מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוס ש"מחפש אותי"שני04/05/2008
שלום לכן
אני עובדת כפקידה במשרד פרטי.
הם מרוצים ממני - עד ליום בו הודעתי להם שאני בהיריון.
הכל היה טוב ויפה. עד שהיום הבוס קורא לי לחדר ואומר לי: ישנן לקוחות שמתלוננים עלייך שאת לא מדברת אליהם יפה וזה לא מקובל עלי"..
הייתי המומה. היה מקרה אחד בו רבתי עם פקידה אחרת שלא דיברה אלי יפה ואמרתי לה שאני לא מועסקת אצלה ושתתחיל לדבר יפה אבל........זה היה לפני כמה חודשים!!!
למה הוא ניזכר עכשיו? האם הוא "מחפש אותי" כדי שאני אעזוב ובגלל ההיריון?
נורא נפגעתי ובכיתי בשירותים בלי שהוא יראה.
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתן לא עונות?
שני05/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת משוב בונה
איילת לחמי07/05/2008הי שני
ראשית אני מתנצלת על שלא קיבלת תגובה מאחר ועניתי לך וכנראה זה לא הגיע
אז הנה אני מתיישבת לכתוב לך שוב
מה שלומך?
הרבה מזל טוב על ההריון ....
יכולות להיות סיבות רבות מדוע הבוס שלך מבקר את התנהגותך
סיבה אחת יכולה להיות שהוא באמת לא מרוצה מהתפקוד שלך סיבה נוספת יכולה להיות כפי שאת מציגה שהוא מחפש אותך
וסיבה נוספת יכולה להיות שבחלק מהמקרים הוא לא מרוצה והחליט לומר לך את זה עכשיו
את עושה את הקישור בין ההריון שלך לבין ההערה שלו- יכול להיות שהוא לא עושה את הקישור הזה. ולכן אני חושבת שהכי טוב זה שתפני אליו ותשאלי אותו:
- למה אתה אומר לי את זה עכשיו?
- האם יש לקוחות שהתלןננו עכשיו?
- האם אתה יכול לתת לי ביקורת בונה כלומר, מה בדיוק מהדברים שלי הם לדעתך לא לדבר יפה
שיחה גלויה וכנה עם הבוס שלך וגם העובדה שתבקשי הערות קונקרטיות יוסיפו לקרדיט שלך כעובדת שאכפת לה ושרוצה להשתפר
מה את אומרת?
האם את יכולה לעשות את זה?
עדכני אותנו
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת נהגתי כך..
שני09/05/2008התנצלתי בפניו (למרות שבליבי רציתי להרוג אותו וידעתי שהוא לא צודק) ואמרתי לו שזה לא יקרה יותר
התקשרתי אפילו לאותה פקידה והתנצלתי בפניה! (אגב - היא שאלה אותי - מה? עכשיו הוא ניזכר בזה?)....
אני לא סתם עושה את הקישור הזה שבין ההיריון להתנהגות שלו - לא בכדי לפחות
כי ישנם עוד סימנים על פני השטח:
1. הם מאוד קרים אלי לאחרונה
2. אפילו בוקר טוב הם לא אומרים כשהם נכנסים
3. כל הזמן מנסים להוכיח אותי שאני עושה טעויות וכדומה...
אז מה קרה פתאום???
לדעתי - זה רק ההיריון ...
מה דעתך? ואיך עליי לנהוג (למרות שבא לי לחנוק אותם)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיחה דחוף
איילת לחמי10/05/2008שני יקרה
באמת זה מצב לא נעים בכלל
אני מציעה שלא תתני לעניינים להתקרר יותר ותלכי (שוב) לדבר איתו
תשאלי את הבוס שלך מה קורה- שאת מרגישה קרירות באוויר ושזה לא נעים לך
האן הוא מרגיש שמשהו קרה? האם יש איזשהו עניין שאת לא מודעת אליו?
אל תתני לו להתחמק ואל תתני לעניינים להמשיך בצורה הזו שרק מביאה אותך למתח כעס ועצבים שלא טובים לבריאות שלך ושל העובר שלך...
כשאת מתחילה לדבר איתו וודאי שזה זמן נוח עבורו ואם לא תקבעו 15 דק' של זמן שיהיה נוח לשניכם. לאחר מכן תתחילי את בלתת לו איזושהי מחמאה על כך שאת ניהינת לעבוד כאן עד כה או כל דבר אחר ולאחר מכן אימרי לו שכרגע את מרגישה קרירות באוויר וכו' וכו'
כל המהלך הזה נעשה על מנת שהוא יוכל להקשיב לך ולא להחסם בפנייך- אם הוא כועס (או כל אדם אחר שכועס) צריך לנסות לרכך על מנת להגיע אליו ולשרת את המטרה שלך לדבר איתו
מה את אומרת?
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני - התשובה בגוף השאלה
איילת פדה14/05/2008שני יקרה
אני מצטרפת לתגובתה של איילת לחמי, בעידודך לבחון את הדברים בשיחה כנה עם הבוס, ולא למהר להסיק שהדבר קשור להיריון.
עם זאת, אני חושבת שהזדמנה לנו כאן הזדמנות live בהתקשרות איתך, לחוות תגובה שלך כשהמצב אינו כפי שהיית רוצה. כתבת לנו הודעה חשובה, כנה ומשתפת. לא קיבלת תגובה בקצב שבו ציפית לה, ושלחת לנו מיד תגובה חזרה
"למה אתן לא עונות?"
איך הרגשת כשכתבת את התגובה הזו? מה הייתה המטרה שלך באופן שבו כתבת אותה?
אני חושבת שיכול להיות כאן פתח לבחון את אופן תגובתך במצבים מסויימים,
אם יתאים לך להמשיך את הדיאלוג
יתכן כאן פתח להבנה.
המשך יום טוב
איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי במקום לחפש בכח הסברים
שני15/05/2008תואלנה לענות על שאלות לפי הסדר ולא לדלג?
כשראיתי שאיילת דילגה על שאלתי וענתה על שאלות מאוחרות יותר מבחינה כרונולוגית - או אז שאלתי "למה אתן לא עונות" . זה לא נבע מתוך רצון או דרישה ילדותית להיענות בו במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימי לב לתקשורת הבין אישית שלך
איילת פדה17/05/2008שני
היות ומדובר במקום עבודתך, חשוב לי לא לעשות לך הנחות.
ראשית אומר לך כי העובדה שאת בהיריון עובדת לטובתך, שכן מעסיקים מעטים יסתכנו בפיטורי עובדת בהיריון מחשש לתביעה. אם יש לך חשש בנוגע לכך אני גם ממליצה לך להיוועץ עם גורם משפטי (בנעמת יש שירות שכזה)
עם זאת, כאמור, חשוב לי לא לעשות לך הנחות.
אני מזמינה אותך לקרוא שוב את רצף ההתכתבות ביננו, ואת אופן התגובות שלך.
אני חייבת לשקף לך שהתגובות שלך נחוות על ידי כלא נעימות.
גם בתגובה האחרונה - "תואלנה לענות על שאלות לפי הסדר ולא לדלג?"
אני לא יודעת אם זה צ'ופר יחודי עבורנו, או תוצר של התקופה האחרונה שבה את נתונה ללחצים גדולים.
אולם, במידה וזה סגנון התקשורת הבין אישית שלך בעבודה, אפשר להבין מדוע לקוחות התלוננו, וכן מדוע הבוס שלך קריר אליך. אם חשוב לך לשמור את מקום עבודתך גם לאחר ההריון, אני באמת ממליצה לך להגיע פתוחה לשיחה איתו, ורק להקשיב. גם ברגעים שמאוד יתחשק לך לענות לו.
תקשיבי ותנסי לראות אם קיימת חוסר שביעות רצון מהתקשורת שלך.
אם תרצי, אנחנו נשמח לסייע בידך,
אך גם אנו מצפים לתקשורת בין אישית בסיסית המבוססת על כבוד הדדי.
שיהיה בהצלחה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)