מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעוניינת בגברליאת03/04/2008
שלום רב,
אני מעוניינת מאד בגבר שעובד איתי ואיני יודעת אם הוא מעוניין, כמו כן אנחנו י\עובדים יחד במקום יחסית קטן ולכן אני מאד מתלבטת לגבי זה. מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת יחסים במקום עבודה
איילת פדה04/04/2008הי ליאת
כפי שכתבתי בתגובה הקודמת, אין נוסחאות קבועות במערכות יחסים
ולכן כדי שנייעץ לך חשוב לדעת פרטים נוספים.
חשוב לי שתדעי שמערכת יחסים במקום עבודה היא נושא רגיש,
מצד אחד זו אפשרות טובה להכיר אדם לעומק, ולפתח איתו קשר שמבוסס על הכרות, חברות ומכנים משותפים רחבים יותר, מאשר הכרות של רושם ראשוני כמו בבליינד דייט, או כל פגישה מקרית אחרת.
מאידך יש כאן סיכון במידה ומערכת היחסים מסתיימת - וזה תלוי בבגרות של שניכם וביכולת להמשיך לעבוד ביחד, גם במידה והקשר הסתיים.
בכל מקרה חשוב שתדעי, שעידוד מערכת יחסים במקום העבודה, כרוכה בסיכון של שינוי האווירה הקיימת במקום העבודה כפי שהיא כיום ואף במקרים קיצוניים איבוד מקום העבודה.
אם את נכונה לסיכון הזה, ויש אנשים שבעבור אהבה מוכנים לקחת סיכון
(אבי נוהג לומר לי שכגודל הסיכון כך גודל הסיכוי, וזה מוטו שקידם אותי הרבה בחיים, אך כאמור כל ממקרה לגופו - וחייבים להסכים לקחת את הסיכון).
ובכן אם את מוכנה לקחת את הסיכון נתקדם ביעוץ
לשם כך עני לנו בבקשה על השאלות הבאות
1. ספרי קצת עליך, מערכות יחסים שיש לך עם גברים וחברות, איך את מתארת את עצמך במערכות יחסים אלה (יש הרבה / קצת מערכות יחסים משמעותיות / מעט מאוד מערכות יחסים, האם קל לך או קשה ליצור קשרים ולשמר אותם, איך חברים היו מתארים אותך מבחינה פנימית וחיצונית, וכן פרטים טכניים כגון גילך וכו')
2. ספרי לנו קצת על מקום עבודתך - מה מקצועך ותפקידך, באיזה תחום את עובדת, ומה ההיררכיה בינך לבין הבחור. האם אתם קולגות, או שמישהו מכם בהיררכיה הארגונית מעל השני - זה חשוב, גם בהיבט משפטי של הטרדות מיניות, שיש לקחת בחשבון. במקרה ואת הבוסית שלו, חשוב שתדעי שעניין חד צדדי ביחסים, עלול במקרים מסויימים להתפרש כהטרדה מינית, ולהיפך. כך שבמידה וההיררכיה אינה שוויונית זה מקשה על קידום קשר במקום עבודה, ויש לקחת זאת בחשבון.
3. ספרי לנו קצת על הבחור - מה מוצא חן בעיניך אצלו, מה טיב הקשר שלכם כיום, מה חשבת לעשות לקידום הקשר ולאן את רוצה לקדם את הקשר איתו.
עדכני ונמשיך משם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ליאת08/04/2008איילת תודה על תשובתך המפורטת, לשאלותייך אני בת 30 עובדת בחברת אשראי גדולה והבחור הוא 'קולגה שהגיע לעבוד במחלקת התכנות אצלנו, אין קשר בינינו פרט למפגשים בחדר האוכל, שיחות מסדרון וכדומה.
יש לי קושי רב ביצירת קשרים עם גברים אני נורא נבוכה וביישנית, אני מאד סגורה ולא היו לי מערכות יחסים ארוכות רבות, אחת משמעותית. הרבה זמן לא הייתי בקשר, אך הבחור הזה פשוט מוצא חן בעיני, העיניים שלו, הקול שלו, הרוגע שלו, אני פשוט רוצה להיות איתו, אבל כמובן חוששת מהתוצאות וחוששת ממצב של פרדה והתמודדות עמו ועם דמותו בכל יום. לכן איני עושה כלום בשלב זה חוץ משיחות פשוטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגעת לגיל שאפשר להתחיל
איילת פדה10/04/2008ליאת יקרה,
המלצתי אליך, היא שכדאי לנסות משני הטעמים הבאים
א. מהכרותי את חברות האשראי (לחלקן אני מייעצת) מדובר על חברה גדולה, והיות והממשק היחידי ביניכם הוא בחדר האוכל ובמעברים, ולא בעבודה השוטפת - הסיכון שבניתוק הקשר, הינו בעל השפעה קטנה יותר על המשך עבודתך במקום
ב. במקביל היותכם קולגות, ולא בהיררכיה ניהולית שונה - שיש בה משום כוחניות ובעייתיות מבחינה חוקית מקלה על המצב. חשוב שתדעו - החוק קובע כי למנהל אסור לקיים מערכת יחסים עם עובדת שלו, גם אם זה בהסכמה, בשל הסכנה להטרדות מיניות.
ולאור מה שכתבת לי, שאת בת 30 ולא היית הרבה זמן בקשר,
מקום העבודה הרבה פעמים מאפשר לנו מפגש, שנוח יותר לאנשים ביישניים, להכיר ולפתח קשר.
בגלל הרגישות שעדיין קיימת חשוב לי שנמשיך את השיח בינינו בשני כיוונים;
א. כיצד את יכולה לקדם את מערכת היחסים שלכם לכיוון של קשר מעבר לשעות העבודה - טלפונים להזמין לארוחות בעבודה, טלפונים מחוץ לשעות העבודה, יציאות חבריות, אפילו בכיוון של ידידים ולא לכיוון של date בשלב ראשון, כדי להעמיק את ההכרות בטרם קופצים למים - ובכך להקטין את הסיכון. חשוב שתזכרי לא לרוץ איתו מהר לכיוונים אינטימיים. כי אם הוא באמת מעוניין הוא יחכה, וככל שתתקדמו לאט, כך הסיכוי לקשר בוגר, גם אם הוא יכלול פרידה בסוף, גדל. בעוד שהתקדמות מהירה עלולה לכלול פרידה כואבת יותר מכל המובנים.
ב. כתבי לי מה הסיכון, שאם תהיו בקשר ותפרדו. עד כמה זה יקשה עליך להמשיך במקום העבודה? ועד כמה סיכון זה משמעותי עבורך, או שאת מוכנה לקחת אותו בעבור קשר זוגי.
בינתיים ממליצה לך להמשיך את הקשר הקיים ביניכם בעבודה ולעדכן אותנו בהתפתחויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)