מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדים לעומת קריירהמירב20/06/2007
שלום לכל הנמצאות בפורום,
התחתנתי לפני שנה ובעלי רוצה שנביא ילד לעולם. התחלתי עבודה חדשה לפני חצי שנה ואני מאוד נהנית ממנה אבל היא גוזלת לי את רוב היום ואני לא רואה את עצמי מצליחה להישאר בה עם תינוק. בעצם, אני לא רואה איך אני יכולה לשמור על עבודה מעניינת עם תינוק, בהתחשב בזה שכל עבודה כזאת דורשת השקעה מאוד גדולה של שעות. יש כאן נשים שיכולות לתרום מנסיונן ולספר איך הן מצליחות לשלב ילדים וקריירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים וקריירה
אמא אוהבת24/06/2007תמיד צריך להקריב. את שני תחומי החיים חשובים ביותר, גם משפחה וגם קריירה שאוהבים.
בתור אישה זה בלתי אפשרי לעשות את הדברים בצד הטוב ביותר, בו זמנית.
תזכרי !
ואני כבר עברתי חצי מהדרך בחיים, גם בעלת תאר אקדמי..
או שאת עובדת מצטיינת או שאת אמא כמעט מושלמת.
אני בחרתי ,אחרי כמה שנים של סיפוק בלתי רגיל בעבודה,
להיות אמא במלואו מובן המילה. ברגע שנוכחתי לדעת שהילדים שלי
לא קיבלו את מה שנחוץ ביותר, בגלל שעות עבודה מרובות מצידי,
החלטתי שאני רוצה להתמסר לגידולם ולחינוכם.
לא מצטערת אפילו לא לדקה על הויתור שלי. יש לי ילדים שאני גאה בהם
ומוצלחים ביותר מכל הבחינות.
קשה מאוד לתת מתכון. כל אחד בוחר בעצמו מה שטוב לו.
בהצלחה רבה בהמשך דרכך.
תשימי את השורות האלה בצד, באיזה מקום, וכשיהיה לך קשה בכל פעם, בתור אמא ובתור עובדת מסורה, תזכרי מה שאמרתי לך.
וקחי בחשבון גם שהילדים תמיד יזכרו מה שקיבלו ובמיוחד מה שלא קיבלו
בתור ילדים מצד ההורים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי אמהות טובה?
איילת לחמי25/06/2007מירב יקרה
השאלה שלך ממש לא פשוטה. אני לא מכירה נשים (ולא הרבה גברים...לצערי) שאינן מתחבטות בה. עולם העבודה היום גוזל לנו את מרבית הזמן ולא משאיר לנו מקום לדברים אחרים כמו מנוחה, פנאי ומשפחה, כל שכן כאשר נכנסים ילדים לסיפור. אל לנו לשכוח שילד ראשון זו חוויה שתרצי לחוות לא בלחץ ולא במתח ועל כן יש לשקול טוב את צעדייך. אין מתכון קבוע, כפי שכתבה 'אמא אהובה' וכל אחת עושה את שיקוליה המונחים על פי רחשי ליבה.
אני רוצה להעלות בפנייך נקודה למחשבה- עני לי ואחר כך נמשיך. מהי אמהות טובה לדעתך?
מחכה לתשובתך, איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא טובה
מירב27/06/2007בשבילי להיות אמא טובה זה להיות שם בשביל הילד כשהוא חולה, לדאוג שיהיה לו אוכל חם ובריא, להשכיב אותו לישון בזמן. זה בצד היותר חומרי. בצד הרגשי זה להשכיב אותו לישון עם סיפור, לתת לו הרבה אהבה, לענות לו על שאלות בסבלנות כדי שיפתח סקרנות. לדאוג לעזור לו להתפתח בכל תחום שמעניין אותו (גם אם אותי זה מעניין פחות). לבלות ביחד ולא מול הטלויזיה ועוד.
אני לא יודעת אם אני אוכל לעשות את כל הדברים האלה עם עבודה, גם כי אני לא אהיה בבית מספיק וגם כי אני בטח אהיה עייפה כשאני אגיע. לא רוצה שהילד יראה לי כמו עוד מטלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות העצמי שלי
איילת לחמי28/06/2007מירב יקרה
ראשית אני שמחה מאוד על תגובתך מכיוון שחשבתי הרבה על שאלתך ועל מאווייך המהולים בקושי שאת מציינת. אני מצטרפת למה שכתבה איילת פדה בנושא אמא טובה דיה. לפעמים אנו מנסות יותר מידי להיות הכי טובות הכי משקיעות והכי הכי הכי שבסוף לא נותר מאיתנו דבר וכמו שכתבת ואני מסכימה שאת לא רוצה שהילד יהפך להיות מטלה.
בהמשך לדברייך אני רוצה לחדד רק נקודה אחת חשובה למחשבה. בספרה "חדר משלך" כותבת ווירג'יניה וולף את הדברים הבאים:
"מה שרציתי ממך אמא, היה זה שבהעניקך לי חיים, נשארת גם את חיה".
זהו המסר שלי אלייך ואל עצמי. העניקי תוך כדי שאת לא מבטלת את עצמך. כל פעם שאת רוצה להעניק לילדך חישבי כיצד את עושה זאת תוך כדי חוסר ביטול גבולות העצמי שלך. ברגע שהדבר יהיה לך ברור יהיה לך פשוט יותר להעניק כי זה יבוא מתוך כוח ולא מתוך חובה או חולשה.
הייתי שמחה אם נוכל לתרגל יחד (ועם נשים נוספות) מצבים היפוטטיים ומצבים אמיתיים, על גישה זו מעל דפי המחשב
מה את אומרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא טובה דיה
איילת פדה27/06/2007מירב יקרה
רוצה להפנות לתאורטיקן בשם וויניקוט, שנקט במונח - אמא טובה דיה.
אין ספק שהקונפליקט בין תפקיד ההורה לתפקיד הקריירה, הוא משמעותי בחיי נשים במיוחד.
ועל כן עליך לחשוב עם עצמך ועם בעלך - מהי אמא טובה דיה (ואבא טוב דיו) בעיניכם.
שכן זה הרף שהייתי ממליצה לך לשאוף אליו. כל רף אחד הוא ממילא בלתי אפשרי (להעמקה - כאמור, ויניקוט).
וכעת, כפי ששאלה אותך איילת לחמי - מה היא אותה אמהות טובה עבורכם?
ואז לבחון האם וכיצד זה משתלב עם הקריירה.
במקביל, מתחום ניהול שינויים, הייתי ממליצה לך לא לחוות במקביל שני שינויים כה דרמטיים, כגון הורות ראשונה ותפקיד מאתגר חדש. הדבר עלול לתבוע אנרגיות רבות מדי.
נהלי את תהליכי השינוי בפרקי זמן מספיקים להסתגלות, לפי סדרי העדיפויות שלכם.
שיהיה בהצלחה.
עדכני אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)