מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח בעין קטרקטפ.מ29/12/2012
אני בת 78 עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל, ואחרי זמן קצר החלו להופיע לי דמעות למרות שטיפלתי בעין בעזרת הטיפות שקיבלתי לאחר הניתוח, הדבר מטריד אותי מאוד אבקש עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בעין קטרקט - תגובה
פרופ. אריה נמט29/12/2012שלום רב,
בתקופה הסמוכה לניתוח- עד 6 שבועות, הדמעת נפוצה והיא תגובתית לגירוי הבתר ניתוחי.
במידה והדמעת נמשכת לאחר מכן, כדאי לפנות למומחה לדרכי דמעות (אוקולופלסטיקאי) לצורך הערכת דרכי הדמעות ומציאת הסיבה לדמעת.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קומפרסיםגדי15/12/2012
עשיתי קומפרסים חמים לעיניים, ובמחשבה שניה, נדמה לי שהשתמשתי במים חמים מדי, זה לא היה רותח או משהו כזה אבל בהחלט חם כמו טמפרטורה של מקלחת חמה, האם זה בסדר או שעלול להזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי קומפרסים - תגובה
פרופ. אריה נמט16/12/2012שלום רב,
יש לבצע קומפרסים בטמפרטאורה פושרת- כ 40 מעלות צלזיוס- מעט מעל טמפרטורת הגוף.
במידה ואין קילוף עור ואין כאב בעפעפים קרוב לודאי שלא נוצרה כוויה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בבלפריטיסגדי14/12/2012
שלום, 2 שאלות בנוגע לטיפול בבלפריטיס:
1. הרופאה רשמה לי טיפות בלפאמיד למשך שבועיים, וקראתי בעלון שמגיע עם הטיפות שבטיפולים מעל 10 ימים יש סיכון לעלייה בלחץ התוך העיני ויש לעשות בדיקות כאלה, הרופאה לא הזכירה כלל את העניין, מה נכון?
2. הרופאה אמרה לי לנקות היטב את הריסים עם מגבונים מתאימים וכדי להוריד את ה"קשקשים" מהריסים צריך ממש לשפשף את הריסים/עפעפיים ו"להתעסק" איתם, זה לא מסוכן לעין? לא לוחץ עליה או משהו כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בבלפריטיס - תגובה
פרופ. אריה נמט16/12/2012שלום רב,
אכן יש בבלפאמיד קורטיזון ויש צורך לבדוק את הלחץ התוך עיני במידה ומשתמשים בטיפות מעל 10 ימים.
באשר לניקוי- יש לנקות בעדינות ובאופן ממוקד על שולי הריסים במפגש בין העפעף לריסים- וזאת מבלי ללחוץ על העין.
בהצלחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה ואקח 9 או 10 ימים
גדי17/12/2012לא צריך לבדוק? כלומר אין כך סיכון?
כי הרופאה לא הזכירה כלל את העניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות ניתוח השתלת עדשהאברהם13/12/2012
שלום,
אני מתלבט בין שני ניתוחי הסרת משקפיים:
1. Clear lense extraction
2. Artizan toric ou
מה ההבדלים במחירי הניתוחים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ניתוח פלסטיאלירן09/12/2012
שלום! לפני 3 שנים עברתי ניתוח מעל עין ימין בעפעף ניתוח להסרת בלוטת לכלוך כתוצאה מזה ניהיה לי קפל מעל העין מלווה בצלקת קטנה יש ניתוח כלשהו לצלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פלסטי - תגובה
פרופ. אריה נמט09/12/2012שלום אלירן,
בהחלט ניתן לבצע ניתוח להסרת צלקת.
יש לפנות למומחה לניתוחי עפעפים (אוקולופלסטיקה).
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזר בעפעףספ28/11/2012
שלום,
לפני יומיים התחילה לי נפיחות בעפעף התחתון+ כאב... בנוסף התנפחה מעט שקית מתחת לאזור הנפוח של העפעף עצמו...
היום בבוקר ראיתי גם שפנים העפעף (שקרוב לעף) התנפח
זה לא נראה כ"כ כמו שעורה כי אין כמו ג,ולה כזאת עם הפרשה מוגלתית
חשוב לי לציין, שלפני שזה התחיל, הייתי בסאונה, ובאמצע הרגשתי משהו נורא שורף בעין כאילו משהו נכנס (אולי ממגע של היד)
ואז הכאב (לפני ההתנפחות) התחיל לי באותו מקום ששרף...
יש השערה מסויימת למה זה יכול להיות?
אני פשוט נמצאת בחו"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מוזר בעפעף - תגובה
פרופ. אריה נמט01/12/2012שלום רב,
לפי תיאורך סביר כי מדובר על תחילת שעורה (כלזיון) בעפעף. אם אכן כך - הטיפול לכך הוא קומפרסים פושרים ומשחה אנטיביוטית (כדוגמת סינטומיצין). בכל מקרה - אם ישנו טשטוש בראיה, הפרשות מהעין או החמרה- יש לפנות בהקדם לבדיקת רופא עינים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאביאל27/11/2012
איך מטפלים ביובש בעיניים חוץ מלשים כל שעתיים תחליפי דמעות?
בחור צעיר בן 22* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ. אריה נמט01/12/2012שלום רב,
ניתן להשתמש עם תחליפי דמעות סמיכים יותר עם משך פעולה ארוך יותר. לחילופין, ניתן להשתיל פלאגים לסתימת ניקוז הדמעות- אשר בדרך כלל מסייעים להפחתת הצורך בתחליפי דמעות.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביאל26/11/2012
שאלה קשה האם אתם ממליצים על ניתוח לייזר לתיקון הראייה כן או לא?
(יש כל מיני תופעות לוואי...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' גיא בן סימון26/11/2012שלום רב
פרופיל הניתוח כיום בטוח למדי בהנחה שאתה נמצא מתאים ותלוי גם בעובי הקרנית, מצב העין, מספר המשקפיים וגורמים נוספים.
יש לבצע מספר בדיקות התאמה במכון בו אתה מתעתד לעבור את הניתוח
בברכה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפים דרך לחמיתבלה25/11/2012
הציעו לי ניתוח עפעפיים תחתונים דרך לחמית העין (חוסך את החתך מתחת לריסים), האם אין תפרים בניתוח כזה? מה תופעות לוואי לניתוח כזה? כמה זמן החלמה ? תודה מראש בלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפים דרך לחמית - תגובה
פרופ' גיא בן סימון25/11/2012שלום רב
ניתוח עפעפיים בחתך דרך הלחמית מתאים למקרים בהם יש בלט שומן עפעפיים תחתונים ללא עודף עור.
במקרים אלה השומן מעוצב או ממוקם מחדש בחתך פנימי בעפעף ואכן חוסך את הצלקת החיצונית
במקרים בהם יש עור עודף מומלץ לבצע ניתוח או טיפול לעור, בניתוח החתך מתחת לריסים - חתך המגליד מצויין ללא עדות לצלקת חיצונית או קילוף כימי של העור.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלזיוןרקפת20/11/2012
האם יש בעיה רפואית בחלזיון או שזה רק פגם אסתטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלזיון - תגובה
פרופ' גיא בן סימון25/11/2012שלום רב
כלזיון נובע מחסימה של בלוטות השומן שבעפעף המהוות חלק ממרכיב הדמעות.
מעבר לדלקת מקומית והפרעה אסתטית באם ממוקם בעפעף העליון עלול לגרום להפרעה בראיה על ידי השריית אסטיגמטיזם - צילינדר או נפיחות וצניחה קלה של העפעף.
לרוב חולף באופן עצמוני עם טיפול שמרני אך אם נשאר מספר חודשים ניתן לבצע ניקוז כירורגי או הזרקה של סטרואידים
בברכה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטוזיס מולדיוסף12/11/2012
שלום אני בן 29,יש לי כנראה פטוזיס מולד קל, איך מרימים את העפעף במצב שלי?אם אותו שריר הלברטור חלש?אם אני מרים את העפעף עם היד הוא מורם השאלה כדי להרימו ויהיה מורם בצורה נורמלית ולא מפחידה כנראה שצריך להסיר שומן קצת זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטוזיס מולד - תגובה
פרופ' גיא בן סימון13/11/2012שלום רב
ישנם מספר ניתוחים לתיקון פטוזיס מולד במידה קלה, על פי רוב ניתן להשיג תוצאה טובה אסתטית ותפקודית.
במקרים מסויימים יש צורך בהסרת שומן אך תלוי במבנה של העפעף והגבה.
מומלץ לתאם מועד לבדיקת ייעוץ על מנת לבחון את סוג הניתוח אשר מתאים לך.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח פטוזיס מולד לתינוקת
קרן11/11/2013שלום רב! בת דלי עברה ניתוח פטוסיס מולד על ידי הרמת עפעף בעזרת שרירי מצח.אנחנו חודש ושבוע לאחר הניתוח עדיין לפעמים קיימת אדמומיות סביב העין.כמו כן יש איזשהו כפל בעפעף שמחלק אותו לדניים.רציתי לדעת האם זה משהו שקורה לאחר הניתוח או לא.ולשאול מתי רואים תוצאה סופית.תודה מצרפת תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת עפעפייםרחל שלום07/11/2012
שלום רב,
אני בת 52 עם עיניים מעט "עייפות", יש לי בעיות ברישתית (חורים כאשר אני מטופלת ועוברת לייזר לאיחוי) מבקשת לדעת האם אפשרי במצב כזה לעבור ניתוח להרמת עפעפיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת עפעפיים - תגובה
פרופ' גיא בן סימון13/11/2012שלום רב
ניתוח הרמת עפעפיים הינו ניתוח חיצוני לעין, כך שאין מניעה לבצעו בנוכחות חורים ברשתית אשר טופלו.
יוצא דופן במקרה של ירוד מתקדם המחייב ניתוח - או אז יש לבצע את ניתוח הסרת הירוד לפני הרמת העפעפיים מאחר שהניתוח עצמו עלול להחמיר מעט את צניחת העפעפיים
וכן במקרים של עיניים יבשות בצורה קיצונית או מצב לאחר ניתוח גלאוקומה - כאן יש להתאים את סוג הניתוח ומידת הניתוח לבדקיה הקלינית של העין.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרויות לטיפול בהרמת עפעפיים
חסוי10/02/2013שלום, אני נער בן 17 אבל סובל מנפילת עפעפיים עליונות (מלידה)
עכשיו השאלה שלי זה אם אפשר לטפל בזה כרגע, ואם כן איך?(אם יש אפשרויות ללא ניתוח כמובן שמומלץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפורגיטי04/11/2012
יש לבני חתונה, רוצה לעבור הרמת עפעפיים לפני
כמה זמן נמשכת ההחלמה וכמה זמן אסור להתאפר?
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפור - תגובה
פרופ. אריה נמט04/11/2012שלום רב,
לפני אירוע כדאי לקחת טווח בטחון של 6 שבועות מניתוח עפעפים, על אף שלרוב הבצקות חולפות כעבור כשבועיים. ניתן להתאפר 2-3 שבועות לאחר הניתוח.
מזל טוב,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפי התמונה, אפשר לקבל מימון?Mama27/10/2012
שלום,
העפעפיים הנופלות וכל הכובד של המצח מפריעות לי לתפקוד הים יומי , חוץ מהמראה הנוראי . איך אפשר לקבל מימון מכופת חולים מכבי?
רופא עיניים בדק אותי ואמר שזה לא בעיה רפואית.
מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי התמונה, אפשר לקבל מימון? - תגובה
פרופ. אריה נמט27/10/2012שלום רב,
הרושם לפי התמונה הוא כי ישנה צניחת עפעפים המוגדרת רפואית.
עם זאת נראה כי קיימת גם צניחת גבות. צניחה זו אינה מכוסה בניתוח במסגרת סל הבריאות.
יש צורך לעבור בדיקה על ידי מומחה לאוקולופלסטיקה - שהינו מומחה לתחום העפעפים לצורך הערכה מדויקת של שיעור הצניחה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 לאחר ניתוח קטרקטגיל24/10/2012
הילדה לאחר ניתוח בעין.
אנו צריכים לשים לה טיפות 5 פעמים ביום והיא מתנגדת בכל הכח ועושה סקנדל.
אנו לא יודעים אם הטיפות נכנסות ואנו ממש מותשים ואובדי עצות איך להתמודד.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 לאחר ניתוח קטרקט - תגובה
פרופ' גיא בן סימון25/10/2012שלום רב
אפשר לשים את הטיפות בעין סגורה כאשר היא שוכבת, בחלק הפנימי של העפעף (הקרוב לאף), או אז כאשר תפתח את עיניה הטיפה תכנס.
לא צריך להאבק בכח כמובן, אבל זה פתרון יחסית פשוט ואפקטיבי.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)