רוצה ייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה ייעוץ
    חסוי
    29/12/2008

שלום אני קוסמטיקאית בתחילת הדרך, פירסמתי מודעות ואני אכן מקבלת מהבית רק שאני מניחה כמו כל חדש בעבודה חדשה ובייחוד בעסק עצמאי משלי אני לפעמים תוהה אם בחרתי את הבחירה הנכונה. אני ישתף אותך באמת במה שעולה לי לראש כמו מצד אחד שכבר פירסמתי וכולם יודעים שאני קוסמטיקאית משפחה, חברים וכו' וזה האמת קצת מבהיל כי אם אני לא רוצה את המקצוע הזה באמת..? זה כמו סטודנט שהתחיל ללמוד ראה שאותו נושא לא מוצא חן בעיניו ועבר לתחום אחר.. ופה אני כבר פירסמתי כולם יודעים ודבר שני אני בטוחה שלקוחות מרגישים שאני חדשה והאמת אולי לפעמים משדרת חוסר בטחון.. מה שלעיתים גורם לי לתהות אחרי שהלקוחה יוצאת אם היא נהנתה, ואם היא תחזור שוב... אשמח לייעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה ייעוץ

הוספת תגובה

• לקוסמטיקאית...

מורן זיו-אש
    30/12/2008

שלום לך,
    אני מבינה שאת חווה התלבטות לגבי הבחירה המקצועית שלך. ההתלבטות הזו גורמת לחששות הקשורים ל"התחייבות" שלך כפי קרוביך לעסוק בקוסמטיקה. בנוסף לכך את חווה חוסר ביטחון מקצועי שלא ברור האם קשור להיותך חדשה בתחום או להתלבטויותיך.

אני מציעה לך להניח בצד את כל הגורמים החיצוניים שעלולים להשפיע על דעתך כמו: מה יחשבו עלי, ההשקעה שנעשתה עד עכשיו וכו', קחי רגע עם עצמך ונסי לחשוב מדוע בחרת לעסוק בתחום, מה את אוהבת בו, מה הציפיות שלך, האם במהלך הטיפול בלקוחה את נהנית (בלי קשר להאם הן נהנו או האם היית טובה), מה זה בשבילך להיות בעלת קריירה ועוד... כלומר, אני מציעה לך להביט פנימה ולהקשיב לעצמך ולהבין מה מתאים לך? האם התחום הזה או תחום אחר?
    לגבי חוסר ביטחון שאת משדרת: חשוב לציין שלרוב החוויה הפנימית שלנו (פחדים, חוסר ביטחון...) אינה נראית לצופה ולכן יכול מאוד להיות שזה שלך בלבד. ככל שתתמקצעי יותר, תהיי בטוחה יותר, הלקוחות יהנו יותר וגם את, תני לכך זמן.
    אם עוד תקופה מסויימת ההתלבטויות ימשיכו, אני מציעה לך לפנות לאימון ולבדוק את הסוגיות האלו לעומק.
    בהצלחה!
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסויה

חסוי
    31/12/2008

היי זאת שוב אני. אני בת 25 יש לי עבודה מסודרת.. (קצת חסרת בטחון) אבל לא תמיד רואים זאת.. תלוי באילו מצבים ויכול להיות כאשר אני יוצאת עם בחור הפחד שלי הוא מתקשורת שלא נדבר על נושאים שאני לא יבין בהם.. או שיש לי חוסר ידע לגביהו ואז הדפוס החוזר על עצמו מה הוא חושב עלי? אולי ירדה לו ההתלהבות ממני מהפעם הראשונה שהוא הכיר אותי? זאת אומרת אני כבר יודעת דבר אחד שאני מחפשת אישור כל הזמן.. וכאשר אני מתייעצת אומרים לי "תזרמי".. בקשר להצעתך איזה אימון זה בדיוק? מה עושים שם? אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ מקצועי

אביטל שטרית
    31/12/2008

קוסמטיקאית יקרה , קראתי את שאלתך ואת תשובתה של מורן, וברצוני להוסיף כמה דברים.
    אם היית יכולה לבחור כל מקצוע, בלי להתחשב בנתונים נוספים באיזה מקצוע היית בוחרת?
    מהן העוצמות שלך?
    ובאשר למקצוע בו בחרת, אם את לא שלמה אם המקצוע את חייבת לשנותו, אין דבר מדכא מלעבוד כל החיים בעבודה שאיננו אוהבים.
    מגיעים אליי אנישים רבים בגילאי40 ו50 שאומרים כי אינם מסוגלים להמשיך בעבודתם אפילו יום נוסף. הם כועסים על השנים שבזבזו ומוכנים כעת למרות גילם והמשבר הכלכלי לערוך שינוי.
    ייתכן שההתלבטות שלך נובעת מחוסר בטחון, זכרי כל ההתחלות קשות, סביר להניח שחשים בחוסר נסיונך, אבל אי אפשר להולד עם ניסיון, ניסיון זה דבר שמרויחים בעבודה קשה. את יכולה כמובן להדגיש את העובדה שלא מזמן סיימת ללמוד, מה שאומר שאת מכירה את כל החידושים בתחום והכל רענן וחדש אצלך.
    חישבי על השאלות שהעלתי ואשמח ליעץ לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת

חסוי
    31/12/2008

היי האמת שאתמול היתה לי לקוחה שיצאה כ"כ מרוצה מהטיפול שזה עשה לי ממש טוב.. כאילו הוכחתי לעצמי.. ובהקשר לשאלתך על עוד דברים שאני אוהבת לעשות זה תחום הבמה.. שירה, ריקוד חקיינות. אבל לא פיתחתי את זה מלבד תחום הריקוד והשירה שעוד איכשהו הסובבים אותי כ"כ התפעלו מהכישרון.. בתקופת הביה"ס והשירות שלי עכשיו הזנחתי את זה.. והפחד הגדול גם הוא בהמלצת הוריי היא שבתחום הזה אין ממש עבודה.. וזאת לא עבודה עמידה שמחזיקה מבחינה כלכלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוקים ועסקים.

אביטל שטרית
    04/01/2009

מתלבטת יקרה, את מעלה כאן שתי סוגיות שונות, הראשונה קשורה לחוסר ניסיון ולחוסר בטחון,אני שמחה לשמוע שאת מתגברת על כך ושואבת עידוד מלקוחות מרוצים. בעתיד יהיו לך גם לקוחות לא מרוצים, לא משום שאינך טובה, אלא משום שזהו הטבע האנושי. עלייך ללמוד לשאוב את הבטחון המקצועי שלך, מעצמך ומיכולותייך.
    בנשא הכיוון המקצועי, לא ברור לי אם את עדיין מתלבטת, אך אם עודך מתלבטת, בקשתי שתכתבי לי על העוצמות שלך , הדברים שאת אוהבת לעשות, איזה מקצוע היית בוחרת לו יכולת לבחור כל מקצוע קיים, בלי להתחשב בשיקולי פרנסה, הןרים וכו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה