דילמה אתית בנוגע לנשים מוכות...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה אתית בנוגע לנשים מוכות...
    ענת
    21/02/2009

ברצוני להעלות סוגייה שברצוני לכתוב עליה עבודה אקדמית באוניברסיטה. האם בפרקטיקה כיום (במפגש בין נשים נפגעות אלימות לבין מטפלים/עובדים סוציאליים) אכן קיימת נטייה לא להתערב בבחירת האישה האם להישאר עם בן זוגה האלים? ברור לי שמדובר בבעיה אתית לא פשוטה, בייחוד כשמדובר באלימות מסכנת חיים או כשישנם ילדים בתמונה. אולם הבנתי שהגישה היום היא לא לבחור עבור האישה אלא לתת לה בזמנה החופשי , תוך הענקת טיפול נקודתי ומתוך הבנת נקודת מוצאה של האישה (דת/תרבות וכו) להגיע לתובנות ולהבנות עם עצמה בנוגע לחייה. שאלתי היא האם בפועל אכן גישה זו מופעלת? כיצד ניתן באמת לתת לאישה נפגעת האלימות מצד בן זוגה באמת לבחור? (שכן יש שיגידו שלא מדובר בבחירה מושכלת אמיתית..שכן היא לכודה בתוך מעגל האלימות). אודה על דיון בנושא רגיש זה. :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לענת

מורן זיו-אש
    24/02/2009

שלום לך,
    מתוך הידע והניסיון שלי, עובדים סוציאלים נמנעים מלנקוט בגישה פטרונית ולא לבחור עבור האישה. בתחילת הקשר הטיפולי מתבצעת הערכת מסוכנות של הגבר ומערכת היחסים ואז מוצעות לאישה אלטרנטיבות לבחירה ע"פ המצב, כגון: צו הגנה או מקלט לנשים מוכות. נקודת ההנחה היא כי האישה מודעת למצבה. אם האישה בוחרת בטיפול אז אני מניחה שמנסים לצרף את בן זוגה לתהליך, כאשר תוך כדי עובדים על החלקים של כל אחד מבני הזוג, עובדים הרבה עם האישה על דימוי עצמי ועל שבירת המעגל.

בסופו של דבר, אני מאמינה שאם הטיפול הוא איכותי ומקצועי והאישה מצליחה לעבור תהליך של גדילה וזוכה בתובנות על חייה והתנהלותה, אז בחירתה, בסופו של דבר, היא בחירה "נקיה".

בהצלחה
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה