בקרוב אצלך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקרוב אצלך
    עו"ד
    02/09/2007

אני עורכת דין בתחילת דרכה. סיימתי לימודים בציונים גבוהים מאוד באוניברסיטה טובה, את בחינות הלשכה עברתי בקלות ולפני מספר חודשים התחלתי את דרכי במקום שנחשב יוקרתי מאוד. אני מרגישה שהצלחתי להשיג הרבה, גם בתחום זה וגם באספקטים אחרים בחיים (למשל מבחינת עצמאות, קשר עם חברות, שילוב בין עבודה לפנאי ועוד), אבל כשאני מגיעה לארוע משפחתי אני נחשבת אפס, כולם מסתכלים עלי ברחמים, זורקים איזה "בקרוב אצלך" וכל השיחות הן סביב התינוק של בת דודה שלי שבגילי. לה כולם מפרגנים וגאים בה למרות שהיא בקושי סיימה תיכון, לא יודעת לדבר כמו בנאדם ותלויה לחלוטין בבעלה מבחינה כלכלית. מכעיס אותי שאני כלום בעיני המשפחה והיא, עם ילד אחד וכמות דומה של תאי מוח מתפקדים, זוכה להערכה כאילו היא הדבר הכי נפלא ביקום.נמאס לי שמתייחסים אלי ככה, אני מתאפקת לא להיות ארסית ומגעילה, יש לכן עצות איך אפשר לגרום להם להתייחס אלי אחרת או לפחות לשתוק ולא להתייחס אלי בכללל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקרוב אצלך

הוספת תגובה

• בקרוב אצלכם לא להיכנע למוסכמות חברת

איילת לחמי
    02/09/2007

אוי ה"בקרוב אצלך" הזה-
    כמה אפשר לשמוע אותו בכול אירוע משפחתי וגם בכזה שאינו משפחתי. אצל אנשים שהזוגיות שלהם פורחת וגם בקרב אלה שהזוגיות שלהם כושלת.... זה ממש לא משנה אם חתונה או תינוק עושים את העבודה אבל אנשים מתוך איזה מנטרה או אמונה לא מוסברת לא מפסיקים לאחל אותה לאחרים ולאחרות הניקרים בדרכם.....

אני מאוד מבינה את התחושה הקשה של הדיסוננס- מצד אחד תחושה של הצלחה מסחררת מחוץ לכתלים המגדריים של נשים ומצד שני תחושה של כישלון בספרות המיועדות ומוכרות לנשים.

יש תיאוריות פסיכולוגיות רבות שדנות בכך שלאנשים יש סכמות והם מנסים לקטלג ולהכניס את כולם לתוך הסכמות. היא אישה היא צריכה להיות אמא עם ילדים תלויה חביבה ויפה. והוא גבר אז.....
    כמו כן אנשים רוצין לשכנע את עצמם שהבחירות שלהם היו טובות אז הם מנסים לשכנע את השאר שהם צריכים להתיישר לפי הבחירות האלה.

עכשיו שהבנו את כל שה לאן זה מקדם אותנו?
    אני מאמינה שזה מתחיל בך- כמו שהגעת למקום שבו את מרוצה בכוחות עצמך, על אף שהסביבה לא דחפה אותך בדיוק לשם, כך את תביאי את האחרים בדיוק לשם.

לא קל לעמוד מול קודים חברתיים במיוחד בישראל שזו מדינה סופר משפחתית שמקדשת ממש את הנישואין וההולדה- אבל לא נראה לי שיש לך בעיה להיות מיוחדת.....
    את יכולה לנקוט בכמה דרכים:
    הראשונה, לדבר עם המשפחה הקרובה שלך על התחושות שלך ביחס לזה- אימרי להם איך את מרגישה עם הפער הזה וספרי להם מדוע את חושבת שאת במקום טוב שאת גאה בעצמך ולא היית רוצה לראות את עצמך אחרת. אם תקבלי גיבוי מהם באירועים משפחתיים יהיה לך יותר קל
    השנייה היא באירועים ההמוניים עצמם- לענות להם. לשאול אם הם כל כך מרוצים מהנישואים שלהם שהם מאחלים לך "בקרוב אצלך" אני השתמשתי בזה פעם וזה הלך יופי. לעורר דיונים שנמצאים בנושאי ההתמחות שלך לקרב אותם אלייך בתחומים שנוחים לך ולהרחיק אותם ממך איפה שלא נוח לך

מה את אומרת? נותן לך רעיונות?
    בהצלחה,
    איילת לחמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה