מרגישה מבוזבזת...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרגישה מבוזבזת...
    קטי
    06/08/2007

אהלן בנות!
    זו מחשבה שרודפת אותי כבר הרבה זמן.אני לא מרגישה בנישה שלי-אני יודעת שזו בעיה של הרבה אנשים, אבל אולי אצלי זה שונה, כי אני באופן רשמי "לא מבוזבזת"- אני סטודנטית, וסיימתי שנה ראשונה מהתואר -את הלימודים האלה בחרתי מתוך "זה מה שאני רוצה ללמוד" וקיוויתי שאסתדר איתו לאחר סיום מבחינה כספית.אך עם הזמן אני מבינה כמה קשה יהיה לי למצוא בזה עבודה (אבל את התחום אני בכל זאת מאוד אוהבת וכן רותה לסיים את התואר) ואני נורא מפחדת להתקע בעבודות דפוקות שמהן אני מתפרנסת כרגע בהיותי סטודנטית.
    אני יודעת שאני יכולה יותר, רק לא יודעת איפה....
    אולי לא יהיה לכן יותר מדי מה להגיד לי, אבל היתי צריכה לפרוק את זה:(
    אבל אשמח אם אקבל איזשהי עצה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה מבוזבזת...

הוספת תגובה

• דפוס מחשבה- מחשבה מולידה התנהגות

איילת לחמי
    06/08/2007

קטי יקרה
    ממה שאני קוראת ההתלבטות שלך סובבת על פני נושאים רבים - בחירת מקצוע שיכול להוביל אותך לתמורות כלכליות, קונפליקט בין נורמות מול רצון אישי ופחד מעתיד הקריירה שלך.
    אך לפני שנתמקד בכול אחד מהנושאים הללו יחדיו, הייתי רוצה להסב את תשומת לבך לשתי אמירות מאוד משמעותיות שמאפיינות את פנייתך:
    1. שאת מרגישה מבוזבזת
    2. שלא יהיה לנו מה לענות על להפנייה שלך

אמירות אלו משאירות רושם מאוד אמביוולנטי. מכיוון שמצד אחד את מאמינה רציונלית במשהו אחד אך באותו משפט מבטלת אותו, כך באותה צורה את פונה אל הפורום אך באותה נשימה מבטלת את היכולת שלנו לעזור

הייתי רותה להפנות אלייך את השאלה חזרה- מדוע יש בך את האמביוולנטיות הזו? והם הניגוד הזה עוזר לך בהתמודדות עם הדברים? הבנת דפוס זה תעזור לך להתקדם אל פתרון בעייתך
    מחכה לתגובתך,
    איילת לחמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה איילת!

קטי
    06/08/2007

אני מאוד רוצה לקבל עזרה ומהתגובה שלך הבנתי שאת תוכלי לעזור לי.
    מקודם היתי סקפטית מאחר הבעיה שלי לכאורה נראתה לי גלובאלית מדי מכדי לפתור אותה במסגרת הפורום:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפוך את המחשבה לפעולה רצויה

איילת לחמי
    07/08/2007

הי קטי,

אני נגשת אל פנייתך מתוך התפישה שמחשבה ואמונה מולידות את ההתנהגות שלנו.
    ניקח דוגמא מתחום ההשכלה- ידוע שמתוך כלל הסטודנטים של תואר מסויים רק 20% מתקבלים לתואר שני. זוהי עובדה ואותה לא ניתן לשנות. מה כן ניתן לשנות? את המחשבה שאנו יכולות להיות בין 20% הסטודנטים הללו.
    כך בתחום העיסוק שלך, יכול להיות שבאופן כללי "אין עבודה" אבל אם תביטי סביבך תראי שיש אנשים שעוסקים בתחום הזה- בתחום שהם אוהבים. בכול תחום יש מצליחנים!
    הדבר נכון בכול התחומים ממחלות ובריאות ועד לאושר זוגי ועושר כלכלי.... מחשבה מצליחנית מובילה לכך.

ועכשיו לפרקטיקה-
    בדקי עם עצמך מה היית רוצה לעשות בתום התואר. לאיזה כיוון היית רוצה לפנות. יש הרבה מסלולים אפשריים והכול תלוי במה חושקת נפשך (רשמי עוד קצת מידע על התחום בכדי שנוכל לדון באופציות באופן יותר ממוקד...). ואז תראי מה יכול לקדם אותך לשם.
    התחילי מעכשיו- תעשי רשימה של מקומות עבודה אפשריים שאת יכולה לפנות אליהם כדי להתחיל לעבוד. "דחפי את עצמך" למקומות אלו באופן אלגנטי שתואם את התחום ופלסי את דרכך למקומות שבהם תרגישי "לא מבוזבזת"....

והכי הכי חשוב-
    תאמיני שמגיע לך להגיע לשם ושמגיע לך הרבה הרבה יותר

רשמי לי את רשמייך ואם תרצי נוכל לדון עוד בשלבים הפרקטייים לפעולה
    על מנת להפוך את המחשבה לפעולה רצויה!

בהצלחה,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

קטי
    07/08/2007

התחום שלי הוא ביולוגיה. יכול להיות שפשוט באיזה נקודה הושפעתי חברתית מאנשים שמרימים גבה כשאני אומרת להם מה אני לומדת "מה?ביולוגיה?מה תעשי עם זה?" וכשאני מבינה את זה, אני אפילו כועסת על עצמי שאני נותנת לאנשים אחרים לערער לי את הבטחון בעתיד שלי, כי בסה"כ כשהלכתי ללימודים האלה, היה לי ברור של א קל למצוא עבודה מיד לאחר תואר ראשון, שיותר פרקטי ללמוד משהו מתחום "משרדי" ואף הרבה יותר קל.
    מקומות עבודה פוטנציאלים בתחום לא מעסיקים לרוב סטודנטים, אבל אני ממשיכה ואמשיך בחיפושים ולא אתייאש.בסה"כ אני כן חושבת חיובית פשוט כאן החלטתי לחלוק את מה שאני בד"כ מחביאה אפילו מעצמי.:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בראוו

איילת לחמי
    08/08/2007

בראוו קטי,
    נראה לי שעברת תהליך קטן עם עצמך והוא להאיר מחדש בפנייך את היכולות שלך!
    את כותבת שאת חושבת חיובי בדרך כלל ומאמינה ביכולות שלך - well done
    הרבה פעמים הסביבה מכוונת אותנו אבל לפעמים אנחנו צריכות לשלוט במקומות אליהם זה הולך ונראה לי שאת בכיוון הנכון.

אני עדיין מאמינה שגם היום את לא צריכה לעבוד בעבודות בהם את מרגישה מבוזבזת - תנסי לראות לאן היית רוצה לפנות בכדי לחפש עבודה. אל תחכי ל"מחר" בכדי להרגיש יותר טוב עם עצמך (וזה נכון לכול תחום)- עשי זאת כבר היום

אנחנו עדיין כאן להמשך
    שיהיה בהצלחה,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשיבי ...

=>
    14/08/2007

אני חושבת שאת סתם הולכת ושוכבת ושוכבת איתו מה בתכלס יוצא לך מיזה ? כייף ? וזהו לא יוצא לך מי זה שום דבר , חבל שאת לא מנצלת את הזמן עכשיו כדיי למצוא מישהוא רציני ולא סתם קטע .. כי את לא יילדה בת 14 או 15 שחפשת קטעים את כבר גדולה ואת צריכה למצוא לך מישהו רציני ולא סתם לשכב איתו ואחריי שתלכי הוא יישכב אם עוד מישהי ..
    אם זה מה שכייף לך ונוח לך ככה אז בואי נגיד שאת אומללה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי מופנית תגובתך?

איילת לחמי
    14/08/2007

שלום לך

אני שמחה שאת מגיבה בפורום ונראה שיש לך הרבה מה להגיד אל אני לא מבינה למי את מפנה את התגובה שלך האם זה לסינגלית או לקטי או למישהו אחרת.
    כווני אותנו בכדי שהמיועדת תוכל להתייחס....

תודה, איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה