מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרה! לא יודעת מה לעשות...סיון17/02/2009
שלום, אני לא בטוח האם פניתי למקום הנכון אבל מקווה שתוכלו לתת לי תשובה בהקדם.... אז ככה, אני בת 16, ואני מתנדבת במד"א, אך לפני כן עלי לעבור קורס של 60 שעות. בקורס שלי יש ילד מאוד מאוד חמוד והאמת הוא ניראה לי די בישן, כאילו שאר הבנים כזה יותר משתתפים ומדברים והוא לא כל כך. עכשיו הייתי מאוד רוצה להתחיל איתו אבל אני לא יודעת איך, חוץ מיזה מיזמן שהייתי בערך בת 13 עשיתי טעות איומה והלכתי למישהו שאהבתי מאוד ופשוט אמרתי לו, והוא לא רצה אתי כל קשר ואני נפגעתי מהעיניין מאוד, והאמת הביטחון הזה להתחיל עם מישהו, אם זה אפילו סימנים וסתם לדבר ירדו עצלי. קשה לי להאמין שאני מספיק טובה בישבילו.:( האמת פעם הייתי ילדה פחות מטופחת, היה לי גשר חחחחח....והייתי בישנית ברמות, ולא יפה, ועכשיו אני דווקא מתלבשת יפה ומטפחת בעצמי, פשוט גדלתי, אבל עדיין אין לי ביטחון עצמי, עוד משהו כמעט כל הבנות ביכבה שלי אומרות לי כל הזמן איזו יפה את , איזו חכמה, אבל מישום מה אני לא יכולה לחשוב כך. אז יש לי שני שאלות, 1) איך אוכל לשפר את הביטחון, להאמין בעצמי יותר, ולהעריך? 2) איך אוכל להתחיל לדבר איתו, האמת שמתי לב שהוא פה ושם מסתכל עלי, אבל יכול להיות שזה לא היה ממש לכיווני, אשמח לקבל כל תשובה ועצה, תודה רבה מראש!:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי סיוון
מורן זיו-אש22/02/2009את נערה מאוד כנה, אמיתית ואמיצה.
את שואלת שאלות מורכבות שקשה לענות עליהן דרך הפורום, אך אנסה בכל זאת.
ביטחון עצמי בנוי ממספר אלמנטים באישיותו של האדם. חלקם קשורים בילדות וחלקם בחוויות חיים שמעצבות את האישיות לאורך השנים. את כיום נמצאת בגיל ההתבגרות שכולל הרבה שינויים, פיסיים ונפשיים, בתקופה זו יכולים להתרחש גם שינויים בביטחונו העצמי של המתבגר. בנוסף, ביטחון עצמי בא יחד עם השלמה לגבי איזה אדם אני, במה אני טוב, מה אני אוהב ועוד.. (בגיל ההתבגרות אלו שאלות חשובות שעולות, בדרך כלל)
שיפור ביטחון עצמי הוא תהליך ואין לו נוסחה קבועה. אני רק יכולה לומר לך שמתוך ראיה חיובית על חוויות חייך ומתוך התבוננות פנימית על החלקים הטובים והמוצלחים שלך תוכלי לשפר את ביטחונך. אני אסביר לך למה הכוונה: לדעתי, ילדה בת 13 שיוזמת שיחה עם ילד שהיא מעוניינת בקשר איתו זאת ילדה אמיצה, ישירה, שמוכנה ללכת עם האמת שלה, מוכנה להאבק על דברים שחשובים לה. כל אלו תכונות טובות ונפלאות שיש בך!
חשבי על נקודות בחייך בצורה דומה.
לגבי שאלתך השנייה, אולי תנסי להתקרב אליו, לשבת לידו, לשוחח איתו באחת ההפסקות. אולי יהיה לך קל יותר ליצור קשר באופן פחות ישיר.
שיהיה בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן זיו-אש!
סיון24/02/2009תודה רבה רבה, אני אכן מבינה כי זה לא דבר קל, בא5מת מורכב ואי אפשר ליפתור אותו בין רגע. אך בכל זאת תודה. איני שמחה לדעת שישנה מישהי מוסמכת כמוך שמאמינה בתכונות שלי וחושבת עלי דברים כאלו!!! שוב תודה סיון:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)