מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלת מתמיד!שני14/10/2009
רציתי לדבר איתכן על נושא שלא נעים לי כל כך לחלוק אותו, ויחסית די מביך אותי אך אני מרגישה שאבדתי את עצמי ואני חייבת יעוץ.
אז ככה, אני בת 16 וחצי עוד מעט 17.
והתאהבתי בגבר בן 28( כן אני יודעת שזה נשמע הזוי).
הוא עובד במכולת שליד הבית שלי, ומדבר אתי הרבה. לפני כמה זמן הוא אמר לי כמה שאני יפה ושאם הייתי יותר מבוגרת הוא היה מזמין אותי לצאת איתו.
מאז דיברנו פה ושם, והוא אמר לי שאני משגעת אותו וכל מיני דברים כאלו.
בפעם האחרונה שנכנסתי למכולת אז דיברנו יחסית די הרבה והוא אמר לי" את עוד תיגרמי לי להתאהבה בך"
וכל פעם בהתחלה הוא היה שואל אותי למה אני לא עוברת ואומרת לו שלם, והוא אומר ל שהוא מחכה שאני יעבור כדי שנוכל לדבר.
עכשיו השאלות שלי הן:
א)האם זה הגיוני בכלל שגבר בן 28 יוכל להרגיש משהו כלפי ילדה בת 16?
ב) האם זה יוכול להית קשר רומנטי?( כי זה באמת "מופרח" מצד אחד. הרי ההבדל בגילאים שלנו הוא עצום, ולא רק הגיל אלא אני מודעת לכך ששנינו נימצאים בשלבים אחרים לגמרי של החיים.)
ג.)האם כדי לי לנסות את הקשר הזה בכלל? כלומר כדי לי בכלל לפתח ציפיות שמשהו יכול לקרות?
חוץ מיזה אני לא רוצה להיות ילדה תמימה, ולכן חשבתי על האפשרות שהוא אומר לי זאת בכוונה על מנת שאכנס לקנות משהו במכולת. אבל הוא כן רמז ואמר שהוא מעוניין לדבר אתי, ואני פשוט מבולבלת ואינני יודעת מה לחשוב.
הרי בסופו של דבר אני כן מעוניית בבחור, הוא אחלה של בן אדם. אבל עיניין הגיל מציק לי באיזהו מקום. ואני בטוחה שגם לן(הוא הרי אמר).
איך אנשים הסתכלו על זה מהצד?
ועוד המן דברים.
אגב, דיברתי על כך עם דודה שלי ובן דוד שלי, והם אמרו לי שהוא באמת גדול ידי ושכדי לי לעזוב את העיניין.
אבקש מכם חוות דעת וגם מקוראים אחרים:)
תודה מראש=]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשי גיל
מורן זיו-אש15/10/2009למבולבלת,
אין לך שום סיבה להרגיש במבוכה! כל הכבוד לך על הפנייה לפורום ועל חוש האחריות המפותח!
ישנם זוגות שביניהם קיים פער גילאים גדול מאוד אך מה שמטריד במקרה זה הוא שהפער אינו רק כמותי אלא בא לידי ביטוי גם בבגרות, בניסיון המיני, בהתפתחות האישיות ועוד. אני חושבת לעצמי, מה מוצא גבר בן 28 בבחורה בת 16 חוץ משיכה פיזית, שכן, אין לכם נושאי שיחה משותפים, תחומי עניין משותפים, מקומות בילוי משותפים וכו.
זה נכון שבמצב כזה יכול להתפתח קשר רומנטי, ונכון שאולי הוא מרגיש משהו כלפיך. יותר מכך, נשמע שאת כבר קצת מעוניינת, עם זאת, אני קולטת בדבריך גם חשש (ובצדק), אחרת לא היית פונה לדודים שלך ואלינו...
האינטואיציה שלך נכונה, את צריכה להניח לזה, והייתי ממליצה לך גם לא לשוחח איתו יותר ולא ללכת למכולת לבד וגם לשתף את הוריך.
אני לא מכירה את הבחור ואולי יש לו כוונות טובות אך עליך לשמור על עצמך מאוד מאוד!!
שמרי מרחק כדי שלא תפגעי!!!!
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)