מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי להתחברשני23/11/2011
שלום, לא מזמן התחלתי את לימודי במכללה ולמען האמת אני מרגישה בודדה, ואם לדייק התחושה ליוותה אותי יותר בימים הראשונים. האמת שאני ילדה מאוד רגישה, יחסית ביישנית ודי חסרת ביטחון- אלו דברים שמפריעים לי לאורך השנים ואני כן עושה מאמצים לשנות אותם. אתם מבינים, אם יש משו שגורם לי לקנא הוא אנשים שאומרים- "לא איכפט לי מאחרים, לא איכפט לי מה הם חושבים"- ובאמת מתכוונים לזה. אני ילדה דיי היפרקטיבית שכן עושה שטויות, מדברת עד אין סוף, ואפילו אומרת את השטויות הגדולות ביותר- אבל הכל בפני אנשים שאני מכירה וסומכת. אני מאוד ביקורתית, במיוחד כלפי עצמי, וכן- אני מודה- מאוד איכפט לי מה אנשים חושבים עלי- וזה אני מניחה כי אין לי מספיק ביטחון יחד עם מודעות עצמית גבוהה. יש לי מספר, איך ניקרא להן" טראומות" ילדות, שאפשר להגיד די גרמו לי לפחד, גרמו לי לפחד חברתי. אני תמיד פוחדת שלא יקבלו אותי, מרגישה לא שייכת, כאילו אין לי משהו מעניין להגיד האותו הרגע, כאילו ובכלל אין לי מה להגיד. בהתחלה אף אחד לא הכיר את אף אחד, וכל אחד "חיפש" מי הכי מתאים לו, למי הוא הכי מתחבר, ואני מצאתי כמה בנות שאני מתחברת עליהן, והן גם אלי. בגלל שבימים הראשונים שלי הרגשתי בודדה ולא רצויה, אמרתי לעצמי שאני הולכת לשנות את המצב. ועם כל הקוש התחלתי לדבר, לזרום בשיחה, לקחת חלק פעיל ממנה, לדבר עם כל מיני בנות וכו'. ואני חייבת לציין שמאוד הופתעתי מעצמי- ולטובה. הרגשתי שנה סוף סוף הצלחתי להתגבר על הביישנות שלי, שעשיתי שינוי מסויים ואיכשהו כשמצאתי את מקומי כייכול חזרתי למה שהיתי, אבל הבעיה היא שלא באמת מצאתי את מקומי, ואני וראה בנות שכן התחברו ויוצרות קשר כבר מעבר ללימדים, וניפגשות, וזה צובט מעט, כי אני גם רוצה להישתלב, להכיר כמה בנות מקרוב, והפעם חלקן גורמות לי להרגיש רצוייה וחלקן קצת פחות, פשוט אני מרגישה מפוחדת, אני מרגישה רע, הרגשה מגעילה כזאת. אני חוזרת הביתה עם הרגשה מתוסכלת, ואני רוצה לשנות את זה, אני יודעת שהכל בא מבפנים, והכל תלוי בי, אבל אשמח לקצת עצות, איך אפשר בכל זאת לנסות להישתלב, אני מרגישה מאוד חסרת בטחון, מאוד שקטה פתאום באופי...ואני ככה רק כי אני מתביישת, לייד חברות אני לא ככה..וזאת הבעיה..
תודה מראש, שני:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להתחבר - תגובה
מורן זיו-אש24/11/2011שלום לך,
הפנייה שלך מאוד ריגשה אותי, את מתארת קושי גדול ביצירת קשרים חדשים, ביישנות וחוסר ביטחון. ההסבר שלך למחשבות והתחושות שמלוות אותך במפגשים עם אנשים חדשים כ"כ אמיתי ומשקף מודעות עצמית. אולי אפילו מודעות גבוהה מדי שקצת משתקת אותך בסיטואציות כאלו...
אני חושבת שרוב בני האדם, גם הבטוחים בעצמם, במצבים חדשים- חברתיים ולא חברתיים- חשים תחושות דומות למה שתיארת. מה ששונה אצלך היא העובדה שאת מאוד עסוקה בזה, מודעת לתהליכים ומאוד שיפוטית וביקורתית כלפי עצמך. חבל.
את מאוד רגישה וזאת תכונה שיכולה מאוד לעזור לך במצבים חדשים. רגישות היא תכונה שיוצרת תחושת פתיחות וזמינות אצל האחר.
נכון, אולי את זקוקה ליותר זמן להיפתח אבל אין בכך שום דבר שלילי. אני רוצה שכן תצליחי לראות את השינוי שעשית, בכל זאת נפתחת ואת בעצמך טוענת שהצלחת להתגבר על משהו שהפריע לך.
אני מציעה לך להיות פחות קשה עם עצמך, עד כמה שניתן, ולא להתייאש ולהבין שהכרות היא תהליך, לחלקנו לוקח יותר זמן ולחלקנו פחות אבל נשמע שאת ממש מצליחה- אז לא להתייאש!!
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן
לימור27/11/2011מורן, תודה רבה לך על ההבנה, אני אנסה, ואשתדל.
בנוסף, רציתי לשתף ולהתעייץ בקשר למשהו נוסף, יש לי ימים מצויין ומצחיקים ויש לי ימי דיכאון של ממש. אני כן מתקשרת שם עם הבנות, ומדברת עם כולן, אך אני מרגישה שאיכשהו אני לא מגיעה עם כמעט אף אחת מהן למישור יותר אישי, אני יודעת שזה לוקח זמן, אבל אני כבר רואה בנות שממש התחברו, ואפילו יוצאות וניפגשות אחר הלימודים, בין אם זה לצורכי לימוד ובין עם זה סתם לבלות יחד. אני כן נמנצאת עימן בהפסקות ובשיעורים, אך לא תמיד, ומדובר בבנות ממש חמודות וטובות, שממש כייף לי איתן..וגם להן איתי, ממה שאני רואה, אבל הן לא ממש מזמינות אותי לבוא איתן, היו כמה פעמים שהם הציעו לי, אבל זה היה בגדר,: אולי נלך פעם...תבואי איתנו פעם..."וכו'...אז רציתי לשאול, איך אני יכולה יותר, להתחבר אליהן, יותר לראות אם הן באמת מעונינות ליצור איתי קשר, ..בעיה נוספת היא שאני לא יכולה לבוא רק אתן, כעי יש עוד בנות שקורואות לי פעמים רבות לבוא איתן, ואז אני מרגישה שאני מתחלקת...אמשח לקבל עצות...ושוב תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן - תגובה
מורן זיו-אש27/11/2011שלום שוב,
אני מרגישה שאת פחות עסוקה בחוויה אלא בהגדרות שלה...
אני מאמינה שזה ירגע ויסתדר לך ותשתחררי עם הזמן- כשתרגישי בטוחה במקומך.
לשאלתך, אני ממליצה לך פשוט ליזום פגישה, להזמין אליך, לארגן יציאה משותפת. משהו נעים וקליל
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)