מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוקדים בפונס ואין לשלול אופציה של מיאלינוליזיסד``ר רונית גלעד23/02/2015
שלום רב,
בשל כאבים לעיתים בתוך העיניים נשלחתי ע"י נוירואפתלמולוגית לעבור בדיקת MRI מוח. בבדיקה נכתב כי יש מוקדים בפונס ואין לשלול אופציה של מיאלינוליזיס?אחר?
עלי לחזור בעוד חודשיים לבדיקה נוספת. עד שאראה נוירולוגית יקח זמן ואני רוצה לדעת האם עלי להמשיך לקחת תרופת קלוד שזה סוג של אספירין או לא?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI מוח - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2015בנתיים תמשיכי לקחת כל עוד מבררים את הממצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת סטרואידיםאלון23/02/2015
שלום.
יש לי גליומה בגזע המח.
עקב זה היייתי מרגיש בבוקר זרם מהחלק האחורי של הראש, ואז הייתי מרגיש היתפסות של החלק העליון בגוף. זה היה משתחרר עם התמתחות של הידים.
הדבר שמונע את זה לחלוטין זה דקסמטזון, שאני לוקח במינון 1.5 מ"ג ביום.
האם מינון כזה לאורך זמן יכול לגרום נזק?
אני חייב להגיד שעם התופעה הזאת בבוקר מאוד קשה והסטרואידים ממש מונעים אותה לחלוטין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת סטרואידים - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2015סטרואידים יכולים לגרום לעליה בלחץ דם ערכי סוכר ופגיעה בעצמות בכל הדברים האלה ניתן לטפל ולאזן כך שאם זה משפר איכות חיים תמשיך לקחת זה גם לא כל כך גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרכזתמיר מ20/02/2015
האם יש סטיסטיקה של ארוע מוחי שני לאחר ארוע מוחי ראשון?
לפי גילאים
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכז - תגובה
ד``ר רונית גלעד21/02/2015סכומי שלאירוע נוסף כ 30-40 אחוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRIגבריאל19/02/2015
שלום רב, קיבלתי פענוח MRI שעשיתי בשבוע שעבר והממצאים הם שמצאו אצלי: אנומליה ואישית התפתחותית... השאלה שלי היא מה זה אומר? והאם זה מסוכן לי בתור בחור שמתאמן בחדר כושר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון: אנומליה ורידית התפתחותית
גבריאל19/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח MRI - תגובה
ד``ר רונית גלעד21/02/2015אין לזה משמעות חולנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש- בחלק האחורי - העורףאורי19/02/2015
שלום
אני בן 41 בריא בדרך כלל, אני סובל מזה שבוע מכאב חלש בעורף (החלק האחורי של הראש- העליון של ה צואר), אני גם מרגיש תחושת כבדות בעיניים , וכמו כן ומה שמפריע לי גם שאני מרגיש התקפים קלים של סחרחורת, האם יש קשר בין הדברים הנ"ל, איזה בדיקות עליי לבצע ? וממה יכול להיות שאני סובל?
נא תגובתכם, אני ממש דואג.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש- בחלק האחורי - העורף - תגובה
ד``ר רונית גלעד21/02/2015להיבדק ע״י נוירולוג שיחליט אם יש צורך בהדמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש בעורף
אורי22/02/2015תודה על המענה, רק רציתי לברר האם יש קשר בין כאב ראש בעורף לבין הרגשת כובד בעיניים וסחרחורת קלה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש בעורף - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2015יכול להיות קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אלכהול ו TEGRETOL פוגע בכבדsus18/02/2015
התחלתי טיפול חדש במקום אפטנטיין אם אלכהול עושה בעיה פגיעה בכבד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אלכהול ו TEGRETOL פוגע בכבד - תגובה
ד``ר רונית גלעד21/02/2015אלכוהול עושה בעיה בכבד וגם אגרול יכול לעשות בעיה בכבד לא חייב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה טרופהאורית18/02/2015
גיל 60. לאחרונה אובחנתי עם סימנים התחלתיים קלים של פרקינסון.
עד כה ישנתי מצויין. בשבועות האחרונים השינה שלי לא שקטה.
אני מקיצה הרבה. זזה המון במיטה. יש לי חלומות עמוקים וסיוטיים.
בן זוגי אומר שזה נראה כאילו אני רועדת במיטה...קשה לי להאמין שאני רועדת...
אני קמה בבוקר ורואה שהמצעים הפוכים.
זה די מטריד אותי. האם זה קשור לפרקינסון.? בפעם האחרונה
שהייתי במחלקה להפרעות תנועה באחד מבתי החולים אמרו לי שהשתוללות
במיטה קשורה לפרקינסון. אני עדיין לא מקבלת תרופות נגד פרקינסון.
האם זו החמרה במחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה טרופה - תגובה
ד``ר רונית גלעד21/02/2015זה לאו דווקא החמרה במחלה אבל זה אחד המסמנים המוקדמים של פרקינסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בלבד?לאה16/02/2015
אבי בן ה- 81 מקבל מזה חודש ושבוע זריקת קספליון.
לפני כן קיבל, הלידול, סמפ, ריספרדל. איתן היו לו מחשבות שווא. כל הזמן חשב שקרובי משפחה מסויימים רודפים אותו.
עם הקספליון זה כמו קסם. זה מנטרל לגמרי את מחשבות השווא!! – אולם הוא רועד בפה בצורה בלתי נסבלת ונוזל לו ריר מהפה. התחלנו עם זריקת 100 מ"ג פעם בחודש. בפעם הבאה כשטענתי בפני הפסיכיאטרית על הרעידות בפה היא הורידה לו ל- 75 מ"ג - והרעידות בפה נמשכות. הפסיכיאטרית טוענת שפחות מ- 75 מ"ג לא יהיה לזה אפקט טיפולי.
ברצוני לשאול האם הרעידות בפה זה טרטיב דסקינזיה או סתם תופעות לוואי.
שנית, רציתי לשאול האם יש לכך טיפול יעיל חוץ מדקינט ודומיו שהוא לדעתי כמו כוסות רוח למת.
תודה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי בלבד? - תגובה
ד``ר רונית גלעד21/02/2015כן זה יכול להיות דיסקי נזיפה על רקע הטיפול והטיפול בעצמו לא כל כך יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה ושבץ מוחיאריה13/02/2015
לפני למעלה משנה לקיתי בורטיגו שמקורו בסתימה זמנית של אספקת הדם לגזע המוח.
הארוע קרה בשדה התעופה, לאחר טיסה של 11 שעות.
אני מבקש לדעת האם יש להמנע מטיסות ארוכות וכן האם טיסה במחלקת עסקים יכולה להקטין את הסיכון לארוע חוזר מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה ושבץ מוחי - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015קרוב לוודאי לא קשור לטיסה אלא אם היו עליות לחץ דם יש לקחת אספירין מספר ימים לפני הטיסה ואם כבר לוקח אז לקחת עוד כדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבונקסשני12/02/2015
שלום , אני חולת טרשת נפוצה ומזריקה אבונקס עט, והיום הזרקתי אך אני לא בטוחה אם הזרקתי את כל המינון מה לעשות?? האם זה חמור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבונקס - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015מה שהזרקת מספיק גם אם לא היה כל המינון לא נורא אבל הכמות צריכה להופיע על מזרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגולגולת בקרקפתגליה12/02/2015
שלום
מזה תקופה ארוכה שיש לי כאבים בגולגולת, הכאבים הם לא כאבי ראש, הם חיצוניים-הם בגולגולת עצמה, מה זה יכול להיות? איך בודקים את זה ומה עושים כדי שזה יעבור? כדור אקמול לא יעביר את זה.
