ביטחון עצמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטחון עצמי
    רוני
    10/10/2009

אני מרגישה שיש לי בעיה של ביטחון עצמי נמוך.
    אני בת 22, לא מזמן נגמר קשר רומנטי שהיה מאוד משמעותי עבורי ומיותר לציין שהבטחון שלי ירד משמעותית מרגע הפרידה. אני אסביר- בתקופת התיכון הייתי מלאה ולא נראתי טוב, ירדתי הרבה במשקל (כמעט 16 קילו) ואני נראת עכשיו יותר טוב אבל עדיין אני מוצאת את עצמי חסרת ביטחון כלפיי עצמי שכמובן מתבטא כלפי אנשים אחרים כשכביכול אין לזה סיבה. בנוסף, מכיוון שהקשר שהיה לי היה הקשר הראשון שלי וחכיתי המון זמן למצוא מישהו אני מוצאת את עצמי נכנסת לדיכאון שאני אאלץ לחכות הרבה מאוד זמן עד שאמצא מישהו חדש, והכל נובע מבטחון ירוד (נראה לי) רציתי לשאול מה אפשר לעשות בתכלס בכדי להעלות את הבטחון שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי

מורן זיו-אש
    10/10/2009

שלום לך,
    את מתארת מצב בו ביטחונך העצמי קשור ותלוי במצב הזוגיות שלך (כנראה שבתקופה מוקדמת יותר הוא היה קשור ותלוי יותר למשקלך). כלומר, אם אין לך זוגיות, הביטחון יורד ואז מתחילות מחשבות שליליות שבעצם מקשות עליך להתפנות ולמצוא בן זוג חדש. עליך לשבור את המעגל.
    את שואלת מה לעשות בתכלס? אז אני ממליצה לך לפתח ולחזק את ביטחונך העצמי ללא קשר לבן זוגך או לנתונים אחרים בחייך. אני מתכוונת שתמלאי את חייך, מצאי עבודה שתתן לך סיפוק ותביאי לידי ביטוי בעזרתה את יכולותיך, קבלי חיזוקים על תפקודך (אם את לא עובדת כמובן...), אם את מעוניינת- הרשמי ללימודים, הרחיבי את חוג החברים והחברות שלך, פתחי תחביבים שימלאו אותך בהנאה, חשבי על עוד תחומים שגורמים לך הנאה וסיפוק והתמקדי בהם.

תתמקדי במה שיש לך ולא במה שאין

בהצלחה
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה