מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פליזזז תעזרו לייוני28/01/2013
ילדתי הודיה בת השלוש ילדתי היחידה היא מתוקה וביישנית מאוד ומבחינת ההתפתחות היא עדיין לא מדברת שותף וכמובן שבגן מבינים אותה אם זה החברים והגננות.מה שקורה שאחר הצהרים היא נפגשת עם ילדה בת 5 שירה שההורים שלה פרודים והם השכנים שלנו. וחברים טובים.כבר תוקה היא אומרת לילדתי מה לעשות או מתי לעשות וכמובן שלא תמיד ילדתי שומעת היא עומדת על שלה ואומרת לא.לדוגמא עם ילדתי רוצה לשיר הכל טוב ויפה עד ששירה אומרת להפסיק זה מפריע לה כמובן ילדתי מתבאסת ושותקת.ואותו דבר אם הדודה מגיעה לשחק הודיה כמובן מתלהבת ןשמחה לראות את דודתה שירה ישר קופצת ואומרת הודיה בואי נילך לשחק וכמובן החיא רצה ומשחקת כמעט וכל דבר ששירה אומרת להודיה היא עושההאם זה ישתנה יום אחד וילדתי תעמוד על שלה ולא תיתן לשירה להחליט בשבילה ?ובגן זה גם אותו דבר הילדים מחליטים לביתי מה לשחק ומתי הם דוחפים אותה כדי שתעשה משהו בזמן שלהם לפחות ככה הגננת מספרת
בבית כמובן היא נורא נהנת להחליט לנו וכמובן שזה נראה שהיא נהנת
למה היא לא ככה עם החברים ?והאם אפשר לעזור לה לעמוד על שלה ?או לדחוף אותה להבין שהיא גם יכולה להחליט?
תודה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליזזז תעזרו לי - תגובה
מורן זיו-אש29/01/2013הי עדי,
נשמע שאת מאוד דואגת למצבה של ביתך וזקוקה מאוד לעזרה. אני שמחה שפנית אלינו לפורום להתייעצות.
את מתארת את הודיה כילדה ביישנית, מתקשה בדיבור וחלשה מבחינה חברתית, יחד עם זאת, את מאפשרת לה להיפגש עם ילדה אשר מבוגרת ממנה, בעלת כישורים יותר טובים- בדיבור, בהתנהלות חברתית, ובאופן כללי בתפקוד (בגלל הגיל שלה ולא בגלל שהודיה פחות טובה...). אני רוצה שתהיי מודעת לכך שכאשר את מזמינה ילדה כזו אחר הצהרים את עלולה ליצור עבור ביתך סביבה שגורמת לה לחזק את חוסר הביטחון שלה, ואת המאפיינים שאת אומרת שהם חלשים. בעצם, זו הסביבה שיש לה גם במהלך היום בגן... חבל. אני מציעה לך להזמין ילדים מהגן על מנת שהודיה תחזק את קשריה שם, להתייעץ עם הגננת לגבי פעולות שהיא יכולה לעשות במהלך שעות הגן, להפחית משמעותית את נוכחותה של שירה, עד כמה שניתן. למעשה, לאפשר להודיה סביבה בה היא יכולה להעלות את הביטחון שלה ולהיות פחות נשלטת...זה תהליך שלא קורה ביום אחד אך חשוב להתחיל אותו.
בנוסף, אני ממליצה לך מאוד לפנות להכוונה וייעוץ ממקור מקצועי כמו פסיכולוג שמתמחה בטיפול בילדים שיספק לך גם הדרכה או מטפל משפחתי מוסמך, או כל מסגרת של הדרכת הורים וטיפול.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)