מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אותו דבר חוזר חלילהשני17/10/2011
שלום שמי תמר ואני בת 21, לפני כשלושה חודשים התחלתי לעבוד. יש לי בעיה שאני מבינה מוכרת לנשים רבות והיא גברים. אני לא מבינה אותם ולא בטוחה אם מתישהו אבין. אגש לבעיה, רוב הקשרים שלי היו קצרים יחסית, כלורמר הארוך ביותר היה כמעט חמישה חודשים. לא חוויתי אהבה מעולם, וזה משהו שמאז שאני קטנה אני חולמת עליו (אני יודעת שזה נשמע לכן בטח קיטשי אולם זו האמת), משהו תמיד היה חסר בקשרים שלי, אף פעם לא באמת הרגשתי הדדיות הן מצידי והן מבחינת בן הזוג. הבעיה שלי היא שתמיד בחורים שאני מעוניינת בהם, לא מעונינם בי או שהם בעצמם לא יודעים מה הם רוצים. יש עובד שעובד יחד איתי בעבודה שאני די מעוניינת בו והייתי שמחה לפתח עימו קשר, הבעיה היא שאני לא יודעת כבר מה לחשוב. אני לא יודעת מה כוונותיו ורצונותיו של אותו בחור כלפי ובכללי כלפי מערכות יחסים. בהתחלה כשהתחלתי לעבוד הוא ניגש עלי, שאל אם אני חדשה וזה, ופשוט התחלנו לדבר על דברים שיטחיים ופורמאלים. לאחר אותה שיחה לא התעמקתי יותר מידי בבחור, כלומר הוא מצא חן בעיני מהרגע הראשון מבחינה חיצונית, אבל לא היתייחסתי עליו, עד לרגע שהבנתי שאימו עובדת איתי ביחד והבנתי זאת משיחת היכרות עם אימו כאשר אמרתי לה שאני חדשה והכל והיא אמרה לי" אני יודעת הבן שלי סיפר לי עלייך, הוא עובד כאן איתנו" כמוון ששאלתי מי זה הבן שלה, וכשאר הבנתי שמדובר באותו בחור, נדלק אצלי פתאום מן ניצוץ כזה. מאז התחלנו לדבר קצת יותר, אבל לא על דברים אישיים מידי, חוץ מיזה השיחות ניעשו בזמן עבודה כך שאתן מתארות לעצמכן שהיו קצרות יחסית. אבל אז היה נדמה שהבחור די מעוניין בי, חוץ מיזה, הוא סיפר לאמא שלו עלי, שזה כניראה אומר משהו, כך לפחות חשבתי, מאז ראיתי אותו מסתכל אלי פה ושם, וכאשר הוא עובר ליידי הוא כל הזמן יוזם שיחה, שואל אותי מתי אני מסיימת( שזה היה ניראה לי כמו רמז של להיפגש עד שכניראה זאת פשוט שאלה שנוהגים לשאול אחד את השני אבל לעינינינו) וביקש ממני עזרה, הוא תמיד מחייך כשהוא מדבר איתי, וכמוון שגם אני חייכתי עליו. הכל היה ניראה נחמד וכאילו אני בעיצומה של תקופת חיזורים מצידו של בחור נחמד, שהוא גם מעוניין בי, עד שלאחרונה הוא נעשה די אדיש אלי, כאילו יותר קר, קצת מתרחק, אבל כנגד הוא ממשיך לעבור ליידי, לשאול לשלומי, ליזום שיחה, לשאול לבקש עזרה, ואני לא מבינה אותו, לא מבינה את ההיתנהגות שלו, כלומר הוא כן בקטע שלי, לא בקטע שלי, זה מרגשי כמו משחק מעצבן וילדותי. בנוסף, אני בחורה נחמדה, שנראית טוב, ובלי הגזמה, או חלילה להשוויץ, מתחילים איתי הרבה בחורים שאני לא מעוניינת בהם והם רוצים אותי, מעוניינים בקשר איתי, מחזרים אחרי ודווקא הבחור שאני רוצה משחק מישחקים. אני לא מבינה אותו, לא מיבנה מה הוא רוצה, כלומר הוא מעוניין בי או שהוא רק רוצה שנישאר עמיתים לעבודה ונוהג בי בנימוס. איך אני אמור לברר את זה, לדעת, כלומר בהתחלה הייתה לי הרגשה שזה הדדי וכעט אני מרגישה דחוייה, מה לעשות? תודה רבה מראש:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותו דבר חוזר חלילה - תגובה
מורן זיו-אש23/10/2011שלום לך,
אני מבינה את הבלבול והתסכול המתמשך מגברים המתנהגים באופן לא מובן. אני בטוחה כי יש גם גברים שחווים את אותן חוויות עם נשים.
לפעמים אנחנו כ"כ רוצים שיתפתח משהו רומנטי עם משהו/משהי שאנחנו נוטים לייחס חשיבות רבה לכל מני מחוות רגילות שבסיטואציה אחרת, עם אדם אחר, לא היינו מתעמקים בהן. זה, בעיני, יוצר את הבלבול הגדול: מרוב רצון שמשהו יקרה אנחנו "מחפשים" רמזים שיתאימו לרצון הזה, ומצד שני, לא קורה כלום...
במקרים כאלו אני בדרך כלל נוטה להתייחס למבחן התוצאה, כלומר, הבחור, שלפי דבריך לא נשמע ביישן או חסר ביטחון, לא יזם משהו קונקרטי. לא הזמין לדייט לא ביקש מספר טלפון ולא כל דבר אחר. על כן, סביר להניח שאינו מעוניין בקשר רומנטי איתך.
אני מאמינה שכאשר יש רצון אמיתי, ע"י שני הצדדים, לפתח משהו רומנטי אז מתרחשת התפתחות טבעית של דברים- או שאחד הצדדים יוזם משהו אקטיבי או שמתקרבים במהלך המשמרות בעבודה (אם נתייחס למקרה שלך כדוגמא) וכד'.
באופן כללי אני ממליצה תמיד להתנהג את רצונותיך, אם את מעוניינת בהתקרבות אז תזמי אותה, אפשר בעדינות את לא חייבת להזמין ל"דייט", אני בטוחה שזה יעזור לפחות לדעת את כוונות הצד השני. חשבי על זה...
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן
לימור23/10/2011מורן תודה רבה לך על תמיכה, האמת מעולם לא חשבתי על זה ממש ככה..כלומר לא חשבתי שמרוב רצון ליצור קשק רומנטי ניתן לראות רמזים בצורה שונה לגמרי מהמציאות, ןלי כן יש את הרצון המתמיד הזה..
שוב תודה, שבוע טוב:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)