מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהגיל13/06/2015
שלום 3 שנים של קפיצות שרירים בדיקות אצל רופאים נירולוגים ובדיקות אי אם גי תקינות ברוך השם סובל מדיכאונות וחרדות קשים האם כאבי כתפיים ברכיים רעידות פחד מתח נפשי אין חשק לעשות כלום עצבנות יכול להגרם ממתח נפשי לפני שקראתי באינטרנט לא הרגשתי כך לא קפיצות רעידות האם בגלל הקריא והחרדות שסבלתי לפני כל התופעות הכנסתי לי את זה לראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/06/2015קרוב לוודאי כל התופעות קשורות לחרדה כולל הקפיצות בשרירים להמנע מקולה וקפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EEGיפית13/06/2015
שלום רב, השבוע ביצעתי בדיקת EEG בעקבות הזיה של ריחות. (מאז תום טיפולים בסרטן שד לפני שנתיים)
בתוצאות הבדיקה רשום :
האטה פוקלית טמפורלית שמאלית קלה.
אני צריכה לעבור גם בדיקת MRI. אך מבקשת לדעת מה פירוש הפענוח.
האם יכול להיות כי הטיפולים הכימותרפיים פגעו במערכת העצבים ?
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת EEG - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/06/2015האטה טמפו רגלית זה לא ממצא ספציפי אבל עדין מחייב ברור כמו מרי מוח בדיקה חוזרת לאחר חסך שינה לא נראה לי שזה נגרם מהטיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים נמשכים בראש במשך תקופהעדן11/06/2015
במשך כחודש אני סובלת מכאב בצד ימין בראש ברכה, הכאב מחמיר כשאני מתכופפת, משתעלת ומתעטשת -בקביעות. אני לוקחת כמעט כל יום כדור אדוויל על מנת להקל על הכאב, הוא פוגע לי בתפקוד היום יומי, אני בצבא ובתפקידי אני המון מול מחשב והכאב מקשה עליי לעבוד. מעולם לפני כן לא סבלתי מכאב דומה. סבלתי מידי פעם מכאבי ראש אבל לא ברכה במקום קבוע ובמשך תקופה כזאת.
אני מנסה בכל יום לקבוע תור לנוירולוג דרך מרפאות הצבא וזה קשה מאוד להשיג תור אליו...
לפי התיאורים שכתבתי, אני צריכה לדאוג ולפנות לנוירולוג אזרחי במיידי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים נמשכים בראש במשך תקופה - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/06/2015זה דווקא נשמע סינוסיטיס אבל יש צורכ בבצוע הדמיה מוחית בהקדם סיטי מוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIהילה11/06/2015
עשיתי אמ אר איי לפני חמישה חודשים היה ממצא מוזר של ציסטה גדולה עם הדקקות העצם
הניורולוג אמר שזה לא נורא אך מצריך מעקב עשיתי לפני עשרה ימים שוב סיטי למעקב בנתיים הניורולוג הספיק לנסוע לחול והוא חוזר רק בעוד חודש במכון מאר אמרו שהתשובה נשלחה למחשב שלו בלבד (על פי בקשתי כן זכור לי) השאלה היא כזו לחכות חודש לניורולוג שיחזור מחול זה תקין?? או שאם היה משהו מסוכן מישהו היה טורח להודיע לי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/06/2015כדאי לקחת את התשובה ולהתייעץ עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת HIRAYAMAדודו11/06/2015
שלום דוקטור :
לאחרונה בני בן 16 אובחן כחולה במחלת HIRAYAMA והופנה לטיפול פיזיטורפיה לחיזוק שריר היד .
לציין שיש לו חולשה חמורה ביד ימין וכאבים והוא לפני גיוס . שאלותי הם :
1. ה אם יש טיפול נוסף או אחר שיכול להקל על הסבל שהוא עובר אולי טיפול כרוגי ?
2. האם מחלה זו תפגע בגיוסו או תשפיע על הפרופיל הצבאי
3. האם מחלה זו מוגדת כנכות ואם כן למי לפנות
4. לפי הידוע לנו התסמונות אמורים בדרך כלל להפסיק לאחר כחמש שנים , האם עד שיפסקו יש חשש ששריר היד יתנוון לגמרי והוא יאבד את היכולת להשתמש ביד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת HIRAYAMA - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/06/2015אם יבצע פיזיוטרפיה השרירים ישמרו לפחות חלקי קשה לדעת עד כמה בודאי שזה ישפיע על הפרופיל הצבאי ויוריד אותו אין טיפול אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בשינה על הבטןרונית10/06/2015
שלום רב,
לאחרונה, בכל פעם שאני נרדמת על הבטן עם ראש הצידה,
אני מתעוררת באמצע הלילה עם כאב ראש נוראי כמו מיגרנה.
זה יכול ללוות אותי כל היום לאחר מכן.
מדוע זה קורה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש בשינה על הבטן - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/06/2015יתכן ובעיה מהצואר כדאי לברר זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש ללא הפסקה כשלושה חודשיםשרון07/06/2015
אני בת 29 ומזה כשלושה חודשים אני סובלת מכאב ראש אחורי בצד ימין שמקרין לאזור האוזן וגורם אף לתחושת אוזן סתומה וכאבים באוזן , בלסת ובצד הראש .
הכאב אינו מפסיק 24 שעות ביממה והעוצמה משתנה.
כדורים לשיכוח הכאב אינם עוזרים גם כן .
במקביל לכאבי הראש החלו לי כאבים בכל חלקי הגוף ובעיקר ברגלים עם דגש על רגל ימין , הכאבים האלו מפשטים ( שורף ,מעקצץ , כאבי שרירים כאב עצמות וכו ) והבחנתי שכאשר אני יושבת בהונות הרגליים שלי מקבלות גוון כחול סגול וכאשר אני בתנועה זה עובר .
עשיתי סיטי ראש emg שיצאו תקינים , כמו כן בדיקות הדם שלי גם יצאו תקינות .
לבינתיים מעבירים אותי ממומחה לממוחה ואני אובדת עצות .
האם יש לך איזה שהיא עצה במה כדאי להתמקד בבדיקות או השערה מה הסיבה לכאבים האלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני לא מקבלת תגובה??
שרון13/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש ללא הפסקה כשלושה חודשים - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/06/2015עברת ברור לקרישיות יתר? וכן עשית סיטי עם חומר ניגוד? אם כן תבקשי מרי מוח וכן יעוץ ראומטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיטי היה עם חומר ניגוד
שרון21/06/2015תודה על התגובה !
הסיטי היה עם חומר ניגוד והייתי גם בייעוץ ראומוטולגי , הרופא אמר שאין חדש חשד לפבימואלרגיה .
האם כאבים מסוג זה יכול להיות כתוצאה ממתחים נפשיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיטי היה עם חומר ניגוד - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/06/2015כן בהחלט הכי שכיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בבקשה לענות דחוףarchi06/06/2015
שלום קוראים לי ארצי ואני בן 21 מגיל צעיר יש לי אני מרגיש כל הזמן לחץ באזור הראש העליון אני רציתי לברר ממה זה נובע ונכנסתי לכל מיני התרים ניורולוגים באינטרנט וגיליתי אל הדרך שיש לי עוד כמה דברים שמצויינים שם שלא חשבתי שזה קשור לאותם לחצים כמו למשל מה שבסוגריים 1 *הפרעות תנועה* - קבוצת מחלות שבהן הפגיעה היא במערכת שאחראית לבקרה על תנועות הגפיים והגוף. בשל הפגיעה הזאת מתפתחות הפרעות תנועה שבאות לידי ביטוי בתופעות הבאות: ({(נוקשות, רעד, איטיות, הפרעות הליכה ותנועות לא רצוניות)}). דוגמאות למחלות האלה הן מחלת פרקינסון, דיסטוניות, כוריאה {וטיקים.} מתקשה מאוד להחזיק את כל בגוף שלי ישר ויציב וטיקים היו לי בגיל יותר צעיר
2 *הפרעות קוגניטיביות* - מדובר בסדרה ארוכה של הפרעות כמו הפרעות {{{קשב וריכוז, הפרעות זיכרון, הפרעות דיבור, ליקויים בתפיסת המרחב, הפרעות בתכנון פעולה ובשיפוט סיטואציה. מחלת אלצהיימר שייכת לקטגוריה הזאת.}}} קשה לי מאוד להתרכז כל דבר הכי קטן שקופץ מוצי אותי מריקוז ומבלבל אותי בזיכרון אני יכול לדבר אם מישהו ואחרי ממש 2 דקות ולשכוח תדברים החשובים שאני האיתי אמור לזכור לאחרונה התחיל להיות לי גם סוג של גימגום שבה מידיי פעם קשה לי להבין לפעמיים באיזה סיטואציות אני אומד ולהבין מה קורה מסביבי
3כאבי ראש איומים סוג של לחץ בראש ניסיתי משכחי כאבים כמו אופטלגין 500 נקסים 500 ואיבופן 400 זה משחרר קצת אבל לא להרבה זמן
4*מהם סימני האזהרה שמחייבים פנייה מיידית לרופא?
*סימן האזהרה המובהק ביותר שמחייב פנייה מיידית לרופא הוא הופעה של תסמין נוירולוגי חדש. למשל, הפרעה פתאומית בדיבור או שיתוק פתאומי של יד או של רגל הם סימני אזהרה לאירוע מוחי, ויש להגיע לטיפול רפואי מהר ככל האפשר. יש לי כמה מסימני האזהרה שמצויינים באתר כמו למשל הבעיה בדיבור וסוג של שיתוק או תקייה כזאת לשנייה בידיים וברגליים. {{חשוב לציין בבדיקת דם כללית שהשיתי לאחרונה שלא קשורה לבעיות המצויינות פה הרופא אמרה שיש לי גימוגלובין נמוך ושכניראה יש איזשהוא דימום בגוף. מה עליי לעשות?? והאים זה באמת כל הבעיות האלה קשורות לניורולוגיה
מבקש לענות בהגדם האפשרי
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בבקשה לענות דחוף - תגובה
ד``ר רונית גלעד06/06/2015כדאי לעשות פעם בחיים צילום מוח לשלול בעה מוחית טריקים זה יכול להיות ביטוי ללחץ נפשי או לעיתים רחוקות למחלת תנועה אבל אז צריכים להיות עוד סמנים כדאי להתייעץ עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
archi06/06/2015תודה אל התגובה המהירה
האיתי רוצה לשאול עוד מספר שאלות
איך אני יכול לדעת בברור מהבית אם זה לחץ נפשי או אולי מחלת תנועה איזה סימפטומים נוספים יש ??
וגם מה האפשרויות שלי להשתקם בשני הבעיות שציינתה בהודעה שלי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
archi06/06/2015חשוב לציין גם שבגיל 16-20 האיתי משתמש בסמים קלים כמו חשיש מריחואנה
ומרבה בשתיית אלכוהול האם זה יכל ליוצר כתוצאה מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא תוכל לדעת שום דבר מהבית
אנונימי07/06/2015אי אפשר לנחש מהבית ממה אתה סובל. ושום פורום באינטרנט לא בא להחליף ביקור אצל רופא. תקבע תור, תעבור בדיקות ותוכל להיות רגוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהורד05/06/2015
שלום,
אני בת 38. עברתי לפני 4 שנים ניתוח קיבוע בע"ש עקס DROP FOOT בשמאל. ומאז הכל בסדר וחזרתי לשגרה.
לפני חודשיים מעדתי, וכאבים וחולשה חזרו.
בהתחלה היה ברגל אחת, אחכ גם השני, מרגישה תחושת חום וקור לאחר מאמץ, כאב בכל הרגל חולשה ונימול גם במנוחה, לפעמים רעד בשריר ירך. כאבים בבהונות.
נוקשות ברגל שמאל, וקשה לכופף את הברך.
עדיין הכאב יותר בשמאל. כשאני מכופפת את כף הרגל, האצבעות נשארות מכופפות, ורק מיוזמה שלי אני מיישרת אותם.
כל הזמן הזה יש לי אי נוחות בעין שמאל, תזוזת עין שמאל, מרגישה מתיחות (כאילו איזה שריר תפוס) ללא גירוי או אודם. עברתי בדיקת רופא עיניים ששלל בעיה.
לפני שבוע גם חולשה באצבעות ידיים, עם קושי לסגור אצבעות.
יש לציין שאני גוררת את שתי הרגליים בהליכה, בעיקר רגל שמאל, ההליכה איטית. לא יכולה לנהוג יותר מרבע שעה, קושי בעליה וירידה במדרגות.
אני מאוד עייפה, ויש לי לחץ בראש.
עשיתי MRI ע"ש שהציג תמונה לאחר ניתוח גב, כולל היצרויות תעלת ע"ש, אך האורטופד גב שניתח אותי, אמר שזה נורמלי.
רופא המשפחה אומר שכאבי הראש נובעים מזה שאני לא ישנה בלילה באופן רציף. זה גם נתון ששכתי לציין.
לפני מספר ימים למשך יומיים פנים בצד שמאל רדום.
היום קיבלתי תשובות של CT ראש, שיצא ללא ממצאים.
אתמול עשיתי EMG לרגליים ויצא תקין.
בדיקות דם תקינות.
אני עייפה מאוד, ולא מצליחה לתפקד, כאמא כאישה וכעובדת
מה יש לי? אם זה היה חס וחלילה טרשת נפוצה או מחלת עצבים, זה היה נראה ב EMG, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר רונית גלעד06/06/2015Emg בודק רק שרירים ועצבים פריפריים לא בודק בעיה מוחית כדאי להתייעץ עם נוירולוג ולבצע גם מרי עמוד שדרה צוארי וגבי ואם הכל תקין אז גם מרי מוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח eeg בחסך שינהאלין04/06/2015
שלום, עשיתי בעבר בדיקת eeg בערנות והתגלה גל זיז וגל 3 במהלך הבידקה. כתוצאה מזה שלחו אותי לאותה בדיקה אבל בחסך שינה. התוצאות הן:
מעל החיבורים הקדמיים נרשמה פעילות בתא בעלת מונפורולוגיה תקינה.
לא נצפתה פעילות אפילפטית וודאית בדקות אחרי נישום יתר נצפו גלים בתדר של 3-4 לשנייה, גבוי אמפיליטודה באזורים פרונטליים דו צדדיים.
גירוי והבהובי אור ללא שינוי פותולוגי.
במשך הבדיקה נצפתה השטחת וגלי תטא שלב I-II של שינה.
על רקע תקין נצפתה פעילות דלתא פרונטלית דו-צדדית בזמן אחרי נישום יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח eeg בחסך שינה - תגובה
ד``ר רונית גלעד06/06/2015הבדיקה מראה הפרעה קלה לא כמו קודם אבל קיימת הפרעה קלה נא להתייעץ עם הנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בדיקה של ניורולוגאורי04/06/2015
שלום. רציתי לשאול משהו על בדיקה שהיתה לי אצל ניורולוג.
מזה חודשיים יש לי סחרחורת וכאבים בעורף ונרדמות לי הידיים בלילה וביום יש נימול כזה. בשבוע האחרון נוספו גם פולסים כאלו מהירים בעורף, כמו חשמל כזה שעובר לי גם לגב ולידיים. הרגליים שלי מרגישות חלשות כשאני הולך וקשה לי לעשות פעולות בידיים כי הן רועדות כשאני מנסה לעשות פעולות עדינות-למשל אני מפיל דברים. זה כאילו יש לי זרמים שמרעידים לי את כל הגוף. חוץ מזה הראייה שלי מטושטשת בעין אחת.
הלכתי לניורולוג והוא עשה לי בדיקה בה הוא דפק לי קצת על הידיים עם פטיש ואמר לי להסתכל שמאלה וימינה ואז שלח אותי לבדיקת emg ודופלר.
קראתי על הסימפטומים שלי והם תואמים טרשת נפוצה .
רציתי לשאול האם הוא באמת יכול לשלול טרשת נפוצה בלי שום בדיקה אחרת כמו דגימה בדקירה בגב או mri ורק על בסיס התבוננות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על בדיקה של ניורולוג - תגובה
ד``ר רונית גלעד06/06/2015כדאי לבצע מרי עמוד שדרה צוארי במקרה זה בנוסףלבדיקות שנשלחת אליהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקלוסלמרי03/06/2015
תוך כמה זמן אמור להשפיע בקלוסל 10 מג אם אני לוקחת אותו פעמיים ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקלוסל - תגובה
ד``ר רונית גלעד06/06/2015תוך מספר ימים אבל סהכ זה מינון לא קבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRA למיגרנה?נעה03/06/2015
שלום דוקטור,
אני בת 22 וסובלת מאז גיל 13 ממגרנות עם אאורה ותחושות נימול ביד ופה. רק לאחרונה פניתי והובחנתי ע"י הנוירולוג. הוא החליט לשלוח אותי לבדיקת MRI מפני שאני סובלת מגיל צעיר מתופעות אלו..
אך אני רואה כי למעשה הופנתי לבדיקת MRA. מה הפשר? האם זו אותה בדיקה?
מבדיקה קצרה בגוגל ראיתי כי MRA היא בדיקת כלי דם.
האם ניתן לראות חלילה דברים אחרים חוץ מכלי דם בMRA? האם זו הבדיקה הנכונה למגרנה?
תודה רבה.. אני קצת מבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRA למיגרנה? - תגובה
ד``ר רונית גלעד06/06/2015לעיתים יש הפרעה במבנה של כלי דם מוחיים שיכולים לגרום לתופעות כמו מיגרנה יתכן וזה מה שהרופא מחפש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשיעל02/06/2015
שלום, אני סובלת מאז ומתמיד מכאבי ראש, לפני כשנתיים עקב חרדות עשיתי בדיקת CITY וגם בדיקת MRI והכל היה תקין, לאחרונה יש שוב כאבי ראש בחודשיים האחרונים, ובשבועות האחרונים במיוחד (חשוב לי לציין שבמהלך השנתיים האלה הייתי בהריון ולפני 8 חודשים ילדתי) , אני מודה שאני מאוד מוטרדת מכאבי הראש, הייתי אצל הרופאה לפני 3 שבועות והיא עשתה לי בדיקה גופנית נוירולוגית ואמרה שהכל תקין, בשבוע האחרון שוב חזרו כאבי הראש בעוצמה חזקה, גם השרירים בעורף ובצוואר תפוסים לי מאוד ויכול להיות שזה מזה, אך מה שמדאיג אותי שיש לי כאב ראש בצד ימין של הראש ליד האוזניים וקצת רחוק מהם, זה מין כאב כזה כמו שמישהו מחזיק אותי עם היד ולא עוזב , לפעמים זה עובר וחוזר ולפעמים מעט בצד שמאל אבל בעיקר בצד ימין, וזה בא בנוסף לכאבי הראש הרגילים שלי בלילה האחרון עליתי לישון עם כאבי ראש ולא לקחתי משכך כאבים ובמהלך הלילה התעוררתי לבכי של הילד והרגשתי כאב ראש , מודה שזה הלחיץ אותי וניסיתי להבין עם עצמי אם הכאב ראש העיר אותי או הילד.
אני מודעת לעניין החרדות והתחלתי לטפל בנושא דרך שיחות אצל פסיכולוג וגם כדורים על בסיס צמחים שמרגיעים מאוד כי אני לא רוצה כדור כימי,
אך אשמח לדעת אם הכאב ראש שיש לי כרגע ונמשך כבר שבוע, האם עליי לדאוג, כי הרופאה אמרה לי בפגישה האחרונה לפני שבוע שאם יש כאב שאני לא מכירה אז להגיד לה, נראה לי שהכאב הזה חדש לי.
אנא עזרתכם, אני כבר לא ישנה בלילות ומרגישה מגוחך כל רגע לחזור לרופאה
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד06/06/2015בדכ אחרי לידה כאבי הראש מתגברים אין צורך להלחץ תופעה נורמלית נא לעבור בדיקת עיניים לקחת טיפול תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
יעל07/06/2015תודה על המענה,
אני 8 חודשים ארחי לידה, זה עדיין נחשב לאחרי לידה?
כמו כן, שכחתי לציין שלפעמים יש לי גם כאבים באחד הצדדים של הראש וזה בא יחד עם כאבים חזקים באוזן של אותו צד
מה לגבי זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץהילה31/05/2015
האם בדיקת הולכה חשמלית תקינה ו cpk תקין יכולות לשלול ניוון שרירים ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ - תגובה
ד``ר רונית גלעד06/06/2015לא יש לבצע בדיקת שרירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)