מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנשים טובים!!!מקרה חירום!עזרו פליזזבילבולית27/12/2008
לי ולחבר שלי יש חברים משותפים ותיקים מאוד כמו כן גם חברים בין כולם, זוג חברים טובים שלנו שנהגנו לבלות איתם המון גרים ביחד, הבחור הוא שטוטניק, אוהב לבלות, לצאת, וגם לצערי לוקח מדי פעם סמים. הבחורה היתה מודעת לזה אך האמינה למילה שלו שהפסיק. וכך הם גרים ביחד שנה, כיוון שמשום מה אני מתחברת יותר לגברים הם לא מסתירים ממני דבר ומתייחסים אלי כאחת משלהם, כי ביני לחבר שלי אין סודות ומעשים בסתר, והוא סומך עלי בעיניים עצומות. לא היתה לי אף פעם חברה ממש קובה, ומאוד התחברתי עם החברה של אותו בחור שטוטניק, התברר שהיא ניתקה בגללו קשר עם כל החברות שלה וחיפשה אוזן קשבת לכן אני מכירה כל ריב שהיה להם. אני גם יודעת המון דברים מעבר על הבחור, שקרים, רמאות במצח נחושה, היא אוהבת אותו מאוד בעיניים עצומות ולא רואה שהוא חוזר הביתה מסומם, לפעמים ממש עושה את זה מתחת לאף שלה והיא לא שמה לב. אני מודה שגם אני התנסיתי בכמה דברים ומכירה התנהגות של בנאדם מסטול. הם הפסיקו לצאת לבלות איתנו ובכלל, יושבים קרוב לשנה בבית, כך היא חושבת אבל הבחור מוצא זמן לבלות עם חבר או חברה לשעבר להמתיק את גורלו המר בסם ולחזור הביתה. כמו כן קרו להם גם מקרים של אלימות ומכות, והיא לא מוכנה לוותר וסולחת על כל דבר. הוא גרם לה לצאת מהלימודים ולא להשלים תואר באדריכלות כי העדיף להשתמש בכסף לתיקון אוטו והיא ויתרה לו. לאחרונה השכירו דירה חדשה, היא לקחה הלואה גדולה ועיצבו את כל הדירה במוצרים ורהיטים חדשים לגמרי. גם אתמול בביולי עם חברים משותפים שמעתי בסוד הוא נעדר מהעבודה ומבלה עם חברים, היא כמובן כמו עקרת בית למופת מחכה לו עם אוכל טרי יומיום מהעבודה לא מרשה לקנות לעצמה, הוא לא נותן לה איזה יחס של כבוד ולא מחשב את דעתה בכלל, מוציא עליה את כל המצבי רוח את כל התסכולים. היא בחורה קצת טיפשה חסרת נסיון עם גברים, מקבלת כל התנצלות ומקווה שהוא ישתנה. מתכננת חתונה כנגד רצון הוריהם.כואב לי הלב, נקרע לי הלב לראות בחורה שלא מכבדת את עצמה וחושבת שזה הכי טוב שיכול להיות וצריך להחזיק בו בכל הכח כי היא הרי עוד לא ראתה בחור שעוזר בבית, דואג, עושה קניות, תולה כביסה או אפילו סתם נותן חום ולא רק לצורך סקס. צובט עד עמקי הנשמה עד כמה שאנשים מסביב שופטים אותה ומרחמים עליה, והוא פשוט עשה לה עוול נורא, היא לא מודעת שלום דבר אבל כולם מסביב יודעים ושותקים. אני ניהלתי איתה שיחה וניסיתי להראות לה צד אחר של המצב, היא לא רואה. אני מאוד רוצה לדבר איתה ולנסות לכוון אותה לראות את מה שהוא מסתיר אפילו בעקיפין, אך אני מתלבטת כי אם יעלה הנושא והיא תראה סוף כל סוף משהו יהיה ברור מי עזר לה ואני אהיה כאויב וכבוגד גם בפני חבר שלי שדוגל בדעה שאסור להתערב ביחסים של אחרים, ופשוט כל האמון של החברים שבנוי על למעלה מ 8 שנים ייהרס.אף אחד לא מוכן לעשות דבר ואני לא כחברה אלה כאישה לא הייתי רוצה להיות במצבה ולהתפס על ידי כולם כטיפשה עיוורת מאהבה. מה עושים? עזרו לי!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לבלבולית
מורן זיו-אש28/12/2008-עניתי אבל כנראה זה לא נקלט, אז אני עונה שוב-
את כותבת: "לא הייתי רוצה להיות במצבה ולהתפס על ידי כולם כטיפשה עיוורת מאהבה..." וזה המשפט המרכזי במכתבך.
בלבולית יקרה, את מפחדת מלהיות האישה הנבגדת שכולם מרחמים עליה. הסיפור שלה משקף לך את פחדייך שלך ואיתם את צריכה להתמודד. אולי את פוחדת להיות כמוה בעתיד, או אולי את פוחדת שבגידות הן נורמה אצלכם בחברה ואולי את היית רוצה שמישהו חיצוני "יציל" אותך אם תהיי אי פעם במצב הזה....
היא אינה חברתך הקרובה, אם תתערבי, תפגעי הרבה יותר. תעבדי על הפחדים שלך...
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן
בילבולית28/12/2008תודה על תשובתך, לדעתי אף אחת לא הייתה רוצה להיות במצב כזה בכלל קודם כל, פשוט ראיתי את כל התפתחות העיניינים ואת כל התהליך שהם עברו, אין בכוונתי לייעץ לה, כואב לי על מצבה כאישה, ובשום פנים איני מפחדת שלי זה יקרה, מהסיבה הפשוטה שלא הייתי מכניסה את עצמי למערכת יחסית כזאת מלכתחילה כי מניסיוני הרב לצערי במערכות יחסים כיום אני חיה עם בן זוג מכבד ותומך והכי חשוב שאני גם סומכת עליו ובטוחה בעצמי. השאלה היתה האם אני צריכה אולי לעשות איזה צעד ולהראות לה טיפה איך זה נראה מצד אחר, רק מתוך כאב שהיא תשקע במה שלא ייגמר בטוב אלא רק יגרום לה נזק נפשי חמור. לא נעים לי לשמוע את כל הסובבים מרחמים עליה ומרכלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבלבולית
מורן זיו-אש28/12/2008שוב שלום,
ראשית, את צודקת שלכולנו כנשים קשה לראות או להכיר נשים הנמצאות במערכות יחסים הורסות. זה מעורר אצל כולנו את הפחדים, המודעים או הלא מודעים. אני שמחה לשמוע שאת כבר עברת תהליך מקדם בנושא וכיום את נמצאת בזוגיות טובה ומספקת.
שנית, את מבקשת תשובה מוחלטת לסוגיה ערכית ולכן אני אענה לך מתוך הערכים שלי. ישנם הרבה תסריטים שיכולים להתקיים בעקבות התערבותך, חלקם עלולים להביא אותך למקום רע. את עלולה להצטייר כסכסכנית, כאחת שמתערבת בעניינים לא לה וכד'. אם היא איננה חברתך הקרובה, אני במקומך לא הייתי מתערבת.
שלישית, יש נשים שבוחרות, במודע או שלא במודע, להישאר עם גבר בוגדני. יש הרבה סיבות לכך, לעיתים הן רוצות להישאר בזוגיות, לעיתים, הן מפחדות להישאר לבדן ולעיתים הן בוחרות כך מתוך שיקולים כלכליים. קשה לשפוט.
נושא הנאמנות הוא נושא מורכב ואני מזמינה את אנשי הפורום להביע את דעתם. אולי נוכל כך לעזור לבלבולית לקבל החלטה.
יום מקסים!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)