מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העצמה מתוך הקושיהילה30/09/2012
שלום בנות,
זה כבר הרבה זמן שאני מרגישה את הנפש שלי לא שקטה. אני מרבה לבכות, להסתגר בתוך עצמי, ולשמור בבטן.
אני היום חיה בתוך זוגיות של שנה עם בחור טוב שעד היום מאוד סיפקנו אחד את השניה והתחושה הייתה נכונה.
היום, כשעברנו כבר תקופה, נוכחנו לגלות אחד על השניה צדדים קצת פחות אהובים, אני גיליתי שאין עקשן ממנו ושהוא מאוד מאמין באמת שלו, והוא גילה שהיום, כמו שאני עכשיו, אני בן אדם שלא מצליח/ רוצה לממש את התשוקות שלו. וזה האחרון, הרחיק אותו ממני.
נכנסנו לאחרונה לתקופה לא פשוטה בה הוא הודה בפני שכל מה שהוא רואה זה את הניסיון שלי לרצות אותו ואת חוסר הרצון שלי להחליט החלטות הרות גורלי לגבי החיים שלי מחוץ לקשר.
והוא כמובן צודק. הוא לא הראשון שגרם לי להתאהב בו עד כלות כשכל עולמי נבנה סביבו. לאן שלא ילך אני שם. נשמע נאמן לא? אכן, אבל אני נותרתי מרוקנת מהכל עד כדי שאין לי כבר מה להעניק או רצון.
החלטנו לתת ניסיון נוסף לקשר. והבנתי שאם לא אצליח לפתח את העולם הפרטי שלי לבד, האישי שלי, ולמלא את הספל שלי בתוכן שלא קשור לקשר הרומנטי שלי- אשאר לבד ואההפוך לאישה קטנה וכנועה המכורה לניחומים ומאהבות נכזבות.
לא עוד. ולא רק בגלל בן זוגי הספציפי. זהו הזמן לצאת לבדי לעולם סוף סוף ולבנות את עצמי.
אך המשימה לא פשוטה.
בימים האחרונים מאז הכל ביניינו צף, קמתי ועשיתי מעשים והחלטתי החלטות שכללו כניסה למסגרות חדשות וסדר יום חדש, שונה ופורה יותר. אך עדיין נדמה שהדברים לא מעוררים מחדש את אש אהבתו של בן זוגי. הוא לא מראה גאווה לשבת לידי עם חברים, הוא לא ממהר לבלות איתי לאורך זמן. הוא לא מתייחס אליי כמו למלכה שאני כה שואפת להיות ומנסה להקרין. הוא טוען שהוא זקוק לזמן.
אך אפשר להעצים את עצמי ולהפוך לאישה חזקה באמת כשהגבר שלי מתנדנד, לא בטוח ומסתכל עליי שונה פתאום?
חשוב לי לציין שהוא אוהב אותי ואני אותו אהבה שקשה להסביר מבחוץ ואנחנו לא רוצים לוותר על הקשר, אבל לי נמאס להרגיש קטנה ונרמסת ותוהה אם ההעצמה האישית שלי תחזיר את הגלגל לאחור. אם אני אגרום לעצמי להתאהב בעצמי אז אולי גם הוא?
מה דעתכן בנות... זהו מסע אהיה חייבת לעבור לבד מתוקף חוסר בשותף אמיתי? האם אין הוא שותף אמיתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העצמה מתוך הקושי - תגובה
מורן זיו-אש01/10/2012שלום הילה,
נשמע שאהבתך והקשר שאת יוצרת עם בני זוג סיפק עד היום צורך של "מילוי הספל" ועל כן את בונה את עולמך סביבם, כאשר לבסוף את ריקה מתוכן ובני הזוג חווים אותך תלותית וחלשה, וגם את.
אני רוצה לחזק אותך על ההחלטה הנפלאה שקיבלת. אכן, ללא קשר לבן הזוג שלך עליך לשאוף כל העת "למלא את הספל שלך בתוכן". כאשר תסיימי את התהליך את תחושי מועצמת ומלאה ללא קשר לאנשים הסובבים אותך מפני שה"עצמי" שלך יהיה חזק ויציב.
את המסע הזה את תצטרכי לעבור בלעדיו, לא מפני שהוא אינו שותף אמיתי, אלא מפני שזהו מסע של האדם בינו לבין עצמו. מסע של גדילה מתוך התכנסות פנימה.
נשמע שהוא אוהב אותך מאוד ושיש לכם קשר חזק. כנראה שהוא זקוק לזמן, אל תתני לכך להבהיל או לשתק אותך. אני מבינה אותך, שאת זקוקה לסלע איתן, לנמל מבטחים, במיוחד לאור הנטייתך לתלותיות. תהיי רגועה, את תתחזקי בהדרגה.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למורן
הילה01/10/2012היי מורן, תודה על תשומת הלב.אני עם עצמי מוכנה לעבור את המסע הזה גם לבד, אבל אין לנו כרגע רצון להיפרד.כאשר הוא אמר שהוא זקוק לזמן הוא לא דיבר על פרידה, הוא רוצה להמשיך להיות איתי למרות הבלבול שנוצר. אני לא יודעת אם זה שלב מתקדם שיוביל לפרידה אבל אני סומכת עליו שאם הוא עדיין מראה אהבה, גם אם טיפה מרוחקת ושונה, הוא רוצה להתמודד על זה.הוא קרא לזה ״המבחן שלנו״ וקצת קשה לי לא להסתכל על זה כהמבחן שלי האישי. אני לא רוצה שבזמן הקרוב הוא רק ישב ויבחן אותי בלי להתאמץ גם בעצמו. ולמרות זאת, הוא ביקש ממני לא להסיק מסקנות ואמר שהוא אוהב אותי. אני מאוד רוצה לראות את זה כאישור רישמי להיות מה שבא לי וכרגע להזיז את הזרקור מהקשר שלנו אל החלום האישי שלי.אבל בואי לא נדבר עליו. בואי לא נדבר על הקשר. בואי נדבר עליי. כבר סיפרתי כמה קשה לי להבין באמת מה החלום שלי? לא סתם פניתי לפורום הזה, העצמה נשית, כי זה בדיוק מה שחסר לי. צמיחה, ודווקא עכשיו כשנקודת התורפה שלי, המקום הכי רגיש אצלי, כל כך מעורער.בא לי שהוא יתאהב בי מחדש אבל יותר מכל, בא לי להתאהב בעצמי מחדש. למצוא בדיוק את אותם הדברים שימלאו לי את הספל כמו שהוא מילא עד היום.אני מרגישה שאני חייבת את זה ודווקא עכשיו. ממש לפרק לגורמים את כל מה שיש בו או בקשרים בכלל שגורם לי כל כך להתמסר ולנסות למצוא לזה מקבילים בצורה של עשייה, למידה, פריצת גבולות במקומות אחרים. וקשה לי. אפילו מאוד. אבל יש לי רצון שבא בגלים אחרי כל פעם שזולגות קצת דמעות על מר גורלי. אז אני לא מתייאשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)