האם לגיטימי לכעוס??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לגיטימי לכעוס??
    מיכל
    03/12/2013

ערב טוב

מעסיקה אותי במשך כל היום שאלה חשובה ומרכזית: האם זה נכון להפגש מחברות בסיטואציה ..

אני כבת 50. אנחנו 3 חברות שחוגגות ביחד מזה כמה שנים טובות את ימי ההולדת . הרעיון: לא קונים מתנה. בעלת השמחה מוזמנת לארוחת צהרים. חברה נוספת, בקשה להצטרף, ולבסוף הודיעה אתמול שלא תגיע.

אני עברתי עקירה כירורגית של שתי שיניים ביום א' , דלקת חמורה, אנטיביוטיקה וחולשה נוראית..[הרופא צלצל למחרת משום שאמר שזו היתה עקירה קשה ביותר]. שוחחתי עם בעלת השמחה ואמרתי לה שתצא לחגוג עם החברה האחרת. [ידעתי שהחברה האחרת לא מתכוונת לדחות זאת]. ובאמת בסוף הן נסעו לאכול במסעדה נפלאה בתל אביב.

בעלת השמחה צלצלה רק לפני חצי שעה. והחברה הנוספת התקשרה בשעות אחרי הצהרים. ורק כששאלתי אם יצאו לאכול - נענתי בחיוב.אני מנסה לבקר פחות; להעלב פחות..אבל במקרה זה אני פגועה מאוד. במיוחד שמורה צעירה בבית ספרי, שאיננה חברתי כתבה בווטסאפ שאם אני צריכה משהו...

מה דעתכם??

תודה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם לגיטימי לכעוס??

הוספת תגובה

• האם לגיטימי לכעוס?? - תגובה

אביטל שטרית
    05/12/2013

לכעוס ולהיעלב זאת בחירה ,אם כי ממש לא ברור לי על מה הכעס?

לחברתך היה יום הולדת את לא הגעת ,אמנם מסיבה מוצדקת אך לא הגעת .
    חברתך יכלה להחליט להיעלב מכך,
    אולי אם האירוע היה מספיק חשוב היית מגיעה גם עם 40 ממעלות של חום?
    אני ממש לא מנסה לרמוז שהיית צריכה להגיע , אני רק רוצה להמחיש לך שמי שמחפש סיבות לכעוס מוצא.
    את בעצמך אמרת להן לצאת בלעדייך , בפעם הבאה אל תגידי דברים שאינך מתכוונת אליהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על "עלבון כעס" ובחירה

נירית
    17/12/2013

אני יודעת שיש דעה רווחת ונפוצה האומרת שלהעלב ולכעוס זו בחירה.

לדעתי משפט כזה הוא קלישאה לא נכונה.

בן אדם כועס או נעלב כי יש לו רגשות ולא ניתן להמנע מזה.

בדיוק כמו שבן אדם שמח או עצוב וכו'.

מה שכן מישהו שנעלב או כועס יכול להשאיר רגש זה אצלו ולא להראות זאת חיצונית

ניתן להתעלם ולהמשיך הלאה.

הכל תלוי בסיטואציה ומי העליב או הכעיס?

מה שכן ההמלצה היא: לא להתקע יותר מדי עם רגשות שליליים אלה אלא להמשיך הלאה כמה שיותר מהר ולפתח אסטרטגיה איך לפעול בפעם הבאה שיעליבו אותכם או שיכעיסו אותכם.

וכאן באה הרציונליזציה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה