מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח להוצאת צ'יסטה דרמואיד בגבהשמשון15/10/2012
שלוםיש לי שאלה דחופההבן שלי בן ארבע אמור לעבור ביום חמישי בע"ה ניתוח להוצאת ציסטה בקצה הגבה השמאלית לכיוון הרקה.
אחרי יעוץ אצל כירורג נאמר לנו שעדיף שנוירוכירורג יעשה את הניתוח.
אני מעוניינת לדעת האם זה בסדר ? כמה זמן אורך הניתוח ולגבי ההרדמה הבנתי שיש הרדמה של ילדים שהיא קלה יותראשמח לתשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להוצאת צ'יסטה דרמואיד בגבה - תגובה
פרופ. אריה נמט17/10/2012שלום רב,
ברוב המקרים הנגע הוא מתחת לעור ואינו מערב רקמות עמוקות ולכן אין צורך בנוירוכירורג. במידה ובבדיקה של הרופא הועלה חשד שהדרמואיד עמוק ויש חשש שמגיע לרקמה מתחת לעצם ואף למח- אז יש צורך לבצע הדמיה- לרוב MRI, ולעיתים יש צורך גם בנוירוכירורג.
משך הניתוח תלוי במיקום ובגודל הציסטה ונע בין 20-30 דקות בדרך כלל.
ההרדמה כללית. יש טכניקות מיוחדות לניתוחים קצרים שניתן לבצע בילדים- את זה מחליט המרדים.
בברכה ובהצלחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אפקט חיגור נמוךודים11/10/2012
שלום לא מזמן עברתי ניתוח חיגור בעניין שמאל ורציתי לדעת מה זה אומר אפקט חיגור נמוך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אפקט חיגור נמוך - תגובה
פרופ' גיא בן סימון11/10/2012שלום רב
אפקט חיגור נמוך מתייחס למיקום החיגור ביחס לקו המשווה של גלגל העין, בכל מקרה עליך להיות במעקב על ידי הרופא המנתח על מנת להבין את תוצאות הניתוח. באם רשתית העין צמודה והראיה טוב קרוב לודאי שאין לכך משמעות, אך מומלץ להיוועץ ברופא המנתח.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלזיוןרונית08/10/2012
שלום,
מזה שבועיים ג'ולה קטנה מעל לעפעף הימני. אובחן ככלזיון. ניסיתי קומפרסים וסינטומיצין, ללא שינוי. כמעט ולא נראה לעין, לא אדום, לא דלקתי לא מפריע. האם יש הכרח בניתוח? האם יש בעיה בהמתנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלזיון - תגובה
פרופ' גיא בן סימון09/10/2012שלום רב
אם הכלזיון אינו מפריע לך (בהנחה שנבדקת על ידי רופא עיניים אשר אכן אבחן את הנגע ככלזיון) אין כל בעיה בהמתנה
ניתוח מבצעים כאשר יש הפרעה אסתטית או תפקודית וכאשר הוא מפריע לך.
המתנה בהחלט היא אופציה טיפולית סבירה :-)
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתי (16)אנונימי03/10/2012
שלום, לאחרונה שמתי לב שעין אחת אצלי נפקחת יותר מהשנייה. שניהן נפקחות והכל טוב ויפה אבל אחת מהן נפקחת יותר. אני לא חושב שהעין הזאת יותר גדולה מהשנייה (אם זה אפשרי בכלל), אבל זה ממש מוזר... אני לא יודע מה הסיבה... האם זאת תופעה נפוצה ויש לכך שם... ? האם אפשר לטפל בזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתי (16) - תגובה
פרופ. אריה נמט03/10/2012איתי שלום,
אכן ישנם מצבים בהם עין אחת נפקחת יותר מהשניה, או ששתיהן נפקחות באופן מוגבר. קודם לכן יש לבדוק (אפשר לבדוק בתמונות ישנות) אם התופעה חדשה או שהיתה קיימת גם בעבר ואולי לא שמת לב אליה.
במידה ואכן התופעה חדשה , יש לגשת לרופא עינים שיבצע בדיקה מקיפה.
בין הבדיקות אותן יש לבצע חשוב להעריך את תפקודי בלוטת התריס אשר להם יש השפעה במקרים מסוימים על מפתח העין.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטות טבעיות בעינייםרחלי30/09/2012
עברתי לפני הרבה שנים ניתוחי השתלת קרניות. לפני כשנתיים עברתי ניתוח קטרקט בעיניים ומאז העיניים נשרטות באופן שוטף כנראה מפעולת הסגירה והפתיחה של העיניים.
בשלב זה הפיתרון ניתן באמצעות עדשות שמותקנות לי בעיניים שמוחלפות אחת לחודש.
לאחרונה הסתבר כי העדשות גורמות לעכירות בעיניים.
מה ניתן לעשות כדי לטפל בגורמים לשריטות אלה? לאיזה מומחה עלי לגשת? אני במצוקה נוראה.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטות טבעיות בעיניים - תגובה
פרופ. אריה נמט30/09/2012רחלי שלום,
ארוזיות חוזרות בקרניות אכן קשורה ליובש משמעותי בעינים או למצב של מחלת קרנית הגורמת לקילוף קל של הרקמה השטחית שמעליה.
עדשות טיפוליות הן פתרון אפשרי אחד לבעיה. בנוסף מומלץ להשתמש בטיפות ללחות העין, בעיקר לפני השינה, למניעת ההתיבשות.
יש עקרונית טיפולים אפשריים נוספים כמו טיפול ליזר לקרנית היוצר קשרים הדוקים יותר בין השכבה המתקלפת לשכבת הבסיס.
רצוי לפנות למומחה לקרנית. בכל בית חולים יש מומחה מסוג זה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידים וצניחת עפעףעידו21/09/2012
שלום, כבר שאלתי פה בעבר ונעניתי - מודה לכם על תשובותיכם המקצועיות. רקע : אני בן 33, לפני שנה בדיוק עברתי השתלת קרנית. כתוצאה מההשתלה העפעף צנח 2-3 מ"מ. עד עכשיו הוסרו 4 תפרים מהקרנית והרופא המנתח נמנע כיום מהסרות נוספות (הראיה טובה מאוד), אבל לדבריו, כנראה יהיו עוד הסרות (או פקיעה של תפרים) בעוד לפחות 6 חודשים. כמו"כ - אני לוקח שתי טיפות ביום של דקסאמיצין. קראתי שתיתכן צניחת עפעף עקב מתן סטרואידים וכשהטיפול יופסק, העפעף עשוי לחזור למקומו. האם זה נכון במקרה של הסטרואידים הספציפיים הללו? או שניתן כבר לחשוב על ניתוח תיקון? תודה רבה ושנה טובה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים וצניחת עפעף - תגובה
פרופ. אריה נמט21/09/2012עידו שלום,
היות ואתה עדין מטופל עם טיפות שעשויות להשפיע על גובה העפעף, רצוי להמתין בסבלנות עד תום הטיפול והוצאת התפרים, להמתין כחודשיים לאחר מכן- ורק אז לבצע בדיקה לצורך הערכה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עפעפייםשמוצקין20/09/2012
אובחנתי בדלקת עפעפיים בשתי העיניים..הרופא המליץ לי על ניקוי העפעפיים במגבונים ובנטילת משחת פוסתילמיק..
הבנתי ששימוש ממושך במשחה זו אינו רצוי לכן רציתי לדעת מנסיונכם אם יש תכשיר אחר ויעיל שניתן להשתמש בו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עפעפיים - תגובה
פרופ. אריה נמט20/09/2012שלום רב,
משחה זו מכילה אנטיביוטיקה המתאימה לטיפול בגורמים לדלקת בעפעפים (בעיקר חיידקים מסוג סטפילוקוקים).
אין בה קורטיזון ולכן אין מניעה משימוש ממושך, בודאי של מספר שבועות.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע צהוב בעור מתחת לעפעפיים תחתוניםשרית14/09/2012
צבע צהוב בעור מתחת לעפעפיים תחתונים לאחר ניתוח עפעפיים עליונים, האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע צהוב בעור מתחת לעפעפיים תחתונים - תגובה
פרופ' גיא בן סימון14/09/2012שלום רב
שינויים בעפעפיים תחתונים לאחר ניתוח עפעפיים עליונים יכולים לנבוע מבצקת או דימום שהם אופייניים במהלך ניתוח
משך ההחלמה יכול לנוע 2-3 חודשים
לעתים במהלך הניתוח מבצעים גם טיפולי בעפעפיים התחתונים כמו peeling אשר עשויים לגרום לשינוי בגוון העור
בברכה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוח לייזר להסרת משקפייםמיכל13/09/2012
שלום רב,לאחר הניתוח עבר כשבוע ועדיין הראייה שלי ללא משקפיים לא חזרה במאה אחוז. הרופא המומחה טוען שיקח קצת זמן עד שהראייה שלי תשתפר.השאלה שלי האים אוכל לראות מושלם ללא משקפיים? ומה זמן ההחלמה עד שמגיעים לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוח לייזר להסרת משקפיים - תגובה
פרופ' גיא בן סימון13/09/2012שלום רב
ישנם מספר סוגי ניתוחי לייזר להסרת משקפיים כאשר ההחלמה של כל אחד מהניתוחים שונה
בהחלט יכול להיות מספר ימים / שבועות עד להחלמה מלאה של הראיה, ובמרבית המקרים רואים מצויין ללא משקפיים
הטוב ביותר הוא להיוועץ ברופא המנתח
בברכת שנה טובה
דר' בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס בקרניתאורית10/09/2012
שלום רב לפני כחודש. התגלה אצלי אבאס בקרנית , הופניתי מיד למיון בבית חולים ומאז אני בטיפול אנטיביוטי וסטרואידים .. מאוד הייתי רוצה לדעת למה את האנטיביוטיקה הפסיקו לאחר שלושה שבועות ואת הסטראודים ביקשו להמשיך עוד שבוע ?מה תפקיד הסטרואידים? הרופא אמר שלא מפסיקים בבת אחת ,אבל בכל מצב יום אחד אפסיק אותם .. תודה רבה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס בקרנית - תגובה
פרופ' גיא בן סימון10/09/2012שלום רב
הטיפול הראשוני באבצס בקרנית הינו אנטיביוטיקה
חשוב להבין כי אבצס בקרנית העין עלול להיות מסוכן ולהביא לירידה בראיה, תפקיד האנטיביוטיקה לטפל בזיהום החידקי בקרנית.
כאשר הזיהום חולף ונותרת דלקת שאינה זיהומית יש לטפל בה בעזרת סטרואידים על מנת למנוע התפתחות צלקת ועכירות בקרנית העלולים להביא לירידה בראיה.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר והעינייני
אורית11/09/2012שנה טובה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח כלזיוןאילנית04/09/2012
שלום רב, לפני שבועיים עברתי ניתוח כלזיון, עין שמאל מתחת לעפעף, לא בצמוד אליו, הפצע הגליד ובמקום הניתוח נותר מן שקע, שאלתי היא האם יתכן ותשאר צלקת או שזה חלק מהליך ההחלמה והשקע יסגר עם הזמן. תודה, אילנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלתי תשובה כבר-תודה!
אילנית08/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש קיצוני בעיןתיתי04/09/2012
דוקטור שלום רב, לפני 3 ימים השתמשתי במי פה אחרי צחצוח ,אחרי שעתיים קמתי עם תחושת יובש בגרון ובחלל הפה ,כמו כן בעיניים.רופאת משפחה הסבירה לי שרגישות לאחד החומרים פגעה לי בריריות.כרגע המצב לא השתפר.היובש בעיניים מפריע לי מאוד.בעבר קרה לי שמאיפור לעיניים קיבלתי את אותה תגובה -כלומר יובש ברמה של "קרש" ולקח לי 4-5 חודשים עד שהעין חזרה לעצמה.אני לא לוקחת שום תרופות ואין לי מחלות.האם גם הפעם לדעתך יהיה ייקח זמן לעין לחזור לעצמה מבחינת הדמעות או שזה יכול להיות זמן קצר יותר-כי הרי זה לא היה ישירות לעיין?תודה,תיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש קיצוני בעין - תגובה
פרופ' גיא בן סימון04/09/2012שלום רב
לרוב פגיעה כימית בעין מתרפאת תוך 1-2 שבועות
אם עדיין את מרגישה כאבים / גוף זר מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים
בברכה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח כלזיוןאילנית03/09/2012
שלום רב,
לפני שבועיים עברתי ניתוח להסרת כלזיון עין שמאל מתחת לעפעף (לא בצמוד אליו),
היום, שבועיים לאחר הניתוח הפצע הגליד ונוצר לי מן שקע, חור במקום הניתוח, אני מודאגת מאד ומפחדת שתשאר צלקת, האם תשאר צלקת?, או שהשקע, חור שנוצר יסגר עם הזמן.
תודה מראש,
אילנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח כלזיון - תגובה
פרופ' גיא בן סימון03/09/2012אילנית שלום רב
שבועיים עדיין זמן מוקדם לאחר ניתוח
לרוב פצעים מסוג זה נסגרים ללא סימן
הייתי ממליץ להמתין 4-6 שבועות נוספים ואז לבחון
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלזיון
רונית08/10/2012שלום,
מזה שבועיים ג'ולה קטנה מעל לעפעף הימני. אובחן ככלזיון. ניסיתי קומפרסים וסינטומיצין, ללא שינוי. כמעט ולא נראה לעין, לא אדום, לא דלקתי לא מפריע. האם יש הכרח בניתוח? האם יש בעיה בהמתנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת קטרקטשלומי30/08/2012
אהלן,
לאחרונה התבשרתי שאני צריך לעבור ניתוח להסרת קטרקט בעיניים. מכיוון שאינני מבין דבר בנושא ורציתי לחקור מעבר למה שהוסבר לי במרפאה חיפשתי באינטרנט על העניין והגעתי לעמוד מסוים שמציע ומסביר על ניתוחים להסרת קטרקט, רציתי לשאול אם מישהו מכיר את החברה הזו ויכול להעניק חוות דעת על סמך ידע או ניסיון?
תודה מראש! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת קטרקט - תגובה
פרופ' גיא בן סימון02/09/2012שלום רב
מההודעה שלך נראה כי נתקלת בעמוד המציג מוצר של חברה מסוימת, לא ראינו לכך קישור בדבר ההודעה.
נשמח אם תוכל לשלוח את שם המוצר / חברה
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת JEW WINKINGHANAN29/08/2012
שלום רב
יש לי ילדה בת 4.5 עם הלידה גיליתי שעפעף ימיני נפתח מדי בזמן היניקה, חשבתי שזה יחלוף לבד.
בגיל 4 חודשים לקחתי אותה לרופא עיניים אצלנו באזור (נצרת ) והוא לא ממש הצליח לשיים את התופעה וקצת הסבי שיש עצבוב קטן שמקשר בין הלסת והעפעף אשר לא תקין וזה מה שגורם לתופעה והיבנתי שלא כדאי לעשות לא ניתוח ולא כלום משום שאין השפעות לגבי הראייה עצמה. היבנתי לאחר מכן מה התסמונת מרוב שחיפשתי באינטרניט .
כיום הילדה כבר בבית ספר ויש לי המון דאגות שזה יתחיל להשפיע על הדימוי עצמי שלה כי זה ממש נראה בקטעים מסוימים בדיבור , בזמן האכילה והשתייה.
אם קיים פתרון מומלץ נא להודיע לי .
בכבוד רב
חנאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת JEW WINKING - תגובה
פרופ' גיא בן סימון02/09/2012שלום רב
אכן התופעה ממנה סובלת בתך נקראת marcus gunn jaw winking והפתרון לה הוא ניתוחי
אם צניחת העפעף משמעותית, ניתן לבצע ניתוח תיקון לצניחת עפעף
אם הפתיחה ביתר בעת תנועות לעיסה / מציצה היא המפריעה יש דרך לטפל גם בכך באופן ניתוחי
מומלץ לבדוק את הילדה ולהסביר לכם את האופציות הניתוחיות הקיימות לכל אחת מהתופעות
בברכה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)