מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה עם עצמי!!??שני04/09/2009
שלום רב!
שמי שני ואני בת 16, לפני יומיים עליתי לכיתה י"א.
בדרך כלל אני ילדה שתמיד הייתה משתתפת בשיעורים, מצביעה, מביעה דעה, וכמעט תמיד היה לי מה להגיד. היה לי קשה להבין ילדות/ים שלא ישתתפו בגלל פחדים שונים.
ולצערי, כיום הדבר נכון גם לגבי. יש לי בעיה בכך שקשה לי מאוד להשתתף ולהביע דעה בשיעורים. וזה דבר חשוב, וגם מעצבן(כי אני תמיד רגילה להשתתף, וזה מבאס כאשר התשובה עומדת על לשוני ואני פשוט לא אורמת אותה)
אני ילדה שקטה יחסית באופי, תרבותית ומנומסת מאוד, וחששני כי כאן הבעיה. אני באה מבית ששמים בו דגש על דרך התנהגות והתנהלות בסביבה בה אנו נמצאים.
בכיתה שלי ישנם תלמידים טובים,(הכוונה לומדים טוב ומאוד חמודים באופי), מנומסים חלקית, הכוונה, יש להם מוסר, הם אכפטיים, אבל הם מאוד אמוציונליים, פזיזים, הם מבטאים ת הרגשות שלהם, וחיבים מענה כאן ועכשיו לכל דבר. סבלנות היא לא מילה שבאמצעותה ניתן להגדיר אותם.
אולי הדבר קשור לכך שהם במגמת תאטרון. הם רגילים להופיע, לשיר, לרקוד, ותמיד להמצא במרכז העיניינים, ואני לא לומד תיאטרון, פשוט אנחנו בשילוב של שני מגמות לימוד בכיתה אחת. אני יושבת בשורה הראשונה, כמעט מול המורה, ובקושי יכולה לדבר. אם יש לי שאלה, אני לא יכולה לשאול. כי אני לא מוצאת זמן מתאים, כי בדיוק שאני באה לשאול, מישהו מתפרץ. ואני רגילה כאשר מצביעים, והמורה עונה, ועכשיו הדבר אינו כך. למי שיש מה להגיד פהוא שוט אומר, וכך נוצר לפעמים מצב של ויכוחים ואי-סדר. כמו כ, הדבר תלוי במורה, יש מורים שמעניקים תחושה של מעין "ביטחון", ומתייחסים לכולם שוה בשווה, ללא אפליה, לעומת מורים, שעושים אפליות רבות, ומתייחסים לרוב לתלמידים שצוקים, מתפרצים, ולא מפסיקים לדבר. וכאשר אני אוגרת אומץ, וסוף סוף שואלת את השאלה, הם גם לא עונים, או פשוט לא שומעים. ואז אני צריכה לצעוק, וזה לא כייף לי ככה, לא נעים לי להרים את קולי בכל פעם שאצטרך מענה.
לסיכום, קשה לי ל"עלות" על כולם, ן"לצעוק" מעל כולם.
הא ושחכתי לציין שפעם הייתי ילדה מאוד ביישנית, אך בקשר ללימודים לא הייתי, ועכשיו כאשר הביטחון העצמי שלי עלה קצת, ואנני עוד כה ביישנית, אני פוחדת יותר!
איך אוכל ל"אגור" יותר אומץ ופשוט להשתתף בשיעור, להשתחרר, ולהפתח קצת לא לפחד כל כך!???
איך אוכל להתעלם משאר הילדים בכיתה, ופשוט להיות כמו שהייתי פעם????
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
מורן זיו-אש04/09/2009שלום לך,
אני רוצה לציין את הרגישות הגבוהה שלך, את החוכמה ואת המודעות העצמית המפותחת שיש לך! מאוד התרשמתי ממך ומדבריך.
את מתארת באופן מאוד יפה ומקיף שאלות עמוקות שגם מבוגרים לעיתים מתמודדים איתן- כיצד אני תופס את מקומי (לא מקום פיזי) בקבוצה? האם אני מחכה ונותן לכולם מקום או שמה אני תופס "בכוח" את מקומי? כיצד אני מתנהל מול דמות סמכות? האם אני עושה זאת על חשבון אחרים? האם לדעתי תפקידה של דמות הסמכות "לפנות לי דרך" או האם זאת אחריותי? וגם- האם אני פועל ע"פ נורמות של המקום בו אני נוכח או שמה אני פועל ע"פ נורמות שלי מהבית, האם הדרך התנהלות שלי מקדמת אותי? האם היא מעכבת? האם עלי להשתנות או להישאר נאמן לעצמי כאשר בדרך זו אני מרגיש שאני משלם מחיר? ועוד...
לא הייתי רוצה שתתיחסי לכך בתור בעיה, יש לך אתגר למצוא ולהגדיר את עצמך והתנהגותך בתוך כיתה, כאשר יש דברים שהם נתונים (כמו התנהלות ילדים אחרים בכיתה) שעליהם אין לך דרך להשפיע או לשנות. ודברים שאולי את יכולה לשנות דרך יוזמה (כמו- לשוחח עם מורים שאולי לא מודעים לתחושותיך, להסב את תשומת ליבם לדרך שלך ולשים לב יותר- לגייס אותם לעזרתך). לאט לאט, בדרך של מודעות- שיש לך, ובדרך של ניסוי וטעייה תוכלי לעצב את ההתנהלות שלך כך שתהיה מקדמת.
אם תצליחי תקבלי מתנה ענקית לכל החיים, כי כמו שציינתי קודם- אלו סוגיות שעולות גם אצל מבוגרים- במקומות עבודה ובמסגרות נוספות.
בהצלחה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן
שני05/09/2009תודה רבה רבה, עזרת לי להבין גם דברים אחרים וחדשים שלא שמתי עליהם לב כל כך.
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)