מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםםהילה31/05/2015
קפיצות שרירים חזקות במיוחד ברגליים כבר תקופה במיוחד במנוחה ,CPK תקין בדיקת ניורולוג תקין הולכה חשמלית תעלה קרפלית מימין ביד במידה מועטה emg לא בוצעה לא מובן לי למה ,אני עדיין מפחדת מניוון שרירים מה לעשות עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלוםם - תגובה
ד``ר רונית גלעד06/06/2015קרוב לוודאי מדובר מלחץ נפשי אבל חייב לבצע אמג בדיקת שרירים עם מחט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה,בבקשה תשובה!!!!רוית31/05/2015
שלום,
אני אישה בת 34 ,בימים האחרונים אני מרגישה בצד שמאל של הראש מעין זרמים,מה זה אומר?אין לי כאבי ראש,אבל התחושה הזו מפריעה,בנוסף בשתי אצבעות של יד ימין שלי הרגשתי חולשה בקושי יכולתי להזיז אותן,מה זה אומר?
מחכה לתשובה
(ברור שאלך לרופא)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה,בבקשה תשובה!!!! - תגובה
ד``ר רונית גלעד06/06/2015קשה לענות כך אם זה רק זרמים יכול להיות דלקת עצבית אם יש גם מעורבות של היד יש צורך בהדמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצב טריגמינליאנונימי31/05/2015
שלום רב,
שאלתי כאן לפני כמה ימים ותודה רבה על תשובתך.
רציתי לדעת האם דלקת בעצב המשולש יכולה להיות ללא נקודות הדק וללא כאב התקפי.
אני סובלת מכאבים כמעט קבועים בשיניים תוחנות עליונות בנקודות ספציפיות.
בבדיקה של רופא שינים, הכל תקין, בבדיקה של אף אוזן גרון כולל סיטי מערוץ הפנים הכל תקין חוץ מציסטה של רטנציה בסינוס מקסילרי.
אף אוזן גרון אמר שזה דלת בעצב המשולש. נוירולוג אומר שדלקת בעצב המשולש נראת אחרת. ואני אחרי קצת חיפושים באינטרנט הבנתי שיש דלקת בעצב שהיא לא טיפוסית ויכולה להיות עם כאבים קבועים, ושעלי דחוף לעבור mri כדי לשלול גידול שלוחץ על העצב.
אין לי נקודות הדק בפנים, לא כואב לאכול או לצחצח שינים. פשוט כאבים קבועים בשן עליונה שהיא בריאה ולפעמים הכאב מתגבר ואני לוקחץ משככי כאבים.
אני אשמח אם תוכלי להסביר לי מה עובר עלי ואם יש פה סכנת חיים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצב טריגמינלי - תגובה
ד``ר רונית גלעד06/06/2015יש צבים של כאב פנים קבוע atypical facial pain וצריכ לטפל עם כדורים קבועים טיפול מונע כדאי לעשות הדמיה מוחית מרי מוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצב טריגמינלי
אנונימי09/06/2015תודה רבה על תשובתך.
הייתי אצל נוירולוג, הוא אמר שזה אכן עצב טריגמינלי ונתן לי הפנייה למרי.
אני מאוד חרדה כי הוא גם הסביר לי שזה יכול להיות גם תהליך תופס מקום.
רציתי לשאול, לפני שנתיים עקב מיגרנות כבר עשיתי מרי והכל היה תקין.
האם בשנתיים היה גודל משהו? אני ממש מפחדת.
הנוירולוג אמר שמבחינתו אין דחיפות בהדמיה ובנתיים קיבלתי אלטרולט.
האם העובדה שעשיתע מרי לפני שנתיים יכולה להרגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וזו וגל סינקופנעופרי28/05/2015
אני בת 20 חיילת בקורס קצינים, סובלת מהתעלפויות חוזרות.
לאחר בירור צבאי- בדיקת טילט תקינה, eeg תקין, אקו לב והולטר תקינים.
אובחן וזו וגל סינקופה.
האירועים החלו לפני כשנה וחצי, ברובם אין איבוד הכרה אלא רק נפילה לרצפה, טשטוש וסחרחורת. בעיקר לאחר מאמץ גופני. אין מרווחים קבועים, אך כרגע בקורס יש נפילה פחות או יותר אחת לשבועיים- שלושה.
לאחר מפגש עם נוירולוג צבאי נאמר כי אין צורך כרגע בטיפול תרופתי. אלא לנסות להעשיר את התזונה במלח, לשתות הרבה והימנע מ "מצבי קיצון".
בסוף הקורס שאני נמצאת בו עכשיו, בעוד כארבעה שבועות, אשתבץ כקצינה בצהל.
בשלושת השבועות האחרונים בקורס אני מצליחה להבין מתי מגיע הפרודרום ולהימנע לבד ממצב של עילפון או קריסה.
האם מבחינה רפואית יש מגבלה כלשהיא לסיים את הקורס? במצב הנוכחי הזה, כשאני מצליחה להימנע ממקרים כאלו.
תודה מראש
עופרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וזו וגל סינקופנ - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015נראה לי שאין בעיה לסיים את הקורס אם תקפידי על שתיה מרובה בעיקר קפה וכן להמנע מעמידה ממושכת בשמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בלתי נשלט בכל הגוףרוני27/05/2015
בן 43 חולה סרקואידוזיס משנת 98
בחודש האחרון סובל משיעולים כתוצאה מהתקררות
בדיקות דם תקינות
צילום חזה תקין
בדיקת ליחה תקינה
סיב אופטי בגרון תקין
לאחר שבועיים של שיעול התחילה תופעה מוזרה בגופי , לאחר מאמץ להשתעל גופי התחיל לרעוד למספר שניות בצורה בלתי נשלטת ואובדן התמצאות לשתיים שלוש שניות
מקרים אלו קרו לי כמה פעמים בשבועיים האחרונים כשהייתי לבד
אתמול קרה לי המקרה ליד אשתי השתעלתי להוציא ליחה והגוף נכנס למצב של רעידות מלווה החוסר התמצאות לשלוש שניות לערך עד שהתאזנתי
אשתי נלחצה מאוד כי הייתה נוכחת לכל האירוע ולטענתה זה היה דומה להתקף
דוקטור מה עלי לעשות ? כמובן שאני אלך לנוירולוג ,אבל יש מצבים כאלה בגלל שיעול
מציין שרק בשיעול חזק זה קורה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בלתי נשלט בכל הגוף - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015כן זה יכול לקרות בגלל קושי באספקת חמצן למוח בזמן שעול חזק אם לא מצאו סיבה לשיעול תבדוק שעלת תפנה לרופא שלך כי יש כעת מקרי שעלת יש לפתור את בעית השיעול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעותנדב26/05/2015
שלום,
בן 22 בריא בדר"כ , אחרי 3 שנות קרבי, החלו תופעות במשך שנה שלמה -
הרבה כאבי ראש, החלה פזילה קלה שמחמירה עם הזמן שעוד לא מצריכה ניתוח (במעקב אחרי רופא פזילה) , בנוסף תחושת "חשמול" רך ובעיקר יותר מציק מאשר כואב במשך כל יום ברכות הראש במצח ובעיניים, שתחושת האי נוחות הזאת מציקה בעיקר בשליטת העיניים - שרוב הזמן נהפך לכאב ראש הנ"ל.
בנוסף שהתופעה מתחילה אם אני נוגע באיזור הרכה והמצח - תנוך אוזן ימין "רוטט/זז/קופץ" קלות.
אחרי כל נגיעה עם היד שלי באיזור המצח ואחרי שהאוזן "זזה" זה כאילו קצת "נרגע" ולאחר זמן מסוים האוזן שוב מגיבה לנגיעה עם היד במצח וברכה.
עשיתי MRI שיצא תקין.
אמנם התופעה מופיעה כל יום והכאבי ראש והתחושה המציקה בעיניים מקשה מאוד בתפקוד היום יומי.
אגב, האם מתח לחץ וחרדה יכולים לגרום לתופעות הנ"ל ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015כן בהחלט כנראה מדובר בתופעות של לחץ וחרדה מומלץ לנסות רפואה אלטרנטיבית וגם לשקול לקחת משהו להרגעה על בסיס צמחי כמו רמוטיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליריקהנוגה26/05/2015
נוטלת ליריקה בגלל פריצות דיסק מזה שנה - 150 מ"ג ביום.
לפני שלושה שבועות החלטתי להפסיק ועשיתי זאת בבת אחת ולא בהדרגה.בימים האחרונים יש לי תופעות קשות של רעידות, קוצר נשימה , דפיקות לב ועצבנות.
עשיתי בדיקות א.ק.ג ,דם והכל יצא תקין.
יש לי תור לנוירולוג רק בעןד 10 ימים . מה אני צריכה לעשות ? האם לחזור ולקחת את הליריקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריקה - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015מוזר כי ליריקה לא ממכר אבל תחזרי לקחת ליריקה של 50 מג פעם בערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשמרב26/05/2015
שלום, מזה 4 שבועות אני סובלת מכאב ראש שמתאפיין בתחושת לחץ באיזור העליון של הראש בעיקר, קרקפת רגישה מאוד. הכאב קיים רוב הזמן בעוצמות משתנות, נוטה להחמיר בערב. ללא הקאות או חום, לא מעיר משינה. מדי פעם גם תחושת לחץ באוזניים. בנוסף תחושת מתח בצוואר ובלסת. בדיקת עיניים וא.א.ג תקינות. בדיקות דם כלליות נכון ללפני חודשיים תקינות, סוכר תקין, ברזל תקין.
לפני שנתיים עברתי תקופה של כחודשיים של התקפי מיגרנות וגם כאבי ראש (לא מיגרנות), אושפזתי ועברתי הדמיות CT ו MRI תקינות. במהלך האישפוז עברתי בדיקת ניקור מותני שבמהלכה נמצאו 26 תאים, כנראה של דלקת קרום המוח ויראלית (האבחנה לא היתה ברורה). בזמנו שוחררתי עם אבחנה של מיגרנות על רקע הורמונלי. יש לציין שבאותה תקופה היה לי התקן תוך-רחמי, וכמה ימים אחרי שהוצאתי אותו הפסיקו המיגרנות ומאז לא שבו לשמחתי.
אתמול הלכתי לנוירולוג ששלח אותי ל CT מוח, ונתן לי מרשם לכדורי amitriptyline ליטול כל יום למשך שבועיים כדי לשכך את התח בצוואר. אמר שבמידה וכאב הראש לא יחלוף ירצה לאשפז אותי שוב לצורך ניקור מותני נוסף.
האם יש אכן צורך בבדיקה כזו שוב? האם יש צורך בנטילת הכדורים הללו (הבנתי שהם נוגדי דיכאון)? האם יש כיוונים אחרים שכדאי לבדוק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015הטיפול נוגד דכאון עוזר לעיתים גם לכאבי ראש כרוניים אבל אם אכן הכאבי ראש לא עוברים יש לבצע שוב בדיקת ניקור מתני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים בחומר הלבןגלי25/05/2015
שלום רב,
רציתי לשאול איך ניתן להסביר מבחינה רפואית,
העלמות של נגעים במח (נגעים דלקתיים בחומר הלבן)
כפי שעולה מבדיקת הדמייה MRI?
מה גורם להעלמות של נגעים?
האם זה עניין של תזונה? טיפול תרופתי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים בחומר הלבן - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015העלמות נגעים קיימת לעיתים מופיעים חדשים יחד עם העלמות ישנים כי באופן חלקי המוח מרפא את עצמו כמובן עד רמה מסוימת וגם יתכן קשור לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות ביד שמאל ועקצוציםמאי24/05/2015
ד"ר שלום...
לפני כחודש התחילו לי קעידות ביד שמאל(האצבעות זזות ימין ושמאל)משהו לא מוכר לי אני סובלת לפעילות יתר של הבלוטה אני נטלת כדורים מרקפטיזולכבר כחודש ועדיין ממשיך לי הרעידות כמו כן אני גם לוקחת קרדילוק 5 מלגרם פעם ביום חשוב לי לציין שלפני כחודש וחצי עברתי מן התמוטטות עצבים והייתה לי התחושה הזאת ביד והרגשתי שגם חצי מהפנים שלי מתעוותים זה עבר לי אחרי כמה ד' אבל עכשיו מידי פעם יש לי את הרעידות האלה ויישנה גם תחושה שמתלווה אליה שזה עיקצוצים כמו יד רדומה אשמח לחוות דעת
תודה מראש מאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות ביד שמאל ועקצוצים - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015כדאי לבדוק שוב תפקודי ב התריס וכן להיבדק ע״י נוירולוג אולי צריך לבצע אמג ליד ואם יש גם מעורבות של הפנים צריך לבצע גם סיטי מוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהאנונימי24/05/2015
שלום רב,
בת 32 מעשנת. סובלת מדיכאון וחרדה, נוטלת ויפאקס 150 xr.
עקב כאבים ממושכים וחזקים בפני צד ימין אזור לחי ושיניים עליונות, בוצע צילום סינוסים, בו הודגם הצללה כיפתית בתחתית סינוס מקסילרי.
חשוב לציין שלפני שנתיים עקב כאבי ראש בוצע mri מוח, בו הודגמה ציסטה מרטנציה בסינוס מקסילרי ימני.
הכאבים לוחצים בלחי ושיניים עליונות, לפעמים מרגישה דקירות בשיניים.
כאב קבוע.
אני ממש מפחדת, האם ההצללה בסינוס יכולה להיות גידול סרטני או שזו בעצם אותה ציסטה שנראתה בmri לפני שנתיים?
בצילום היא הייתה נראת גדולה וממלאה כמעט את כל הסינוס.
חשוב לציין שנבדקתי עלידי נוירולוג לפני שבוע, בדיקה תקינה. רופא שיניים גם ללא ממצא חריג, בדיקה אנדוסקופית דרך האף גם תקינה.
אני לחוצה מחוסר וודאות ולא מבינה את מקור הכאבים.
האם הציסטה יכלה לגדול ולגרום ללחץ וכאבים?
האם התופעה יכולה להיות תהליך ממאיר?
אשמח מאוד לדעתך, נמצאת בלחץ.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015הציסטה לא קשורה לכלום ואינה גדול סרטני ולא קשורה לכאבי ראש קרוב לוודאי שאת בריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיקולוציות בירךקרן18/05/2015
שלום,
אני בת 27.
בתקופה האחרונה כאשר אני יושבת, בשילוב רגל ימין על שמאל או בשילוב רגל שמאל על ימין, אני מרגישה פסיקולציות באיזור הירך בחלק התחתון, שעוברות אחריי 2-3 שנית כל פעם. זה קורה כמעט בכל פעם שאני משלבת רגליים בישיבה.
אשמח להבין למה זה קורה, והאם אני צריכה ללכת לרופא או לחכות זמן מה.
יש לציין שאני לא עושה כושר, משקלי 55 ק"ג, ושבבדיקת הדם האחרונה שלי קיבלתי Creatinine (B) 0.5 md/dl (קופת חולים מכבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיקולוציות בירך - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015כדאי להיבדק ע״י נוירולוג לראות שאין חולשה בשריר של הרגל ולבצע אמג לעיתים זה יכול להיות גם מבעיה גבית אם באמת מדובר בפסיקתו לציות כמו שאת אומרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מן מכת חשמל במוחגליה18/05/2015
שלום,
פעמיים בשלושת החודשים האחרונים חויתי מן מכת חשמל במוח ברגע שעצמתי עיניים להירדמות, זה ארך שניות , אבל מספיק בשביל להקפיץ אותי בבהלה,
אני בת 63 בריאה בדרך כלל, לא נוטלת תרופות, בחצי שנה אחרונות סובלת מהפרעות שינה , לעיתים ההירדמות מלווה במן רטט או זרמים באיזור הרקות (לא ברור..)
