מחשבות שניות על לימודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות שניות על לימודים
    רוית
    09/09/2007

היי,
    קוראים לי רוית ואני השתחררתי מהצבא לפני כמה חודשים (פחות מחצי שנה) וישר נרשמתי ללימודים כי ההורים שלי לחצו עלי. עכשיו הלימודים מתחילים עוד מעט ואני היחידה מכל החברות שלי שמתחילה ללמוד, כולן עובדות ויוצאות כל הזמן למסיבות ובילויים או חוסכות כסף לטיול וגם לי בא לטייל ולהיות בחופש ולא להתחיל עם הלימודים, מה בוער לי, לא הייתי קצינה בצבא אז אני צעירה ולא נראה לי שיקרה אסון אם אני יתחיל ללמוד בשנה הבאה. ממש בא לי לבטל את הלימודים ולהרשם בשנה הבאה אבל אני פוחדת אפילו לדבר עם ההורים שלי כי הם נורא לחוצים עלי שאני אתחיל ללמוד. מה עדיף, לעשות פשוט את מה שהם אומרים או ללכת לטייל ולבטל את הלימודים השנה אפילו אם זה יעשה ריבים ענקיים?

תודה רבה וחג שמח!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות שניות על לימודים

הוספת תגובה

• לימודים מול עבודה

איילת לחמי
    09/09/2007

שלום רוית

השאלה שאת שואלת היא מורכבת אך עם זאת פשוטה. על שם מה הניגוד?
    לימודים זו מחוייבות. שלוש שנים של עבודה קשה ומאתגרת. כיף גדול למי שאוהבת,מכירים מלא אנשים, מרחיבים אופקים ואפשר גם לצאת ולהינות. אבל זו מחוייבות ארוכת טווח שכדי להינות ממנה צריכות להיות שלמות עם ההחלטה עד הסוף.
    מצד שני האזרחות שעוד לא נהנת ממנה אני מניחה יכולה להיות מאוד קורצת- אין לחץ של לימודים אבל יש עבודה שגם היא לוקחת מן ומאמץ במיוחד אם את רוצה לעשות משהו משמעותי.

את צריכה לשאול את עצמך מה את באמת רוצה: האם את רוצה ללמוד ולהיכנס להתחייבות הארטכה או שאת רוצה לדחות ולהיות אזרחי תקופה.
    תשאלי את עצמך כאילו לא היו לך חברות אזרחיות אלא חברות סטודנטיות ושאלי את עצמך כאילו הורייך לא היו לוחצים עליך ללמוד- אז מה ההחלטה שהיית לוקחת

אני אשתף אותך שגם לי לא כל כך התחשק ללמוד לכשהתחלתי אבל ההורים לחצו אז הלכתי על זה ואחרי שנה שלמה של לימודים ומבחנים פשוט לא יכולתי יותר ועזבתי
    למרבה הפלא ההורים שלי שחשבתי שהם כה לוחצים ומאוד פחדתי לפתוח את זה אית- לא התנגדו כל כך. זה רק המחיש לי עד כמה כאשר את שלמה בהחלטה מתוך הבנה ואחריות מלאה על מה שאת עושה שאחרים הולכים איתך

בהצלחה,
    איילת לחמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה