מידע רפואי
פורומים
- רפואת שיניים
- גריאטריה, גרנטולוגיה
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה
- סרטן ורפואה משלימה
- תזונה נכונה - ירידה במשקל
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
- ספינינג
- ניתוחים קוסמטיים בנרתיק
- פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF
- מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד
- דיכאון אחרי לידה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרךד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- התעייצותאירה28/02/2013
שלום,אני בת 31. יש לי מינוס 9 וצילינדר 1. פניתי לרופא עיניים שלי במטרה לעבור ניתוח....הרופא אמר שבגיל זה כבר מאוחר עם מספרים גבוהים מהסיבה שיתחיל להיות פלוס במקום מינוס,האומנם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעייצות - תגובה
פרופ. אריה נמט28/02/2013אירה שלום,
קרוב לודאי כי הוא התכוון לכך שבעתיד תזדקקי למשקפי קריאה, וזאת בגלל שמעל גיל 45 יש צורך בהרכבת משקפי קריאה. עם זאת בעזרת הטיפול את יכולה עוד להרויח שנים לא מעטות של ראיה טובה גם לקרוב ללא צורך במשקפים.
בכל מקרה במצבך הנוכחי ללא טיפול תזדקקי למשקפים לקרוב ולרחוק.
עצתי לפנות לבדיקות התאמה באחד ממכוני הליזר ולבדוק אם את מתאימה לטיפול.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעףמיכל24/02/2013
שלום , בתקופה האחרונה שמתי לב שעפעף ימני קצת נופל למטה ( יחסית לעפעף השני ) . לציין שאני בחורה בשנות העשרים לחיי , מרכיבה עדשות מגע דו שבועיות . יש לי קצת יובש בעיניים . האם מדובר בצניחת עפעף ? האם עדשות מגע רכות גורמים לכך ? אם אפסיק שימוש בעדשות מגע המצב יחזור לקדמותו ? במידה וזה צניחת עפעף האם יש טיפול חוץ מהניתוח , והאם הצניחה עלולה להחמיר עם הזמן ? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף - תגובה
פרופ. אריה נמט26/02/2013מיכל שלום רב,
בהחלט אפשרי כי מנח נמוך של העפעף הוא זמני ויכול להיות כי הדבר קשור להרכבת עדשות המגע.
כדי לברר זאת יש לפנות לרופא עינים, והוא יעריך האם הפסקת הרכבת העדשות עשויה להועיל או שיש צורך בהערכת מומחה לניתוחי עפעפים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האיזה מקריםמריה20/02/2013
קופ"ח משתתפת במימון של ניתוחים להרמת עפעפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האיזה מקרים - תגובה
פרופ' גיא בן סימון21/02/2013שלום רב
במידה שצניחת העפעפיים היא רפואית - מנח העפעף נמוך או שווה לגובה האישון, או אז הביטוחים המשלימים של קופות החולים או הביטוחים הפרטיים מכסים את עלויות הניתוח
במקרים אלה ניתן לבצע את הניתוח גם בבית חולים ציבורי עם הפניה טופס 17 לניתוח
במקרים אחרים יכולה להיות השתתפות חלקית או חסרה בצניחת עפעפיים עליונים
בברכה,
פרופ' גיא בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת עפעףמעין נוי07/02/2013
אני בת 39 ושמתי לב כי בחודשים האחרונים עפעף אחד צנח מעט.
בדיקה רגילה של רופא עיניים היתה תקינה.
לפני כחצי שנה, בעקבות מאמץ, היה לי ארוע חריג של כאב ראש חד וחזק (חד פעמי) שלווה ברעידות ברגל יום למחרת - באותו זמן נמצא לי לחץ דם מאוד גבוה.
זה הוסדר ע"י תרופות וכרגע אינני לוקחת כל תרופה ולחץ הדם תקין. בהשוואה של תמונות, שמתי לב שהעפעף צנח בערך באותה תקופה של הכאב.
האם באמת יכול להיות קשר בין המקרים?
מה המשך הטיפול המומלץ. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעף - תגובה
פרופ. אריה נמט10/02/2013מעין שלום,
ישנם מצבים בהן עפעף צונח באופן זמני בזמן אירוע של כאבי ראש. ככלל יש סוגים שונים של כאבי ראש. שנים מהם עשויים לגרום לצניחת עפעף זמנית:
1. מיגרנה- על אף שהתופעה אינה אפינית , היא עשויה להתרחש עם מיגרנה.
2. כאב ראש מסוג cluster headach- אלו כאבי ראש עזים,לרוב בצד אחד, ועשויים להופיע באופן התקפי מספר פעמים ביום, ולחזור מידי מספר חודשים בהתקפים. לעיתים- מלווים בצניחת עפעף, דמעת, נזלת , אודם בעין, כיווץ אישון והזעה.
לפיכך- הקשר בהחלט אפשרי. במידה ואת מוצאת כי אכן התופעה מתאימה לתלונותיך, יש לפנות לנוירולוג לבדיקה וליעוץ.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרויות לטיפול בהרמת עפעפייםחסוי10/02/2013
שלום, אני נער בן 17 וסובל מנפילת עפעפיים עליונות(מלידה)
עכשיו השאלה שלי זה אם אפשר לטפל בזה כרגע בגיל הזה, ואם כן איך?(אם יש אפשרויות ללא ניתוח כמובן שעדיף)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרויות לטיפול בהרמת עפעפיים - תגובה
פרופ' גיא בן סימון10/02/2013שלום רב
במקרים של צניחת עפעפיים משמעותית, מבחינה רפואית או אסתטית, הדרך היחידה לטיפול היא ניתוח
הדבר נכון גם למקרים של צניחת עפעפיים מלידה
מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים מומחה לאוקולופלסטיקה לאמוד את הצורך בניתוח.
בברכה,
פרופ' גיא בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת עפעפייםרחל שלום07/11/2012
שלום רב,
אני בת 52 עם עיניים מעט "עייפות", יש לי בעיות ברישתית (חורים כאשר אני מטופלת ועוברת לייזר לאיחוי) מבקשת לדעת האם אפשרי במצב כזה לעבור ניתוח להרמת עפעפיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת עפעפיים - תגובה
פרופ' גיא בן סימון13/11/2012שלום רב
ניתוח הרמת עפעפיים הינו ניתוח חיצוני לעין, כך שאין מניעה לבצעו בנוכחות חורים ברשתית אשר טופלו.
יוצא דופן במקרה של ירוד מתקדם המחייב ניתוח - או אז יש לבצע את ניתוח הסרת הירוד לפני הרמת העפעפיים מאחר שהניתוח עצמו עלול להחמיר מעט את צניחת העפעפיים
וכן במקרים של עיניים יבשות בצורה קיצונית או מצב לאחר ניתוח גלאוקומה - כאן יש להתאים את סוג הניתוח ומידת הניתוח לבדקיה הקלינית של העין.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרויות לטיפול בהרמת עפעפיים
חסוי10/02/2013שלום, אני נער בן 17 אבל סובל מנפילת עפעפיים עליונות (מלידה)
עכשיו השאלה שלי זה אם אפשר לטפל בזה כרגע, ואם כן איך?(אם יש אפשרויות ללא ניתוח כמובן שמומלץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב העינייםגדי01/02/2013
שלום,
ב-5 השנים האחרונות, סבלתי מכלזיונים חוזרים, בלפריטיס ויובש בעיניים.
עברתי 7 ניתוחי כלזיון, טיפולים עם כל סוגי המשחות/טיפות (מבלפאמיד דרך סינטומיצין ועד מקסיטרול ועוד...)
עשיתי קומפרסים חמים, ניקיתי עם מגבונים לעיניים, עשיתי עיסויים לכלזיון (כולל מעט לחיצות על הכלזיון), שטפתי את העפעפיים והריסים עם חומרים שונים (מניזורל ופוילטר ועד נאויבלף).
רציתי לדעת האם הפעולות האלה, גם מבחינת השפעת המשחות/הטיפות שהיו בעיניים, וגם מבחינת החום והלחץ של הקומפרסים, העיסויים והלחיצות,
עצימות העיניים החזקות יחסית לדקה-שתיים בזמן קרצוף העפעפיים עם החומרים השונים.
כל אלה לא עלולים לגרום לפגיעה כלשהי בהיבט של לחץ תוך עיני/עצב ראייה?
האם אני צריך לעשות בדיקות מסויימות/מיוחדות מעבר לביקורות הסטנדרטיות אצל רופא העיניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב העיניים - תגובה
פרופ' גיא בן סימון01/02/2013שלום רב
שאלתך מצויינת
אכן חוקרים רבים חשבו שפעולות מכניות על העין עלולות להביא לעלית לחץ תוך עיני כולל פגיעה בעצב (נבדקו אף נחקרים אשר עומדים על ראשם, שותים מים בכמות רבה ועוד ועוד)
עם זאת אין כל הוכחה כי הפעולות שבצעת יגרמו לעלית לחץ תוך עיני.
בכל מקרה תמיד מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים בדיקת עיניים מלאה, הכוללת גם לחץ תוך עיני והרחבת האישונים, ובמקרים מסוימים בדיקות עזר כמו שדה ראיה וצילום OCT.
האם ניסית טיפול מונע באנטיביוטיקה (מינוציקלין) לכלזיונים החוזרים?
בברכה,
פרופ' גיא בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי גם מינוציקלין
גדי01/02/2013לא זכור לי שהשפיע במיוחד, עכשיו אני בתקופה טובה יחסית, פרט ליובש אין משהו מיוחד.
מה הכוונה לא הוכח שזה גורם לעליית הלחץ בעיניים? אם לוחצים על העיניים, הלחץ עולה מן הסתם, לא?
לגבי OCT ושדה ראיה, אתה חושב שבמקרה הנ"ל יש צורך או שמיותר?
תודה רבה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי גם מינוציקלין - תגובה
פרופ' גיא בן סימון01/02/2013שוב שלום
ודאי שלחץ על העין גורם לעליה בלחץ אך הוא בטל ב 60 לעומת מירב הזמן שאין לחץ על העין
בדיקות עזר נחוצות רק בהנחה שיש ממצא בבדיקה הקלינית ולכן מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים, מובן שלא בכל מצב
בברכה,
פרופ' גיא בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ', אך רופא יכול לראות
גדי02/02/2013בבדיקת רופא רגילה מה מצב עצב הראייה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ', אך רופא יכול לראות - תגובה
פרופ' גיא בן סימון02/02/2013שלום רב
במרבית המקרים כן
במקרים בהם יש קושי באבחון העצב (קוצר ראיה גבוה) ניתן לשלוח כאמור לבדיקות עזר כמו שדה ראיה וצילום OCT
לילה טוב
פרופ' גיא בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופסור
גדי03/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיות מתחת לעינייםOFIRA25/01/2013
דר בן סימון שלום רב,
שאלה לגבי ניתוח עפעפיים תחתונות,
אני בת 55 יש לי שקיות נפוחות מתחת לעיניים
1. באילו מקרים מחליטים על ניתוח עם חתך חיצוני, וביאלו מקרים דרך העין פנימי ללא חתך.? ומה עדיף?
2. האם יש סיכון בניתוח מסוג הזה?
אודה לתשובתך
המון תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיות מתחת לעיניים - תגובה
פרופ' גיא בן סימון27/01/2013שלום רב
החלטה על החתך הניתוחי בעפעפיים תחתונים תלויה במספר גורמים
1. האם קיים עודף עור בנוסף לבלט השומן
2. האם יש חולשה אופקית - horizontal laxity בעפעף
3. גישת המנתח
במקרים בהם יש בעיקר בלט שומן, עיצוב השומן יעשה בחתך פנימי דרך הלחמית מאחר שאין צורך בהוצאה של עור.
במקרים בהם יש עודף עור בנוסף לבלט השומן, מקובל לבצע חתך בקו הריסים והוצאה מבוקרת של עור מהצד הטמפורלי (מחוץ לעפעף) עם או ללא חיזוק השריר התת עורי
במקרים גבוליים, בהם מידת העור מועטה, ניתן לבצע ניתוח בחתך דרך הלחמית (חתך בצידו הפנימי של העפעף) וחיזוק העור על ידי peeling מקומי בחומר כימי או בלייזר.
כל ניתוח עלול להיות מלווה בסיכון כמו פגיעה בעין או בראיה, החמרה של יובש בעיניים, שינוי במנח העפעף, צניחת העפעף, הפרעות חולפות בתנועות גלגלי העיניים, החמרה אסתטית. עם זאת במידה שהניתוח מתוכנן ומבוצע במידה שמרנית, הסיכון לסיבוך שכזה הוא נמוך, והסיכוי לשיפור אסתטי (או תפקודי) עומד על כ 80-90%.
באחוזים בודדים (כ 3-5%) יש אפשרות של תוצאה אסתטית שאינה מיטבית המצדיקה טיפול (מילוי / peeling / בוטוקס) או ניתוח נוסף
בכל מקרה מומלץ להיוועץ עם המנתח על מידת השיפור הצפויה בניתוח, וכן סיבוכים וסיכונים. עליך לדעת שלא כל מקרה מתאים לניתוח ויש כאלה המתאימים לטיפול אסתטי (מילוי / peeling / בוטוקס) או שאינם מתאימים לטיפול כלל.
בברכה,
פרופ' גיא בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי צורת עין.לירן26/11/2010
היי אני מאוד רוצה לעבור ניתוחים כדי שאקבל את צורפת הפנים שאני רוצה : פרצוף תאילנדי , .
כהתחלה אני מאוד רוצה לשנות את צורת העינים שלי .. לאלכסונית יותר...
מה אני יכול לעשות לאן לגשת ואיך זה ניקרא ..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!
ריטה21/01/2013אני רוצה לעבור בדיוק את שתי הניתוחים שאת מבקשת לשנות את פני המאורכות והצרות מהמצח ועד לסנטר להרחיב אותם להקטין אותם ולרבע אותם..(תווי פנים קווקזיות כאלה) ולגבי העיניים יש לי עיניים קטנות עגולות ובולטות ברצוני להאריך ולהגדיל אותם קיצונית למה שיש לי אם מצאת את 2 הרופאים שמבצעים את הניתוחים הללו אשמח אם תמסרי לי את שמם ואם אפשר טלפונים אשמח
תודה מראש..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה כמובן גם מופנת לבעלי הפורום
ריטה21/01/2013אשמח לקבל את עזרתכם המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי צורת עין. - תגובה
פרופ. אריה נמט27/11/2010לירן שלום,
לפני שמחליטים על שינוי צורת הפנים, רצוי להתייעץ עם פסיכולוג להבנת המשמעויות של שינוי המבנה הטבעי איתו נולדת והמשמעויות הנלוות לכך.
רק לאחר מכן ניתן לפנות לפלסטיקאי או לאוקולופלסטיקאי (העוסק בתחום ניתוחי העפעפיים) לצורך הערכת הניתוחים האפשריים והתוצאות האפשריות.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אחרי הניתוח אפשר לחזור לפעילות אירובית וריקוד?פרופ. אריה נמט13/01/2013
.עברתי ניתוח להסרת פטריגיום לפני עשרה ימים
רציתי לשאול:
כמה זמן אחרי הניתוח אפשר לחזור לפעילות אירובית וריקוד?
האם יש קשר בין הוצאת התפרים לחזרה לפעילות זו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פטריגיום - תגובה
פרופ' גיא בן סימון14/01/2013שלום רב
להערכתי יש להמתין לפחות כ 1-2 חודשים לפני חזרה לפעילות אירובית / ריקודים
עד ששתל הלחמית יתאחה, מאחר שהוא חיוני להצלחת הניתוח ולמניעת חזרה של הפטריגיום. בכל מקרה מומלץ להבדק על ידי הרופא המנתח
בברכה,
פרופ' גיא בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל אינפראורביטליאינפראאורביטל06/01/2013
שלום,
רציתי לדעת אם שתלים אינפראורביטליים כטיפול במראה של מראה עין מוגדלת, שקע דמעות עמוק ווקטור שלילי שייך יותר לתחום טיפולם של פלסטיקאים או אוקופלסטים?
זה לא בדיוק ניתוח מיינסטרים לכן קשה למצוא מישהו שמבצע אותו.
מהי העלות של ניתוח כזה (פחות או יותר, ברור לי שיש הבדלים בין מקרים)
משך החלמה, האם הניתוח מבוצע תחת הרדמה כללית בלבד או שמא ניתן לעבור אותו גם תחת מקומית? מה משכו וכו'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל אינפראורביטלי - תגובה
פרופ. אריה נמט07/01/2013שלום רב,
ניתוחים מסוג זנ נשעים עקרונית ע"י אוקולופלסטיקאים או מנתחי פה ולסת העוסקים בתחום.
הניתוח מבוצע בהרדמה כללית. משך הניתוח כשעה - שעה וחצי. לגבי עלויות- הדבר תלוי בסוג החומר המושתל ובעלות המנתח - כל אלה משתנים עם טווח רחב.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח אףעידן31/12/2012
עקב הקטנת האף נוצר ביין האף לעיין סוג של כפל בעור שנותן מרא של עיין סגורה ולא סימטרית ביחס לשניה..אני מעוניין מאד לטפל בבעיה זאת .הבעיה היא שנשאר צלקת אחרי ניתוח מסוג זה..האם אפשר לטפל בבעיה מסוג זה בלי שישאר צלקת וללא חומרי מילויי למינהם ?? יש לציין שזה רק בעין אחת..תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח אף - תגובה
פרופ' גיא בן סימון07/01/2013שלום רב
לעתים ניתן לבצע ניתוח תיקון לצלקת או לטשטשה על ידי טיפולים משלימים
עם זאת עליך להבדק תחילה על ידי רופא עיניים מומחה לאוקולופלסטיקה שיבחן את המצב
בברכה,
פרופ' גיא בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בעין קטרקטפ.מ29/12/2012
אני בת 78 עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל, ואחרי זמן קצר החלו להופיע לי דמעות למרות שטיפלתי בעין בעזרת הטיפות שקיבלתי לאחר הניתוח, הדבר מטריד אותי מאוד אבקש עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בעין קטרקט - תגובה
פרופ. אריה נמט29/12/2012שלום רב,
בתקופה הסמוכה לניתוח- עד 6 שבועות, הדמעת נפוצה והיא תגובתית לגירוי הבתר ניתוחי.
במידה והדמעת נמשכת לאחר מכן, כדאי לפנות למומחה לדרכי דמעות (אוקולופלסטיקאי) לצורך הערכת דרכי הדמעות ומציאת הסיבה לדמעת.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות ניתוח השתלת עדשהאברהם13/12/2012
שלום,
אני מתלבט בין שני ניתוחי הסרת משקפיים:
1. Clear lense extraction
2. Artizan toric ou
מה ההבדלים במחירי הניתוחים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טיפול בבלפריטיסגדי14/12/2012
שלום, 2 שאלות בנוגע לטיפול בבלפריטיס:
1. הרופאה רשמה לי טיפות בלפאמיד למשך שבועיים, וקראתי בעלון שמגיע עם הטיפות שבטיפולים מעל 10 ימים יש סיכון לעלייה בלחץ התוך העיני ויש לעשות בדיקות כאלה, הרופאה לא הזכירה כלל את העניין, מה נכון?
2. הרופאה אמרה לי לנקות היטב את הריסים עם מגבונים מתאימים וכדי להוריד את ה"קשקשים" מהריסים צריך ממש לשפשף את הריסים/עפעפיים ו"להתעסק" איתם, זה לא מסוכן לעין? לא לוחץ עליה או משהו כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בבלפריטיס - תגובה
פרופ. אריה נמט16/12/2012שלום רב,
אכן יש בבלפאמיד קורטיזון ויש צורך לבדוק את הלחץ התוך עיני במידה ומשתמשים בטיפות מעל 10 ימים.
באשר לניקוי- יש לנקות בעדינות ובאופן ממוקד על שולי הריסים במפגש בין העפעף לריסים- וזאת מבלי ללחוץ על העין.
בהצלחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה ואקח 9 או 10 ימים
גדי17/12/2012לא צריך לבדוק? כלומר אין כך סיכון?
כי הרופאה לא הזכירה כלל את העניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?