חזרה לאקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לאקס
    נוני
    05/05/2008

הייתי עם בחור כשנתיים וחצי ,לפני כשישה חודשים הוא נסע לספרד לחודשיים לבקר את המשפחה וכאשר היה שם הוא נפרד ממני בתירוצים שאני לא מתאימה לו וכדומה אולם אני יודעת שהיה לחץ מאחותו שלא הייתה מרוצה מהקשר בנינו..אולם לא משנה. כשהוא הגיע לארץ {כאשר היינו חודש פרודים} נפגשנו ודיברנו ובילנו יחדיו כידידים.
    הבנתי כשהוא היה בספרד הוא ניסה לחזור לאקסית שלו {אהבה הראשונה שלו}אולם היא לא הייתה מעוניינת בו כי היא בחרה בדרך חיים אחרת . והוא נפגע מזה והחליט להשאיר אותה מאחור .
    אחרי 5 חודשים שבילנו יחדיו הוא פתאום אמר לי שהוא מאוהב בי והראה לי בהמשך הדרך כמה הוא אוהב אותי והחלטנו לחזור היה בסדר ואנחנו מאוד מסתדרים בנינו.
    הבעיה היא שאני פוחדת שהעבר יחזור שוב כי הוא מתכנן לטוס שוב בשנה הבאה למשפחה ולכן זה גורם לנו לויכוחים ולריבים כי הפחד שלי שהוא יפגוש אותה ושוב יפרד ממני איך אני יכולה להפסיק לפחד ולהזכיר את העבר הזה כל הזמן ולפחד כל כך מהעתיד
    תנו לי דרכים להאמין באהבה הזו למרות מה שקרה בעבר כי כבר סלחתי לו על כך מזמן רק לא רוצה יותר ויכוחים ...בבקשה עזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לאקס

הוספת תגובה

• לפתוח את הפצע בכדי לרפא אותו

איילת לחמי
    05/05/2008

נוני שלום,

הרבה אמוציות את מתארת בתוך מערכת היחסים שלכם- מערכת יחסים שיש בה אהבה ויחד עם זה גם פחדים וספקות ולחצים מן החוץ.

האם יצא לך לדבר איתו על הפחד שלך בצורה גלויה? כלומר לשאול אותו מה היה שם בספרד ומה קרה? ולומר לו שאת חוששת שמה שקרה שם יקרה שוב בפעם הבאה שהוא יסע?

יש לך זכות ולגיטימציה לפחד ממה שיהיה מכיוון שהמציאות בעבר הוכיחה לך שזה ייתכן.
    אולם במידה ותטפלו בעניין הזה תוכלי להשתחרר מהפחד שלך!

במידה ואת בוחרת לדבר איתו על כך - נסי להבין מדוע הוא פעל כך. מה היה שם כל כך חזק שגרם לו לעשות את המהלך ולהפרד ממך

ספרי לי מה החלטתך ומה עשית ונמשיך משם
    בהצלחה

איילת לחמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה היא שכל הזמן הפצע הזה נפתח

נוני
    05/05/2008

קודם כל תודה לך איילת על תגובתך
    יצא לי לדבר עימו בגלוי על פחדיי מהעבר ואף שאלתי אותו מה קרה שם ...הוא ישב כמה פעמים והסביר לי ואחד מהסבריו היו ששלושה חודשים לפני הטיסה הראשונה לספרד אני שיגעתי אותו בפחדיי ונהייתי ממש מעצבנת וחסרת ביטחון שזה כבר גרם לו להיות בעצבים איתי ואף להיות לא מאושר עימי ואחרי שהוא נפרד ממני בספרד הוא ניסה לחזור לאהובתו הראשונה שתמיד היה מאוהב בה {את זה תמיד ידעתי הוא תמיד טען שהוא אוהב אותי אבל לא מאוהב בי} וגם משום שהוא לא היה מאושר הוא דיבר המון עם אחותו עליי והיא קיבלה עליי רושם שאני לא עושה טוב לאח שלה ולכן גם היא דחפה אותו להפרד ממני
    אני מבינה למה הוא נפרד ממני כי באמת בתקופה ההיא שיגעתי אותו ואני יודעת מיהי אהבה ראשונה כי הוא כך בשבילי וכן סלחתי על מה שקרה רק כדי להיות עם אהובי שתמיד אהבתי יותר מדי ומנסה לתת צאנס שני לקשר הזה כי הוא הבן אדם שהכי חשוב לי בעולם הזה ואף שחזרנו הוא אמר את המילים שבמשך שנתיים וחצי הוא לא אמר לי אף פעם ...הפעם הוא אמר שהוא מאוהב בי
    כבר נמאס לי לחשוב יותר מדי ואח"כ להתפרץ עליהם ללא שליטה ואח"כ להצטער ...לפעמים אני חושבת שאני במקומו כבר מזמן הייתי מעיף אותי כמה סבלנות יש לו אבל אני גם יודעת שהיא יכולה להתפקע ושוב נפרד וזה משהו שאני לא רוצה
    אנא תעזרי לי בדרכי טיפול אני באמת מנסה לבד לטפל בבעיה אבל כנראה אני לא מצליחה חייבת עזרה מבחוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפעול באופן ישיר ולא עקיף

איילת לחמי
    07/05/2008

נוני יקרה,

לפעמים אנחנו לא רוצות לפתוח נושא מסוים עם הבנזוג שלנו כי אנחנו רוצות להיראות "לא מעיקות", "לא מעצבנות" וכו'. אבל יש מקרים שהנושא כל כך בוער בנו וכל כך חשוב לנו שגם אם אנחנו מחליטות לא לפתוח את הנושא- הוא יוצא בכול זאת אבל-
    בדרכים עקיפות ....

וזה מה שנראה לי שקורה לך במערכת יחסים איתו- את לא רוצה לפתוח למולו את הנושא שכואב לך ומפחיד אותך אז את "משגעת אותו בפחדייך" או "לחשוב יותר מדי ואח"כ להתפרץ עליהם ללא שליטה ואח"כ להצטער " כדברייך

על מנת לא לפעול בצורה עקיפה שלא משרתת את האינטרסים שלך אני מציעה פעולה ישירה

דברי איתו בגלוי
    תזמי איתו פגישה שבו תשבו בנחת ותנסי להסביר לו מה עובר עלייך- ממה את מפחדת ולמה ואל תתנצלי על זה כי מותר לך לפחד. כעת את מתנצלת בפניו כי את מוציאה עליו אגרסיות ולא את הדברים שבאמת יושבים על ליבך

מה את אומרת?
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ינסה לפעול בדרכיך

נוני
    07/05/2008

ומקווה שיהיה טוב והוא יבין אותי באמת את חששותיי
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה