מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה הם לא עושים כלום?קרן24/06/2007
תמיד כשיש חברה של כמה גברים ונשים, לא משנה אם זה משפחה או חברים, תמיד הנשים הן אלה שיטרחו ויעשו, לא משנה אם זה להגיש אוכל או כיבוד או לעשות כלים או לעזור בכל דרך אחרת. אני משתגעת מזה שגברים פשוט יושבים כמו בטטות ואפילו לא חושבים לעשות כלום. כשאני מעירה הם קוראים לי"פמינסטית" כאילו זאת קללה, ולא מבינים למה אני מתעצבנת שאני צריכה לעשות דברים רק בגלל שאני אישה. ומדובר גם באנשים נאורים ומשכילים.
מה אתן אומרות על זה או מה אתן עושות אם זה קורה לכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו שרירים שנמתחים
איילת לחמי25/06/2007וואו קרן,
כמה שזה מזכיר לי תחושות שהיו לי בזמן חגים ומועדים משפחתיים מורחבים. שם זה מודגש ביתר שאת: למה זה כל כך מובן מאליו שאני אקום ואעשה הכול? ואם בענייני גיל עסקינן, אז מדוע אמא שלי וסבתא שלי צריכות לקום ולא דודים, בני דודים, סבים....?
ישנו הסבר חברתי פסיכולוגי לעניין- נשים פשוט מרגישות שהן צריכות להיות טובות. קשה לנו כנשים להרגיש שאנחנו לא טובות נחמדות או מועילות. קרול גיליגן שהיא פסיכואנליטיקאית פמיניסטית טוענת שנשים עושות הקבלה בין שתי תפיסות עולם: או שאת מוסרית או שאת אנוכית. כלומר אם אני לא מועילה, עוזרת, מסבירת פנים וכדומה אזי אני לא מוסרית. כך שתפיסת העולם הזו מתניעה אצלנו את הפרופלורים בטוסיק אל עבר העשיית החברתית שבאירועים חברתיים באה לידי ביטוי בכול הפעילויות שהזכרת
אבל זה עדיין לא מסביר למה הם (הגברים) לא עושים שום דבר???
תשובת השלפ שלי היא שאין להם את התפיסה החברתית שלנו, כפי שכתבתי לעיל, אבל זה לא אומר שהם לא צריכים לעשות.
אז איך תעשי שהם כן יעשו?
היום בעולם האימון- פשוט צריך לאמן אותם לקראת ההתנהגות הרצויה. אל תרפי מלומר. התחילי עם הקרובים אלייך שיש לך איתם יותר דיבור, הסבירי את חשיבות הדבר בעיינייך והסבירי מה את רוצה שהם יעשו
אל תרפי- לאט לאט כמו שרירים שנמתחים- ההתנהגות הרצויה תבוא לידי ביטוי
לאחר שאותו אחד יפעל כך הוא יאיר את הדרך לשאר בליווי הבקשות שלך- עד שזה יהיה טבעי
כך, קרן יהיה עם כל דבר שתרצי לאמן
בהצלחה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנאורות והשכלה אין קשר לזה
איילת פדה25/06/2007קרן יקרה
מדובר כאן על מקרה קלאסי של קיבוע תפקידים.
שהוא אכן מרגיז, אם לא בלתי אפשרי לשינוי...
כבכל תהליך של רצון לשינוי, מתעוררים התנגדויות וכעסים - גם מצד אלו שנוח להם במצב הקיים ובוודאי שמצד אלו שרוצים לשנות.
בתפקידי כמסייעת בהובלת תהליכי שינוי בארגונים (ומשפחה היא מיני ארגון)
אני יכולה להמליץ לך את הכלל הראשון בניהול שינויים - תשתפי בתהליך החשיבה והתכנון, את אלו שאת רוצה שייסעו לך בהוצא לפועל של השינוי.
כלומר, שוחחי עם בעלך בנחת, בטרם האירוח הבא. שתפי אותו בחוסר שביעות הרצון שלך, ובצורך שלך בשינוי הקיים. תחשבי ביחד איתו כיצד אפשר לחלק מחדש את תפקידי האירוח.
במידה וההתנגדות לשינוי ממשיכה, עדכניני ונלווה אותך בתהליך.
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)