בתודה גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגולגולת בקרקפת - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015בדכ כאבים כאלה נובעים מלחץ נפשי אבל צריך להיבדק ואם זה כאב ממושך לא עובר כדאי לעשות הדמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בצד שמאלמיכל11/02/2015
מאתמול (מעל 24 שעות) יש לי נימול לא פוסק בכף יד ורגל שמאל. בדקות האחרונות אני מרגישה נימול גם בצד שמאל של הפנים. אבל אני חושבת שזה אולי קשור ללחץ שאני נמצאת בו כתוצאה מהנימול. האם יש לי למה לדאוג? קבעתי תור לרופא ליום שישי.. יש צורך להקדים? או ללכת עכשיו? בבקשה תענו לי מהר. אני מאוד חרדה לבריאות שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
מיכל11/02/2015אגב אני בת 25 בריאה בדרך כלל. לוקחת גלולות. אמורה לקחת B12 אבל לא הדפסתי על זה ב3 שבועות האחרונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה מהיר
אלי11/02/2015למענה הכי מהיר ובטוח תתקשרי למוקד הקופה שלך, תבקשי לדבר עם אחות והיא תפנה אותך למקום המתאים אולי למיון, אולי לחכות ומחר וללכת לרופא וכו'. ובעניין התוסף, אם את אמורה לקחת אז תקפידי, אני יודעת B12 של סולגאר נספג מהר מאוד בגוף. זה ויטמין מאוד חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימול בצד שמאל - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015יש להיבדק ע״י נוירולוג בהקדם אם נבדקת היום אז זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה- עוד שאלה
מיכל15/02/2015הייתי אצל רופא משפחה וקבעתי תור לנוירולוג. הרופא משפחה טוען שזה ככל הנראה תוצאה של מחסור חמור בB12. האם זו יכולה להיות הסיבה? אני עדיין מאוד מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יציבות בראשיעל10/02/2015
בת 64. בריאה ועוסקת בספורט. מזה מספר חודשים יש תחושה כאילו לא יכולה להחזיק הראש ישר ויש לו נטיה לצד ימין. כך גם בשכיבה . אין בעיות נוספות או כאבים וממשיכה לתפקד כרגיל. זה רק מפריע בעת ישיבה ללא משענת או בעת שכיבה על הגב במיטה.
ראוי לציין שיש לי בעיה בחוליות הצואר L6L4 .היצרות הנובעת משינויים הקשורים בגיל. האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי יציבות בראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015אין קשר יש להיבדק ע״י נוירולוג אולי זו תנועה בלתי רצונית וצריך ניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורת בראש שמופיעה מספר פעמים ביוםד``ר רונית גלעד08/02/2015
האם צמרמורת בראש שמופיעה מספר פעמים ביום היא בעייה נוירולוגית? אם לא, למי לפנות?
אני בת 60* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמורת בראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015בהחלט בעיה נוירולוגית נא לפנות לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יכולה להיות הסיבה?
דפנה14/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל ואלכוהולפיני08/02/2015
שלום רב,
אני בן 36, יש לי אפילפסיה ואני מטופל בלמיקטל היו לי סה"כ 2 התקפים כשהאחרון היה לפני 16 שנים. מעולם לא השתכרתי ולא שתיתי על בסיס קבוע. עם זאת מעולם לא ויתרתי על חצי כוס יין מדי פעם בארוחה, או 1/3 ליטר בירה בבילוי עם חברים. מעבר לזה אני לא שותה ע"מ לא לסכן את עצמי ומעולם לא חטפתי התקף מכמויות כאלה.
עם זאת, שמעתי לאחרונה שאלכוהול בחלק מן המקרים לא רק מבטל את השפעת התרופות אלא אף הופך אותם לרעלנים שמסוכנים מאוד לבריאות.
אשמח לדעת האם רק הפחתתי את השפעת התרופה שלי או שהרעלתי את הגוף שלי במשך 20 שנה. האם עלי לדאוג ומה הייתם ממליצים לי לעשות?
תודה מראש. פיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל ואלכוהול - תגובה
ד``ר רונית גלעד13/02/2015בדכ עדיף לא לשתות אלכוהול עם תרופות למניעת אפילפסיה אבל אם עד עתה לא קרה כלום אז בכמויות קטנות כמו עד עתה מדי פעם ניתן לשתות לא יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)