מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני אוהבת אותו, אבל שונאת אותו!אנונימית16/07/2007
היי,
שמי חסוי.
אני בת 27 ואני נשואה, זה 5 שנים.
חשבתי שאנחנו מאוהבים, ושיש לנו נשואים תקינים.
אבל יש לי איתו בעיה אחת, הוא תמיד מפלרטת אם הרבה נשים.
ובזמן האחרון אני מתחילה לחשוב שהוא בוגד בי.אני מאוד מבולבלת מבחינה אחת: אני אוהבת אותו, ומבחינה אחרת אני שונאת אותו ורוצה נקמה.
לא אמרתי לו שאני חושדת. ואני מפחדת להגיד, כי יותר חזק ממנו, ויש סיכוי שהוא יגיב באגריסיביות
מה אני אמורה לעשות?
תודה מראש,
אני!
(תחזרו אלי מהר, אני סובלת פה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מיכל17/07/2007היי
דבר ראשון אולי באמת יש לכם נישואים תקינים אבל כנראה שיש לו "עיניים גדולות" את חייבת אבל חייבת לקחת אותו לשיחה רצינית ולהגיד לו שנושא הפילרטוטים מציק לך תאמיני לי שלא משנה איך שהוא יגיב העיקר שאת תדברי איתו זה יוריד לך משהו מהלב פשוט תגידי לו שאת מקנאה כן בדיוק ככה ואיך הוא היה מרגיש עם זה היה ההפך ושאת לא רוצה להתנהג כאילו זה לא מפריע לך ולהתעצבן בתוך תוכך.
זה פשוט אסורררררררררר כי אח"כ הכל התפוצץ.
קחי אותו לשיחה זה הפתרון ולא לפחד מהתגובה
שיהיה בהצלחההההההההההההההההההההההההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה!
ליאל17/07/2007שלום,
זו שוב אני.
אני לא בטוחה אם הבנת נכון את מה ששאלתי.
ענית לי רק חצי תשובה, אלתי גם מה לעשות כי אני חושבת שהוא בוגד.
ואם אנסה לעסות דבר מה נגדו הוא יתחרפן והוא עלול להגיב בכוח.
הוא הרבה יותר חזק ממני, והואהגיב כך בעבר אם אנשים אחרים שניסו לעשות דבר מה כנגד רצונו!
וזה מאוד מפחיד אותי.
בתודה מראש,
אנונימית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל17/07/2007אם את חושדת שהוא בוגד בך אז כדאי מאוד שתבחני את הנושא מכל הכיונים כי לא סתם מרגישים דברים.
ואם את מפחדת שהוא ירביץ לך אז את {סליחה} ממש דפוקה כי לא צריך להישאר עם בן אדים אלים ואגרסיבי-זה פשוט אסור !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגדרת אלימות והיכן למתוח את הגבולות
איילת פדה17/07/2007מיכל
נוגעת לליבי האכפתיות שניכרת בתגובתך לאנונימית.
אני רוצה להתייחס כאן לשני היבטים - א. תוכן תגובתך ב. אופן הצגתה.
א. אני מצטרפת לדבריך, ולהכוונה שאיילת לחמי העניקה.
סוגיית הבגידה היא עניין כאוב וחשוב אך, לא העניין המרכזי. החשד לבגידה הוא סמפטום של מערכת יחסים שמצריכה בדיקה מעמיקה - יותר מכפי שנוכל להעניק בפורום זה.
אני מחזקת אותך - אנונימית, ביוזמתך ליעוץ, להמשיך ולפנות ליעוץ שיוכל להרחיב איתך את היריעה וגם לוודא כי את מוגנת. כי הגדרת אלימות וגבולותיה - לא תמיד ברורים לנו.
די שאת מרגישה חשש להתבטא, או חשש מתגובתו - כדי שנגדיר שם סוג של אלימות.
ב. ובאותו עניין - סגנונות התנסחות יכולים להחוות אלימים, גם כשהם רצופים בכוונות טובות.
לעיתים יש צורך בסגנון שכזה כדי לנער את הצד השני לפעולה, ולעיתים זה משיג את ההיפך הגמור.
מיכל , ברצוני להסב את תשומת ליבך לסגנון התקשורת שלך.
סגנון התקשורת שלך ישיר וכנה, ומאוד מחובר לעוצמות הרגשיות שבך.
האם קורה לך לעיתים, שפניות כגון אלה, הרצופות בכוונות טובות, נתקלות באטימות בצד השני, בשל הסגנון ? סבורני שבדיון שלנו, אין זה המקרה. ניכר שאת באה מאהבה, ולכן סביר שפנייתך תיפול על אזניים קשובות.
יחד עם זאת, אם זה קורה לך במקרים אחרים,
יש לנו כלים רבים בהקשר של תקשורת בין אישית, ונשמח להרחיב בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
חסוי17/07/2007היי מיכל (שוב)
אני מבינה שזה נשמע פסיכי לחלוטין להשאר איתו, אבל בערב הוא מעולם לא הגיב אלי בעלימות. אני פשוט מפחדת שבגלל דבר כזה הוא כן עלול.
וחוץ מזה, אני אוהבת אותו מאוד!
דבר אחר שלא הבנתי בתגובתך: מה את מציעה? שאני האזוב אותו?
תודה רבה,
אנונימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה חמורה
איילת לחמי17/07/2007יקירה,
קודם כל ולפני הכול כדאי שתרגישי בטוחה-
אני מציעה לך לפנות לאחד ממרכזי הסיוע לאלימות במשפחה ולדבר עם אחת היועצות בעניין הפחד שלך מהאגרסיביות של בן זוגך. מספר הטלפון הוא להלן: 1800-220-000. אפילו אם שום דבר עוד לא קרה אבל רק עצם הפחד שלך שמא משהו יכול לקרות, צריך לקבל מענה.
שנית, אם את חושדת בבן זוגך אך לא מסוגלת לשתף אותו בפחדייך, חששותייך או ציפיותייך מהקשר - יש כאן בעיה. את לא אמורה לחוש פחד מלשתף את בן זוגך לא בדברים חיוביים ולא בדברים שליליים. הפחד הזה הינו אחת הבעיות המרכזיות בקשר שלכם מכיוון שהוא מניב חשאיות, סודיות ותקשורת סמויה (מאחורי הגב).
אהבה יקירה, אינה מקדשת את כל האמצעים. אם את אוהבת אותו אך תחושת הביטחון הבסיסית שלך נפגעת אז האהבה היא לא שלמה. הבעיה בקשר שלכם החלה עוד לפני החשדות שלך היא החלה בעובדה שאת מפחדת מלהיות אמיתית איתו.
שתפי אותי לאן הדברים הללו לוקחים אותך ונראה לאן אנו ממשיכות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
חסוי17/07/2007היי,
תודה על התגובה שלך, אני חושבת שאת צודקת.
אבל אני מצאתי לעצמי אחלטה אחרת.
אני מתכוונת היום לספר לו מה אני חושבת על הפלירטותים.
ואתמול חברה שלי מצאה אותו מנשק מישהי אחרת, אני מתכוונת להתעמת איתו גם על כך.
ואני אפילו חושבת להתגרש ממנו.
תודה על העזרה, אנונימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה ועידכונים
איילת לחמי17/07/2007בהצלחה בהצלחה ושוב בהצלחה
אם יש בעיות כמו שתארת שאת חוששת מהן אל תהססי לפנות לקו החירום
ושוב- עדכני אותנו מה קורה איתכם
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושוב תודה
חסוי17/07/2007מאוד עזרת לי ואני מאריכה מאוד את עזרתך.. המליץ על האתר גם לאחרות!
היום בערב אני יעשה את הדבר הכי גדול בכל חיי והכל עודות התמיכה שלך, אז תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חסוי02/11/2007עבר הרבה מאוד זמן מאז שכתבתי את המתרחש אצלי, בסוף, דיברתי אם בעלי (עכשיו בעלי לשעבר) הוא לא הגיב באלימות. הוא סיפר לי הכל. מתי זה התחיל, מי היא, למה הוא עשה את זה.
הוא אמר שהוא פשוט לא הרגיש שהוא והב אותי יותר! ולאחר תקופה ארוכה בה הייתי מדוכאת בגלל זה, לא מזמן חזרתי לשיגרה.
אתמול יצאתי לבלות אם חברה ופגשתי בחור מאוד נחמד. הוא הזמין אותי לדייט ביום שישי הקרוב ואני מאוד מתרגשת. אני מקווה שהכל ילך טוב ושאני אוכל לסמוך עליו.
תודה על כל עזרתכם,
חסוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל קונפליק ולחיי השידרוג
סיגל פדה03/11/2007מזל טוב על דרך חדשה והרבה הרבה אומץ.
ריגש אותי לשמוע שלקחת אחריות על עצמך ודאגת לאושר שלך.
בחרת לא לסבול בשקט והעלת את הקונפליקט למול בעלך (לשעבר), זה מצריך אומץ רב.
המילה קונפליקט - בסינית מורכת משניי ציורים שהם שני מילים: הזדמנות וסיכון. ואכן אפשר להישאר במצב כמו שהוא ולחיות עם הבאסה בסבבה... עם זאת אני מאמינה דגולה ביצירת הקונפליקט הפתרון גם אם הוא קשה לאחר הגעה אליו החיים משתדרגים (לא סבבה אלה לקיחת אחריות על האושר והחיים שלך)
אין לי ספק שגרושין זה תהליך קשה וריגשי מאוד, אני שמחה שחזרת אלינו והתאוששת מעט..
שיהיה בהצלחה
נשמח לשמוע איך היה
לחיי הזדמניות חדשות שבדרך,
ושידרוג אמיתי
סיגל פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי05/11/2007תודה על כל העזרה, אם זה לא היה בשביל האתר המדהים הזה לא הייתי עושה מה שעשיתי והייתי נשארת איתו. שאני מתארת לעצמי שזו תהיה טעות חמורה.
חייתי באשליה, חשבתי שאני אוהבת אותו, ואני לא! ואני כל כך שמחה שגמרתי אם כל הבולשיט הזה!!!!
אה, הדייט היה אחלה! והבן אדם הזמין אותי לעוד דייט!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
סיגל פדה05/11/2007כייף לשמוע
מחזיקה אצבעות לדיט הבא ולבאים אחריו...
רציתי לומר לך תודה, על השיתוף האומץ והעשייה. אלה החיים שלך וכמה שניעץ טוב ונכון עבורך, וכייף לשמוע שכך, את בוחרת מה לעשות עם הדברים ואת מתמודדת למול החלטותיך.
אז תודה לך ואני מזמינה אותך לפרגן לעצמך והרבה!!!
כל הכבוד זו בחירה לא קלה ואין ספק שאת מתמודדת איתה באומץ רב.
סיגל פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)