מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפני החגיםדנה06/09/2007
תיכף ראש השנה ואיתו ארוחה משפחתית עם המשפחה המזעזעת שלי. כולם כל כך פרימיטיבים ומעצבנים. אני צריכה לשרת את כולם כי אני הכי צעירה ותמיד יש איזו דודה שתעיר מול כולם על הציצי שלי שצמח וכולם יצחקו כאילו זה עניינם בכלל. לא בא לי ללכת לזה אבל אמא שלי מכריחה אותי ואפילו שכבר רבתי איתה וצרחתי שלא בא לי להיות עם כל הקופים האלה זה לא עזר. אני חושבת להעלם לה לפני הארוחה או לעשות להם פדיחות אם מישהו יעז להגיד לי משהו, שיתפדחו קצת ואולי יחשבו פעם הבאה לפני שמכריחים אותי לבוא או שילמדו את המשפחה שלהם לסתום את הפה.
יש מישהי שגם אצלה זה כזה סיוט בחגים?
אפשר אולי עצה ממישהיא שהייתה במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה יכול להשתנות
איילת לחמי08/09/2007היי דנה
ארוחות חג משפחתיות הן בדרך כלל מעוררות את המתחים בפני המפגש עם אנשים שלא בהכרח אנחנו בקשר איתם כל השנה או שיש לנו משותף איתם הם פשוט משפחה ועושים ארוחה ביחד. אני לא מכירה הרבה אנשים שאין להם אי אילו עצבים וריבים קטנים עד גדולים לפני החגים.
עם זאת אני חושבת שאת צריכה להסתכל על הצד החיובי שבזה- יש לךך הזדמנות לעשות שיעור לעצמך ולהם בחג הזה.
כמו שאת יודעת ואמרת לאמא שלך- כל מה שהם עושים לא נעים לך.
לא נעים לך שמעירים על הגוף שלך מדברים כביכול שאמורים להחמיא לך (וזה ציני זה לא מחמיא שבוחנים אותך על פי המראה שלך ועד כמה יש לך ציצי או לא)
ולא נעים לך שאומרים לך מה לעשות ושאת צריכה לעשות הכול כי את הכי צעירה וגם כי את אישה ואולי שה נראה להם טיבעי שאת תעשי את כל מה שקשור לנקיון פינוי ערכיה הגשה.
אז סגרנו על זה- לא נעים לך !
מה את עושה עם זה? יש כמה שלבים:
- דברי עם אמא שלך לא בצעקום אלא בצורה שהיא תבין מה לא נעים לך במה שקורה. תשאלי אותה איך לדעתה אפשר להתמודד עם זה. ברגע שהיא תהיה חלק מהעניין תהיה עוד דמות שתהיה לצידך תבין אותן ותגן עלייך אם צריך.
אם יש לך אחים או אחיות או בני/בנות דודות או אנשים אחרים שיהיו בארוחת חג ושאת יכולה לדבר איתם לפני על המצב הלא נעים עשי זאת. ככל שיהיו יותר אנשים שתדברי איתם לפני ולבד על חוסר הנוחות שלך ולמה זה יהיה יותר טוב.
ואז בארוחת החג אחרי שתגיעי רגועה ועם הרבה אנרגיה. תעצרי את החוגגים שמבקשים ממך לעשות משהו ותגידי מה את חושבת על זה- את לא חושבת שרק את צריכה לעשות הכול. את חושבת שכולם צריכים לתת יד גם גברים וגם נשים גם מבוגרים וגם צעירים.
וכאשר אחת מהדודות תחליט להעיר איזו הערה על המראה/לבוש/שינויים גופניים שחלו בך- תעצרי אותה נקודתית ותסבירי לה שזה לא נעים לך שהיא אומרת את זה ושאת מבקשת ממנה לא להגיד דברים כאלה שוב. את יכולהלהגיד לה שאם יש לה הערות מהסוג הזה היא יכולה לפנות אלייך באופן עצמאי לבד.
ככה את מחזירה להם את האחריות על המעשים שלהם ולא נשארת עם כל הכעס לבד
דנה יקרה, את לא תשני אותם אבל תוכלי לשנות קצת מההתנהגות שלהם כלפייך כדי שאת תרגישי יותר טוב
ספרי לי מה את חושבת על זה? האם זה נראה לך האם יש לך עוד שאלות?
בהצלחה מרובה
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)