מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מקווה שאני על דרך המלךעדנה21/07/2007
היי איילת מה שלומך?
אין לי מושג איך תתנהל השיחה שלי עימו ותלוי אם הוא היוזם או אני
במידה והוא יזום את השיחה דבר שלא הייתי מאמינה מאחר והוא יודע שהיה לא בסדר
אנהג בסדר הבא
אני אתן לו לדבר עד הסוף כדי שיחשוף את עצמו לגמרי ואקשיב בנימוס למרות שאני כועסת
ואומר לו רק דבר אחד " מאד אשמח שימצא לי חדר הולם בשלב הבא" וזאת מפני שאת הנעשה אין להשיב כך אני מרגישה
מעבר לכך אני חושבת שמיותר להוסיף כי במילא לא יעזור
התסריטים לתגובותיו ממני יהיו בסדר כי אם מראש אני לא מפנה אצבע מאשימה אז מראש האוירה תהיה רגועה ונינוחה
אם אני ינהל עימו שיחה בסגנון "אתה היית לא בסר ולא הוגן וחסר התחשבות
לא לקחת בחשבון את האישורים הרפואיים "זה רק יגביר את המתח ויוביל אותי ואתו לפסים לא נעימים
למרות שאני חושבת שהוא היה כזה כלפיי
ברגע שמראש אני משדרת נינוחות ורוגע אז אני מאמינה שהשיחה תהיה נעימה ואולי ירצה גם לשפר את מיקומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבה יוצרת מציאות
איילת פדה22/07/2007שרונה יקרה
תכנון השיחה, דימוי התנהלותה והתסריטים האפשריים - הינם הכנה מצויינת לשיחה עצמה.
במקרים רבים, מחשבה גם יוצרת מציאות.
אני ממליצה לך להפסיק לצפות ממנו ליזום, (למרות שתארת יפה את תסריט השיחה הזו)
קחי אחריות על האושר שלך.
בנוגע להמשך - אם את יוזמת שיחה, את צריכה להגדיר מה מטרתה, ולחשוב כיצד לפתוח אותה.
השאלה שלי היא מה את רוצה?
האם את רק רוצה שיחשוב עליך לכשיתפנה החדר הבא, או שיש דברים נוספים ביחס שלו, שיכולים לפנות לך מקום? אם את כבר מתאמצת ויוזמת, בואי נחשוב כיצד אפשר לתעל שיחה זו להשגת מטרות.
האם את יודעת מה הוא חושב עליך? ממה הוא מרוצה בתפקודך? מתי שמעת זאת בפעם האחרונה?
מה דעתך ליזום עמו שיחה לקבלת משוב - לברר מה שביעות רצונו ממך?
אם הוא מרוצה - תקבלי פידבק שתמיד כיף לשמוע, ואחריו גם יהיה מקום לבקש בקשות.
אם לא, אולי תביני למה הוא מעניק לך יחס שכזה, ואז תוכלי לנסות לייצג את הצד שלך בפניו בדברים שלא הובהרו כראוי, ולקחת אחריות על אלו שטעונים שיפור.
בכל מקרה דבר עשוי להגביר שביעות רצון שלו ושלך מהקשר להמשך.
המשיכי לתאר לי את תסריט השיחה שאת יוזמת - משלב הפניה, ועד המשוב ממנו - במקרה חיובי ובמקרה של חוסר שביעות רצון.
איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)