מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה תעזרו ליאולה17/07/2008
יצאתי עם בחור בערך 4 חודשים שהיה מבוגר ממני ב 6 שנים (אני בת 24 והוא בן 30 ).הקשר לא הצליח כי הוא תמיד היה עסוק בסטא"ג שלו במשפטים ולא היה לו זמן עלי.בסוף הוא סיים את הקשר איתי כי הוא החליט שזה גדול עליו וגם כנראה בגלל שהיתי מתקשרת אליו יותר מידי כדי לדעת לאן זה הולך.נפגשנו שוב אחרי שלא הינו ביחד חודשיים ,הוא זה שזתקשר והציע להפגש .בפגישה ראשונה הוא היה מאוד רומנטי ורגיש ואמר לי שהוא התגעגע אלי ודי נתן לי להבין שהוא רוצה לנסות שוב..אבל בפגישה השנייה הוא התהפך לגמריי והרגשתי שמשהו כאן לא בסדר ,היתה לי הרגשה כאילו אני נמצאת באיזה מבחן ועוד היתה מין קלילות יתר כזאת באוויר והוא גם הציע לי ללכת אליו אחרי הדייט ..אני לא הסכמתי..חזרתי הביתה בהרגשה לא טובה והתקשרתי אליו .ואמרתי לו שאחרי שלא ראיתי אותו תקופה כל כך ארוכה הבנתי שיש לי משהו אליו ובגלל זה אני רוצה באמת להבין לאן זה הולך אם כן או לא כדי שאני אמשיך הלאה לכיון הנכון ..הוא התחיל להתעצבן ואמר לי שאין לו מה להגיד על זה והוא רוצה לקחת את זה לאט אם אני בכלל יכולה לקחת את זה לאט ,היה לו כיף איתי ולמה אני שואלת את זה עכשיו ואין לו כוח לדבר על זה עכשיו כי הוא גמור .הוא לא הקשיב לי בכלל ואמר שאם הרגשתי שמשהו לא נכון אז טעיתי והתקעקש לסיים את השיחה בלילה טוב ...מאז עבר כבר יותר משבוע ולא שמעתי ממנו..אני ממש מבולבלת והשאלה שלא עוזבת אותי זה אם אני עשיתי טעות ששאלתי אותו ?הורגת אותי המחשבה שיכול להיות שאני זאת שהרסתי את הסיכוי איתו ..תעזרו לי אני לא יודעת מה לעשות כאן .חשבתי אולי לשלוח לו הודעה שאני לא התכונתי להלחיץ אותו או משהו אבל אני לא יודעת אם כדאי בכלל כי זה נראה כזה נואש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולה שלום
אביטל שטרית18/07/2008אולה יקירתי
בואי נתמקד בך ובמה שעובר עלייך
יצאת עם בחור שלא היה לו זמן אלייך, הוא בחר לסיים את הקשר בינכם היות והקשר היה מלחיץ מידיי מבחינתו.
הפגישה (ה2) המחודשת בינכם, לא הייתה מוצלחת מבחינתך.
ועכשיו הורג אותך לחשוב שאולי הרסת את הסיכוי לקשר בינכם, למה?
למה זה כל כך מלחיץ אותך לחשוב שאולי הרסת את הסיכוי לקשר?
האם הקשר היה כל כך טוב? מה אהבת בקשר שלכם שחסר לך?
האם את באמת מתגעגעת לבחור, או להיות בקשר?
חשבת לשלוח לו הודעה, עם המסר שלא רצית להלחיץ, אבל כן רצית להלחיץ.
כמו שהלחצת אותו בכך שהתקשרת אליו יותר מידי ,(יותר מידי למי) כשהייתם בקשר.
כמו שהלחצת עם כל השאלות של יחסינו לאן.
השאלה היא למה את לחוצה כל כך?
מה מלחיץ אותך ,ולמה?
ממה את פוחדת?
תנסי לענות על השאלות הללו, ומכאן נמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולה
אולה19/07/2008היי אביטל
אני מודה לך על התגובה ,חשבתי על השאלות ששאלת ..
1)הבחור הזה סיים איתי את הקשר כי אני היתי יותר מידי נזקקת לו ,זה לא היה קורה אם הוא היה מתקשר אלי באופן סדיר ומקדיש לי זמן .תמיד כשרציתי לסיים איתו את הקשר הוא היה מבקש עוד צ"אנסים ,מסביר לי כמה קשה לו בסטא"ג ושאני צריכה לתת לו זמן ולהיות סובלנית .בהתחלה אני קיבלתי את זה אבל לא יכולתי לעמוד בזה כשהוא יכול היה לא להתקשר אלי שבוע שלם ולא להפגש איתי ,מרוב שהיתי מתוסכלת מזה נהייתי גם לחוצה והתחלתי להתקשר אליו המון...
אני לחוצה בעיקר בגלל שיש לי עדיין רגשות אליו ואני לא רוצה לאבד אותו שוב ועכשיו אחרי שנפגשנו אני שאלתי אותו שאלה של יחסינו לאן כי לא הצלחתי להבין בפגישה למה הוא בא ,אם הוא בא לפגישה כי הוא רצה לחזור אלי או סתם בשביל לעשות חיים וללכת.
כששאלתי אותו הוא סיים את השיחה איתי בצורה גסה בכך שלא רצה להקשיב וקטע אותי בלילה טוב.מאז עברו כבר כמעט שבועיים ,הוא לא דיבר איתי יותר ,חשבתי שאולי הוא נלחץ מזה וזה הבריח אותו ממני .אני לא יודעת אם כדאי לי ליצור איתו קשר ,אין לי מושג מה לעשות ,אני מפחדת שהוא תפס רגליים קרות .רציתי לשאול אותך מה אני יכולה לעשות כדי לדבר איתו בלי שזה יראה כאילו שאני רודפת אחריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקוד של קרוב והרחקה, בין בני זוג
אביטל שטרית20/07/2008ניסיתי לשקף לך שבעצם הקשר לא היה (לדברייך) מספק עבורך,ולכן אין זה משנה מדוע הוא סיים את הקשר, מדוע את רוצה בקשר?
בפעם האחרונה שנפגשתם , תהית לאן מוביל הקשר בינכם,(יתכן שהיה זה מוקדם מידי לשאלות ) נראה לי שבהתנהגותו הגסה ,ובכך שלא חזר אלייך מאז ,הוא ענה על שאלתך.
מה את רוצה לברר כעת?
את מספרת שהתנהגותו גרמה לך להיות"נזקקת" אנחנו יכולות לעלות השערות שונותו הסברים לתנהגותו אולם לא התנהגותו היא זו שגרמה לך להיות "נזקקת" להיות "נזקקת " זו בחירה שלך.
את ,ואך ורק את אחראית להתנהגותך.
נראה שהיחסים בינכם מתאפינים ברקוד של קרבה והרחקה, אך את בהחלט יכולה להחליט שאת משנה את הצעדים ומחוללת רקוד חדש.
את רשאית גם להמשיך ולרקוד לצעדי הרקוד הישן, רק תזכרי שזאת בחירה שלך ותהני מהרקוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת? את משדרת נואשות...
שני22/07/2008וזה מאוד מרחיק גברים. האמת שגם כשגבר משדר נואשות, תלותיות וכו' זה מגעיל נשים. אז ממי - אני מציעה לך להתעלות על עצמך, לא להתקשר אליו ולא לשלוח לו הודעה ולא בטיח. שמרי קצת על הכבוד שלך. אם הוא ירצה הוא ידע למצוא אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)