מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנאה בחברהשני04/09/2012
היי, קודם כל אני חייבת להגיד לשתי מנהלות הפורום שאתן פשוט מקסימות ורואים שאתן עונות לכל אחת לאחר מחשבה רבה ומכל הלב. אז זה ממש ראוי להערכה. :)
אז ככה, יש לי כמה חברות טובות שיש לי איתן קשר מאוד טוב ואנחנו תמיד נמצאות אחת בשביל השניה אבל יש לי חברה שהקשר איתה קצת אחר..אני מרגישה לפעמים שהקשר הזה ממשיך להתקיים רק מכוח השנים אבל שאני לא באמת שם, שלא באמת אכפת לי. הפכנו להיות חברות אי שם בכיתה ו' (אנחנו בנות 24) היא היתה ממש בת בית אצלנו (עדיין) ובתור ילדות הרגשתי שהקשר באמת היה טהור וכייפי כזה אבל עם השנים הוא הפך להיות פחות ופחות משמעותי בשבילי.
אני מרגישה ממש רע עם עצמי שאני אומרת את זה אבל באיזשהו מקום אני לא מצליחה לפרגן לה או אפילו לשמוח בשבילה למרות שעל פניו היא לא עשתה לי שום דבר רע. אני מרגישה שיש לה מעין מזל כזה בחיים שהביא אותה למקומות שהיא נמצאת בהם היום,מזל שאין להרבה אנשים ואני הופכת להיות ממש ממורמרת כשאני חושבת עליה. אני מרגישה שאני הופכת להיות בן אדם רע ואני לא כזאת בדרך כלל..אני לא יודעת למה זה קורה ולמה אני לא יכולה לפרגן לה בלב שלם.
אולי אני אסביר קצת יותר לעומק ויהיה יותר קל להבין..כל השנים האלה היא היתה ילדה מאוד סגורה,ביישנית וסבלה מקשיי למידה אבל עם כוח רצון והתמדה היא הצליחה להגיע להישגים יפים ואני תמיד הייתי כביכול ה"מוצלחת",החכמה אבל העצלנית והחסרת התמדה ככה שבפועל כולם העריכו אותה הרבה יותר.
אני מרגישה שהקשר הזה מעכב אותי ואני לא יודעת אם זה באמת ככה או שאני זאת שפשוט גורמת לזה עם המחשבות האלה.
אני מרגישה בן אדם נוראי אבל זה רגשות שאני לא שולטת עליהם..
אני באמת שואלת את עצמי אם זו רק אני או שזה דבר טבעי ושהרבה אנשים מרגישים כמוני אבל מסתירים את זה..כמובן שאני לא נותנת לה לחוש במאום,מה שמרגיש לי עוד יותר גרוע כי זה הופך אותי בנוסף להיותי קנאית גם לצבועה.
אז איך מתמודדים עם הרגשות האלה? למה אני מרגישה שאני צריכה להיות תמיד יותר חכמה,יותר יפה, יותר מצליחנית ממנה? לנתק את הקשר אני לא אוכל כי אני לא רוצה לפגוע בה אבל מצד שני המצב הזה די מקשה עליי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה בחברה - תגובה
מורן זיו-אש04/09/2012הי סופי,
קודם כל, תודה על המילים החמות!
לגבי דבריך, קינאה הוא רגש טבעי ונורמלי וכולם חווים אותו. לעיתים אנו חווים קנאה רגעית ולעיתים היא הופכת לקנאה מתמשכת. ישנם קשרים בהם הנורמות מאפשרות שיחה גלויה על הקנאה, אפילו בהומור. כאשר הנושא גלוי התחושה פחות מכבידה ומשחררת מרגשות האשמה הנובעות מהסוד והזיוף. אני מאמינה כי ישנם אנשים אשר מכחישים את הקנאה וכך היא אינה מודעת ואינה מכאיבה.
את בחורה מאוד מפותחת רגשית ועל כן נראה כי הנושא מאוד מכביד עליך. מתוך התיאור שלך את הקשר עם אותה בחורה אני מתרשמת כי הקשר אינו משמעותי לך, אינו קרוב, ואף מיותר. יחד עם זאת, נראה כי הקשר מהווה גורם "מרעיל" כאשר הוא מעורר בך תחושות קשות ולא נעימות ועל כן, הוא משמעותי לפחות במובן הזה.
נסי לחשוב עם עצמך מדוע את לא מצליחה לשחרר או מדוע את מחזיקה חזק?
סיבות כגון: "לא נעים לי", "יש לנו היסטוריה משותפת" או "ההורים שלנו חברים"- הן כולן סיבות השייכות למעל לפני השטח, "שטחיות". אני ממליצה לחפש סיבות מעמיקות יותר כגון: הקשר עימה והקנאה שלי גורמות לתחרות איתה כך שיש לי גורם פנימי, מנוע שמעודד אותי להשיג דברים. או למשל: כאני משיגה דברים בחיים אני יודעת כי זה "באמת מגיע לי", כלומר, היא אמצעי להעלות את הדימוי העצמי שלך בעיני עצמך, או אולי: יש לי נושאים אותם אני משליכה עליה ובכך אני לא מתמודדת איתם בעצמי. כמובן שאלו רק דוגמאות וישנן המון אפשרויות. אולי יש עוד דברים ביניכן מלבד הקנאה?
אני מאמינה שכאשר תביני, תוכלי או לנתק את הקשר איתה כי תראי שהוא באמת "ריק" ותצליחי "לשחרר" או שהקשר שלכן יתפתח לקשר בוגר ואמיתי, כאשר התחושות האלו יפנו מקום לחלקים הטובים שיש בקשר הזה.
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנאה בחברה -מראה משקפת
אביטל שטרית06/09/2012פעמים רבות החברים שלנו ,בני הזוג שלנו, מהווים מראה המשקפת לנו דברים בעצמנו, לעיתים כל כך קשה לנו להתמודד עם השיקוף או תכונה מסויימת של החבר או הבן זוג שאנחנו נפרדים ממנו . אם תחשבי טוב, תראי שבעצם לא קשה לך איתה ,את לא כועסת עלייה את כועסת על עצמך,אף אחד אינו משווה בינכם אתן שתיכם נשים בוגרות ועצמאיות לכל אחת מכן יש תכונות טובות ורעות הצלחות וכשלנות, את יכולה לבחור ולנתק עמה את הקשר,אך השיקוף לא יעלם הקושי יצוץ במקום אחר לכן אני מציעה לך להתמודד עם המצב והבעיה אינה בן שתיכן ,כפי שציינת בעצמך חברתך והצלחותיה לא פגעו בך נהפוכו ,מכירה את הביטוי אמור לי מה חברך אומר לך מי אתה? לא היית רוצה שכל חבורתייך יהיו "לוזריות"?
אני מציעה לך להתמודד עם מה שבאמת מציק לך ובנתיים אולי לרווח את הפגישות עם חברתך. ותודה על המחמאות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)