מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעזרה!חסוי17/07/2007
היי, אני בת 21 ויש לי חבר בן 25, אנחנו מאוד רציניים וכבר גרים יחד,
לפעמים יוצא שהוא מתחיל לדבר על חתונה וילדים, ואני לא בטוחה שאני מוכנה בכלל.
אני אפילו לא בטוחה מה אני רוצה מהחיים שלי, ואין סיכוי שאני יהיה מוכנה למצוא מה מגיע לעתיד של ילדי.
אני מאוד מחבבת את החבר שלי, אבל אני עדיין לא ממש מוכנה, אתמול הוא אפילו הציע שאני אפסיק אם הגלולות ונכנסנו בגלל זה למריבה ענקית.
מה אני אמורה לעשות?
הוא לא מצליח להבין שאני עדיין לא מוכנה, וכל פעם שאני מנסה להסביר לו את זה- הוא מגיע למסכנה שזה בגלל שאני לא אוהבת אותו!
תודה רבה,
ליאל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הזמן שבעולם...
איילת לחמי18/07/2007שלום ליאל
כפי שאת מציינת חתונה ובטח ובטח ילדים הם לא דבר של מה בכך. דרושה לכך בגרות והרבה רצון. ילדים זו התחייבות ארוכת טווח - התחייבות רגשית וטיפולית והתחייבות כלכלית. את כל אלו אני בטח לא צריכה לספר לך- אני קוראת מבין השורות שאת כבר יודעת שאת "מרגישה" שזה לא מתאים לך כרגע.
חשוב שתפעלי לפי התחושות שלך ושלא תעשי שום דבר, ממש שום דבר נגד הרצון שלך. את רק בת 21, צעירה ויש לך הרבה זמן להחליט. להחליט לאן פנייך מועדות בעולם הזה- מה היית רוצה לעשות, במה היית רוצה לעסוק, איך היית רוצה לראות את העתיד המשפחתי לך אם בכלל. החיים ארוכים וצופנים לנו הפתעות רבות לא צריך להיחפז
אבל מה לעשות עם החבר?
תפתחי איתו את הנושא הזה- אימרי לו שאת לא מוכנה וראי איך הוא מגיב. אם הוא כועס שקפי לו את עצמו שהוא כועס על משהו שאינו תלו בו. אלו גם החיים שלך ויש לך זכות מלאה להחליט מה תעשי בהם ומתי.
דברו על הדברים- אם יש לכם זוגיות טובה השיח הזה והסבלנות שלו ישתלמו. כי כאשר תעשי את הדברים בדרך ובזמן שלך הכול יהיה טוב יותר.
כמו כן אני רוצה להעלות בפנייל שאלה נוספת:
כתבת- אני מחבבת את בן הזוג שלי- מה המשמעות של זה מה את בדיוק מרגישה כלפיו?
בהצלחה בינתיים
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאל21/07/2007שאלת מה זאת אומרת שאני "מחבבת אותו" ובכן, אני עדיין לא יודעת כלום.
אני בשלבים שבהם אני עדיין מנסה למצוא את עצמי, ואני לא חושבת שאני יכלה כבר לחשוב על מחוייבות רצינית או "אהבה", האמת, שאני די מפחדת ממחוייבות. מעולם לא הצלחתי להתחייב לשום דבר.
הוא מאוד רציני בנושא, ואני פשוט לא ממש, כמו שאמרת אני עדיין צעירה- ואני לא צריכה כבר להיות אמא או נשואה? יש לי עוד הרבה זמן בשביל זה!היו הרבה פעמים שהוא אמר שהוא אוהב אותי, אבל אני הרהרתי ואני לא חושבת שממש עניתי לא בצורה ברורה, ואם כן, לא אם כולי.
כנראה עדיין לא הבאתי לו את כל ליבי, ואני ממש מפחדת לעשות את זה- כי תמיד יש לי את הסיכוי להפגע, וגם לו!
אני כנראה פשוט לא יכולה להוציא את המילה "אהבה" אל גבר.
היו לי הרבה מערכות יחסים, ומעולם לא עשיתי זאת.
אני לוקחת את המישפט בין השלוש מילים האלה ברצינות רבה- אני חושבת שאם את אומרת את זה למישהו את כאילו אומרת "אני מתחייבת להשאר איתך לעולמים ולתת לך את כולי" ואני, עדיין לא מוכנה לזה!
תעני במהירות, אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להילחץ מהלחץ
איילת פדה22/07/2007הי ליאל,
את נשמעת מאוד מודעת למקום שבו את נמצאת.
לכן את לא צריכה להילחץ מהלחץ. וכן לא להיות תלויה בתגובות שלנו. את יודעת בדיוק מה טוב בשבילך. אמרת - את צעירה, צריכה זמן, ועוד לא מוכנה להתחייבות ארוכת טווח.
אם החבר שלך אוהב אותך, הוא יבין את זה, ולא ימשיך להלחיץ אותך.
דברי איתו, כפי שהמליצה איילת לחמי, בפתיחות וכנות.
ואם אתם במקום שונה בחיים, כנראה שתפרדו (אם הוא כבר מאוד בשל לזוגיות וילדים ורוצה בזה)
אך אם הזוגיות שלכם טובה, והאהבה אכן שם, הקשר שלכם יתגבר על המשבר הזה.
זוגיות טובה מכילה שני אנשים שלמים עם עצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)