?למיון היא לא רוצה ללכת כי איך ששמעו מה היא מרגישה שלחו אותה למחלקה פסיכיאטרית,היא מתנגדת נמרצות אולי מדעות קדומות...חבל שהימים נימשכים בסבל גדול שאולי כדור "קטן"יעשה לה טוב,היא בטיפול של רופא המשפחה אבל אין מושיע,אולי אתם בבקשה תתנו לנו מזור לתחושותיה הבלתי אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 85 - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/01/2015התנהגות מוזרה שלא צריכה לקרות יש לשים לב אם לא החליפה איזה כדורים חדשים שגרמו לכל התופעות הללו יש לבדוק לעומק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)