נבדקתי אצל נוירולוג בדיקה שגרתית שיצאה תקינה.
מה שמלחיץ אותי בעיקר, זה אותו מכת חשמל במוח, האם זהו מצב מוכר? האם אצטרך לעבור בדיקות מסוימות? אשמח לאינפורמציה בעינין בעיקר כדי להירגע.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מן מכת חשמל במוח - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015קרוב לוודאי אין לזה משמעות חולנית אבל בכל מקרה כדאי לבצע סיטי מוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לכאב ראש מקבצישי17/05/2015
שלום מזה מספר חודשים שהפסקתי לקיים פעילות ספורטיבית (קטרגל) לאחר שחוותי כאב ראש יוצא דופן בתחושה שאני לא יודע להגדיר באיזה סוג כאב מדובר, שלראשונה חוויתי אותו במאמץ מחשבתי(פסיכומטרי) מלפני שנתיים, עם כניסתי ללימודים אקדמיים חוויתי אותו מספר פעמים. הרקע שלי אני בן 28 סובל מחרדה מזה כ-11 שנים, קראתי על כאב ראש מקבצי לאחרונה וקיימת מידה של התאמה (התקף כאב ראש שמתחולל בצד אחד של הראש ברגע של לחץ ומתח, נשימה מנחיר אחד , נזלת אלרגית, הימים שלאחר מכן מלווים בכאב ראש משתק ולא ניתן לקיים חיי שגרה ) חשוב לציין שאני מתמודד עם הכאב ללא כדורים, רציתי לשאול האם יכול להיות קשר בין קיום התקף שכזה מיצירה של חרדה / מתח? האם זה מסכן אותי ? ואיך ניתן לאבחן - האם דרך הדמייה MRI/ CT. ואיך ניתן לטפל על מנת שתחושת הכאב תיקטן ותדירות ההתקפים לא תגדל ואף תקטן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לכאב ראש מקבצי - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015אכן זה יכול להגרם ממצבי לחץ כדאי לבצע פעם בחיים סיטי מוח לגבי טיפול בזמן התקף ניתן לקחת כדור יש להתייעץ עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול וחולשה בידיים ורגלייםגיא17/05/2015
שלום,
לפני שנתיים התחילו לי נימולים באצבע החמישית והרביעית בשתי הידיים.
הייתי אצל נוירולוג ובדיקות EMG ו-CT נמצאו תקינות.
כמו כן נשלחתי לבדיקות דם שגם הן נמצאו תקינות.
בחלוף הזמן צצו לי בעיות חדשות - הרגליים התחילו להרדם גם הן לאחר כיפוף קצר של הברך.
בנוסף (והבעיה שהכי מפריעה לי כרגע) ידיי נחלשו והן מתעייפות מאוד אחרי מאמץ קצר מאוד. מדובר בשתי הידיים.
בעיה נוספת שצצה ואיני יודע אם קשורה היא כאבים במפרקים של הידיים - איני יכול להשען על דברים ליותר מ2 שניות מבלי להרגיש כאבים עזים.
נשלחתי לראומוטולוג ששלל דלקת מפרקים.
נגמרו לי האפשרויות ואשמח לשמוע חוות דעת נוספת. הדבר מפריע לאורח החיים יותר ויותר ולכן אשמח לשמוע כל אפשרות.
תודה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול וחולשה בידיים ורגליים - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/05/2015כדאי לבצע מרי עש צוארי לשלול בעיה צו ארית שגורמת לבעיה בשתי הידיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)