מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 'העצמה נשית'- ???רחלי05/06/2007
אני חושבת שהתעסקות במושג 'העצמה נשית' קצת מיותר.
אין ספק כי גברים חשים סיפוק רב הן בנושג לתעסוקה (שהי נשים מופלות בו לרעה, גם מכורח הנסיבות: לידות, ילדים וטיפול שוטף בבית- חשוב לי לציין שאין בכוונתי לרמוז כי נשים לא צריכות לעשות זאת, או כמעיין ביקורת על עבודות אלה. להיפך. אני חושבת שלנשים בד"כ יש כוח רב יותר לשאת טיפול זה וכן זהו מעיין תפקיד של האישה, הרי גבר אינו יכול להביא ילדים לעולם והקשר עם הוולד הוא ברור ומובן, למעט מקרים בודדים שגורמים להרמת גבה.) כמו כן גברים שואפים כוח מבחינה חברתית הן בשל רקעם הצבאי במתפקד כמנוף בחייהם האזרחיים וכן העצמה כשלעצמה בהרגשתם האישית.
נשים עד היום היו אזרח ב'. שלא מגיע לו היחס הנכון. ללא נשים לא היה עולם. ללא הכוח והעוצמה האמיתית של הנשים לגברים לא היה את הכוח. הרי יש את המשפט הידוע שמאחרוי גבר מצליח עומדת אישה מצליחה. ולא בכדי.
העניין הוא לא המושג של העצמה נשית. גם מבלי להתעסק במושג עצמו אנו יוצרות מציאות זו ממש עכשיו. וזה יופי וכיף.
אני חושבת שאולי כדאי בפורום זה להציג עצות מעשיות שיביאו להעצמה נשית אמיתית. שתבוא במפנים ותעשה שינוי ממשי, אמיתי ואותנתי. כי הרי לנשים יש כוח ועוצמה. והרבה!
אשמח לתת עצה קטנה, אמרו לעצמכן בלב ובראש כי הינכן שוות. שאתן מוצלחות. שאתן יפות ומוכשרות. אפילו אם תחושו כי אתן משקרות לעצמכן בהתחלה... ושזה לא ממש נכון, עשו זאת. לאט לאט תשנו את מחשבתכן שאינכן שוות וראויות והיחס אליכן ישתנה. אנשים שהיה להם פתח (שאתן איפשרתן) לפגוע בכן יחושו באנרגיות שלכן שאתן לא נותנות ומסכימות שיפגעו בכן. ולא יפגעו בכן יותר.
לא תהיה להם האפשרות לפגוע, כי הרי אנחנו מאפשרים לאנשים סביבנו לפגוע בנו.
כשאת הולכת ברחוב ואדם משוגע אומר לך שאת טיפשה. תעלבי? לא. כי הוא לא מכיר אותך וכנראה שהוא סתם משוגע. אבל אם חברה טובה תאמר לך את זה או תרמוז זאת תפגעי, נכון? כי היא מישהי שאת מעריכה.
אך אם תשני את מחשבתך ותאמיני שהינך חכמה, חכמה מאוד. חברתך תחוש בזאת (ללא מילים) ותתיחס אליך כאל בחורה חכמה. ויצאת בשכרך!
בהצלחה רבה לכל הגולשות היקרות.
אני רוצה לומר תודה רבה להוגי הרעיון!!! ועל הביצוע!!!
אשמח לשמוע טיפים נחמדים... זה תמיד טוב. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי כתבה "יש לך משהו עצוב בעיניים"
איילת פדה06/06/2007רחלי יקרה
שמחתי לקרוא את הודעתך.
גם אנו מתחבטות בשאלה, האם עצמם המושג - "העצמה", אינו מתייג את הסקטור שאותו רוצים להעצים, ובכך אולי אף גורע. נשמח לשמוע מה דעת קוראות נוספות בנידון.
בנוגע לעצות הפרקטיות, אני מתחברת מאוד לעצותיך וברוח זה מפנה את הקוראים לכתבה שפרסמתי כאן - בשם [a href=http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4586 id=link]"יש לך משהו עצוב בעיניים"[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגישה האינדיבידואלית
איילת לחמי09/06/2007רחלי יקרה
שמחתי לקרוא על הטיפים שחלקת עימנו אני אכן מאמינה שיש הרבה בשדרים הלא מילוליים שעוברים מאיתנו לסביבה ועל השינוי התפיסתי שהם יכולים להביא. כמו כן אני מאמינה בעוצמה הנשית שהיא בין היתר ביכולת שלנו להביא ולנצור חיים.
בהודעתך את מתייחסת הן לרמה הפרטית והן לרמה החברתית של הנשיות ובהמשך לדברים של איילת פדה, אני הייתי דווקא רוצה להתייחס לפאן החברתי בהודעתך:
דברייך, לפי תפישתי, מאפיינים את התפישה האינדיבידואליסטית, קרי התפישה שמאמינה כי הפרט הוא האחראי לגורלנו לטוב ולרע. תפישה זו מניחה כי לכול אדם החופש והאפשרות המלאים לכונן את הגורל כפי שהוא מזמן לעצמו. עם זאת גישה זו מתעלמת מהמקום החברתי שלכול אדם יש- מקבוצת ההשתייכות החברתית שהיא מגדר, נטייה מינית, עדה, מעמד סיציו אקונומי וכהנה.
אני חושבת שיש מתח בין שתי הגישות האינדיבידואליסטית והחברתית. כן, לכול אחת מאיתנו יש את האחריות האישית לגורלה ולמציאות שהיא יוצרת בעבורה אך מה על המקום החברתי שלנו? מהו מקומו בהתווית גורלנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)