מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ללמוד להגיב למסרים מהסביבהעדי30/07/2012
שלום לכן,
זו פעם ראשונה שלי בפורום ואני מקווה שהגעתי למקום הנכון (לפחות שם הפורום מאוד מצא חן בעיני). אני בת 39 עם מודעות מאוד גדולה למי שאני, לחיים ובכלל.
(נשואה + 3 ילדים). זיהיתי מזמן קושי שמפריע לי בחיים והחלטתי שאני רוצה להתמודד איתו ולשפר את חיי. כאשר אני מקבלת מסר/גירוי מהסביבה שאינו לרוחי, אני שותקת ולא מגיבה... בבית או שאני עם עצמי אני משחזרת את מה שהיה ובעיקר כועסת על עצמי שלא הגבתי בזמן ובהתאם. מעבר לכך אני גם מתוסכלת מאי התגובה, מהסיטואציה החדשה שנוצרה שאינה כוללת אותי בפנים, כי לא הגבתי או שהגבתי לא כמו שאני רוצה באמת.
איני יודעת איך קוראים לתופעה זו בשם המקצועי שלה אך היא מציקה לי. אני רוצה להגיב בהתאם, באופן ראוי (בלי כעסים) אני יודעת להיות אסרטיבית ובעיקר להיות נינוחה גם אחרי התגובה, שלרוב אני מניחה תהיה בניגוד למסר שקיבלתי. שמתי לב שה"לא" שלי מכיל המון כעס, נאמר עם המון קשיחות ומשדר ריחוק מהסביבה שלי. הייתי שמחה לקבל את התייחסותכן.
המון תודה ולילה טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללמוד להגיב למסרים מהסביבה - תגובה
אביטל שטרית01/08/2012היי עדי
ראשית כולנו מאוד חכמים בדיעבד ובחוכמה שלאחר מעשה קל לשכתב את המציאות ןלכתוב תסריטים נוחים. עלמנת שאוכל לייעץ לך האם תוכלי לתאר בצורה יותר מדוייקת מה קורה לך כאשר את מקבלת מסר שאינו לרוחך,האם את קופאת? או חוששת מעימות? אשמח אם תעני על שאלות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות א'
עדי01/08/2012היי,
תודה על ההתייחסות.
כאשר אני מקבלת התייחסות שאינה לרוחי, אני קופאת!
התחושה הראשונה שעולה בי היא שלרוב ההתייחסויות נוגעות במקום הפגוע שעדיין קיים בי. ואז ברגע שהתייחסות כזאת פוגשת אותי אני מיד נפגעת ומתאבנת במקום. לרוב אני שותקת כדי "לטפל" ולהבין קודם אותי ואם אני מגיבה אז זה מלווה בהמון כעסים ובהתנשאות שגורמת לסביבה להתרחק ממני.
אני מבינה שעליי להגיב, אך אני צריכה ללמוד איך מגיבים נכון.
בתקופה זו אני לומדת להכיר את הערכים בטחון עצמי, ערך עצמי ודימוי עצמי ממקום של מודעות ובהקשר הנשי והאנושי.
אשמח להתייחסותך.
תודה שוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללמוד להגיב למסרים מהסביבה - תגובה
מורן זיו-אש01/08/2012הי עדי,
אני מניחה שהתסכול שאת מתארת מוכר לרובנו. בחירת התגובה שלנו לגרויים השונים שאנו קולטים קשורה במגוון גורמים, בין היתר, מהירות חשיבה, מצב רגשי, אופי הסיטואציה וכד'.
על מנת להיות אסרטיבי, אדם צריך להיות בעל ערך עצמי וביטחון עצמי. כאשר אדם מצוייד בביטחון הוא מסוגל להכיר ולכבד את צרכיו ורצונותיו, להיות אותנטי ובעל שליטה בתגובתו. באופן מסויים מדובר בחוויה פנימית, של עמוד שדרה יציב, שבה האדם נותן לעצמו מקום מכובד. ההיפך מביטול עצמי.
אני מניחה שכאשר יש סיטואציות שקשות לך מבחינה רגשית או חברתית אז יותר קשה לך לשלוט בתגובה וזה מאוד טבעי ונורמלי. אם את מרגישה, כפי שציינת, שזה משהו שאת רוצה לעבוד עליו או לשנות ואת לא מצליחה וזה מאוד מפריע לך אני ממליצה לך על מסגרת קבוצתית (טיפולית או אימונית) שבה תוכלי לקבל פידבק מהמשתתפים ולהבין את השדרים שאת מעבירה. אני מאמינה שזה מאוד יחזק אותך ויתן לך כיוון.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות ב'
עדי01/08/2012כתבתי גם קודם... זה מאוד מתחבר לי לנושא של כבוד עצמי, בטחון עצמי וכו'.
אני בדיוק עובדת עם עצמי על המקום הזה... יכול מאוד להיות ששם נמצאת התשובה.
תודה רבה ולילה טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)