לא יודעת מה לעשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת מה לעשות
    נ'
    17/09/2007

שלום! אני בת 18, אף פעם לא היה לי חבר, אף פעם לא התנשקתי עם מישהו ולמעשה גם לא היה לי אפילו ידיד אחד. למדתי בבית ספר דתי ( רק עם בנות ) כך שהדרך היחידה שלי לפגוש בחורים הייתה לצאת לכל מיני מקומות ואת זה לא עשיתי כי היו לי העדפות אחרות (עד לא מזמן רציתי להיות רקדנית).הכרתי בחורים דרך חברות אחרות אבל אף פעם לא הצלחתי להתחבר אליהם. אני די ביישנית, חסרת ביטחון, אני לא יודעת איך להישאר בקשר עם בחורים ומה לומר להם. אני חושבת שאני משעממת אותם או שאני יודעת שהם מעוניינים בי (ואני לא בהם )ולכן אני דוחה אותם. מתחילים איתי ברחוב אבל בדר"כ הם פשוט לא מעניינים אותי . אני רוצה חבר, ואני מחפשת, אבל סוג הבחורים שמעניינים אותי לא מתחילים איתי בדר"כ. מקסימום הם נועצים בי מבטים שמראים התעניינות אבל לא עושים שום דבר. אני חושבת שזה בגלל שהסיטואציות לא מאפשרות משהו (רחוב עם הרבה אנשים...) או שפשוט הם באמת לא מעוניינים. אני לא יודעת מה לעשות, כיום ילדות בנות 13 בערך מתנשקות ואני 18 ועדיין לא... אני מיואשת, אני מחפשת ולא מוצאת, ועד שאני כן מוצאת לא קורה כלום. אני חושבת שמשהו בהתנהגות שלי לא נכון אבל אני לא יודעת מה. קרה לי גם שהציעו לי לצאת אבל בגלל שידעתי שהם מעוניינים בי מינית סירבתי (אני הרי אפילו לא התנשקתי, איך אני יכולה לצאת איתו?). עם גברים שלא מוצאים חן בעיני אני נמצאת במעין מלחמה מוסוות. אני מתגוננת ומתנהגת כחזקה. אני אוהבת שמתחילים איתי ועם זאת ברגע שצריכים לדבר אני לא תמיד יודעת מה לומר. בעניין ידידים אני גם לא יודעת מה לעשות- איך נעשים ידידה של מישהו? בבקשה תעזרו לי אני לא יודעת מה לעשות.
    נ'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

• רק 18....

איילת לחמי
    18/09/2007

שלום נ',
    את מתארת מצב בו הגעת לגיל 18 ועוד לא היו לך קשרים רומנטיים וחבריים עם גברים. אולם את לא מציינת שמעולם לא ניתנה לך הזדמנות אמיתית להכיר גברים- להיות במחיצתם ולהבין אותם, מעבר לכך גם לא היו לך הזדמנויות באמת להכיר גברים כי כל המסגרות שהיית בהן עד עכיו היו נטולות גברים או עם מעט מאוד גברים. אז קודם כל ודבר ראשון-
    אל תהיי כל כך קשה עם עצמך, תנשמי עמוק- את בסדר לגמרי ואל תדאגי זה עוד יגיע.
    ולמה אני כותבת לך את זה?

מכיוון שכאשר אני קוראת את מה שאת כותבת, אני שומעת אישה שיודעת מה היא רוצה מעצמה ומאחרים . את כותבת שיכולת לצאת ולהכיר בנים אבל בחרת שלא כי רצית להשיג דברים אחרים. זה מאוד לגיטימי- בחירה אחת תמיד באה על חשבון אחרת ואת עיצבת לעצמך זהות ורצונות והיו לך דברים אחרים בראש.... שנית את לא מתפשרת לצאת עם גברים שרק מעוניינים בך מינית- את יודעת מה את רוצה וכעת את מציינת ש"אני רוצה חבר" ולשם את גם תגיעי.

מתוך תחושת ההקלה שאני רוצה שתהיי לך, ננסה לראות מה בכול זאת את יכולה לעשות כדי להגיע לאן שאת רוצה להגיע ולא רק לאן שאת חושבת שאת צריכה להיות מבחינה חברתית.

את כותבת כמה דברים שאני רוצה שנתייחס אליהם:
    1. "הכרתי בחורים דרך חברות אחרות אבל אף פעם לא הצלחתי להתחבר אליהם"
    2. "אני די ביישנית, חסרת ביטחון, אני חושבת שאני משעממת אותם
    3. "סוג הבחורים שמעניינים אותי לא מתחילים איתי בדר"כ"
    4. "אני חושבת שמשהו בהתנהגות שלי לא נכון אבל אני לא יודעת מה"
    5. "אני מתגוננת ומתנהגת כחזקה. אני אוהבת שמתחילים איתי ועם זאת ברגע שצריכים לדבר אני לא תמיד יודעת מה לומר"

תנסי להסתכל עם הנקודות הללו לבד בבית ולראות :
    א. האם הקביעות שכתבת הן נכונות למשל האם את אכן ביישנית וחסרת ביטחון או שבמצבים של היכרות את הופכת להיות ביישנית וחברת ביטחון
    ב. תנסי להגדיר לעצמך ולי מה בהתנהגות שלך לא נכון לדעתך- תנסי לתאר את ההתנהגות ולרשום מה לא נכון ומה נכון

בינתיים נסי להתייחס לנקודות הללו. יש עוד אבל בואי נעשה את זה במתינות. נסי לענות לעצמך והעלי אותם לפורום ונמשיך מכאן

דרך צלחה,
    איילת לחמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאיילת לחמי

נ'
    20/09/2007

כשקראתי את התגובה שלך וחשבתי, שמתי לב שאני אכן ביישנית וחסרת ביטחון במצבים של היכרות. ביקשת שאני אנסה להבין מה בהתנהגות שלי מה לא נכון וכך עשיתי. עד עכשיו רוב הפעמים שבהם הכרתי בנים היו כשהם נמצאים בקבוצה, וכשאני נמצאת בקבוצה של אנשים שאני לא מכירה ובמיוחד של בנים אני כמעט ולא מוציאה מילה. במצב כזה הם בטח חושבים שאני משעממת, וכך לא יוצא להם להכיר אותי ואני אותם. גם אם אני נתקלת ב- 2-1 בחורים שאני לא מכירה ודווקא כן מנהלת שיחה איתם, מתישהו אנחנו ממצים את הנושא ואז אין לי מה לומר עוד ואני לא יודעת מה לעשות מעבר לזה, ובזה זה נגמר. גם קרה לי כמה פעמים שפגשתי מישהו נחמד שנראה גם מעוניין בי, אבל למרות זאת לא עשה משהו וכמובן שגם אני לא. התחלתי לחשוב אולי בתת מודע אני מפחדת מלהתקרב אליהם ולכן אני לא ממש עושה משהו, או אולי בגלל שאני חושבת על לימצוא מישהו זה שולל ממני את האפשרות להכיר מישהו ( כי אם אני רואה מישהו שאני חושבת שלא יתאים לי אז אני לא מנסה להכיר אותו). מה את חושבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישה מודעת

איילת לחמי
    20/09/2007

נ' יקרה

את מכירה את עצמך כנראה טוב מאוד כי האיבחונים שלך הם מדויקים ואמיתיים- את יודעת מה המגבלות שלך ומה נקודת החוזקה שלך. מה שאני יכולה להציע הוא או לשנות את ההתנהגות או להגיד זו אני ולנסות למצוא את המקומות בהם את חזקה ושם להכיר את החבר הבא שלך.
    למה אני מתכוונת?
    את טוענת שקשה לך להכיר גברים בקבוצות גדולות אז למה את מתעקשת?
    כאשר יש קבוצה גדולה של בנים נסי לתקשר עם מי שמוצא חן בעינייך לא כחל למהקבוצה הגדולה אלא זה שיושב לידך ככה בשיחה פרטית או משהו דומה. האם את מבינה את ההבדל?
    כך תוכלי להיות את איפה שאת חזקה וגם להינות ולהכיר.

