מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמרי26/11/2008
שלום רב, אולי במקרה תהיה לכם עצה בשבילי. יש לי 2 בנות בת 5 ובת שנה וחודש עוד כחודש אני אמורה לטוס ל10 ימים לחו"ל מה לעשות עם הבנות איך להתנהג איתן , האם הקטנה שכעס עליי , האם תהיה לה חרדת נטישה ? הגדולה מאד קשורה אליי אבל אני בטוחה שאם אסביר לה היא תבין אומנם תתגעגע אבל אני מאמינה שיהיה בסדר כי היא תהיה מוקפת במשפחה אחותי ההורים שלי בעלי , אשמח לעצה , עדיין לא קניתי כרטיס כך שהכל עוד פתוח תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מרי
מורן זיו-אש27/11/2008שלום מרי,
חשוב לציין כי אינני מכירה את הילדות ולכן אני עונה תשובה כללית ע"פ גילאי הבנות ובהנחה שהן מפותחות לגילן.
אני אחלק את התשובה שלי לשני חלקים
לגבי בתך בת ה-5, מבחינה התפתחותית וקוגניטיבית היא יכולה להתמודד, ואולי אף להנות מהשהות עם סבים ובני משפחה נוספים. רצוי לא לשוחח עימה על הנסיעה עכשיו אלא רק מספר ימים לפני, שכן דיבור לאורך זמן עלול להלחיץ אותה וכמו כן, לא בטוח שיש הבנה מלאה של מושג הזמן בגיל הזה.
בתך בת השנה וחודש נמצאת, לעומת זאת, בגיל קריטי של "קביעות באובייקט". בלי להיכנס למושגים מקצועיים, בגיל הזה עלולה להופיע חרדת נטישה ועזיבתך עלולה להקשות עליה מאוד שכן ישנה אפשרות שהיא עדיין לא הפנימה את העובדה שאת חוזרת תמיד. אם ניתן, רצוי לדחות את הנסיעה לגיל שנה וחצי לפחות. אם אין באפשרותך אני ממליצה על מספר דרכי התנהגות שיכולים לעזור לה להתמודד בתקופה שאת לא נמצאת: להראות לה תמונות של הוריה, לשחק עימה במשחקים שהיא רגילה ומכירה, לשמור על אותו סדר היום ולהשאיר אותה לישון בביתה ובמיטתה.לאחר החזרה עלולה להיות תקופה של חוסר ביטחון בך ותצטרכי, אולי, לחדש את האמון ע"י שלא תעלמי ללא הודעה, תחזרי ותאמרי בפניה שאמא תמיד חוזרת ותהיי יותר רגישה כלפיה.
בהצלחה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)