מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בעבודהעדנה19/07/2007
היי איילת
מקווה שאני לא מטרידה אותך בפורום זה
יש רצון עז ליזום עימו את השיחה אבל במחשבה שניה בגלל המצב הטעון היה עדיף אילו הוא היה מזמן אותי ואם לא אז ממש לא לומר כלום
אבל מצד שני אני מוכנה ליזום את השיחה בעצמי ולנסות לפתוח דף חדש ולהעביר מסר אליו
שמרגע זה אני מעוניינת לדעת מה המהלכים שלו כלפיי מאחר ומתבצע רא אירגון
אין לי שום כלום נגדו נכון הוא עשה לי עוול אבל זהו זה מאחוריי ואני מנסה להסתכל קדימה כך יטב לי
תמיד הוא אמר שהוא עובד בשקיפות אבל ברגע שהחליט שלא אהיה בחדר הנכסף שאלתי אותו מי עובר לשם הוא ענה לי " זה לא משנה לך " אז האם זו שקיפות שהתכוון אליו גם את זה אני רוצה לומר לו
החשש שלי שברגע אומר לו את דעתי הוא יתנקם בי בעתיד לכן עדיף אולי לשתוק ולא לנהל עימו שום שיחה כי הרושם שלי שזה ממש לא מזיז לו ולא יביא בכלל למהפך מבחינתו
כי אחרת מזמן היה קורא לי לשיחה ולא מדבר עם החברה שלי לגביי אלא איתי
אני בהחלט רוצה שיבין שאני שדיי פגועה מהמהלך שעשה נגדי והכוונה שהחליט להכניס עובדת אחרת כדי שתוכל לעשן שם ולא חס על בריאותי
אני רוצה לספר לך מה הכוונה מצב בריאותי
אני עברתי ניתוח כריתת רחם בגיל 33 ועברתי עוד שני ניתוחים של פתיחת הבטן מאוחר יותר
מאז אני סובלת מגלי חום בלתי נסבלים וכל היום אני יושבת עם מניפה כי המזגן לא ממש מספיק לי ובחדר הסמוך יש חלון דבר שהיה מאפשר לי רוח ואוויר
כשהסברתי לו שיש לי גלי חום הוא אמר לי תפסיקי להיות דרמטית
ואני שואלת האם זו תשובה של מנהל?
לתת לעובדת שאין לה שום בעיה בריאותית חדר עם חלון ואותי להשאיר במצב הזה?
היום השלמתי עם המצב הנתון וכך גם קל לי יותר אני לא בוכה למעט שאני נזכרת ויורדות לי מעט דמעות וזה עובר לי מיד
אני רוצה שמרגע זה ואילך ישנה את הגישה שלו כלפיי לא כל מה שאני מבקשת מחובתו לתת לי אבל שיישם דברים בצורה נכונה והגיונית
לדעתי הוא אינו יציב בדעותיו וכל רגע הוא משנה את מחשבותיו
אז האם לאור מה שכתבתי האם בכלל כדאי לשוחח עימו אחרי פגיעה כזו חזקה כלפיי ?
אם את תחליטי שכן אעשה זאת מיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתנסח באופן אסרטיבי, שמכבד אותך
איילת פדה20/07/2007שרונה יקרה
בהודעה זו אתייחס רק לפתיח שלך בהודעה - שהוא החשוב מכל.
פתחת ב- "מקווה שאני לא מטרידה אותך בפורום זה".
א. ברור שאת לא מטרידה אותי - אני כאן בשביל לתת שירות, ואת מאפשרת בפתיחות ובשיתוף שלך להרבה נשים יקרות ללמוד מנסיונך. מעבר לכך את מפרגנת ומעריכה - כך שזוכה ביושר לתשומת לב שאת מקבלת כאן.
ב. את משתמשת בשפה שעלולה ליצור אפקט של נבואה המגשימה את עצמה -
כשאת אומרת - "מקווה שלא מטרידה", השומע נשאר עם המילה "מטרידה" בראש. כך שגם אם לא חשב עליה קודם, כעת היא שתולה אצלו עמוק, ואת עשית זאת במו ידייך.
ג. איך כן להתנסח באופן אסרטיבי שמכבד אותך?
אלטרנטיבה, אם את בכל זאת מתלבטת אם לצד השני יש זמן עבורך כרגע, היא לשאול-
"האם נוח לך/ נעים לך / מתאים לך לדבר איתי עכשיו?" - השומע ישמע את המילה "נוח"/ "נעים" / "מתאים".
וגם אם יענה על השאלה בשלילה - מיד תוכלי לשאול - "אז מתי כן יהיה לך נוח / מתאים ?"
והתשובה על שאלה זו - כשאלה פתוחה - תהיה בד"כ חיובית עבורך - בכך שתקבע מועד שנוח לשניכם. כאן את גם מעניקה לו את אפשרות הבחירה.
את יזמת פניה (כפי שאת הולכת ליזום פנייה לבוס שלך) - ועם זאת את מאפשרת לצד השני לבחור מתי נוח לו לקיים את השיחה, תוך כדי שימוש במילים עם אפקט רגשי חיובי (נוח), ולא שלילי (מטרידה).
ד. התחילי להשתמש בשפת המלכות - זנחי את שפת המשרתות - ובכך היי מלכה והתפטרי מתפקיד המשרתת!
שרונה יקרה, אני הולכת להקפיד איתך על הניסוחים, ממש כמורה לאנגלית - שעוזרת לך לרכוש שפה חדשה. שפה של מלכות. כי את מלכה. הבעייה היא שאת עדיין משתמשת בשפה של המשרתות, ולכן מקבלת לעיתים יחס כזה.
ומלכה, דואגת שרצונותיה יתממשו. ומשתמשת בשפה שמקדמת זאת.
לכן קודם כל הקפידי על הניסוחים עם כל סובביך. תפסיקי להתנצל על עצם קיומך, תהיי ערה לחוזקות שלך וליופי הפנימי שלך - ותתחילי לכבד את עצמך. ואז הסביבה כולה תערך בהתאם.
רק כשתרגישי שאת שולטת בשפת המלכות, תהיי מוכנה לשיחה עם הבוס. אז להתחיל לתרגל בבקשה.
מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)