מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעל קנאיחסויה12/07/2013
היי..בעוד 3 ימים בת 40.. נשואה 20 שנה +2(15,20)ומאז שאני זוכרת את עצמי נשואה אני מוותרת הרבה בשביל הזוגיות שלנו..
דיי נמאס לי..זה התחיל בחתונה שחברת ילדות שלי רצה אלי לחופה ואמרה לי "אתם לא תחזיקו מעמד הוא בוגר ממך" (בשבע שנים).
הוא ביקש שאפסיק איתה את הקשר וכך היה ..אח"כ חברה אחרת התגרשה והתאהבה במין השני גם זה לא נראה לו וניתקתי קשר..
לאחר הרבה שנים של "בדידות "מחברות (זה רק אני הוא משפחה והילדים לאורך כל השנים בלי חברים מאף צד )התגעגעתי לחברה השניה והתקשרתי אליה כמובן בידיעתו....התרגשנו מאוד וחזרנו לקשר רופף..השבוע חברת הילדות (הראשונה)יצרה איתי קשר ואמרה לי שיש מפגש של הכיתה מהיסודי ויהיה ממש כיף להיפגש.. מאוד שמחתי ..
כמובן שיתפתי אותו (אני לא עושה כלום אחרי הגב)..ומאותו הרגע הוא לא מדבר איתי כועס למרות שאמרתי לו שאשמח מאוד שיצטרף אלי..בשום פנים הוא לא מסכים שאלך ויותר מזה הוא אומר לי לבחור בינו לבין המפגש..
אני חושבת שזה מאוד ילדותי מצידו מפגש כזה לא נעשה כל יום..זה חוויה שאסור לפספס אני ממש לא יודעת מה לעשות????
איך אפשר להתמודד עם גבר קנאי ??
אנחנו עובדים ביחד ..כל היום ביחד ..אני לא בורחת לשום מקום אבל די תפרגן קצת!!!
מיואשת ..ומאוד רוצה ללכת למפגש בבקשה תייעצו לי מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל קנאי - תגובה
מורן זיו-אש16/07/2013שלום לך,
בקשרים בכלל ובקשרים זוגיים בפרט מתקיים איזון בין הצרכים ובין התפקידים שכל אחד לוקח לעצמו במסגרת מערכת היחסים. נשמע שכיום את נמצאת במצב בו את רוצה לגדול, לחדש קשרים, להרחיב את עולמך. יתכן ועד היום היה לך נוח ונעים להיות ממוקדת ומרוכזת בזוגיות, במשפחה ובבית. אולי עד היום זה התאים לך וכרגע את במקום ששואף ליותר מרחב אישי. כיום את מנסה לשנות משהו באיזון שהיה מקובל ומוכר על ידי שניכם. בן זוגך כנראה מרגיש את הצורך החדש שלך והוא מתחיל לחוש מאויים ולחשוש מכך. יתכן והוא מדמיין כי אינך מעוניינת בו, בקרבתו ולכן את מחפשת קשרים חדשים-ישנים. מציאות זו היא חדשה עבורו ולכן עלולה להיות מאוד מאיימת. אני משערת שהזוגיות שלכם היא מאוד "מהודקת" והמשמעות היא כי המרחב האישי של כל אחד מאוד מצומצם. לעיתים מצב זה מראה על תלות גבוהה אחד בשנייה ולהיפך. למעשה, זוהי תקופה לא פשוטה לזוגיות ואני ממליצה לך לפעול מתוך מקום שרואה את החרדה שלו מפני נפרדות. נסי לנקות בגישה יותר אמפתית כלפיו. למשל, את יכולה להסביר לו מדוע את מעוניינת לחדש קשרים ולהדגיש כי זה לא מפני שאת רוצה לתפוס ממנו מרחק או כל הסבר אחר שמתאים לך, חשוב שתראי לו כי למרות הכל את עדיין מחוייבת לו ולזוגיות שלכם.
אם אתם לא מצליחים לפתור את הסוגייה לבד, אם את מרגישה שהמצב מסלים, חשוב מאוד לפנות לאנשי המקצוע. קנאות יכולה להיות הרסנית.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסויה17/07/2013תודה על התשובה..לאחר שיחה איתו בסוף יום עבודה(עובדים יחד) הסברתי לו שהתנהגות כזו היא ילדותית ופרמטיבית ולהפך אני מאוד רוצה שיבוא איתי ושציפיתי שיפרגן ולא יתנהג כך..כל השיחה נעשתה בכעס מצידי ..חזרנו הביתה ולא דיברתי איתו עד ליום שבת ואז הוא פנה אלי ואמר שטוב הוא מוכן שנלך אך לחצי שעה.
לרקע הכללי הוא אדם מקסים אוהב ומאוד ביתי אך קנאי ושמרן ניתק קשרים עם חברים שלו מאז שאני מכירה אותו ובעקבותיו אני נותקתי מחברות ..כל מה שהכרתי זה עבודה בית משפחה
למזלי אנחנו משפחה גדולה ופער הגילאים די קרוב וכך גם עם הגיסים אז החברות היא פנימית.
לאחרונה כחודשיים אני "יושבת על הוריד" שנצא לבלות קצת וגייסתי לכך גם את אחיותי וזה עובד יפה ..והוא אף מחכה לאותם ימים (הוא מבין שיש חיים מחוץ לקופסא).
אותו מפגש נקבע לאותו יום שאנו יוצאים עם אחיותי ולכן הסכים רק לחצי שעה...וכמובן כמו שני ..מתפשרת ..יותר טוב מכלום!
אעדכן בהמשך איך היה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
מורן זיו-אש17/07/2013שלום לך שוב,
נשמח לשמוע איך את מתמודדת בהמשך
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)