אשמח לשמוע את דעתכן בנושא חזקת הגיל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לשמוע את דעתכן בנושא חזקת הגיל
    שירלי
    07/06/2007

ערב טוב,
    1. חזקת הגיל הרך אומרת כי בתהליכי גירושין, ילד שהינו מתחת לגיל 6 אוטומטית מגיע למשמורת המלאה של האמא ולאב יש זכויות ביקור (עפ"י הסכם)
    2. לאחרונה, בשל התעוררות "האבות החדשים", החלו זרמים גבריים לפעול לביטול החזקה.
    3. ארגוניי נשים למינהם טוענים חזקת הגיל הרך מהווה "קלף מיקוח" אחרון כנגד תביעת המזונות מול האב.
    4 . שאלתי היא, כיצד לדעתכן, מתוך נקודת מבט נשית או אולי אפילו אימהית, רצוי לפעול:
    א) האם ראוי להילחם בעבור הישארות החזקה על כנה ולו "על חשבון" שימור הסטריאוטיפ הנשי (אמא, מטפלת, עקרת בית וכד')
    ב) או שמא, כיום (מתוך תפיסה פמניסטית ליברלית) כול העדפה מתקנת מסכלת את השגת השוויון המלא בין המינים?

מקווה ששאלתי ברורה (ולא משעממת...:-) )

שירלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלתך אכן מעוררת מחשבה

איילת לחמי
    09/06/2007

שירלי אהלן

ראשית שאלתך אינה משעממת ומאוד מוסברת, מובנית וברורה ואני מברכת עליה. השאלה הובילה אותי למחשבה וקראתי אותה כמה פעמים לפני שהתחלתי לענות. אני חושבת שעלת מנת להשיב על כך עליי להבין מאיזו נקודת מבט את שואלת את השאלה- האם את אמא שרוצה את בנך בחזקתך או האם זוהי שאלה עקרונית של אשה לוחמת חופש, פמיניסטית ו/או אשת זכויות אדם?

הדיון הפמיניסטי בנושא נחלק לשתיים- מחד, אלו הטוענות כי אין שינוי של ממש בכוחן הכלכלי של נשים ולכן ביטול החזקה האוטומטית תותיר את הנשים חלשות אל מול תביעות הגברים לחזקת הילדים (לגברים יש יותר הכנסה ועל כן קל להן לטעון ליכולות פיננסיות להחזקת הילד). ומאידך אלו הטוענות, כפי שהצגת נכון, כי אנו שוות לגברים ואין לנו צורך בהעדפה מתקנת שכזו.

באופן עקרוני אני מאמינה שהמציאות מכתיבה לנו סדר יום ואין אנו יכולות לקפוא על שמרינו- כפי שאנו דורשות שינויים רבים בתחום הפרטי, בתחום המשפחה ובתפקידנו המגדריים כך גם המציאות והגבריות החדשה רוצה לעשות זאת. אך מצד שני אין עדיין שוויון מלא בין נשים וגברים וודאי שלא בתחום בפרנסה שזהו מרכיב חשוב בדיון.

אין לזלזל באף צד ובמקרה זה אין לי תשובה עקרונית אני סבורה שיש לפעול על פי המקרה המונח לפנייך- הייתי שמחה לשמוע נשים שעברו את החוויה על מנת לשתף בלבטים ובמהלכים שנקטתן

תודה לך שירלי

איילת לחמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה