מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלופרוספזםדנה18/07/2013
שלום,
אני בחורה בת 22 לפני כחודשיים התעוררתי בבוקר עם עפעף צנוח.
לאחר בירור נוירולוגי מקיף שיצא תקין הגיעו למסכנה שמדובר בבלופרוספזם אך לא עשו עם זה כלום.
לא קיבלתי שום טיפול. הרופא עיניים אמר שיש מצב שזה יעבור לבד.
השאלה היא תוך כמה זמן זה צריך לעבור ואם לא צריך לעשות משהו בנידון כיוון שחצי עין שלי סגורה דבר שנראה לא טוב אסטתית וגם מפריע לי לשדה הראייה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלופרוספזם - תגובה
פרופ. אריה נמט13/08/2013דנה שלום,
התלונה שלך לא מתאימה לבלפרוספזם. ייתכן ויש צניחת עפעף. ממליץ לפנות למומחה לעפעפים (אוקולופלסטיקאי ) כדי להעריך את הבעיה ולשקול פתרונות מתאימים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט אישון קטןחני08/07/2013
אדם בגיל 88 עם אישון קטן אמור לעבור ניתוח קטרקט.האם העובדה שיש אישון קטן מצריך מנתח בעל מיומנות מיוחדת?
האם ניתן להתגבר בכל מיקרה על בעייה שכזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט - תגובה
פרופ. אריה נמט08/07/2013שלום רב,
אישון צר מקשה על המנתח לבצע את הניתוח. לפיכך רצוי מנתח בעל נסיון רב.
לעיתים ניתן להרחיב את האישון באמצעים תרופתיים או מכנים במהלך הניתוח.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנתח
חני09/07/2013מדובר באדם קשיש שכבר עין אחת פגועה,איך אדע למי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להרמת עפעפייםאחת01/07/2013
בעלי כבן 60 מעונין לעבור ניתוח להרמת עפעפיים. ביקשו ממנו לעשות בדיקת שדה ראייה. והתשובה היא:
עין ימין:
פענוח: ירידה כללית ברגישות. צמצום טמפורלי עליון.
עין שמאל:
פענוח: ירידה כללית ברגישות. נזק נזלי.
בדיקה זו הוא עושה לראשונה. מה אומרת לך התוצאה הנ"ל? הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה- תודה.
אחת04/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח להרמת עפעפיים - תגובה
פרופ. אריה נמט05/07/2013יעל שלום,
קשה להתייחס לבדיקה זו מבלי לדעת את שאר הנתונים שלו- כולל מחלות עינים נלוות (אם יש), דרגת וסוג צניחת העפעפים. כמו כן יש לבדוק את שדה הראיה עצמו (יש מספר טכניקות לביצוע שדה ראיה).
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת מודאגת - יש לי שאלהליאת02/06/2013
אמא שלי (73) עברה לפני שנתיים ניתוח ברשתית העין וקטרקט.
כעת לאחר בדיקה שגרתית אובחנה ירידה ב-2 דרגות בראייה בעין של הניתוח ולדברי הרופאה "צמחו" לאמא ורידים או נימים או משהו שמסתיר חלק מקרנית העין.
הרופאה המליצה בדיקת O.C.T ולאחר מכן במידת הצורך הסרת הגורם המפריע בלייזר או בדרך אחרת.
שאלתי, כיצד צומח בתוך העין דברים שמפריעים לראיה למרות שנעשה ניתוח.
האם יש סיכון בניתוח שכזה, הכוונה ללייזר, או אחר.
מהם שלבי ההחלמה מהניתוח והאם ישנה דרך אחרת ללא ניתוח.
האם זה יכול לחזור שוב, גם לאחר ההסרה?
אודה לתשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת מודאגת - יש לי שאלה - תגובה
פרופ. אריה נמט17/06/2013ליאת שלום,
נשמע כי מדובר על מחלת ניוון מקולי תלוי גיל (AMD) שהיא מחלה שאינה קשורה לניתוחים שעברה אלא מקורה בבעיה גנטית תלוית גיל בה צומחים כלי דם "חולים" ברשתית.
לרוב הטיפול הוא עם ליזר ו/או הזרקות חומרים מעכבי צמיחת כלי דם לזגוגית העין . לעיתים נדירות יותר יש צורך בניתוחים.
כל מקרה לגופו- יש לבצע את ה OCT ולהיות במעקב מומחה רשתית.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתמורן22/05/2013
שלום רב זה מכבר 3שבועות שאני אחרי ניתוח הרמת עפעפים אני בת 61ואני ממש פוחדת מהתוצאה העיינים נראות כמעין סגורות חצאיות לא פתוחות ובטח לא מורמות כמה זמן שרואים תוצאות והאם זה שכיח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
פרופ. אריה נמט29/05/2013מורן שלום,
אני מציע לפנות לרופא המנתח ולהתייעץ איתו. במידה ולא תקבלי תשובה מספקת, ממליץ להמתין 6 שבועות לאחר הניתוח ולפנות ליעוץ אצל מומחה עפעפים.
בברכה
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפיים בגיל צעיראלכס20/05/2013
שלום,
נולדתי עם עפעפיים נפולות מלידה ואני בגיל מאוד צעיר סך הכל נער בן 17, רציתי לדעת איך אני יכול להרים אותם , בעזרת ניתוח או שיטות אחרות ואם אפשר בגיל הזה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים בגיל צעיר - תגובה
פרופ. אריה נמט29/05/2013שלום רב,
עליך לפנות לבדיקה אצל מומחה אוקולפלסטיקה לבדיקה, מדידות והערכה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינייםדנה16/05/2013
שלום (:
רציתי לדעת אם יש באמת דבר כזה ניתוח לשינוי צורת עיניים-לדוגמא צורה של עיני חתול(קראתי על זה אבל לא מצאתי באינטרנט אתרים של פלסטיקאים שעושים את זה)
ואם יש איך בדיוק הולך התהליך?
האם זה מסוכן מאוד-(כי עיניים זה מקום רגיש)? ולכמה זמן זה מחזיק מעמד?
תודה רבה והמשך יום טוב,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים - תגובה
פרופ. אריה נמט29/05/2013דנה שלום,
ניתוחי עפעפים ניתן לבצע מסיבות רפואיות או אסטטיות. גם כאשר הסיבה היא אסטטית, רצוי שתהיה לכך הצדקה. ניתן לבצע מיני ניתוח שונים, אך כאי לשקול היטב האם כדאי להסתכן בניתוח כשאינו הכרחי. בכל מקרה יש לפנות למנתח מיומן בתחום- אוקולופלסטיקאי .
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לפני 25 שנה ביהלוםדבי22/04/2013
אני בת 44 לפני כ-25 שנה עברתי ניתוח אצל פרופ' זאוברמן מהדסה ביהלום בזמנו המספר שלי היה -3.5 במשך כ-20 שנה הסתדרתי בלי משקפיים.
לפני כשמונה שנים הראיה מקרוב הטשטשה התחלתי להרכיב משקפי קריאה ולאחר זמן מה ראיתי שהם משמשים אותי גם לראיה מרחוק הראיה הדרדרה מאוד וכיום אני מרכיבה משקפיים +5 ולקריאה אני צריכה יותר גבוהה.
שאלתי היא האם הפלוס נגרם מהניתוח שעברתי? האם ניתן לתקן את הראיה באמצעות ניתוח נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לפני 25 שנה ביהלום - תגובה
פרופ. אריה נמט01/05/2013דבי שלום,
השוני הניכר בתשבות שלך, מצריך בדיקה יסודית כולל מיפוי קרנית. מומלץ לפנות למומחה קרנית.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פטוזיס בעין אחתשרון21/04/2013
שלום,
אני עם צניחת עפעף בעין אחת מלידה, לפני כ- 10 שנים, בגילאי 12-16 עברתי 2 ניתוחים להרמת עפעף אך השיפור לא היה משמעותי, לאחר הניתוח השני העין לא נסגרה עד הסוף אך זה לא היה מורגש ביום יום.
לפני שבוע וחצי עברתי ניתוח נוסף, הנפיחות כבר ירדה והורידו לי את התפרים, נראה שהעפעף עדיין קצת נפוח והעין קצת יותר פתוחה מהשניה. העין לא נסגרת, וכשאני מסתכלת למטה היא נשארת פתוחה לגמרי, וזה מאוד מורגש, אני יודעת שלא עבר מספיק זמן אבל אני ממש חוששת שזה ישאר ככה, גם המנתח אמר שיש סיכוי שכך זה ישאר. זה נראה ממש לא טוב, האם יש משהו (בשבל זה או בשלב מאוחר יותר) שניתן לעשות? כרגע יותר מטריד אותי שהעפעף לא נסגר כלל כשאני מסתכלת למטה, פחות מטריד אותי עניין הסימטריות של העיניים.
שאלה נוספת - הבנתי שיש ניתוחי הרמת עפעף שבהם משתילים שריר מהרגל לעפעף, האם זה יכול להתאים במקרה שלי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פטוזיס בעין אחת - תגובה
פרופ. אריה נמט21/04/2013שרון שלום,
אני מניח מתיאורך כי עברת ניתוח לקיצור השריר מרים העפעף. חלק מהתופעות המקובלות בניתוח זה הוא חוסר סגירה מלא של העפעף המוחמר במבט כלפי מטה- בשל קיצור השריר. תופעה זו לא אמורה להשתנות.
לגבי הניתוח השני עליו את שואלת- כדאי לראות את תוצאות הניתוח שביצעת. במידה והעפעף במנח תקין במבט ישר, רצוי שלא לבצע את הניתוח המורכב יותר עם השתל.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטוזיס
שרון22/04/2013אבל האם זה הגיוני שהעין נשארת פתוחה לגמרי במבט למטה? זה נראה די מפחיד, כבר עדיף שהעפעף יהיה קצת נפול והיא תסגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוינטרריקי18/04/2013
האם פוינטר אדום שכוון לעין למשך שניה יכול לעשות נזק..??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוינטר - תגובה
פרופ. אריה נמט18/04/2013שלום רב,
במידה ואתה חש הפרעה בראיה, כדאי לפנות לבדיקת רופא עיניים. עקרונית יכול להווצר נזק מהקרנת לייזר למרכז הרשתית.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא עיניים קטרקטsarit07/04/2013
שלום רב,
אשמח לקבל חוות דעת ו/או המלצות אודות רופאת עיניים בשם אודרי קפלן לקראת ניתוח להסרת קטרקט. לאור הצורך בניתוח קיוויתי לקבל מעט רושם אודותיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שלי נותחה אצלה
sarit08/04/2013לפני שלושה חודשים אמא שלי עברה אצלה ניתוח לייזר. הכל עבר ללא שום בעיות. היחס היה מקצועי ואישי. אני אישית יכולה רק להמליץ עליה.
בכל אופן, מאחלת לך רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על העפעףקובי31/03/2013
שלום,
היום בבוקר רציתי לנקות את הריסים (היו לי קורי שינה), שטפתי את הידיים וניסיתי בצורה רגילה של שטיפה, לא הצלחתי, ניסיתי עם מגבון, ירד חלקית, ואז ניסיתי עם אצבע וציפורן, בזמן הניסיון, יצא שלחצתי לכמה שניות עם הציפורן על העפעף התחתון, האם זה עלול להזיק לעין?
ועוד שאלה באותו הקשר, אם אני מנקה עם מגבון ולפעמים זה לוקח כמה עשרות שניות של ניסיונות ניקוי (יש לי לפעמים מעין קשקשת על הריסים ולא יורד בקלות) זה לא מזיק לעין?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ על העפעף - תגובה
פרופ. אריה נמט01/04/2013שלום רב,
לחיצה עם בציפורן על העפעף- החיצוני או הפנימי עלולה לגרום לשריטה של הרקמה (אפיתל), והיא מתרפאת באופן טבעי. במידה ואתה חש בכאבים או אי נוחות כדאי לפנות לבדיקת רופא עינים.
ניקוי הקשקשים עם מגבונים מומלץ.יש לבצעו בתנועה ורטיקלית (עם כיוון הריסים) למשך 20-30 שניות מבלי לגעת ברקמות הפנימיות לריסים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעין ימיןניתאי29/03/2013
שלום, אני בן 17 ויש לי בעיה בעין ימין שנורא מפריע לי מבחינה חיצונית (מראה)
העים הימינית שלי נוטה כלפי מעלה כך שהחלק העליון של העין מוסתר ואילו מתחת רואים את הלבן של העין. אשמח לדעת האם יש אפשרות לתקן את הבעיה ולהחזיר איכשהוא את העין למקומה. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעין ימין - תגובה
פרופ. אריה נמט29/03/2013ניתאי שלום,
לפי התיאור שלך יתכן ומדובר על פזילה של עין ימין או על צניחת העפעף.
סביר מאד כי הבעיה הינה ברת פתרון.
יש צורך בהערכת רופא עינים שיוכל להפנות אותך למומחה המתאים לתיקון הבעיה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ניתאי01/04/2013קודם כל תודה רבה על התגובה...
אמרת שייתכן והבעיה היא פזילה. השאלה שלי היא האם יכול להיות פזילה חיצונית מבלי שאני מרגיש בפזילה? (אין לי בעיות מיקוד בראייה לפי דעתי)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
פרופ. אריה נמט01/04/2013יכולה להיות פזילה בלא שהמטופל מרגיש בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ע"י לייזר- חסימה בדרכי הדמעותגל14/03/2013
שלום,
יש לי חסימה בדרכי הדמעות והוצעו לי 3 אופציות:
1. DCR חיצוני
2. DCR אנדסקופי
3. שיטה ניתוחית חדישה ע"י לייזר לפתיחת חסימה בדרכי דמעות
א. אשמח לדעת האם מומלצת שיטת הלייזר ומדוע
ב. אם לא, אז איזו שיטה אחרת עדיפה ומדוע
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ע"י לייזר- חסימה בדרכי הדמעות - תגובה
פרופ' גיא בן סימון24/03/2013שלום רב
הגישות הנפוצות הן ניתוח חיצוני או ניתוח בגישה האנדוסקופית, באחוזי הצלחה דומים. בשתי הטכניקות ניתן לבצע הרדמה מקומית או הרדמה כללית
קיימת גם אופציה בלייזר, במרכז מרכזים אך מידת היעילות שלה הוכחה במספר מועט של מחקרים ביחס לשיטות האחרות, ולמרות שהיא קיימת גבר מספר שנים היא לא צברה פופולריות בקרב המנתחים האוקולופלסטיקיאים
בברכה,
פרופ' גיא בן סימון
מנהל המכון לפלסטיקה וארובות העיניים
בית חולים תל השומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה מייאשתריטה09/03/2013
שלום, יש לי שעורות חוזרות כבר כמה שנים. לרוב אלה היו גולות שמתקשות אבל לא כואבות, עברתי די הרבה ניתוחים להסרות שלהם כל הזמן. כעת, לפני כחודש הופיעה לי שעורה יותר חמורה ממה שהיה אי פעם. היא נראית כמו חצ'קון ענק אדום עם "תוכן" לבן, כל מצמוץ כואב כמו דקירה. אני כבר מכירה את השגרת - מקסיטרול, חימום ואנטיביוטיקה היטב. זה לא עוזר. הייתי אצל רופא ושוב שולחים אותי לניתוח, מה שמפחיד אותי במיוחד שהוא אומר כי כעת צריך לחתוך מבחוץ ולא מבפנים כמו שהיה תמיד. האם זה ישאיר צלקת? אני כבר די מיואשת ומאוד לא אופטימית, אז אני די בטוחה ויודעת שזה יחזור שוב. אם עושים כעת חתך חיצוני, האם בעתיד זה יהווה בעיה לניתוח נוסף? כי עם כל ניתוח שעברתי, ההחלמה והכאב עצמו במהלך התהליך היה הרבה יותר גרוע, במיוחד בניתוח האחרון לעומת הפעם הראשונה. האם יש משהו אחר לעשות? רופאים אחרים שצריך לראות (יש אומרים כי בעיות אחרות בגוף יכולות לגרום לזה) ? אני לא מצליחה למצוא את הגורם לזה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה מייאשת - תגובה
פרופ. אריה נמט10/03/2013ריטה שלום,
אכן לא נעים. עם זאת יש מספר אפשרויות שנראה שלא ניסית, בינהן שימוש בכדורי דוקסילין. כמו כן כדאי להבדק אצל רופא עור לשלילת מחלת עור הנקראת רוזצאה.
ממליץ לפנות למומחה לניתוחי אוקולופסטיקה (עפעפים) לצורך הערכה והמלחצה על הטיפול.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)