שנית לגבי מה שכתבת בסוף " אולי בגלל שאני חושבת על לימצוא מישהו זה שולל ממני את האפשרות להכיר מישהו ( כי אם אני רואה מישהו שאני חושבת שלא יתאים לי אז אני לא מנסה להכיר אותו)". ההבחנה הזו מאוד הגיונית
    כשאת מחפשת משהו יש לך איזשהו אידאל ואת חוסמת את עצמך מפני כל מה שהוא לא האידיאל כלומר בפני המציאות

הרבה פעמים ההזדמנויות להכיר גבר מקסים שיהיה חבר טוב יקרו במקרה כשלא תשימי לב ולכן אני מציעה שתהני מהחיים ואל תקשי על עצמך יותר מידי את רק בת שמונה עשרה ויש לך עוד המון הזדמנויות להכיר. את מודעת לעצמך ולמה שאת רוצה כעת הרפי מהחיפושים תהני ותראי שההכרות תגיע

אני מאחלת לך שנה טובה
    מלאה באושר ואהבה ואנחנו תמיד כאן לעוד שאלות או סתם שיחות

איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואי בדיוק אותה בעיה

סמיר
    28/09/2007

וואי אני לא מאמינה שיש עוד בנות כמוני. מה שכתבת על עצמך זה בדיוק המצב שלי רק שאני לא דתייה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמיר
    28/09/2007

איפה אפשר להכיר בנים רציניים , איכותיים שלא מעוניינים רק בסקס?
    אני לא אוהבת ללכת למועדונים ולא למסיבות....
    תאמת עד כה הייתי ממש שקועה בלימודים 24 שעות!
    סדר היום שלי הכיל רק לימודים כי מאוד חשוב לי להצליח בחיים, לעשות תואר וכו'.
    ואכן השנה אני מתחילה ללמוד (עתודה) באוניברסיטה,ואני פוחדת שוב שלא יהיו לי חיי חברה.
    עד כה לא הייתי יןצאת עם חברות כי זה היה נראה לי בזבוז של זמן, העדפתי ללמוד למבחן קרק ולא לצאת איתן. ואם פעם הלכתי עם חברות לאנשהו, כשחזרתי הביתה הייתי די בדיכאון כי הרגשתי ששרפתי ערב שלם שהייתי יכולה להספיק ללמוד בו הרבה.
    סיימתי את לימודי בתיכון בהצטיינות יתרה אבל בודדה מבחינה חברתית.
    מה לעשות כדי שזה לא יקרה לי באוניברסיטה? תמיד שאפתי ל100,.... תמיד רציתי להיות הכי טובה....
    ושמעתי שהבנים באוניברסיטה הם די חנונים, ששקועים בלימודים. ואני מפחדת שוב לא למצוא בן זוג. אני כ"כ רוצה שיהיה לי חבר רציני...נשיקה ראשונה......
    מה לעשות??????????. אני מרגישה ממש נואשת!!!!!
    י

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבחירה לשינוי בידיים שלך

איילת לחמי
    29/09/2007

אורלי שלום,

ראשית אני רוצה לציין שהעובדה שמצאת מישהי אחרת שמספרת על מצבה ואת מוצאת בו את עצמך רק מחזקת את העובדה שיש עוד נשים כאלה ושמצבך הוא נורמלי ולגיטימי.
    שוב אני חוזרת על כך שבחירה במשהו אחד מפחיתה את הדבר השני. את בחרת בחירה מודעת לעשות משהו אחד - ללמוד ולהיות מצטיינת בזה. הבחירה הזאת הניעה אותך לעשות הכול כדי להצליח בתחום והניע אותך לזנוח חלקים אחרים.
    הבחירה שעשית הייתה כנראה מוצלחת לזמן שבה בחרת - הצלחת בלימודים והיום הרבה מדלתות ההשכלה הגבוהה פתוחים בפנייך....

המודעת שהכול הוא בחירה שלך היא חשובה להתקדמות וליצירת שינוי- מכיוון שכמו שבחרת להשקיע מאוד ב-X ולהצליח בתחום כך את יכולה לבחור להשקיע יותר בתחום הזוגיות ולמצוא בן זוג.

בכדי למצוא בן זוג- צריך להשקיע- זמן ורצון!
    איפה אפשר למצוא בן זוג? בכל מקום. דרך חברים של חברות, במקום העבודה, בלימודים ועוד ועוד
    בני אדם באופן כללי מחפשים קרבה של אנשים אחרים ולכן אי אפשר להגיד באופן גורף שכל הבנים בלימודים יהיו חנונים ולא ירצו ליצור קשרים.

את כותבת שהיית שקועה 24 שעות בלימודים וזה באמת משאיר 0 זמן לדברים אחרים ולכן אם תשקיעי םחות ואפילו במעט יהיה לך יותר להשקיע בחברה- כי גם זה חשוב בחיים
    אל תרגישי נואש כי הכול בשליטתך - את מסוגלת לעשות את השינוי בכוחות עצמך

בהצלחה
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה