מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- על בנים ועל כוחניותsigalitk11/01/2008
מה בעצם מביא בנים לשחק במכות? יש לזה הסבר פסיכולוגי כלשהוא? אני מגיעה ממשפחה ברוכת ילדים שהיו שם גם בנים וגם בנות תמיד הבנים יזמו משחקים כאלו כשלעיתים אנחנו הבנות הצטרפנו, אבל הם היו היוזמים.
גם אצל הבנים שלי אני רואה את זה במיוחד כשמגיעים חברים... איזה הנאה יכולה להיות לילד אם הוא מצליח להפיל את החבר שלו ולשבת עליו? ואיזה הנאה יכולה להיות לילד שיושבים עליו? פשוט לא מצליחה להבין את זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפה סוציולוגית
סיגל פדה11/01/2008שלום לך,
שאלה מעניינת את שואלת, האם נתקלת בארוע ספציפי שבעקבותו את כותבת את הפנייה?
אם כן ספרי לנו על אותו מקרה וכך נוכל להתבונן עליו טוב יותר.
באופן כללי אני יכולה לספק לך מענה סוציולוגי על התמונה:
בנים ובנות מקבלים מסרים שונים עוד טרם לידתם - לרוב היום ניתן למצוא לכך גוונים שונים של מסרים מבעבר אך עדיין ישנה שונות מובהקת.
למשל ליום הולדת של ילד בן נקנה מכונית רובוטריק או בגד בצבע כחול ירוק חרב אוכלי לחימה גזעי אחר
בעוד לבנות נקנה בובות למינהן ברביות ברץ או בגד בצבע ורוד סגול או סרט לשער...
כבר כאן יש שונות שמחייבת את הבת לשחק בבובות וכך לומדת לפעול בחמלה ואמהות כמצופה ממנה כילדה...
בעוד הבן מקבל חיזוקים חברתיים על כוח וחכמה מקבלת הילדה חיזוקים על יופי והפגנת חמלה
ניתן להמשיך בדוגמאות -
בגן הילדים הבנים תופסים את המרחב הציבורי ביתר נראות משחקים בקולות בחצר קופצים רצים קוביות והבנות ימצאו בפינה שקטה ועדינה
למעשה זו מפה סוציולוגית בה החברה מחנכת את בניה להיות לוחמים, חזקים שולטים ואת הבנות לאמהות לגדל ילדים ולטפל...
הדברים אינם חד חד ערכים- כפי שפתחתי ישנה שונות גדולה יותר היום - יש פתיחות לבנות חזקות חכמות בעלות קרירה ולבנים שעוסקים בטיפול ..
.
כתבי לנו מה דעתך
מה תחושותיך
סיגל פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן
sigalitk11/01/2008אני ראיתי הרבה מקרים כאלו ורואה את זה גם היום אצל הילדים שלי.
זה קשור לחינוך או לתכונות איתם הם נולדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסביבה וגנטיקה
סיגל פדה11/01/2008כמובן שזה שילוב של השניים.
יש טמפרמנט איתו נולד התינוק, והסביבה בה גדל משפיעה על העוצמה והגוונים שמעצבים את הילד.
ספרי לנו על ילדיך?
כמה ילדים יש לך מה גילם ואיך הם מה האופי ההתנהגותי הדומיננטי של כל אחד?
סיגל פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)