מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוהב? לא אוהב?ליאן15/09/2007
שלום רב איילת....!
יש לי חבר כבר 11 חודש
אני אוהבת אותו ואני חושבצ שגם הוא אוהב אותי אבל הוא עדיין לא אמר לי את זה..
אני מגדירה את זה פשוט מהפחד שלו להפגע או להוריד מהאגו וכו".
איך אני יכולה לבבר תא זה האם הו אאוהב או לא?
ואיך לעשות זאת מבלי להפחיד אותו?...
בתודה מראש ...ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד קצת פרטים
איילת לחמי15/09/2007שלום רב ליאן,
להיות יחד עם בן זוג 11 חודשים זה הרבה זמן- איך המערכת יחסים שלכם? בת כמה את? אשמח לדעת יותר פרטים לפני שאני מייעצת- כדי שזה יהיה מתאים כמה שיותר אלייך
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר פרטים לאיילת...
ליאן15/09/2007אני בת 16 והחבר שלי בן17 הוא ילד מאוד מאוד חכם ומבין ת'חיים .
הוא עבר דברים קשים כמו מותו של אימו בכיתה ז'...
הוא לפעמים מיעץ לי ...
אבל תמיד אומר לי לעשות מה שאני חושבת לנכון.
יש לנו תקופות שטנחנו פשוט לא מפסיקים לריב ...
קשה לו מאוד להראות את הקנאות שלו .
אני קנאים כבדה אני מקנאת מכל דבר קטן וקשה לי מאוד לשלות בקנאות שלי בגלל \ה כמעט נפרדנו אבל בסופו של דבר הכל הסתדבר ...
הוא אומר לי לפעמים שהוא מקאנה אך אני אף פעם לא רואה את זה ...איילת עם תצתרכי לעוד פרטים ממני השמח למסור לך...ועוד יותר עם תעזרי לי ...תודה רבה לך ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנאה
איילת לחמי15/09/2007ליאן יקרה שלום,
נראה שיש לכם מערכת יחסים יםה ביניך לבין החבר שלך- מערכת יחסים שיש בה כבוד שלו אליך הוא תמיד מייעץ לך בסופו של דבר לעשות מה שאת חושבת לנכון. יחד עם זאת אני חושבת שחסר אמון במערכת יחסים הזו.
הזכרת גם בתגובה הזו וגם בתגובה הקודמת שאת מאוד מקנאה בו "אני קנאית כבדה אני מקנאת מכל דבר קטן וקשה לי מאוד לשלוט בקנאות שלי".
אני רוצה לשאול אותך מדוע את מקנאה בו? האם הוא עשה משהו שצריך לדאוג ממנו ובגלל זה את מקנאה?
ויותר מזה מדוע חשוב לך שהוא יהיה קנאי לך?
מה את מרוויחה מזה? מה את מפסידה מזה?
אל תדאגי לא שכחתי את שאלתך הראשונית לגבי האהבה- אבל אני חושבת שהכול קשור להכול ....
תנסי לענות לי ולעצמך על השאלות הקשות הללו וגם אם אין לך תשובה אמרי לי שאין לך תשובה ונמשיך הלאה
להתראות, איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לאיילת
ליאן15/09/2007איילת שלום רב...
שאלת במה אני מקנאה והאם יש לי סיבות מהעבר לכך.?
סיבות ? לא אין לי הוא לא עשה שום דבר בעבר שאני צריכה לדאוג,אבל שנינו לומדים בפנימיה ויש לו ידידות וגם לי יש ידידים,לפעמים אני רואה אותו סם יד על אחת הידידות שלו וזה מוציא אותי מדעתי לאחר מכן שאני אומרת לו את זה כלומר שזה מעצבן אותי הוא אומר לי שזה סתם ידידה ושאין לי מה לדאוג אך אני ממשיכה לקנאה.
לפעמים שאני מראה לו שאני מקאנה ואני אומרת לו את זה אז הוא אומר לי שהוא גם מקנאה מידידים שלי וכו'.
אך הוא אומר לי שהוא מקנאה רק אחרי שאני אומרת לו שאני מקנאה ,האם זה משנה?
למה אני רוצה לראות את הקנאה שלו?
כי אני חושבת שכך אני יבין עם הוא אוהב אותי אולא אבל כרגע שאני כותבת זאת אני כבר לא בטוחה עם זה יוכיח לי אהבה ...
תודה לך על הכל כי אני לא מוצאת עם מי לדבר ואני לא בטוחה שחברות שלי יעצו לי לנכון ואת ממש עוזרת לי ...
תודה רבה לך ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל קנאה ואהבה
איילת לחמי16/09/2007ליאן יקרה שלום,
נראה כי עניין הקנאה בכלל לא קשור לחבר שלך- בין אם הוא היה בוגד ובין אם לא את מקנאה בו ומקנאה לו. אני חושבת שהקנאה נובעת מחוסר ביטחון שלך במערכת היחסים. את רוצה שהוא יפגין את אהבתו אליך שיגיד לך שהוא אוהב אותך או שיראה שחשוב לו שתישארי נאמנה לו. זה לגיטימי לבקש ביטחון במערכת יחסים ובמיוחד במערכת יחסים כה ארוכה כמו שלכם- אבל השאלה היא- כיצד?
ישנם שני נושאים על הפרק אהבה וקנאה-
בעניין האהבה-
האם את אמרת לו שאת אוהבת אותו? האם שאלת אותו אם הוא אוהב אותך? האם אי פעם דיברתם על הרגשות שלכם אחד כלפי השנייה?
בעניין הקנאה-
ברגע שתהיה בטוחה באהבתו אותך (האם יש מה שגורם לך לחשוב שהוא לא אוהב?) האם תפסיקי לקנא? קנאה מובילה הרבה פעמים לדחייה של הצד השני. תחשבי על שני אנשים בחדר קטן- האחד נצמד לשני עד שהוא דוחף אותו קצת- מה קורה לראשון? הוא זז הצידה. כך בקנאה שהצד המקנא דוחק את הצד האחר לפינה ומכריח אותו לעשות משהו שהוא לא בהכרח רוצה ואז גם אם הוא מאוד אוהב אותך ורוצה בקרבתך הוא זז הצידה כי לא נעים לו.
ליאן יקרה, מגיע לך להיות עם אדם שאוהב אותך ומכבד אותך ולו מגיע להיות עם אישה שאוהבת ומכבדת אותו. אם אין ביניכם כבוד ואהבה עדיף שתגלו את זה עכשיו ותפרקו את הקשר אבל אם יש ביניכם אהבה אז כדאי שתהנו ממנה גם בלי הקנאה המיותרת וכך תכניסו למערכת היחסים שלכם גם כבוד.
גם את מבינה את הדברים כי כתבת "כי אני חושבת שכך אני יבין עם הוא אוהב אותי אולא אבל כרגע שאני כותבת זאת אני כבר לא בטוחה עם זה יוכיח לי אהבה ..." ואני חושבת שאת צריכה ללכת עם תחושות הבטן האלה שלך כי הן נכונונת
מה את אומרת ?
המון בהצלחה ושנה טובה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)