מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימודיםקארין19/08/2007
היי. אני עומדת להתחיל ללמוד בשנה הבאה ונרשמתי גם לביולוגיה וגם להנדסה. אני יותר נוטה להנדסה כי נראה לי שיש בזה עבודות בטוחות יותר בעתיד, אבל ההורים שלי לוחצים שאלמד ביולוגיה כי זה יותר מתאים לאישה ואם אני אהיה מהנדסת אני אהיה בסביבה גברית כל הזמן ויהיה לי יותר קשה. אני מאוד מתלבטת מה לעשות, מישהי כאן עברה אולי תהליך דומה או למדה הנדסה ויכולה לתת לי עצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתרונות מול חסרונות
איילת לחמי19/08/2007קארין
תהליך של קבלת החלטות בעיקר בתחום הלימודי מקצועי הן דבר לא פשוט ואת עושה נכון בכך שאת מתייעצת מבררת ובעיקר רוצה להיות נאמנה לעצמך.
אני גם מזמינה נשים נוספות הנמצאות בתחומים השונים שהזכרת (ביולוגיה והנדסה), להיכנס ולחוות דעתן על העניין.
ובנתיים אני מציעה לך לעשות עבודת חשיבה עם עצמך לגבי עניין לחץ ההורים ונטיית לבך.
נסי לפרוט את הטיעונים של הורייך לטענות יותר קונקרטיות: למשל מה זה אומר "ביולוגיה מתאים יותר לאישה"? למה זה מתאים יותר לאישה או במילים אחרות למה הנדסה לדעתם לא מתאים לנשים.
פירטי את הטענות ונסי לראות האם גם לך הן מפריעות- יכול להיות שכן ואז באמת תוכלי לבחור ביולוגיה ויוכול להיות שלא ואז תוכלי להמשיך עם נטיית ליבך.
כמו כן, במקביל פירטי את היתרונות של לימודי הנדסה ותתייחסי גם לעובדה שאת אישה בתחום שעדיין נתפס גברי ותראי האם היתרונות עולים על החסרונות או להיפך.
את יכולה לעשות את זה כמו טבלא ולהעלות את כל הדברים שאת חושבת או שאמרו לך ואת לא יודעת אם הם נכונים או שאמרו לך ואת לא מסכימה איתם. רישמי את הכול ואחר כך מיחקי את מה שלא נראה לך רלוונטי.
במידה ותאמצי את הכלי הזה ויהיו לך עדיין דברים ספציפיים בהם את מתלבטת תוכלי להעלות את זה לפורופ ונוכל לדון בהם יחדיו.
בהצלחה רבה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביולוגיה
ביולוגיה04/10/2007מנסיון בביולוגיה, אין הרבה מה לעשות עם תואר ראשון וגם עם תארים מתקדמים יותר. הרבה אנשים מגיעים למצב של הסבת מקצוע לאחר שנים של לימודים.
אלא אם כן שאיפותיך הן לעבוד במעבדה- תחשבי טוב, כי אלו רוב העבודות שיש בסוף וגם השכר לא כל כך גבוה
ואם את נמשכת להנדסה- לכי על זה, לא הולכים ללמוד בשביל המשפחה אלא בשבילך, ואם תלמדי מה שאת לא רוצה בסוף רק תמצאי את עצמך מחפשת כיוון אחר..
מקווה שעזרתי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)