מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכשיר tns וJBSlik19/05/2014
שלום.
האם מכשיר שנותן פולסים חשמליים יכול לעזור במצב של חוסר תחושה עקב ג'ליאן ברה?
האם גירוי אזור יכול לעזור בשיקום העצבים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר tns וJBS - תגובה
ד``ר רונית גלעד30/05/2014,גירוי כזה הוא למניעה של כאב וגם מגרה עצב מוטורי אבל לא משפיע על הפרעה תחושתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MIRשירי19/05/2014
שלום. ותודה על התשובה ובדיקות שאנ צריכה לעשות והימלצת לי.אבל היתי רוצה לדעת אים תוצאות הבדיקה מסוכנות.ואים הסתימות במוח קשורים לעירועי מוח בעבר ומה קשור ללחץ דם .כי אני לא סובלת מלחץ דם .והאים זה קשור שכול בוקר בהשכמה יש לי כאבי ראש וזה שנים.והבדיקות שהימלצת לי קשורים ללב ויש חשש לבעיה בלב .או סתימות בעורקי הצוור.ואני מתעייפת במעמץ .והאים הציסטה גדלה לאחרונה . יש בהודעה הרבא שאלות כי זה מפחיד אותי תודה ומחקה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MIR - תגובה
ד``ר רונית גלעד30/05/2014כשיש נקודות במרי סתימות קטנות יש צורכ בברור קרדינלי ודופלר עורקי צור זה הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בגולגולתאלה16/05/2014
שלום רב,
בבדיקת MRI מח נמצא: נגע לא ספציפי פרונטלי בגולגולת צד ימין.
מזה עלול להיות והאם יש קשר לבדיקת ct קודמת בה נמצאה הסתיידות בגרעינים הבזליים?
אודה לתשובה בהקדם
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע בגולגולת - תגובה
ד``ר רונית גלעד17/05/2014אין קשר לסיוטי. הנגע בעצם הגולגולת בדכ ללא משמעות חולנית יש להתייעץ עם אורטופדיה או לעשות מיפוי עצמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן15/05/2014
שלום לאחר שנה ושבע חודשים של קפיצות שרירים בעיקר בסובחים ובדירות נירולוגיות וא אם גי תקינים ברוך השם מתי אפשר לצאת מהלחץ הזה שזה שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רונית גלעד17/05/2014נא לצאת מהלחץ אתמול אין סבה להיות בלחץ לשכוח מזה כלא לשתות קפה וקולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרסציקולציות וחולשהאוהד 1415/05/2014
שלום,
כבר מספר חודשים חש פרסציקולציות במקומות שונים בגוף.
בהתחלה באזור הרגל, בהמשך רגיעה ולאחרונה במקומות שונים בגוף באופן מאד אינטנסיבי.
בנוסף - בימים האחרונים, תחושה של חולשה באחת הידיים ושרירים שנתפסים.
הופניתי למרפאת ALS
האם ישנם כיוונים נוספים שניתן לבדוק?
האם ישנן סיבות אחרות לתסמינים המתוארים מלבד ALS?
מהי שכיחותם? (לפחות שיהיה במה להיאחז כתקווה - עד שיגיע מועד הבדיקה במרפאת ה-ALS)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרסציקולציות וחולשה - תגובה
ד``ר רונית גלעד17/05/2014אם אין חולשה בשרירים או דלדול יתכן ומדובר במצב של סטרס נפשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשיניים ופניםאירה15/05/2014
שלום רב,
לפני שלושה ימים הופיעו כאבים בשן בצד ימין וכאבי בפנים באותו צד.
השן ללא סתימה, נפלה לפני חודש ודורשת טיפול.
יום למחרת הופיעו כאבים בשן בצד השני, צד שמאל גם כן עם כאבים בפנים, לחי, רקה ומידי פעם גם באוזן.
שם לא ידוע לי על שן פגועה.
הכאב עמום וקבוע. בשני הצדדים יש אזורים בלחי שכואבים רק בנגיעה כמו סימן כחול.
כמו כן מידי פעם מופיעה רגישות בכל השיניים בפה.
הייתי אצל נוירולוג שאמר שהתמונה לא כל כך מתאימה לדלקת בעצב המשולש מכיוון שסוג הכאב הוא אחר.
אני ממש לחוצה ולא מבינה מה עובר עליי, עברתי תקופה מאוד לחוצה לפני כן.
הכאב עובר מצד לצד, לפעמים מרגישה כאב בשן בצד ימין ולפעמים בצד שמאל, או שניהם ביחד.
אני בת 31 סובלת כבר הרבה שנים מדיכאון שבתקופה האחרונה מאוד החמיר.
נורא לחוצה מהדלקת בעצב המשולש, מכיוון שהבנתי שדלקת זו בשני הצדדים נובעת מסיבות ממש מסוכנות.
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשיניים ופנים - תגובה
ד``ר רונית גלעד17/05/2014לא נשמע כי מדובר בדלקת עצב בכאבים של עצב הכאב חד כמו זרם חשמלי ואני סומכת עלה נוירולוג גם לפי המיקום יש לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MIRשירי13/05/2014
שלום ליפני חודש בצעתיבדיקת MIR מעוניינת בחוות דעת נוספת .התשובה הודגמה
ציסטה נוירוליאלית קטנה בקוטר כ 7 מ"מאחורית לחדר הלטאלי השמאלי .
הודגמו מוקדי אות חריג T2/FLAIR בחומר הלבן העמוק וסביב החדרים דו"צ.ושאר הבדיקה תקינה .היתי רוצה לדעת מה זה אומר .אני בת 60 בריאה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MIR - תגובה
ד``ר רונית גלעד17/05/2014ממצאים של כלי דם תקינים הם המוקדים במוח כלומר סתימות קטנות יש לעקוב אחרי לחץ דם לקחת אספירין קבוע ולבצע דופלר עורקי צואר ואקו לב לגביה ציסטה לדעתי מעקב עוד שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה שהגוף ניהיה קצת משותקבן 2811/05/2014
בזמן שכיבה למנוחה ובעיקר בניסיון להירדם אני תמיד מרגיש שהגוף ובמיוחד הגפיים כאילו ניהיים קצת משותקים, בנוסף הרגשה כללית מעורפלת לא נעימה... בהתעוררות אני קם הפוך לגמרי, מרגיש חוסר נוחות בכל הגוף, לפעמים טיפה בחילה או מסוחרר... האם התופעות שאני מציין מצביעות על בעיה מוכרת מסויימת? אלו בדיקות מומלץ עלי לעבור בעקבות תלונות אלו? תודה ושבוע טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה שהגוף ניהיה קצת משותק - תגובה
ד``ר רונית גלעד17/05/2014נראה לי תופעות נורמליות של שינה אבל כדאי לבצע בדיקה של מעבדת שינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופיתרים ועקצוציםלינוי10/05/2014
התחלתי ליטול טופיתרים עקב מגרנות.
הניורולוג אמר לי לעלות בהדרגה את המינון, אני עדיין במינון של 25 מג, הכי נמוך בינתיים, ובימים האחרונים יש לי כל הזמן עקצוצים בעקב בכף הרגל ונימול מדי פעם ברגל או ביד.
האם יש סיבה לדאגה גם בהעלאת המינון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופיתרים ועקצוצים - תגובה
ד``ר רונית גלעד10/05/2014זו תופעת לוואי של התרופה אפשר לנסות להעלות ואם התופעה תחמיר תפסיקי את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי09/05/2014
שלום,
האם תרופות הטשטוש שנותנים לפני קולונוסקופיה עלולות להיות מסוכנות במקרה שהנבדק סובל ממצב קל או לא מאובחן של MG?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רונית גלעד10/05/2014לא נראה לי שיש השפעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה במצח עם מרפקאליסה09/05/2014
אני בת 16. אתמול בערך ב-12 בערב אמא שלי בטעות נתנה לי מכה עם המרפק על המצח מעל הגבה באזור שקרוב יותר לאף.
שמעתי שאם מקבלים מכה בראש אסור להירדם אז הלכתי לישון רק ב-2 וחצי, כמעט בשלוש. לא היו לי הקאות תודה לאל והייתי בהכרה והכול רק הייתי עייפה בגלל השעה.
היום לא היו לי כאבים במקום המסוים הזה (אבל היו קצת כאבי ראש קטנים במקומות אחרים בראש שכנראה לא קשורים לזה) ולא היה סימן במקום הזה וכלום.
האם צריך לדאוג לגבי זה ולעקוב אחרי זה? האם מכה כזאת יכולה לעשות נזק רציני?
האם ממה שסיפרתי אפשר לדעת אם המצב טוב? צריך לעשות עם זה משהו? ועם כן מה?
והיום אחותי זרקה עלי ג׳קט וזה פגע לי בפנים וגם במצח, זה יכול להחמיר את המצב? או שג׳קט לא חזק מספיק בשביל לגרום לפגיעה רצינית? האם זה שקיבלתי את המכות פחות או יותר באותו מקום ובהפרשים קרובים של זמן משפיע על משהו או עושה נזק?
אני פשוט נורא פוחדת מפגיעות בראש..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה במצח עם מרפק - תגובה
ד``ר רונית גלעד10/05/2014אין שום בעיה עם זה אין סכנה ואין כלום המקום יכול להיות רגיש במשך ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת mri מוחחיים08/05/2014
לאימי בת 84 מטופלת בתרופה למניעת לחץ דם נעשתה בדיקת mri
סיכום הבדיקה-מספר מוקדים פתולוגים בחומר הלבן כביטוי למיקרואינפרקטים ישנים עם שינויים אסכמים כרונים בחומר הלבן.
פרט לשינויים איסכמים ולאוטמים מרובים ללא ממצאים פתולוגים אחרים.
מטופלת כיום בפלויקס
האם יש תרופות או תוספי תזונה (גינקו בילובה,נאטוקינאז)או משהו חדש שיכול לעזור למנוע אירוע מוחי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת mri מוח - תגובה
אייל קליין09/05/2014מניעת ארוע מוחי מושתתת על הפחתת גורמי סיכון כגון ל"ד, שומנים בדם, סוכרת וכן על שמירה על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית גם בגיל המבוגר. לא ציינת מדוע נשלחה לבדיקה אך במידה ויש בעיות גופניות ספציפיות ניתן לפנות לגורמי שיקום כגון פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק על מנת לטפל בהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בכף הרגלרונן08/05/2014
שלום,
בשבועיים האחרונים התחילה אצלי תחושה של נימול + חום/קור בכף רגל ימין וזאת רק בזמן ישיבה ממושכת בעבודה. ממה זה יכול להיות? יש לי בלט בגב התחתון. למי אני אמור לפנות משום שלהבנתי זה יכול להיות גם בלט, מחסור בויטמינים, נוריפתיה, סוכרת...?
תודה,
רומן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול בכף הרגל - תגובה
אייל קליין09/05/2014לרוב אם הנימול מופיע בישיבה ממשוכת נייחס זאת לבעיה בגב, ייתכן על רקע של בעיית דיסק. אני ממליץ להתחיל את הבירור אצל אורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן08/05/2014
שלום ממה יכול להיות שאני מוריד את הראש או מעלה ושאני שוכב וקם מרגיש כמו באוניה .רופא א.א.ג שלח אות לפיזיטרפיה וסטרבולית האם כדאי גם ללכת לנירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אייל קליין09/05/2014כרגע אין צורך בפניה לנוירולוג, הפיזיותרפיסט/ית יבצעו הערכה של המצב יוכלו להעריך גם את מקור הבעיה ולטפל בהתאם. במידה והבעיה לא תחלוף צריך לחזור לרופא א.א.ג להמשך הבירור ואז במידת הצורך לשקול גם פניה לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול ברגל ובקע בD1-2בת 2307/05/2014
שלום, בעקבות נימול והירדמויות של רגל ימין עשיתי MRI, בפיענוח הכל תקין חוץ מבקע מרכזי קטן בD1-2. מה זה אומר והאם זה יכול להסביר את ההרדמויות של הרגל?התור שלי לנוירולוג ששלח אותי רק בעוד כחודשיים ואני רוצה לדעת אם יש לזה משמעות בינתיים..תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול ברגל ובקע בD1-2 - תגובה
אייל קליין09/05/2014אם הבקע אינו מצר את תעלת חוט השדרה ואינו לוחץ עליו אז אני בספק אם הסימפטומים נובעים מאותו בלט. לעיתים בבירור לבעיה מסוימת מתגלים ממצאים אקראיים שלא תמיד ניתן לייחס לבעיה ואינם מהווים בעיה בפני עצמה. בכל מקרה חשוב לחזור לנוירולוג ואולי גם לקבוע תור אצל אורטופד על מנת לברר באופן מקיף האם יש קשר בין הסימפטומים לממצא ב MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)