מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרגישה סחוטה,עייפה ומותשתשני24/07/2012
אני יודעת שאולי הכותרת מרמזת על מישהי מבוגרת שמאסה בדבר כלשהו בחייה אבל אני בסה"כ בת 25. אני מרגישה כך כי לאורך השנים, משנותיי המוקדמות בתיכון ועד השנים של אחרי הצבא (כלומר עד עכשיו) ספגתי ביקורות מעליבות ופוגעות בקשר למראה החיצוני שלי. אני חושבת שאין מישהי בעולם שחוותה כ"כ הרבה הערות פוגעות ועוקצניות כמוני. ותבינו שאינני בחורה מלאה או שמנה ואף פעם לא הייתי,אלא פשוט לא יפה וזה כל חטאי. יכול להיות שאם מסביבי חברותיי היו ממוצעות לא הייתי עושה מזה עניין אבל אני מרגישה שכולן עם השנים התייפו ונעשו נשים כאלה חזקות ובעלות בטחון ואני נשארתי באותו מקום,במקום של המכוערת,הכנועה,חסרת הבטחון ובעיקר האומללה. יש לי חברה שהיתה כ"כ חסרת בטחון שהיא בקושי היתה מוציאה מילה מהפה והיום היא דעתנית ובטוחה בעצמה כמו שאף פעם לא היתה וקשה לי להודות בזה אבל אני מקנאה בה נורא.
אני יודעת שזה נשמע שאני מרחמת על עצמי אבל תאמינו שעברתי את השלב הזה,אני פשוט עייפתי. עייפתי מכל המלחמה הזאת כדי להראות כמו שהחברה מצפה מאיתנו להראות. נמאס לי מהגברים שחושבים שללעוג לאישה זה מצחיק או לחילופין נשים שדורכות על חברותיהן כי זה הדבר היחיד שמעלה להן את הביטחון. העפתי לכל הרוחות את ה"חברות" האלה מחיי ועדיין אני מרגישה שהנזק כבר נעשה, שאי אפשר לעלות מפה. אני לא עובדת כבר שנה ואני פוחדת מדיבור עם כל בן אדם,אפילו אם מדובר בשליח של פיצה או בלענות לטלפון, אני כבר לא בטוחה בעצמי עד כדי כך שאני לא מצליחה להתנהל מול אנשים בטבעיות.אפילו אנשים שאני מכירה.
תמיד חוששת שהמחשבה הבאה שתעלה להם זה כמה שאני מכוערת. אני רוצה להיות אישה חזקה,אחת כזאת שלא פוחדת להגיד מה שיש לה גם אם הסביבה חושבת אחרת. אני רוצה להיות עצמאית, שתהיה לי אפשרות לעזור לאחרים, אני רוצה לעבוד,להרוויח כסף שיהיה שלי ורק שלי,מבלי לבקש עזרה מאחיי הגדולים,שאני אדע שהרווחתי אותו בעצמי. אני רוצה לבנות לעצמי חיים טובים ואולי אפילו להכיר בחור חמוד. אני רוצה שההורים שלי יהיו מאושרים ובעיקר שלווים ולא מודאגים ממני. אני רוצה להוות דוגמא לאחים שלי,שיהיו גאים בי. אני רוצה את כל הדברים האלה אבל לצערי אני לא מצליחה לראות את זה קורה.ועוד חמש שנים אני אהיה בת 30 והזמן יעבור ויעבור מהר.אני לא רוצה להתחיל להתעורר אז.אני רוצה עכשיו אבל איך עושים את זה? איך אני אוספת כוחות ויוצאת החוצה לעולם הלא כ"כ ורוד שיש בחוץ? איך אני גורמת לעצמי להיות חסינה לאותם אנשים חסרי טאקט? אני מצטערת שזה כ"כ ארוך אבל ממש חייבת עידוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה סחוטה,עייפה ומותשת - תגובה
מורן זיו-אש25/07/2012הי סופי,
דבריך נגעו לליבי, את נשמעת בחורה מעמיקה, חכמה, חריפה, רגישה וחזקה. אני מתארת לעצמי שעברת בחיים דברים לא פשוטים ועל פי הרושם שיצרת אצלי את יצאת מהם יותר מחוזקת ממה שאת מרגישה כיום. נראה שכיום את בנקודת שפל מסויימת, מצב משבר שקשה לך לצאת ממנו למרות יכולותיך הגבוהות.
את מתארת שנים בהן את חווה מצוקה קשה הקשורה לדימוי הגוף ולתחושת ערך עצמי נמוכה. נראה כי את חווה את העולם ואת האחרים בצורה דיכוטומית של "שחור ולבן", (אולי גם את עצמך) ואולי בעקבות זה הכל כ"כ מעייף ומייאש... נשמע שאת מאוד שופטת את עצמך לחומרה ולכן, לפעמים, זה מופנה גם כלפי אחרים- כאילו אין לך מרחב פנימי לבדוק את החוויה שלך ואת העולם.
עם זאת, לצד היאוש, הכעס, התסכול, הבושה, העצב והעייפות הקשה שאת חווה, עדיין היית מספיק אמיצה וחזקה לפנות לפורום...לכן אני מאמינה שאת זקוקה לאדם קרוב שידחוף אותך או אולי תבחרי לפנות לאימון או ייעוץ.
אני מאמינה שבתוך תוכך יש חלומות שמבקשים להתגשם, ואת חלקם ציינת בדבריך... אני רוצה לעודד אותך להתחיל להגשימם, את מאוד צעירה ובעלת יכולת ועוד יש לך הרבה זמן!
אני מאחלת לך הצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)