עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה
    יפית
    14/08/2008

כבר כמה חודשים שהחלטה מסויימת שעשיתי בעבודה מטרידה אותי. מכל מיני סיבות התחיבתי לעבוד יום נוסף שבשנים הארונות לא עבדתי אותו. העניין הוא שזה כל פעם נראה כאילו היום הנוסף הזה גדול עלי ועל הערכים החשובים לי. בנוסף, אם עבודה זה בשביל כסף, אז נראה שאת המעט שרויח ביום הזה אצטרך להוציא על צהרון לבת, הוצאה שתיחסך לי בלי היום הזה... מה שקורה הוא שהבוס שלי הרע לי תנאים ובתגובה אמרתי שאם הוא רוצה שיקרה מה שרוצה שיתן לי עוד שעות וכך נוצר היום הזה. מצד אחד: זה פוגע באיך שאני רוצה לגדל את הבת שלי (יש מספיק ימים שהיא נשארת עד מאוחר, זה יום שאני מעוניית שתהיה איתי בבית) זה לא ממש מאתגר אותי מקצועית או הולך לתרום לי. עומד לגזול ממני זמן שרציתי להקדיש לסדנאות/ייעוצים ודברים שאנם קשורים לעבודה הזו (אני עובדת במשרה חלקית). מצד שני: היו לי כמה חודשים להביע הסתייגויות ואת המערכת של כל העולם בנו לפי זה שהסכמתי (מערכת החינוך והייתי צריכה כבר באפריל לתת הסכמהעקרונית, מאי עוד יכולתי לסגת, אבל עכשיו??) הבוס שלי שונא שינויים, יחטוף התקף לב אם אני אבוא עכשיו עם "לא יכולה" והכי גרוע מבחינתי: לפני כמה חודשים הייתי בעמדת מיקוח, עמדו להרע לי תנאי שכר ויכולתי לעמוד על שלי. מאז שהסכמתי, בעצם אני בעמדה חלשה יותר. לא שיפטרו אותי (בא לי להגיד חבל אבל קצת קשה לי לחשוב מה יהיה בלי הבסיס הזה) אבל אני בעמדה יותר חלשה כרגע בהקשר הזה. אני מרגישה שעשיתי החלטה אבל כל פעם החיים והערכים שלי באים לי בפרצוף כל פעם בהקשר הזה, כאילו לא יכולה להרפות גם אם רוצה כי יש דברים שלא נפתרים לי לגבי היום הספציפי הזה וזה מגיע כל פעם מכיוון אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עבודה

הוספת תגובה

• קבלת החלטות

אביטל שטרית
    16/08/2008

כל החלטה שאנו מחליטים היא בעצם בחירה בדרך מסויימת ,לפני מספר חודשים בחרת להגדיל את מס שעות העבודה שלך ולהוסיף יום עבודה , דבר שמתנגש עם ערכים אחרים שלך וכעת אינך בטוחה בבחירתך.
    את מאוד לחוצה מכך שעבר זמן ועת מאוחר מידי לשנו את החלטתך, אך לעולם לא מאוחר מידי ,תמיד ניתן לשנות, השאלה אם את באמת רוצה לשנות ?, השינוי יישא עמו מחיר מסויים האם את מוכנה לשלמו?
    כמו רבות מאתנו את נמצאת בקונפליקט קלאסי של קריירה לעומת משפחה וקיימת התנגשות מסויימת בין שני הערכים הללו וכל אחת עושה את הבחירות שלה ,במה היא מעונינת להשקיע כרגע.
    בואי ננסה לבדוק מה משמעות היום הנוסף
    האם היום הנוסף ה וא באמת על "חשבון" בתך? האם בתך תפסיד זמן משמעותי עמך? האם יש דרך להחזיר את הזמן הזה? עד כמה חשוב לך מקום העבודה? האם את מוכנה לעזוב אותו?(אם היום הזה מאוד משמעותי בעינייך יתכן שתאלצי לקבל החלטה)
    מה בדבר הסדנאות והיעוצים שמענינים אותך ,האם באמת ערכת אותם ביום הזה? ועד כמה פוגע בך האובדן של כל זה? נסי לענות על השאלות הללו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה